Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Nlp

Uyarılar

Nlp nlp books, nlp, nlp techniques, nlp hypnosis, nlp modelling, nlp neuro, nlp practioner, nlp course, nlp courses, nlp trainers, nlp trainer, nlp richard, nlp encyclopedia, tad james nlp, nlp presuppositions, neuro linguistic programming nlp, nlp training, john grinder nlp, nlp language, nlp weekly, nlp nlp, günbegün nlp, nlp olumlamaları, uygulamalarla nlp, in nlp, nlp 7, nlp for, about nlp, international nlp

NLP 5

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nlp NLP 5 Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız NLP Academy Turkey - NLP E-Mail Eğitimi METAPROGRAMLAR Merhaba! Eğitimimize yeni bir konuyla devam edelim... Metaprogramlar: -- Çevremiz, üzerinde odaklanabileceğimiz muazzam bir bilgi yığını ile donatılmıştır. Bilimsel araştırmalar, insanın belli bir andaki bilinçli dikkat aralığının, 5 ila 9 bilgi birimi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nlp telkin cd indir izle İstanbul Nlp nerededir kimdir Nlp çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nlp hipnoz Nlp olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nlp hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nlp kuantum düşünce kitap haberi

NLP 5

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-09-2008, 05:31 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
tiriniti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 260
Tesekkür: 4,141
234 Mesajinıza toplam 1,863 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tiriniti is just really nicetiriniti is just really nicetiriniti is just really nicetiriniti is just really nicetiriniti is just really nice
Standart NLP 5

NLP Academy Turkey - NLP E-Mail Eğitimi
METAPROGRAMLAR

Merhaba! Eğitimimize yeni bir konuyla devam edelim...
Metaprogramlar:
-- Çevremiz, üzerinde odaklanabileceğimiz muazzam bir bilgi yığını ile donatılmıştır. Bilimsel araştırmalar, insanın belli bir andaki bilinçli dikkat aralığının, 5 ila 9 bilgi birimi ile sınırlı kaldığını tesbit etmiştir (Miller 1956). Bundan dolayı, dikkatimizi aynı anda birkaç şeye birden vermek zorunda kaldığımızda aklımız karışabilir veya bir koltukta iki karpuz taşımaya çalışırken hata yapma oranımızın yükseldiğini görebiliriz.

-- Bunun için günlük yaşamımızda sürekli seçici algılama yaparız. Organizmanın çevreden gelen uyarıcıları seçerek algılaması, psikolojide "algıda seçicilik" olarak tanımlanır. Çevremizdeki uyarıcılardan hangisini seçeceğimiz, öncelikli olarak dikkatimize bağlıdır.

Organizma için;
-- Yabancı ve farklı uyarıcılar dikkat çekicidir.
-- Bireyin beklenti ve ihtiyaçları dikkati etkiler.
-- Öğrenilmiş ipuçları dikkat çekicidir.
-- Karmaşık uyarıcılar dikkat çekicidir...


-- Algısal sürecin bundan sonraki aşamasında Metaprogramlar devreye girer. Metaprogramlar, seçerek algıladığımız bilgi yığını içerisinden hangileri üzerinde ne şekilde odaklanacağımızı veya hangilerinin bilincimize ulaşıp ulaşamayacağını belirleyen kişiye özgü algı filitreleridir.

Metaprogramlar;
• İnsan kaynaklarında, personel alımında ve adayların cevaplarının değerlendirilmesinde,
• Kurumsal profil analizi ve takım oluşturmada,
• Etkili iletişim becerileri geliştirmede,
• Başarılı davranışların modellenmesinde yaygın olarak kullanılır.
-- Bir kişinin davranışı ardında yatan metaprogram haritasını çözümlemek, NLP davranış modelleme sürecinin de önemli bir parçasıdır. Metaprogram bilgi repertuarımızı geliştirmek, bize kişilerin başarılı veya başarısız davranış kalıplarının ardında yatan odaklanma biçimini daha iyi anlayabilme, kişiye uyum sağlayabilme, davranışını modelleme veya geliştirebilme olanağı sağlar.

