![]() |
18-02-2008 sigarayi birakiyorum evet yarin son gunum aslinda sigarayi biktim ama kendime gun verdigim icin yarinida saymiyorum. ama gelecek pazartesi uyandigimda tamemen birakmis olacagim ve hayata merhaba saglikli bir sekilde merhaba diyecegim. dunden beri icmiyorum degim gibi icmsemde kendime zaman verdigim icin pazartesiyi 1ci gun olarak ilan etim. nasilmi basariyorum once sigarayi birak telkini dinleyerek sigaradan uzaklastim. sonra bir hap icerek bugun 5sinci gunum kimsye ihtiyac duymadan kendi kendime irademle savasarak planlar yaptiom. arkadaslarima gitmiyorum sigara icenlere. pazartesinden sonrada yuzmeye gidecegim. ve gelismeleri burdan hergun yazacagaim. taki aman be bana ne sigara basa isimmi yok diyene kadar. kendimi kutluyorum. 30yildir sigara ioctim ve hergun dunyanin parasini veriyorum yazik degilmi parama ve bu sigara yuzunden sagligim gitti cocugumun olmama sebebi sigara diyor doktorlar ve sitres ve sireswide sigara yapiyormus buda dogru. yani parasini el aliyor dumani yel aliyor zehiri bana kaliyor. biliyorum zor olacak ilk 15g8un bunlari bilerek birakiyorum ve herseye cozum buldum budefa yemin ederimki son birakisim birdaha asla baslamayacagim. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum tebrik ederim sezen hanım. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum http://img169.imageshack.us/img169/1...wink1tc0le.gif harikasın canım... istersen yapabilirsin.. daha önceden yapmış olman bunun kanıtı zaten... http://www.hizliresim.com/2007/12/14/21.gif bu sefer kararlığın ve devamlılığın için kutluyorum seni.. kiss3 ben artık sigaradan kurtuldun gözüyle bakıyorum seni ve canı gönülden tebrik ediyorum... http://img412.imageshack.us/img412/8...ac5a18bkh5.gif sevgiler... http://img372.imageshack.us/img372/8...ho134unsu5.gif |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum ben de sigarayı bıraktın gözüyle bakıyorum sana artık.sevgiler. alk78 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum sagolun cocuklar valla nekadar sevindim boyle karar verdigim icin cunki bebekler cicekler super ya. bugun uyandim son gunumya bir kahve yaptim dedimki bak bugun sigarayla istedegini yapabilrisin ama yarin uyandiginda sigara olmayacak hazirmisin? evet dedi ben. onceden gun vermek cok iyi oluyor cunki: planlar yapiyporsun oniu icerkene nekadar sacma oldgunu dunuyorsun ve birakacagin icinde cok mutlu oluyorsun. ben basardim sayorum kendimi. cunki budefa suremi iyi koydum ve iyi hazirlandim. yarin olsemde gebersemde bir firt bile olamayacagindan neler hisetigimi yazarim. su anda cok mutluyum huzurluyum allah herkeze biraktirsin amin. telkini dinleyin cok ise yariyor. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Bugun evimi temizledim, manti buktum buyuk bir kazanla pisrdim. kendim az yedim. 4 makina ca,asir yikadim. yatak odami tertemiz yaptim. ve banyo yaptim niyetlenerek. nedenmi bunlar cunki artik icmedgimden. her kosemi temizledim. yarin sabah yuzmeye gidecegim ve cantami hazirladim. bir makyaj yaptrim kendime bir bakim yaptim kendim bile inamiyorum. okadar mutluyumki tertemiz koktugum icin. evim tertemiz sacim tertertemiz. son gunlerde lerimi kokalrdim ig derdim sigara kokardi igrenc ya. ve elerimi yikardim surekli ve kendime kizardim bu elrini yuzne suruyorsun diye neyse kurtuldum. simdi olacaklari bildigim icn bu defa hazirlikliyim. kilo problemi icin az yiyecegim. gunde 3 oyun bir porsiyon. bol bol su icecegim. ve haftada en 1 kere yuzmeye gidecegim. arasira yemek yemsem onemi yok olmemya. kiriz geldiginde derin derin nefes alip verecegim ve sunu tekrarliyacagim ben saglikli yasamak icin bir kapi actim ve burda kalacagim geri donsu yok. sigara birak telkini dinliyorum