Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   ANTEP MUTFAĞI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/2797-antep-mutfagi.html)

dost27 02-12-2007 01:02 AM

ANTEP MUTFAĞI
 
ÇİĞ KÖFTE

http://img519.imageshack.us/img519/4725/cigktv9.jpg

M a l z e m e l e r
100 gr. çiğ köftelik et,
200 gr. çiğ köftelik bulgur,
5 diş sarımsak,
30 gr. kuru soğan,
150 gr. biber salçası,
50 gr. domates salçası,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
3 çay kaşığı pulbiber,
100 gr. yeşil soğan,
1 adet maydanoz.


HAZIRLANIŞI:

Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.



İÇLİ KÖFTE

http://img509.imageshack.us/img509/9397/iclizh9.jpg


M a l z e m e l e r
20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,
Hamurun İçindekiler:
50 gr. simit(köftelik bulgur),
25 gr. çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,





HAZIRLANIŞI:

ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır

MALHOTALI KÖFTE

http://img227.imageshack.us/img227/4126/malhotalq3.jpg

M a l z e m e l e r
* 6 bardak kırmızı mercimek,
* 1 bardak simit,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 1 yemek kaşığı domates salçası,
* 2 tane kuru soğan,
* 1/2 bardak sıvı yağ,
* 2 demet maydanoz,
* 250 gr. yeşil soğan,
* 250 gr. yeşil sarımsak,
* Tuz ve kırmızıbiber,
* Yeteri kadar su.





HAZIRLANIŞI:

Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dakika kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dakika yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.


YAĞLI YUMURTALI KÖFTE

http://img156.imageshack.us/img156/3310/yyumji0.jpg

M a l z e m e l e r
* 1 çay bardağı simit (köftelik bulgur)(kişi başına) * 1 adet yumurta (her bardak için)
* 1 adet kuru soğan * 500 gr. taze sarımsak (bardak başına bir adet sarımsak) * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı biber salçası kırmızıbiber, karabiber, tuz tereyağ veya zeytinyağı





HAZIRLANIŞI:

Simit (köftelik bulgur); incecik doğranmış soğan, domates ve biber salçası kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada yumurtalar tereyağı veya zeytinyağında omlet şeklinde pişirilir. Taze sarımsaklar incecik kıyılır. Yoğrulmuş köfteye sarımsaklar ilave edilir, iyice karıştırılır. Bir kaşık yardımıyla küçük parçalara bölünen omlet yağlı köfteye ilave edilir ve köfte harmanlanarak karıştırılır. Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir. Kaşıkla yenecekse sıkılmadan, elle yenecekse çiğköfte büyüklüğünde elle hafifçe sıkılarak tabaklara konur. Üzeri yeşil nane, maydanoz, marul gibi sebzelerle süslenerek servis yapılır.

dost27 02-12-2007 01:02 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
KISIR

http://img509.imageshack.us/img509/8759/kisirha0.jpg



M a l z e m e l e r
* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* 2 su bardağı ince bulgur,
* 2 su bardağı sıcak su,
* 1 yemek kaşığı biber,
* 1 demet maydanoz,
* 4 adet taze soğan,
* 4 adet taze sarımsak,
* 1 orta boy kuru soğan, Tuz,
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
* 1 yemek kaşığı kuru nane,
* 2 yemek kaşığı pulbiber,
* 1 tatlı kaşığı karabiber.





HAZIRLANIŞI:

Leğenin içine tuz, simit (ince bulgur) ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan simitin içine baharatları ve ince kıyılmış kuru soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.

NOT: İsteğe göre içine ince ince doğranmış domates ve salatalık ilave edilebilir.



YAĞLI KÖFTE


http://img519.imageshack.us/img519/6675/yagliqh9.jpg



M a l z e m e l e r
* 500 gr. köftelik ince bulgur,
* 1 adet büyük baş soğan
* 1-2 adet domates,
* 4-5 diş sarımsak,
* 2 adet yeşilbiber,
* 2 adet taze kırmızı biber,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* Yarım çay kaşığı karabiber,
* Yarım çay kaşığı yenibahar,
* Yarım çay kaşığı tarçın, yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
* 1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
*Yarım çay bardağı zeytinyağı,
* Az su ve tuz.





