Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

reçel yapımı hakkında...

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri reçel yapımı hakkında... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız KABAK BİBER REÇELİ TARİFİ -650 gram ufak boy sarı kabak (Veya ufak boy kabak türü) -350 gram kırmızı biber -150 gram arzu edilirse acı biber -6 su bardağı şeker -2 su bardağı su -1 tatlı kaşığı limon tuzu -1 çay ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi

reçel yapımı hakkında...

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2008, 08:33 PM   #3 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: reçel yapımı hakkında...


KABAK BİBER REÇELİ TARİFİ
-650 gram ufak boy sarı kabak (Veya ufak boy kabak türü)
-350 gram kırmızı biber
-150 gram arzu edilirse acı biber
-6 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:Öncelikle kullanacağımız kabakları ve biberleri iyice yıkıyoruz.Bir tencerenin içine su ve 1 çay kaşığı karbonat ilave ediyoruz.Su kaynadığı zaman tüm sebzeleri teker teker içine atıyoruz.
Ve maksimum 10 dakika kadar kaynatıyoruz sebzeleri.Sonra süzgeçe alarak süzün .Ve iyice ılıyıncaya kadar bekletin.
Ardından ,sebzeleri buzlukta tam 30 dakika kadar bekletiyoruz.Yani şoklama yöntemi ,uyguluyoruz .
İşte bu da bizim püf noktamız oluyor .
Ne kadar basitmiş değil mi?Ama bir o kadar da etkili.
Bu arada şerbeti hazırlayalım.Bir tencerenin içine 6 su bardağı şeker ,2 su bardağı su ilave edin.Ve 10 dakika kadar kaynatın şerbeti.Biraz kıvamın yoğunlaşması gerekiyor bu sırada.
Eğer yoğunluk sağlanmamışsa ,biraz daha kaynatın.
Buzluktan sebzeleri çıkartın ve bu kaynayan şerbete ilave edin.
Bu sırada 1 çay kaşığı tereyağı da ilave etmeyi unutmayın.Neden mi?köpüklenmenin azalması ve reçelin renginin berraklaşması için.
30 dakika kadar kaynatın.
Bu sürenin sonunda 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu da ilave edin.
10 dakika kadar daha kaynatın.
Reçelden bir kaşık alıp bir tabağa dökün.Eğer yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
Soğuduğu zaman kavanoza aktarın reçelinizi.
Eğer kıvamı size göre biraz sulu olmuşsa,soğuduktan sonra 3-4 dakika kaynatın reçelinizi.
Not:Bütün aşamalara ve verilen sürelere uymaya dikkat edin.

  Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks

« hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri | mutfak yeteneği »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


reçel yapımı hakkında...

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri reçel yapımı hakkında... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız KABAK BİBER REÇELİ TARİFİ -650 gram ufak boy sarı kabak (Veya ufak boy kabak türü) -350 gram kırmızı biber -150 gram arzu edilirse acı biber -6 su bardağı şeker -2 su bardağı su -1 tatlı kaşığı limon tuzu -1 çay ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.