surekli. vakit buldukca. bugun kiriz miriz gelmdi birsey yok hem olsada ben o duyguyu kabulendim. kabulendigim icin gelebilir olemya ama sigara icerek olurum. yarin neler gelisti yazarim yine. ama ikigundur super gidyor. ama bu ikigun deneme gunumdu yarin 1cigun ilan ettim. dene me gunude icine koymustum hani icebilirim diye ama icemdim. ben artik kulanmiyorum sloganim be. az sonrada uyurum sabah oldu gitti iste. iyi gecelr az sonra icin arkadaslar |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum bu sabah planimda yuzme vardi ama disari baktim buz tutmus aman bos ver dedim kaloriferleri yaktim pc basina gectim. ben hersabah uyaninda gozumu acmadan kahve ve sigara paketini onune alan insanim eh zor oluyor tabiki. ben bu sabah ustumu giyindim ve mutfaga indim portakal SIKTIM ve ictim. iyi geldi. esim uaynsin az birseyde kahvaltida ederim. ZEHIRDEN KURTULDGUM ICIN SEVINIYORUM. OMRU HAYATIMDA HIC AMA HIC ICEMEYECGIM. KULANMAYACAGIM. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 25889 derty derty derty derty derty derty derty derty derty derty derty |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum tekrar tebrikler canımmm 25889 http://media.bigoo.ws/content/saint_..._flower_17.gifhttp://img489.imageshack.us/img489/9...achballbt0.gif |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum darısı başıma neutrali5 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum simdi yatmadan once yazmak istedim bugun neler yaptim. cok az kahvalti etim fazla yersem canim sigara ister diye ozaman istemiyor sonrasinda su ictim, evimi topladim ustumu giyindim az gunes vardi ama gunesgozluklerimide taktim dogru carsiya yemin ederimki bir arkadasla konustuk alisveris merkezinde ordan burda derken durup durken bana dediki sigarayi biraktinmi? evet dedim iyiki sormadi nezaman biraktin diye blissy neyse sigara satin aldi o ve gitti. tam baska yere girdim budafa baska bir arkadas tasiniyormus anlatti felan ve birden bire sen sigara icmiyorsun demi dedi hayir dedim sevincli o bir sigara yakti hem anlati hem icti. neyse evime geldim canim tavuk kizartmasi istiyordu onu kizartim pilav yaptim dunden kalan manti ve yuvarlak koftemi fazla yemdim sevincli sofra kalkti hemen bilasik isini bitirdim ve nereye gitin biliyormusnuz? her gun kahve ve sigara ictigim arkadasima gitim. yemek goturdum ona birakmam dedi iyi dedim oturdum bana cay yapti onlar kizyla ictiler sigarayi ben hic onlara birsey demdim gulduk ama cok gulduk eglendik eve geldim ve az sonra uyacagim yani 2ci gunude busekilde gecirdim. benyirtimmmmmmmmmmmmmmmm darisi basiniza |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum evet kocaman 2 gun gecti. ilk 3 gun ve ilk bir hafta cok onemli. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum zaten bildiğim kadarıyla sigara bıraktıktan sonraki ilk 8 gün vücut istiyor.ama 8 günden sonrası psikolojikmiş.bıraktın ya gerisi önemli değil derty |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Alıntı:
sezennl son cümlen çok güzeldi darısı başıma ama sıgara içerken telkin dinledigini belirtmişsin kaç gün sürdü bu süre bilgi vere bilirmisin ayrıca seni çokkkkkkkkkkkkkk tebrik ediyorum darısı başıma ve bütün bırakmak isteyenlere k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 k8908 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum cent telkini 10gunden fazla dinledim. sanirim 3cugunuydu kalktim sigara paketini cope attim. ama dayanamadim tekradan basladim. kendime sure verdim 15gun bu sure icinde istegim kadar icecektim ama sonunda birakacaktim. sonra dusundum neden bukadar uzun osureyi 10gune indirdim sonaradn dusundum neden 10 bukadar bekleyemem acelem var ya ben bu zehiri icmek istemiyordumki!!!! ozaman