Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Nefes Çalışmaları

Uyarılar

Nefes Çalışmaları nefes çalışmaları, nefes çalışması, müzik etkinliğinde nefes açma çalışmaları, ses ve nefes çalışmaları, nefes açma çalışmaları, nefes alma çalışmaları, holotropik nefes çalışması,

Sesin kişilik üzerindeki önemi

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nefes Çalışmaları Sesin kişilik üzerindeki önemi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sesin kişilik üzerindeki önemi Mustafa Kartal (Mustafa Kartal) Kişilik kelimesinin anlamının iki boyutu vardır. Birincisi oyuncunun sahnedeki rolünü vurgulamak için kullanılır. Hayatta aldığımız rol bununla ilgilidir. Yüz, vücut ve giyim tarzı-nın dışarıya aksettirdiğidir. Daha çok şekille ifade edilir. İkincisi ses ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nefes Çalışmaları telkin cd indir izle İstanbul Nefes Çalışmaları nerededir kimdir Nefes Çalışmaları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nefes Çalışmaları hipnoz Nefes Çalışmaları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nefes Çalışmaları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nefes Çalışmaları kuantum düşünce kitap haberi

Sesin kişilik üzerindeki önemi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-05-2008, 11:59 PM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart Sesin kişilik üzerindeki önemi

Sesin kişilik üzerindeki önemi
Mustafa Kartal (Mustafa Kartal)

Kişilik kelimesinin anlamının iki boyutu vardır. Birincisi oyuncunun sahnedeki rolünü vurgulamak için kullanılır. Hayatta aldığımız rol bununla ilgilidir. Yüz, vücut ve giyim tarzı-nın dışarıya aksettirdiğidir. Daha çok şekille ifade edilir. İkincisi ses tonuyla alakalı olandır. Kişilik, nefesin taşıdığı tonlarla belirlenir ve dışarıya akseder. Sesi maskelemek, yüzü maskelemek kadar kolay değildir. Bu yüzden varlığımızın titreşimleri sesle daha doğru iletilir. “Bir insanı tanımak istiyorsan maskesine bakma, sesini dinle” diyebiliriz.

Kişinin dünya üzerinde nasıl bir role soyunduğunu ses tonu söyler. Ses, rolle mutlaka uyum içindedir. Din adamlarının, öğretmenlerin, hizmetçilerin veya askerlerin farklı ses karak-terleri ve farklı konuşma biçimleri olsa da, sesin özünde dikkatle dinlenildiğinde aldatıcı olmayan bir samimiyet vardır. Ses tonu, duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde taşıyarak, kişi-nin kendini ifade etmesini sağlar. Zengin ve doyurucu bir ses tonu, aslında zengin bir iç dünyanın da göstergesidir.

Zengin sesin en önemli göstergesi, titreşim ve uyum içeren pes ve tiz seslerin en güzel şekilde kullanılabilmesidir. Zengin bir sese sahip olabilmek, duygu ve düşünceyi ifade ederken, en uygun tonları, en uyumlu şekilde kullanabilmektir.

Monoton konuşarak sesini değişik tonlarla süsleyemeyen kişinin sınırlı ve tekdüze bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çoğunlukla kişinin enerji tıkanıklığı sesine yansır. Dok-torlar özellikle ruhsal rahatsızlıklarda kişinin ses tonlamasına bakarak hastalığı teşhis edebilirler.

Ses üzerine araştırmalar o kadar derinleşmiştir ki, sesi din-lemek, kişinin yalan söylediğinin tespitinde bile kullanılmak-tadır. Yalan makineleri zanlıların doğruyu söyleyip söyleme-dikleri konusunda neredeyse % 100 doğru tespitler yapmaktadır. Yalan söyleyen kişinin ses tonu, yoğunluğunu ve derinliğini kaybeder. Bunu hassas kulaklar hemen fark edebilirler.

Kısa adı PSE ( Psychological stress evaluatör ) olan, “psikolojik stres dinlendirici” isimli bu alet yalanları ortaya çıkarmakta kullanılmaktadır. Bu aletin çalışma esası, insan kaslarının titreşimlerini ölçmeye endekslidir. Ses çıkarmaya başladığınızda vücudun kaslarında iç titreşimler oluşur. Stres karşısında kaslarda titreşim azalır hatta yok olur. Makine, kaslarda titreşim algılayamazsa stresin varlığını tespit eder.

Kelimelerle çıkan seslerin stres oluşturduğuna ve söylenenlerin gerçeklik ve samimiyet içermediğine karar verir. Vücu-dunda titreşim bulunmayan kişi ya stres altındadır ya da kendini kasmaktadır. Bu durumda ifade konuşmaya yansır, duygusuz ve monoton bir ses algılanır.

