Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nefes Çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/)
-   -   Ciğerlerin tamamını kullanabilmek için Diyafram kullanımı çalışması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/6112-cigerlerin-tamamini-kullanabilmek-icin-diyafram-kullanimi-calismasi.html)

cent 19-04-2008 05:14 PM

Ciğerlerin tamamını kullanabilmek için Diyafram kullanımı çalışması
 
Ciğerlerin tamamını kullanabilmek için Diyafram kullanımı çalışması

Sevgili Arkadaşlar

Pazartesi akşamından itibaren on hafta sürecek bir nefes maratonuna başlıyoruz. Uzun zamandan beri nefes teknikleri eğitimine başlamak isteyenler için sanırım iyi bir fırsat oluşuyor. Birçok nefes konusu henüz dışarıda kalsa da Nefes konularını on haftaya sığacak şekilde toparlamaya çalıştığım on hafta sürecek nefes atolyesinde bu hafta ilk olarak “Diyafram kullanımı, ciğerlerin tamamı ile nefes almak ve nefes döngüsü oluşturmak” konulu çalışmayı yapacağız.

Benim nefes çalışmaları içinde en önem verdiğim çalışma "Diyafram kullanma ve ciğerlerin tamamı ile nefes almayı öğrenmek" çalışmalarıdırr. Bu çalışmalar diğer bütün çalışmalar için vazgeçilmez değerdedir. Yani bu çalışmanın sonuçlarını almadan nefes teknikleri konusunda bir fayda sağlamak neredeyse imkânsızdır. Nefes Tekniklerinin uygulanabilmesi için önce yeterli nefes almanın öğrenilmesi ve bunun kendi üzerinde gerçekleştirilmesi gerekir. Herhangi bir nefes tekniğini uygulayarak istenilen hedefe ulaşılabilmesi için öncelikle ciğerlerin tümünü kullanabilecek bir seviyeye gelmek gerekir. Bu ancak diyafram adalesini kullanmakla mümkün olur. Bu sebeple yüzlerce değişik etki oluşturabilen Nefes Teknikleri çalışmalarından sonuç alabilmek için öncelikle yeterli nefes alıp verecek bir kapasite ve bunu sağlayacak diyafram kullanımı oluşturmak gerekir.

Bilinçaltı sağılımı için Holoterapi çalışmama katılanların birçoğu bu çalışmadan farklı seviyelerde etkilenir ve fayda sağlarlar. Bunun nedeni; aynı çalışmayı, aynı zamanda yapmamıza rağmen bazı katılımcıların diyafram kullanımı ve bütünsel nefes alımını daha önce öğrenmeleri sebebi ile daha fazla oksijen alabilmeleri, sempatik ve parasempatik sinir sistemi aktivasyonlarını daha başarılı gerçekleştirmeleridir.

Nefes tekniklerinden yüksek anlamda yararlanabilmek için burun kullanımını, kaburga solunumunu, sırt solunumunu, mide ve diyafram solunumunu tam olarak anlamak ve bütün bunları uygulayacak bir yeterlilik kazanmak Nefes teknikleri çalışmaları için vazgeçilmezdir.

Sadece diyafram kullanımının bir kitap konusu olacak kadar yararları vardır. Özetle; Otonom sinir sisteminin parasempatik tarafını yükseltebilmek, hormonal sistemin, dolaşım, lenf, sindirim, boşaltım, üreme sistemlerinin en iyi denge ve en üst düzeyde çalıştırılabilmesi için diyafram kullanımına ihtiyaç vardır. Diyaframın 4 -10cm arası aşağı yukarı piston hareketinin faydalarına çok uzun olduğu için bir başka yazımda değinmek istiyorum.

Bu çalışma formatının içinde yer alan nefes döngüsü oluşturmak konusu ise; Dakikada aldığınız nefes sayısını düşürmek ve nefesi belli bir ritme oturtmakla ilgilidir. Diyafram kullanımı ile bütünsel nefes almayı öğrenmenin sonucu olarak dakikada aldığınız nefes sayısını düşürmeye başladığınızda ve bu sayıyı dinlenme anında dakikada sekiz sayının altına düşürebildiğinizde artık sizin için uzun ve sağlıklı bir hayat yaşayabilmenin ilk şartlarını oluşturmuş olursunuz. Artık kalp ve damar basıncınız eskisi gibi yüksek sayılarda olmaz. Hormon dengeniz düzelmeye, metabolizma hızı yavaşlamaya, düşünce ve hareket bedenlerinizde denge ve uyum oluşturmaya başlarsınız. Yaşamınız bolluk, bereket, sağlık ve huzur içinde için de akmaya başlar.

Diyaframı gerçek anlamda kullanmaya başladığınızdan sonra ki onbeş gün içinde mutlaka yaşamınızda büyük değişiklikler olur. İşleriniz kolalaşır. Evren önünüze inanılmaz hediyeler koymaya başlar. Size de bu hediyeleri kabul etmek kalır.

Mustafa Kartal


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.