bu sureyi 5 gune indirdim ve pazar gunu cumartesigunu deneme gunlerimdi neyse. persembe gunu kendime iki paket sigara almistim dusundum bunlar son paketlerimdi pazar gunu gece yatmadan bitmeleri gerekiyordu ve bitince dus alacaktim ve niyet edecektim ve zihnimde pis bir yerden cikip tertemiz biryere girecektim neyse. bu arada arkadaslar gelip gidyor sigara icyorum onlarla ama inan bana bir an once birakma istegi var cumartesi oldu 1ci paketim bitti ikinciyi actim ve basladim icmeye cumartesi gecesi tam 10tane ictim iyimi gogogo cunki icemsem sigaram artacakti neysem uyudum pazar gunuydu bir kahve yaptim sigara yaktim icinde 9tane daha vardi bu bitmesi gerekiyordu kalirsa yazik olurdu. yemek pisrdim arada iciyorum derken arkadas geldi oda icti sigaradan saat 2de sigara bitiiiiiiiiiiiiii ee dedim simdi ne olacak? paket almam. sen dedim kendime birakmadinmi bu siogarayi evet ama bugece 12ye kadar surem vardi hadi hadi deidm kendime bosversene. birak gitsin simdi dua dedim kendime. dusa girdim ve dustan ciktim ve kendi kendime bir heves bir sevinc geldi dedimki ben artik bukadar temiz kokacagim dedim allah diye bagirdim ve dustan sonra hep sigara yakardim budefa makyaj yazptim suslendim birde sapka taktim ve gezmeye gittim. superdim ogun bugundur ayni hisleri tasiyorum yirtim yani. ama bazen geliyor kiriz onu bileceksin umursamayacaksin. en onemlisi o |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi biraktim cent sigarayi 4 asamada birakiyorsun. gercekten birakmak istiyorsan ben sana burdan yardim ederim. 1. sigarayi nasil birakacagini dusun bir kurlusmu yada telkin scdeyini dinleyerekmi kendi iradenlemi yoksa hapmi felan bunu bul kendinde 2. sigarayi birakma gunu belirle kendine mesela en fazla 15gun. 3.bu birakma surecinde ic sigarani ve her ictiginde dusun mesela gonulu koleyim parami gidp veriyoprum zehiri benim vucdumda kaliyor. ama ic cen bu arada sigarayi. simdi sigarayi niye icecegini bulacaksin kendinde. niyesini bulunca sigara olmasada oluruda bulursun. 4. sigarayi biraktin devamligi icin ugrasacaksin ilk 3gun kaninda nigotin giyor 3gun sonra olay bitti benim bugun 4duncu gunum. en son pazar gunu oglen ictim ve biraktim. simdi benim kanimda nigotin yok. kanim tertemiz ve 2 hafta gecince vucudumdaki hasarlar onarilmaya basliyacak. insallah 2 hafta gecerde vucudum kendine gelirde 2 haftadada kendini yeniler. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum evet arkadaslar 5sinci gunum bitmistir, bugun iki sigara icen arkadasa gitim iciyoilar ama ben hic etkilenmiyorum kendimi super hisediyorum tertemizim. tavsiye ederim herkez birakabilir. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Slamlar herkeze. bugun 7ci gunum. sabah uyandigimda iste dedim havada yagmur yok. dus alip disleri fircalayip ustumu giyinip dogru ormana kostum bugun sadce yuruyus yaptim sonrasinda alis veris ve guzel bir kahvalti sofrasi hazirladim super seyler ve yedim cayimi ictim. harikayim yani. ama oncesi olsaydi sabah gozlerim kapali yuz yikamak yok kahve yapiup sigarayla beraber icmekti ve asla kahve makinasina izin vermezdim normal calssin hep acardim uc damla olan kahveyi alirdim. neyse simdi yeni bir kisiligim olustu. sakinim islerimi yapabiliyorum, kendimi dinc zinde hisediyorum, eksiklik felan duymuyorum, cunki atistirma huyu edinmiyorum kendime onun cok yarari oldu. cunki yemek yedgimde birseyler hidediyorum ve yemek yedgimde kalktigimda direk sofrayi topluyorum. geciyor o arada. ve digher dakilarda ve saatlkerde atistirmiyorum. