Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   ANTEP MUTFAĞI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/2797-antep-mutfagi.html)

dost27 02-12-2007 11:30 PM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
zannerdersen resimleri aldığınız siteyle ilgili bir problem.. yada o sitedeki resimlerin yüklendiği yer ile ilgili olabilir...
kontrol ettim direkt olarakta açılmamakta...

dilerseniz benzer resimleri başka kaynaklardan buraya aktarabilirsiniz...

ilgili mesajın başladığı noktada sağ tarafta değiştir diye bir buton vardır ona tıklayıp mesajınızı editleyebilirsiniz...
daha sonrada kaydet seçeneği ile mesajın değişmiş hali sayfalarımıza yansır...  pc05

sevgiler..  actionsmile


düzetme yapmak istiyorum sadece üst tarafda http://img222.imageshack.us/img222/6260/quotenv7.gif
alıntı var.yardımcı olursanız sevinirim başka yerlerden değiştireceim resimleri

shamanic 02-12-2007 11:49 PM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
http://hayatimdegisti.com/forum/Them...ons/modify.gif şeklinde değiştir butonuda olmalı terli345
olmassa şimdilik düzeltme resimlerinin linklerini özelden at bana halletmiş olalım.. ben değiştiririm şimdilik dusun

dost27 03-12-2007 08:34 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
Alıntı:

**shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
http://hayatimdegisti.com/forum/Them...ons/modify.gif şeklinde değiştir butonuda olmalı terli345
olmassa şimdilik düzeltme resimlerinin linklerini özelden at bana halletmiş olalım.. ben değiştiririm şimdilik dusun

değiştir butonu yok bende nedeni anlayamadım.resimleri değişitrdiğin için teşekküler alk78

shamanic 03-12-2007 08:41 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
ben değiştirmedim dost cum.. b456

yakamozcum halletmiş sağolsun... gogogo

ikinizinde eline sağlık ark5

not : mesajların en altında son düzenleme yapan diye bir satır var..
oradan takip edebilirsin onayi

dost27 03-12-2007 08:51 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
shamanic sana ilginden dolayı
yakamozada değişitirdiği teşekkür ederim kiss3 alk78

dost27 03-12-2007 08:55 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
DOLMALAR BU BÖLÜME


ANTEP USULÜ ZEYTİNYAĞLI DOLMA

http://img86.imageshack.us/img86/4576/56822826qk3.jpg


M a l z e m e l e r
25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), *15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), *4-5 adet kuru soğan, *3 baş sarımsak, *2 yemek kaşığı domates salçası, *2 yemek kaşığı biber salçası, *2 su bardağı pirinç, *1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, *1 yemek kaşığı toz şeker, *Karabiber, kırmızıbiber, y.bahar, tuz,*2 limon suyu veya limon tozu (isteğe göre), *Yeteri kadar su.

HAZIRLANIŞI:

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir). Üzerine biberler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.


BULGURLU KABAK DOLMASI

http://img524.imageshack.us/img524/5...dolmasioe4.jpg


M a l z e m e l e r
12 adet taze dolmalık kabak,
1 baş orta boy kuru soğan,
100 gr. kıyma,
1 baş kuru sarımsak,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı d. salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. bulgur,
1 çaybardağı sıvı yağ,
1 adet limon,
Yeteri kadar su, Tuz.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir.





HAZIRLANIŞI:

Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur. Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların içine yoğrulan karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızları bir dilim domates ile kapatılarak tencereye dizilir. Üzerine, artan yarım bardak yağ dökülür. Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamış su ve biraz tuz ilave edilir. Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir. Kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak, suyu süzülür. Dolma servise hazırdır.

NOT: Dolmada bulgur yerine pirinç de kullanılabilir



FİRİKLİ ACUR DOLMASI

http://img213.imageshack.us/img213/1...dolmasizs6.jpg

M a l z e m e l e r
* 500 gr. yağlı kıyma,
* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 250 gr. bulgur,
* 250 gr. firik,
* 2 kg. acur,
* 2 baş kuru soğan,
* 1 baş sarımsak,
* Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
* Yeteri kadar su.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir.





HAZIRLANIŞI:

Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.

dost27 03-12-2007 08:58 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
HAYLAN KABAĞI DOLMASI

http://img211.imageshack.us/img211/8...gidolmall0.jpg


M a l z e m e l e r
500 gr. yağlı kıyma,
3 kg. haylan kabağı,
2 su bardağı pirinç,
1 adet büyük kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça (domates biber karışık),
1 baş sarımsak,
Karabiber, K.biber, Tuz,
2-3 limon suyu veya
limon tuzu, Yeteri kadar su.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir.





