Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nefes Çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/)
-   -   Basit bir nefes egzersizi ile zihin açma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/11296-basit-bir-nefes-egzersizi-ile-zihin-acma.html)

metin06 10-07-2008 01:49 PM

Basit bir nefes egzersizi ile zihin açma
 
Evet arkadaşlar madem nefes tekniklerinden bahsediyoruz yıllar önce yogayla uğraştığım zamanlardan spesifik ama bir o kadar da etkili bir uygulama vereceğim size ;

Uygulama sadece 3 kez nefes alıp vermeye dayanıyor.
İlk önce sağ burun deliğini dıştan parmağınızla kapatarak(içerden kapatmayın ayıp burnunu karıştırıyor derler:) sol burun deliğinizden hızla ve güçlü bir şekilde ciğerlerimizi tamamen doldurana kadar nefes alıyoruz.Sonra sağ burun deliğimizi açıyoruz ciğerlerimiz tamamen dolu hatta göğsümüz tamamen şişmiş halde iken sol burun deliğimizi kapatıp aldığımız havayı yine hızla tamamen diğer yani sağ burun deliğimizden veriyoruz.Sonra bunun aynısını bir kez de sol burun deliğini kapatıp sağ burundan nefesi almak suretiyle başlayarak yapıyor ve yine diğer burundan nefesi hızla veriyoruz.Yani özetle nefes alırken diğer burun deliğimize hava alması izin vermiyoruz bırakırken de diğer burun deliğinden hava çıkmasına izin vermiyoruz.Bu iki nefesi yani sağ ve sol bir kez kabul edersek, bu tekrarı 3 kez yapıyoruz.

Bu egzersiz yoga uygulamalarının arasında tek bir nefes tekniğidir fakat bunu güne başlarken yaparsanız size hem güne zinde başlamanızı hem de zihninizin daha açık olmasını, hatta bazı durumlarda zihninizin açılmasını sağlar..

Biz nefes alıp vermeyi genel olarak yaşamın kaynağı diye biliyoruz fakat doğru nefes ya da gerektiği kadar nefes alabilmek sağlığın da kaynaklarından biridir aslında..


erkan7 08-08-2008 08:10 PM

Ynt: Basit bir nefes egzersizi ile zihin açma
 
bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre sağ-sol burun genişliği farklılık gösteriyor.yani bir burun deliği büyük diğeri küçük oluyor büyük olan tarafa baskın taraf deniyor(tıptaki adını unuttum).fakat bu baskınlık gün içerisinde 25dk ile 8 saat arasında değişiyor.bir süre sağ taraf bir süre de sol taraf baskın oluyor.nedeni hatırladığım kadarıyla damarların genişleyip daralmasıydı.
yani bir burundan rahat nefes alırken diğeriyle nefes almakta zorlanabilirsiniz...gayet normal bir durumdur dunk56

kozbey 12-12-2008 12:53 AM

Hocam ben bu dediğiniz şeyi yaptım fakat kısa süreli bir baş dönmesi yaşadım bu noral bir tepkimidir acaba. Yoksa burun ameliyatı olmuştum onunla alakalımı?

nick1 12-12-2008 01:31 AM

yanlıs mı anladım yoksa 1 kez sag,1 kez sol-1 kez yıne sag olmak uzere 3 kez degil mi?
yoksa her tarafta mı 3 er kez yapılıyor ?o zaman 6 nefes oluyor gerci ama.
bır de nefesı ıcımızde tutacak mıyız yoksa ıcımıze hızla cekıp hemen dıger taraftan mı verıyoruz?

metin06 29-12-2008 12:58 AM

kozbey baş dönmesi normal bir tepkidir nefesi birden içine çektiğin için oluyor her zaman olan yada belirleyici birşey değildir..bana olduğu zamanlar ben bunu da zihnimin açılmasına fazla oksijen aldığıma bağlarım

nick1 sağdan nefesi alıp soldan vermen sonra soldan alıp sağdan vermen 1 tekrardır. Bu tekrarı 3 kez yaptığında zaten 3kez sağdan 3 kezde soldan alıp vermiş olursun

saygılar..

MERAGİR 22-01-2009 11:09 AM

süper miş ya gerçek nefes alma bu işte

firdevsi ala 21-05-2016 03:42 PM

Cevap: Basit bir nefes egzersizi ile zihin açma
 
Tesekkur ederiz konu icin


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.