Aşağıdaki resmi nasıl tanımlarsın ?



-- Resimdeki yarım bardak suyu, yarı dolu ya da yarı boş olarak tanımlamak, iyimserlik ya da kötümserlik göstergesinden ziyade, algılanan bilgiye nasıl odaklandığımız ile ilgili, yani bir Metaprogram tarzıdır. Günümüzde tanımlanmış yaklaşık 40 farklı Metaprogram vardır. Bunlardan ilkini bu dersimizde biraz daha yakından tanıyalım...

- METAPROGRAM 1 -
Hazza yönelme – Acıdan kaçınma

-- İlk Metaprogram, motivasyon kaynağımız ile ilgilidir.
-- Formda kalmak için haftalık aerobik seanslarına katılmaya karar veren iki kişinin motivasyon kaynağı birbirinden farklı olabilir. Biri sağlıklı ve dirençli bir vücuda sahip olmak için aerobik seanslarına katılırken (yönelme), diğeri fazla kiloların partneriyle arasında gerginliğe sebep olacağı korkusundan (kaçınma), bu programa katılıyor olabilir. Görünürde her ikiside aynı davranışı sergilerken, davranışın ardında yatan motivasyon kaynağı ve kişiye sağlamış olduğu ruhsal veya bedensel enerji seviyesi ve türü farklıdır.



Dikkat:
-- Metaprogramlar olumlu veya olumsuz değer yargıları içermezler. Her bakış açısı veya odaklanma biçimi özünde (yerine göre) doğru ve faydalıdır. Asıl önemi olan Metaprogramlarımızın bizleri belli bir anda amaçlarımız doğrultusunda destekleyip desteklemediğidir. Kendi metaprogramımız amaçlarımıza ulaşmamız için, önümüzde bir engel teşkil ediyorsa, onu yeniden programlayarak hizmete sokabiliriz.
-- Yukardaki kişilerden hangisinin metaprogramı, kendisinin aerobik derslerini yılmadan düzenli olarak takip etmesini destekleyecek yapıdadır? Kararı siz verin…


Sigara içiyorum, çünkü...
-- İnsanların, sigara veya alkol bağımlılığının ardında yatan metaprogramlar farklı olabilir. Kimisi acıdan kaçınmak için (yaşamın sıkıntılarını belli bir an unutma veya umursamamak gibi…) bu davranışı sergilerken kimisi bir hazza yönelme tutumu içerisinde olabilir. Acıdan kaçma odaklı bir kişi, sigaradan yoksun kalacağına odaklandığı sürece, sigara içme davranışından özgürleşemeyecektir.

-- Kişilerin davranışları ardında yatan metaprogramları çözümleyerek, davranışlarını istekleri yönünde geliştirmelerine yardımcı olabiliriz. Kişinin odaklanma stratejisini çözümlemeden edeceğiniz nasihatlerin birçoğu askıya alınacaktır. Hazza yönelik sigara içme davranışı sergileyen kişilerin, sigara paketleri üzerinde büyük harflerle yazılmış sağlık uyarılarını görmemezlikten gelmesinin sebebi budur.
Özetleyecek olursak;

Hazza yönelen Acıdan kaçınan
- Hazza yönelme metaprogramı baskın olan kişiler ulaşmak istedikleri şeylere odaklanırlar. Onları yönlendiren, harekete geçiren hedefleridir. Ne istediklerini iyi bilirler.
- Acıdan kaçınma metaprogramı baskın olan kişiler sorunları çok çabuk algılayabilirler. Nelerden kaçınmaları gerektiğini ve neyi istemediklerini iyi bilirler.