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum bugun 8zinci gunum, bugun calisrekene hic zorlanmadim, cunki tek benim bulundugum yerde sigara icliyor ve herkez hucum edip sigara iciyorlar. onlari izledim yine bende iste boyleydim dedim evet evet aynisydim dedim. ben sukurler olsun kurtuldum ve kendimi halla cok guclu hisediyorum ve kendimi teprik ediyorum affrin bana. darisi herkezin basina. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum bugun 11ci gunummmmmmmmmmmmmm 6ti saat sonra 12, gunum olacak. hersey super gidyor ya ben dun fasulye yemegi pisrmistim ve yedim tadini hatirladim cocuklugumda anemin pisrdgi fasuleyeye benziyordu aynisydi. ben yilardir hep sunu diyordum hersey hormonlu hic birseyin tadi yok nerde turkiyenin onceki lezetli yemekleri felan. megersem hep sigaradan tatlrini alamiyormusum. hersey lezetli oldu yemin ederim mutis birsey herkeze tavsiye ederim. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum sevgili sezen...ne zamandır takip ediyordum yazılarını... pc05 tek kelimeyle seni tebrik ediyorum... 25889 valla ne diyeyim ben her gün bırakma kararı alıyorum nerdeyse.. ama icraata dökemedim işi bir türlü... sadanim |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum slm suzicim, bende baya ugrastim karar alana kadar. sigara birakma telkini dinledim bana iyi geliyordu hatta bir keresinde paketi kirdim atim ama ertesigunu tekrar aldim. canim birgun iyice dusundum ben napmak istiyorum dedim kendime 15gun zaman verdim ama ben 5sinci gunumde atim sigarayi. hatta sigarayi atmadim. iki paket sigara aldim ve dedimki ogun kendime bunlar bitince bende sigara icmeyecegim dedim. tahminimce pazar gecesi bitecekti ama arkadasiminda bana gelmesiyle oglen 2de bitti sigara 44 ve bende sunu dedim kendime eh bak kismet simdiyeymis simdi dedim. hemen kostumn banyoya niyet etim dusmu aldim ve biraktim 11 gun once ve cok guzel gidyor suzi. sende kendine bir baslik ac canim. baslikta kendine gun ver nekadar istiyorsan. ordan sana yardim ederim elimden geldigi kadar. 15gun icinde ic istegin kadar sigarayi. ama is yaparkene degil otur dusun niye ictigini tadindan ne hisetigini felan busekilde dusun. ve birakinca canin istedginde neler yapacagini mesela su iceceksin bile bile birakacaksin her zorluga gogus gereceksin bir zaman gelecek hersey duzelecek hersey tam super olacak. smiliyface suzicim hadi sende bir baslik ac kendine ordan sende birak sigarayi o sayfa sana uguir getirsin gercekten birakmak istiyormusun b unu sor kendine? neden birakmak istiyorsun onu sor kendine? birakinca kazancin ne onu sor devam edince kayiplarin ne onuda sor in sallah karar verirsin sigarayi birakmayi. ben cok seviniyorum kendi adima ya. darisi basina |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum en çok içimi acıtan ne biliyormusun sezencim...kızımın her sabah televizyondan sigara karşıtı programları reklam arasından gördükçe bana gelip anne bak sigara öldürüyormuş sizde bırakın demesi...işte bu benim içimi yakıyo...onun haykırışı...canım kızım bırakıcam mutlaka söz...ama işte ne zaman olacağını bilemiyorum... kendime kızıyorum....bu kadarmı yenik düşüyorum ve kızımı bu mendebur içinmi üzüyorum diye... emb23 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum suzicim, bazi seylerin farkinda olman sigarayi birakacagindan haber veriyor bizlere. benim kizimda kucukene bana deginde ben dinlemezdim bile. keske kizmi dinleseydim simdiye kadar ciyerlerimdeki nigotini katranida atardim. bu zehir bizelere hem zararli hemde kesemize zararli. biz kolmeyizki? sabah yada aksam cebimizdeki parayi sigaraciya verip geliyoruz? ayni parayi gunluk baska seye vrmeyiz pahali deriz degilmi? sen kole degilsin, sen annesin. birakmak istersen ben sana yardimci olmaya hazirim kendine baslik ac ve kendine gun ver bu gunler icinde konusarak birakacaksin. benim 12. gunum ne oldu bak yasiyorum ama