HAZIRLANIŞI:

Kabakların kabukları kazınır ve içi oyularak yıkanır. Bir kapta kırmızı biber, tuz ve karabiber karıştırılır. Oyulmuş kabakların içine sürülür. Diğer tarafta pirinç yıkanır, içine kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsak, salça, karabiber, tuz, kırmızı biber ve biraz limon suyu konarak iyice karıştırılır. Yapılan bu karışım, her kabağın yarısına gelecek şekilde doldurulur ve ağzı bir dilim domatesle kapatılarak tencereye dizilir. Üzerine tuz eklenir ve dolmaların boyuna çıkacak kadar su konur. Tencerenin ağzı kapatılarak ocağa konur, kaynamaya başladığında ateş kısılır ve hafif ateşte pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın üzerine limon suyu veya suda eritilmiş limontuzu gezdirilir, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Yemeğiniz servise hazırdır.



YAPRAK SARMASI

http://img524.imageshack.us/img524/7...sarmasiec1.jpg


M a l z e m e l e r
* 300 gr. yağlı kıyma,
* 500 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı),
* 500 gr. pilavlık bulgur,
* 3 baş kuru soğan,
* 1 baş sarımsak, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı d. salçası, * Karabiber, kırmızıbiber, tuz, * Yeteri kadar su.





HAZIRLANIŞI:

Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek miktarda su konarak kaynatılır. Kaynayan suya atılan yapraklar, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır. Haşlanan yapraklar suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta leğen içerisine pilavlık bulgur, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kıyma 2 su bardağı suyla iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yaprakların arasına konur sıkı bir şekilde sarılarak, tencereye muntazam bir şekilde sıkça dizilir. Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur, biraz da tuz ilave edilir. En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş tabak koyarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yapraklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirilir.

NOT: Bulgur yerine pirinçte kullanılabilir. Sarmanın pişmesine yakın isteğe göre limon suyu veya limon tozu, sumak ekşisi ilave edilebilir.


KARIŞIK YAZ DOLMASI

http://img211.imageshack.us/img211/3...dolmasikn7.jpghttp://img524.imageshack.us/img524/3...33f3dj2pg0.jpg



M a l z e m e l e r
400 gr. yağlı kıyma,
500 gr. pirinç,
4 baş kuru soğan,
1-2 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı biber salçası,
10 dolmalık biber,
10 dolmalık patlıcan,
10 ortaboy domates,
3 Limon suyu veya 1 tatlıkaşığı limon tuzu, Karabiber, k.biber, tuz, su. Not: Malzemeler 8 kişiliktir.






HAZIRLANIŞI:

Patlıcan, biber ve domatesler oyulur ve yıkanır. Oyulan patlıcanlar su içerisinde 10-15 dk. bekletildikten sonra suyun içerisinden alınarak domates, biber ve patlıcanlar bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta bir leğen içerisinde yıkanmış pirinç, kıyma diş diş doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limon suyu veya limontozu ve 1 bardak su konarak iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım oyulmuş patlıcan, biber ve domateslerin içine fazla sıkı olmayacak şekilde doldurulur. Ağızları bir dilim domates veya dolmaların başından kesilen parçalarla kapatılarak tencereye sık sık dizilir (En alta patlıcanlar, daha sonra biber ve domatesler dizilir). Üzerine dolmataşı veya ters çevrilmiş bir tabak kapatılarak biraz tuz ilave edilir, dolmaların boyunu bir parmak geçecek şekilde su koyarak ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır pişmeye yakın isteğe göre ekşisi (Limonsuyu, Limontuzu v.b.) konur ve 5-10 d. daha pişirilir. Yemeğiniz servise hazırdır.

NOT: Dolmaları servis yaparken tencere dibinde kalan suyu da kullanabilirsiniz.




http://img211.imageshack.us/img211/8853/mumbarxp1.jpg


M a l z e m e l e r
* 4 adet koyun mumbarı,
*300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
* 2 su bardağı bulgur,
* 2 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 yemek kaşığı pulbiber,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
* 1 orta boy ince doğranmış soğan,
* 10 diş ezilmiş sarımsak,
* 2 su bardağı et suyu.





HAZIRLANIŞI:

Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir


http://img67.imageshack.us/img67/9526/260722b387ut2.jpg


dost27 03-12-2007 09:01 AM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 
daha devamı var et yemekleri pilavlar tatlılar kepabalr piyazlar gelecek

duru79 27-12-2007 06:08 PM

Ynt: ANTEP MUTFAĞI
 



Şöyle güzel mercimek köftesi tarifi arıyorum.Netten baktım değişik tarifler var.Güzel mercimek köftesi tarifi olan var mı?(denenmiş olan smiliyface)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.