Karşınızdaki kişilerin ne dediğini anlamak ve onlarla iyi bir iletişim kurabilmek için, önce kendinizi kendinize anlatmanız gerekir. Kişi kendini en iyi şekilde ifade etmek istediğinde, sesini tüm esnekliği ve nüanslarıyla kullanabilme becerisini sağlamak zorundadır. Duygu ve düşünceler kalıplara gizlenmiş veya blokajlar içeriyorsa kelimeleri doğru vurgulamak mümkün olamaz. Duygu ve düşünce akışı sağlanamıyorsa düzgün bir konuşma ve kendini ifade etme gerçekleşemez. Bunun olması için mutlaka akışı engelleyen içsel blokajların ve savunma kalelerinin ortadan kaldırılması gerekir.

Tutukluk hallerinin ortaya çıkardığı kasılmaların, sesleri çıkarmaya nasıl engel olduğunu anlamak için diyaframı tanımak gerekir. Genellikle bu kasılmalar boğaz ve karın bölgesinde yoğunlaşır. Boğaz bölgesi gerilimden uzak olsa da aşırı stres yüklenildiğinde sesin kısık çıkmasına sebebiyet verir.

Boyun ve ense adalelerindeki kramplar rezonansa etki ederek sesin iyi tınlamasına engel olurlar. Karın bölgesinde yoğunlaşan kramplar diyaframın çalışmasını engellerler. Bu durumda diyafram titreşemez, ses kaslarını titreştiremez ve bu durum vibrasyonsuz, düz ve mekanik bir sesin çıkmasına sebep olur.

Doğal ses, kafa ve göğüs seslerinden meydana gelir. Dengeli bir ses, göğüs ve kafa boşluklarının uyumlu karışımıyla oluşturulur. Bunların hangi oranda kullanılacağı, konuşma-cının duygularını ifade etme becerisi olarak anlam kazanır. Dengesiz bir ses, kişilikle ilgili bir sorunun işaretidir. Çocuk sesleriyle konuşmak, devamlı tiz tonları kullanmak, oturma-mış bir kişiliğin ifadesidir. Sürekli çok alt tonlarda konuş-mak, aşırı kibir ve kendini beğenmişliğin ifadesi olarak görünür.

Ses blokajlarını engellemenin en iyi yolu, hızlı ve kapasiteli nefes alışlarla kana, kısa zamanda yoğun oksijen biriktirme çalışmalarıyla sağlanabilir. Bu tekniğin adı holotropik nefes çalışmasıdır.

Bu çalışmaların sağılma noktasına gelindiğinde başparmak çenenin iki cm altından bastırılarak basınç uygulanır. Aynı anda sağılması gereken kişinin yüksek tonda sesler çıkarması istenir. Genellikle uygulama sırasında hıçkı-rıklara dönüşen acı haykırışlar ortaya çıkabilir.

Daha sonra teslimiyet hissinin hakim olduğu bir duruma geçilerek, beden bütün vücudu saran bir titreşimle dolabilir. Ses canlanır ve kuvvetlenir. Gırtlakta, onu yutan perde ve kasılmalar çözülür. Bütün bunlar olurken çoğu kez bu tıkanıklığa sebep olan anının duygusal travması ortaya çıkar. Bu durumda kişinin olayı normal karşılaması ve ilgili kişilerin affe-dilmesi yönünde telkin verilerek bilinçaltı temizlenmeye çalı-şılır.

Ses, direkt duygularla çalıştığı için üzerindeki stres kalktığında, baskı altındaki bütün duygular sesle ifade edilmeye başlanır. Korku, ani bağırmakla; kızgınlık, yüksek ve tiz ses tonuyla; üzüntü ise, kalın ve kırılgan bir ses tonuyla ortaya çıkabilir. Yüksek tonda çıkan sesler keder ve acı ifadesidir. Göğüsten çıkan kalın tonlar korku ve saklanmayı içerir.

Dengeli olan kişiler, korku ve acı duygularını hissetmelerine rağmen, oluşturdukları kontroller yüzünden bu duyguları seslerine yansıtmamayı başarırlar. Nefes tekniklerinin bu konudaki yaptırımı, sesleri engelsiz bir şekilde çıkarmayı kişiye yeniden kazandırmaktır.



( Sistem yayıncılıktan çıkan " ses teknikleri " kitabımdamn alıntıdır. )



mustafa kartal


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Sesin kişilik üzerindeki önemi

Alternatif Kişisel Gelişim ve Nefes Çalışmaları Sesin kişilik üzerindeki önemi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sesin kişilik üzerindeki önemi Mustafa Kartal (Mustafa Kartal) Kişilik kelimesinin anlamının iki boyutu vardır. Birincisi oyuncunun sahnedeki rolünü vurgulamak için kullanılır. Hayatta aldığımız rol bununla ilgilidir. Yüz, vücut ve giyim tarzı-nın dışarıya aksettirdiğidir. Daha çok şekille ifade edilir. İkincisi ses ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Nefes Çalışmaları telkin cd indir izle İstanbul Nefes Çalışmaları nerededir kimdir Nefes Çalışmaları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Nefes Çalışmaları hipnoz Nefes Çalışmaları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Nefes Çalışmaları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Nefes Çalışmaları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.