nasil? cebimde paralrim duyor gunluk 4 ero, saglikliyim. hersabah yuruyorum sigara kahve icmek yerine. ve hergun alis veris yapiyorum 4 eroluk yemin ederimki ev doldu tasti. burda kanatin ve budun kilosu 1 ero. dos etinin kilosu 3 ero. kiymanin kilosu 3 ero. ekmek en iyisi 1 ero. dusun yani dun ben tavuk dos eti aldim 3 eri birde ekmek aldim 1 ero bir paket sigara parasi. hergun busekilde seyler alip pisriuyporum evdekiler yiuyolar ben azicik tadina bakiyorum:PPPPPPPPPP ya ama cok yuruyorum ehehhehe bugun paramla balik alacagim 3kilosu 10 ero yani 3gunluk sigara paramla. yani bedava yasiyorum ben. esimde birakti o sigarayi 7 ay olodu birakali evin kazancina bak ya. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum valla canım kesinlikle haklısın... utananadam hem tasarruf..hem sağlık..hem temizlik...hem huzur...daha ne diyeyim...tek kelimeyle darısı hepimizin başına... super (hala sallıyorum farkındaysan canım) ama hazırlanıyorum... pc05 galiba pat diye olucak benimkisi...severim radikal kararları...bırakıncada bıraktığımdan emin olunca kendi partimi kendim başlatıcam... 956k |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum suzicim bos ver nezaman istersen ozaman birak. sana dogrusnu diyimi valla billa yemin ederimki hic yoksunluk hisetmedim, hic aramiyorum kendimden korkmuyorum artik. yemin ederimki aklima bile gelmiyor sabahlari ilk aklima gelen bugun neler yapacagim oluyor. yemin ederimki burayada yazmam ve sigara orga belki birlerine yardimim dokunur diye yoksa yazma ihtiyacida duymuyorum. icenlerden hic etkilenmiyorum. sanki biz onunla ayrildik hic birlesmedik gorusmedik tanismadik. ya parami kurusuna kadar kendim icin harciyorum. bugun gitim en iyisnden sac boyasi aldim sacimi boyucam yarin super guzel olacagim. bundan sonra asla vede asla kendime kotuluk etmiycem. birgun istedgin zaman sende birakirsin zamani gelince |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Alıntı:
|
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum 13. gunum oldu. bugun sabah sut icerek ayaga kalktim. yuruyus yapmadim cunki bu aksam calisacagim zaten yorulacagim. bugun yine insanlara sigara satacagim ve onlarda etrafimda icecekler bizde iste ekmek paramizi kazanacagiz neyse herkezin kendi sorunu. gecen hafta calistigimda hic zorlnamdim etrafimda yarim paketler kol geziyordu. eskiden olsa nekadar sevinirdim buldgum yarim paketlere felan onalri alir bir kutun icine doldurdum ve icerdik is arkadaslaylan ama simdi hehehe alip cope atiyorum. sabahki sutum cok guzledi tadi ayni kucuklugumdeki sutun tadi gibiydi yine buyuk zewk aldim sutumden ve kahvaltimdan. pazartesi gunu diyete basliyorum. 36ti beden olmadan asla diyetimi birakmiycam bun icinde hastane diyeti ve zayiflama telkini dinliycem atakanin yaptigi. 36 beden olmadan asla diyetimi birakmiycam ben superim yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum 20gunum, superim hersey yolunda hic kilo almadim cildim parliyor sesim guzelsti ciyerlerim kalbim ve vucdum harika. uykum super oldu yastiga basimi koyar koymaz gidiyorum super ya |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Sevgili Sezen almis oldugun karardan ,cikmis oldugun yoldan ve 20 gunun sonuncunda varmis oldugun basarinin sonucundan dolayi seni kutlar kucak dolusu sevgiler sunarim kiss3 mutlulugunu cok iyi hissediyorum ve yeni duygularini paylasmani bekliyoruz canimcim.Siteyi eger gezdiysen benimde sigara ile yazilarimi savaslarimi gormus olmalisin sana faydasi olacaksa okumalisin arkadasim bende 21 haziran 2007 de tek bir kararla biraktim ve halaa ayni kararimin arkasindayim hic dusunmeden tedbir almadan dusundugum anda biraktim artik bellegimden silindi cildimdeki parlaklik yuzunden elimde