- Hazza yönelen kişilere ulaşılabilir hedefler veya ödüller göstererek harekete geçirebilirsiniz. Başarmak, ödül, takdir ve amaçlar önemlidir.
- Acıdan kaçınan kişilere, kaçınmaları gereken sorun veya cezalar göstererek onları harekete geçirebilirsiniz. Onlar için problemi yaşamamak önemlidir.

- Hazza yönelen kişiler, hedeflere ulaşılması gereken birimlerde başarılı olarak çalışabilirler. Tutkulu, atılgan, riske girmekten çekinmeyen, hayalperest, vizyonu geniş kişilerdir.
- Acıdan kaçınan kişiler hata bulmakta uzmandır. Kılı kırk yararlar. Emin olmadan, riske girmezler. Kalite kontrol ve benzeri alanlarda başarılı olarak çalışabilirler.

- Yaklaşarak motive olurlar.
- Uzaklaşarak motive olurlar.


-- Metaprogramlar konusuna, önümüzdeki E-Mail eğitiminde devam edeceğim...



Uygulama Önerisi:

1. Aşağıdaki sorular kişideki yönelme – kaçınma metaprogramını çözümlene yardımcı olacak örnek sorulardır. Partnerine bu soruları yönlendirerek kişinin ilgili konulardaki odaklanma stratejisini çözümlemeye çalış.
Bu uygulamadaki amaç;
• kişinin davranışına neden olan metaprogramı sorgulamayı öğrenmek,
• kişinin vereceği cevaplar ile metaprogramı tanıma becerisini geliştirmektir.
Örnek sorular:
• Emniyet kemeri takmandaki sebep nedir?
o Örnek cevap: "Sürüş emniyeti sağlamak için…" (hazza yönelme)
o Örnek cevap: "Trafik cezası yememek için…" (acıdan kaçma)
• Mesleğinde senin için önemli olan nedir ?
• İlişkide senin için önemli olan nedir?
• Arabanda senin için önemli olan nedir?

2. Davranışının ardında yatan metaprogramını tanıyarak seni amaçların doğrultusunda destekleyip desteklemediğini sorgulayabilirsin. Gerekiyorsa odaklanma biçimini değiştirebilir veya karşı kutupta yer alan metaprogramı, odaklanmana ilave edip çift yönlü bir motivasyon (yönelme + kaçınma) kaynağı oluşturmayı deneyebilirsin. Örneğin;
"ÖSS sınavına hazırlanıyorum çünkü…"
• Kazanamazsam bir senem boşa geçmiş olacak… (kaçınma)
• Ailem bana kızacak… (kaçınma)
• Başarısız olmak istemiyorum… (kaçınma)
• İlerde işsiz kalmaktan korkuyorum… (kaçınma)
veya,
"ÖSS sınavına hazırlanıyorum çünkü…"
• İyi bir sonuç alırsam vaktimi değerlendirmiş olacağım… (yönelme)
• Ailem benimle gurur duyacak... (yönelme)
• Başarmak istiyorum… (yönelme)
• İyi bir meslek sahibi olmak istiyorum… (yönelme)

Haftanın karikatürü:



 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
İçinde yaşadığınız durumun,içinizde yaşaması gerekmez.
tiriniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-12-2008, 10:19 PM   #2 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 7
Tesekkür: 0
7 Mesajinıza toplam 14 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
crazy_ghost is an unknown quantity at this point
Standart

çok güsel olmuş.
crazy_ghost isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


NLP 5

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nlp NLP 5 Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız NLP Academy Turkey - NLP E-Mail Eğitimi METAPROGRAMLAR Merhaba! Eğitimimize yeni bir konuyla devam edelim... Metaprogramlar: -- Çevremiz, üzerinde odaklanabileceğimiz muazzam bir bilgi yığını ile donatılmıştır. Bilimsel araştırmalar, insanın belli bir andaki bilinçli dikkat aralığının, 5 ila 9 bilgi birimi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nlp telkin cd indir izle İstanbul Nlp nerededir kimdir Nlp çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nlp hipnoz Nlp olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nlp hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nlp kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.