HAZIRLANIŞI:

Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur. Soğan, sarmısak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur. Küp küp doğranır. Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğurulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir. Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul-maydanoz tere-turp v.s. ile süslenerek servis yapılır. [/b]

OMAÇ

http://img141.imageshack.us/img141/8974/omackd1.jpg

M a l z e m e l e r
3 adet yufka ekmek (ufalanmış),
3 adet rendelenmiş domates,
3 adet yeşilbiber (ince doğranmış),
1 adet kuru soğan (ince doğranmış),
3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış),
1 demet maydanoz (ince doğranmış),
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 tatlı kaşığı karabiber.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir.





HAZIRLANIŞI:

Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır. Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğurulur, iyice karıştırılıp elle şekil verilir. Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır.


AKITMALI UFAK KÖFTE (Analı Kızlı)

http://img338.imageshack.us/img338/5884/akitmaliem4.jpg



M a l z e m e l e r
İçi: 250 gr. az yağlı kıyma,
2 adet ortaboy kıyılmış soğan,
1 tatlı kaşığı baharat,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
Suyu: Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşı yağlı et,
1/2 bardak nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1/2 limon, 1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz, Yeteri kadar su.
Köftesi: 500 gr. yağsız kıyma,
500 gr. simit,
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta,
1 ufak soğan, karabiber.




HAZIRLANIŞI:

Simit, yağsız kıyma, iki tatlı kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, ince ince doğranmış bir küçük soğan, bir çay kaşığı kara biber ve bir yumurta birbirine katılarak iyice yoğrulur. Ayrı bir kapta, içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir. Yoğurulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır, parmakla oyulur. İçine hazırlanmış iç harcından konularak yuvarlanır. Bunlara akıtma denir. Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp süzgeçte akıtmalarla birlikte su buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk veya et, salçalar ve limon, tuz ilave edilip pişirilir (tavuk kemiklerinden ayrılıp temizlenir). Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika kaynatılır. Servis yapılırken üzerine nane ile ısıtılmış yağ dökülür. (

dost27 02-12-2007 01:03 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
YOĞURTLU YEMEKLER BU BAŞLIK ALTINDA

YOĞURTLU YUVARLAMA

http://img338.imageshack.us/img338/6...varlamabq7.jpg

M a l z e m e l e r
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:

Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır



ŞİVEYDİZ

http://img141.imageshack.us/img141/5...iveydizud9.jpg


M a l z e m e l e r
250 gr taze sarımsak
250 gr kuzu eti
500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
50 gr un
150 gr nohut
1 paket margarin yağı
10 gr tuz
20 gr nane
250 gr taze soğan

HAZIRLANIŞI:

Tencereye kuşbaşı et konularak hafifçe tavlanır, tuz ve su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra içine önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış soğan ve sarımsak (baş kısımlarını hafif iri doğrayarak) et ve nohuda ilave edilir. Biraz piştikten sonra bir tencereye süzme yoğurt, yumurta ve un konularak hafif ateşte sürekli çırparak pişirilir. Piştikten sonra diğer tenceredeki malzemeyi yoğurda boşaltarak bir taşım kaynatıp ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir tavaya yağ konulup kavrulduktan sonra içine nane katılarak yemeğin üzerine gezdirilir ve yemek servise sunulur.
Not: bir gece önceden ıslatılmış nohut olursa et ile birlikte haşlanabilir. Margarin yerine sıvı yağda kullanılabilir.



SARIMSAK AŞI

http://www.gaziantep.net/mutfak/page/sarimsak_asi.jpg

M a l z e m e l e r
1 kg. taze sarımsak
500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 kg. süzülmüş yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su

HAZIRLANIŞI:

Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.

dost27 02-12-2007 01:04 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
[b]YOĞURTLU PATATES

http://www.gaziantep.net/mutfak/page...lu_patates.jpg

M a l z e m e l e r
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır.Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yemek servise hazırdır.




YOĞURTLU BAKLA

http://www.gaziantep.net/mutfak/page/yogurtlu_bakla.jpg

M a l z e m e l e r
250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin
Biraz tuz ve yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.