ayna ile gezer oldum cok hosuma gidiyor inanki komik oluyorum biliyorum ama cok begeniyorum kendimi yuzumu smiliyface kilo almaktan korkma ilk baslarda bende aldim ama bir muddet sonra aldigin kiloda kaliyorsun vede veriyorsun o kilolari sadece tatlidan uzak durmani tavsiye ederim.benim yazilarimi bulup okumani tavsiye ederim tekrar baslamak icin cok sebebim vardi isteseydim sebep arasaydim ama sebepler bahanedir lutfen onemli olan 21 gunu atlattinmi bitiyor hersey vucuttaki nikotin yok oluyor artik teninin kokusunu almaya basladin,yemeklerin kokusunu damak tadin geri geliyor yasamanin tadina bakmalisin seni tekrar tebrik ediyorum alk78.Aramiza hosgeldin sevgili Sezen mlk34 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum partime hos geldin nilcigim. evet gormustum sende bir yil once birakmissin sigarayi senide ben teprik ederim. simdi bir kutlama daha yapacagim en kisa zamanda ama istedigim kilonun hepsini verdikten sonra. simdilik susyorum ve elimden ne geliyorsa yapiyorum. kilom sigara birakmaktan degil. kilo sigara birakinca en fazla 2 kilo aliyorsun onuda bir musayit zamaninda veriyorsun:P. ama benimki hormonlarimdan 3 kez basarisiz tup bebekten ki yeminederimki 15kilosu ilk denememden kaldi. neyse ama cok az kaldi 25kiloyu verdgim gunu bir kutlama basligi daha acagim. ve kilolarimi verincede istedigim asamaya gelincede bir kere daha tup bebek tedavisi olacagim. olmasa kendisi bilir benim bebegim nasil bir anne ve baba kacirdgina o uzlsun:P neysem nilcigim iste bu sekilde ugrasip duruyorum. hersey guzel olacak sigarayi birakmakla onu basardigimi biliyorum ve su kilo isnide basarinca sira bebek isine gelecek insallah. sen hic kilo aldinmi sigaradan dogru? |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum günlerdir bakyorum gelcem partiye senin orda ne işin var diyorum.ben daha ne halt edeceğime karar vermedim ve fosurdatmaya devam ediyorum ya ondan...ama gönülden kutluyorum seni ve tuttuğunu koparan militan ruhunu.. kiss3 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum sende hos geldin hayal ablacim partime. 5 kilo verdim bugun tartildim. simdi kaldi 20 kilosu. bak canim ben gece saat 2 isten eve geldim. yine icki sigara satim durdum saatlerdi yine yanimda yoremde sagimda hatta solumda sigara ictiler. ustum basim simdi lesgibi kokuyor. benim sarhos patron birde milete hediye pro almis ictilerde ictiler. birde nekadar ovunuyolar efendim pronun tadi soyle bilmem nesi soyle. prodan aldim birtane hic tanimadigama gotordum gardes sen iciyormusun sigara dedim eve t dedi. iyi dedim su proyu al ic ve bana anlat tadini dedim iste dedi guzel degil icmi kotu vanilyalimiymis neymis. iste boyle. milat sakir sakir iciyor bende sanki hic icememisim gibi. habire icenlerin kullklerinide bir yandan bosaltiyorum. dememki sigarayla alakali cilem daha dolmadi. icenlerin hep yuzleri ayni renkleri ve hareketleri o cok ilgincime gitti. bunu ya hic sigara icmeyen gorur yada birakmis insan kedni kiyaslaya bilir icerkeneki hali ve sonraki hali. gercekten cok degisiklikler oluyor insanda fisiklsel olarak hareketler bunlar degisyor. hayal ablacim sen istemsen kimse seni biraktiramaz valla. ic istedigin kadar. senin cok sigara ictigini ben biliyorum. birgun birakacaginida biliyorum. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Slm Sezencigim...Kararinin arkasinda durdugundan ve basarindan dolayi seninle gurur duyuyoruz arkadasim senin guclu bir kisiligin oldugunu ilk yazismalarindan anlamistim seni cok tebrik ediyorum varsin icsinler yaninda onemli degil bir muddet sonra sen icenleride fark edmeyeceksin bana inan lutfen cunku sen kendine inanarak ciktin bu yola 25889 kilo konusuna gelince 20 ve 33 yas arasinda 50 kilo idim simdi 34 yasindayim 9 aydir sigara icmiyorum biraktiktan 4 ay sonra 57 ye ciktim sonra dusmeye basladim simdi ise 54-56 arasi degisiyor,benimki tamamen sigara ile alakalida degil arkadasim ben anlattim sanirim ulke degisti hayatim degisti stres vs vs burada kimsesizlik yanlizlik dil bilmiyordum esim olmadan disari bile cikamadim aylarca evde abur cubur yemekten oldu dil ogrenmek icin turk kanalida almadik okulla ev arasi gidip gelmeler 5 ay anca dayanabildim 5 ayda kendimi disarda gezdircek kadar dil ogrendikten sonra rahatladim okulda bitti o arada ehliyetimde yeniledik gezmeye basladim iste 5 ayi doldurunca burada 18 gunlugune Turkiyeye gidip dondum benim kilo alip vermemin sebepleri sadece sigaradan degildi,normalde cok hareketliyim fazla kilo alacagimi sanmiyorum.fakat artik dil sorununu bayaa astim yarin is basi yapiyorum sendikali bir fabrikada cok mutluyum anlican 9 ayda cok yol katettim arkadasim burada cok zor oldu ama oldu inanki isteyince oluyor.Bebek konusuna gelince ben ve esimde ilk basta bebek icin biraktik o zaman ben Turkiyedeydim on hazirlik yaptik denemek icin ilk denemedede basarili olduk simdi 18 ayi tamamladiktan sonra bebek icin girisimlere baslicaz insallah bakalim hayirlisi olsun.Dilerim seninde Allah gonlune gore verir arkadasim evet haklisin artik onlar dusunsunler nasil bir anne babayi kacirdiklarini degilmi sonunda Allah'in dedigi oluyor sezencigim sadece dua mlk34. |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Nilcigim ben seni okumustum sigara konusunda baya tum yazilarini oyuzden biliyorum sigarayi birakis macerani felan senide ben cok guclu kararli gormustum. nerdesin bilmiyorum ama ben hollandadayim. ve anlatigin seylerin yilarca fazlasini yasadim ve ozamanlar minik bir kizimla. kizim simdi kocaman oldu 22 yasinda tabiki. gurbetlik zor kolay degil helle is ortami calisma sistemi cok cok zor. ama cok iyi yapmissin dil ogrenmekle ben geldigimde dil ogrenmeye actim ama benim okula gitmem imkansizdi ben direk calistim turk konfeksiyonunda. anlatsam hayatim bir roman olur derlerya nilcim benimkisi roman degil 20 ciltlik ansiklopedi olur. ben kendime deger vermeyi ogrenmedim, yemin ederim mutluk ne eglenmek onuda ogrenmedim firsat verilmedi bana. yasim 34 lerde olunca yatalak oldum 3yil yatalarda yattim inceciktim kemiklerim syailiyordu hastaneye kaldirdiklarinda bana yemegi zorla veriyolardi yemiyordum yiyemiyordum. evime 12 ay hemsire geldi ben sonrasinda kiloyu evlendim esim bebek isteyince tup bebek yaptirdik ben cok korktum ignelerden yedigim hormonlardan ve bir derede iki arada derlerya oule kaldim iste hem korktum hemde esimin istegini yerine getireyim dedim ve yedim o zamanlarda ama ne yedim hic hareket etmiyordum ve sadce yemek yiyordum. ilkgunler hioc almadim. birgun bir baktim yusyuvarlagim. elimde torbalarla cekirdekler ay cok kotuydum ya. neyse simdi kilo vermeye basladim. ama iki gundur ayni kiloda duruyorum sebebi ne acaba bilmiyorum. yuruyus yapsam iyi ama canim istemiyor. yani kisaca benim sigarayi biraktigimdan algim kilom hic ama hic yok. nil kendine iyi bak nerde oldugunu yaz. seni tebrik ederim isinde basarilar dilerim ve en kisa zamanda anne ve baba olmanizi temeni ederim canim 96 hismiley |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Selam Sezencim...yeni olumlu paylasimlarini bekliyoruz ne asamadasin???..Bu arada ben ise basladim cok mutluyum evde oturmak bana gore degil ben kipir kipir biriyim blissy Bu arada ben Belcikadayim Sezencim Hollandayada geliyorum zaman zaman Roterdama senden iyi olmasin bir arkadasim var ismide Muki ben Turkiyedeyken vize beklerken Nederlands dili hakkinda arastirmalar yaparken ve bisiler ogrenmek isterken ucretsiz ders veren siteler bulmustum orada Mukicimle tanistik ve devam ettik derken buralardada ailece gorusur olduk gecde olsa iyiki tanimisim Mukiyi smiliyface |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum nil cim yeni işin hayırlı olsun... sevincli senin adına çok sevindim inan... blissy bu haber gerçekten harika... 