BÖREK ÇORBASI

http://www.gaziantep.net/mutfak/page/borek_corbasi.jpg

M a l z e m e l e r
100 gr. kıyma
750 gr. kuşbaşı et
1 kg. süzme yoğurt
500 gr. un
250 gr. nohut
125 gr. zeytinyağı
1 adet yumurta akı
Tuz,karabiber,nane
Yeterince su

HAZIRLANIŞI:

Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir.Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma,karabiber,tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir .Dinlen dirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır.Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır.Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,1adet yumurta akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır.Daha sonra ocağa konarak kaynayın caya kadar karıştırılır.Pişmiş et ile nohut azar azar ilave edilir.Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır.Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.

dost27 02-12-2007 01:06 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
arkadaşlar devamı gelecek yrl78 y789

dost27 02-12-2007 01:27 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
resimleri açılmıyor değiştir yapıp düzeltecektim ama değiştir yok oldu nasıl düzetme yaparım y789 dusun

hülyaa 02-12-2007 01:27 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
Alıntı:

dost27 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar devamı gelecek yrl78 y789

dost27 yapılır mı şimdi bu gece gece....tamda diyete başlamışken..aşkolsun sana..iştahım kabardı yahuuu...hele çiğköfteye bayılırım..öfff olsada yesek..
devamı gelecek diyorsun da biz bunlara nasıl dayanıcaz..bir taraftan zayıflama telkini dinle,bir taraftan yemeklere bak..acıyın bize acıyın.. sevincli
tabii şakaydı hepsi..ellerine sağlık..yemeklerin hepsi de birbirinden güzel..bir kaç kilocuk kaldı onları da geldikleri yere postalayım..bu iştah kabartan yemeklerden yapıp hemen yiycem..diyet yemekleri varmı diycem ama antep mutfağında olduğunu sanmıyorum.. 44

hülyaa 02-12-2007 01:30 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
Alıntı:

dost27 Nickli Üyeden Alıntı
resimleri açılmıyor değiştir yapıp düzeltecektim ama değiştir yok oldu nasıl düzetme yaparım y789 dusun

bende tüm resimler gösteriyor..bir tanesi hariç..sende hiçbiri göstermiyorsa,resmi yapıştırdığın yerdeki çarpı işaretine sağfareyle tıkla,resmi göster seçeneğine bas..bazen bende de oluyor..sevgiler..

dost27 02-12-2007 11:02 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
Alıntı:

hülyaa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

dost27 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar devamı gelecek yrl78 y789

dost27 yapılır mı şimdi bu gece gece....tamda diyete başlamışken..aşkolsun sana..iştahım kabardı yahuuu...hele çiğköfteye bayılırım..öfff olsada yesek..
devamı gelecek diyorsun da biz bunlara nasıl dayanıcaz..bir taraftan zayıflama telkini dinle,bir taraftan yemeklere bak..acıyın bize acıyın.. sevincli
tabii şakaydı hepsi..ellerine sağlık..yemeklerin hepsi de birbirinden güzel..bir kaç kilocuk kaldı onları da geldikleri yere postalayım..bu iştah kabartan yemeklerden yapıp hemen yiycem..diyet yemekleri varmı diycem ama antep mutfağında olduğunu sanmıyorum.. 44


canım kilo konusuna hiç girmeyelim benim öyle 3/5 kilo fazlalığmda yok bir dolu kilo fazlam var.resimlerin çogu açılmıyor ben resmi göster dedim ama açılmıyor.evet devamı gelecek antepin tüm yemekleri tatlıları gelecek

shamanic 02-12-2007 01:44 PM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
zannerdersen resimleri aldığınız siteyle ilgili bir problem.. yada o sitedeki resimlerin yüklendiği yer ile ilgili olabilir...
kontrol ettim direkt olarakta açılmamakta...

dilerseniz benzer resimleri başka kaynaklardan buraya aktarabilirsiniz...

ilgili mesajın başladığı noktada sağ tarafta değiştir diye bir buton vardır ona tıklayıp mesajınızı editleyebilirsiniz...
daha sonrada kaydet seçeneği ile mesajın değişmiş hali sayfalarımıza yansır... pc05

sevgiler.. actionsmile


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.