956k bolluğun bereketin.. huzurun daim olsun... b456 sevgiler.. kiss3 http://www.simliresim.com/simli_resim/flowers/18.gif |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Merhaba nilcigim. calismana okadar cok sevindimki sana anlatamam. ben zaandamda kaliyorum amsterdama cok yakiun 5dakika. gelirsen hollandaya beklerim yanima valla billa kusrim gelmesen yanima. nezaman holandaya gelirsen gel fark etmez muhakak benim yanimada ugra sana telimide verim ben ozelden ararsin bana alo dersin. sende hollandaca konusuyorsan holanda yakinlarindasin. birde firansizca konusan bolumu var belcikanin sanki cok buyukmus gibi ehueheu. belcikanin evlerine hastayim hemde ucuz. bende ara sira oralara tasinmayi dusnuyorum. tek evleri ucuz ve guzel diye. bizim hollanda pasaportumuz var avrupa ulekelrinin istedgimiz kismina tasina biliriz yani. beklerim ha. benim asamami spormusun. ben sigarayi unuttum aklima hic gelmiyor. diyeteyim 5kilo verdim ama daha veremiyorum anlamdim 4gundur ayni kiloda sayorum. yediklerim hep ayni cok sebze yiyorum ama. kilol;arca ve gunde 200gram etim var ve ikitane meyvem istredgim kadar salatalik yiyorum. canim sen yine gelismelrini yazarsin beklerim senide byee simdilik |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum sezenncim partine geçte olsa katıldım şükür.. ttli3 seni çok ama çok tebrik ediyorum..harika gidiyorsun maaşallah..hem kilo vermişsin hemde sigaradan kurtulmuşsun.. super genelde bırakıldığında kilo aldığı söylenir..gerçi ben içerken alıyorum..bırakınca veriyorum...çünkü bişeyler yemeden içemiyorum..ağız tadım değiştiği için sanırım..yada dişlerimi fırçalamam gerekiyor..garip bir içiciyim anlayacağın...daha da garibi hastayken de içmem..gebeliğimde de içmedim..bırakmayıda hiç düşünmedim.. istersem bırakacağımdan eminim.. bazen içmeyim diyorum..zararlarını yazan yazıları görünce hayatta okumam..kafama takmamak için..biliyorum okursam tesirinde kalırım..ve kafamda kurmaya başlarım..psikolojik olarak hastalanırım..evet biliyorum biraz saçma olacak belkide ama,her sigaranın ardından meyve yerim,yada ballı tarçın içerim..bunların sigaranın vermiş olduğu zararı alıp götürdüğünü imgelerim.. sevincli yahuuu zevk aldığım kaç şey varki zaten şu hayatta..biliyorum belkide bunlar kaçış..ama olsun..ben yapmasamda yapanları alkışlamayı biliyorum en azından.. khkh56 bak buda birşey(nasıl sıyırdım ama) smil56 |
Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Selam Hulya...iyi siysilmissin bu sefer ama senide en kisa zamanda aramiza davet ediyoruz bekliyoruz bak unutma!!! Sanada cok tesekkurler shamanic iyi dileklerin icin cok saolasin canim benim.Sezencim evet biliyorum AB ulkelerinde oturum hakkin var Belcika NL den daha iyi geldi sartlari bana, evler satilikda kiralikda NL den daha ucuz geldi banada artik gorusuruz mutlaka en kisa zamanda ben 8 ayda cok yol katettim burada kendim arabamla ise gezmeye heryere gidiyorum ogrendigim dilde simdilik bana yetiyor ama halaa ogrenme gayretindeyim surekli dili dersi pesindeyim is yeride benim icin pratik yapma acisindan super oldu art56art56 Buralara gelmek istersen bende beklerim bu arada bende seni kararinin arkasinda oldugundan dolayi tebrik ederim artik sormayacam ne asamada oldugunu cunku artik ben senden eminim tekrar tebrikler alk78 kucak dolusu kiss3 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:37 AM. |