Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Korku ve Fobiler Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korku-ve-fobiler-cd-leri/)
-   -   KORKU.... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korku-ve-fobiler-cd-leri/2078-korku.html)

Bugle 29-08-2007 01:32 AM

KORKU....
 
Sizi engelleyen korkularınız olmasaydı neler yapabilirdiniz?Geçmişte,şimdi ve gelecekte...
En büyük korkunuz ne?

asevgican 29-08-2007 09:11 PM

Ynt: KORKU....
 
zamanında korktuğum bi ton şey nedeniyle çok vakit kaybettim.engelim bu. ama diorumki şimdi beni ben yapan belkide o harcanan zamanlardı.
şimdi bişiden korkmuyorum, deli bi cesaret var üstümde...
gelecekde ise ölümden ve sağlığımı kaybetmekden korkuyorum. aciz olmakdan..başkasına muhtaç olmakdan ve
oğlumu hayata istediğim gibi hazırlayamamakdan korkuyorum.
onun dışındakilr vızz gelir..:)

PSİKO 29-08-2007 10:15 PM

Ynt: KORKU....
 
yükseklik korkm olmasaydı lunaparkta kamıkazeye binmek isterdiim gulensmiley

Bugle 29-08-2007 11:08 PM

Ynt: KORKU....
 
Ben bindim kamikazeye,çok tavsiye ederim.Adrenaliiiiiiiiiin...yükseklik korkusu olunca daha zevkli oluyo..bende de var yükseklik korkusu.Bağıra bağıra biniyorum ,çok keyifli... cilgin897

pakguc 31-08-2007 10:48 AM

Ynt: KORKU....
 
ben paris eurodisneyde space mountan a bindim...
yok büyle bişeeyyyyy,
sıra beklerken o karanlık yerde, insanların çığlıklarını duyuyorsun, ama aldırmıyorsun yok canım çok da kötü değildir diyorsun..
bindikten sonra, o meeorlara çarpacak gibi olmak, o hız...
şimdi hatırladım daa... terli345
tabi indikten sonra ilk 10 dk. dizlerini unut sadanim
feciii bişiy 789569

jaunty 31-10-2007 11:38 AM

Ynt: KORKU....
 
Ohh vallahi sevincli bende bugun bu konuyla ilgili size danişacaktim bu başlikta ayri bir konu acacaktim.
korku ve kaygilardan kurtulmanin yollari diyecektim..bir de korku kaygi tam olarak nedir?
mesela başarisizlik korkusu korku sayilirmi? yada terkedilme korkusu? sedona yontemi bu konuya cozumler sunmus fakat bana zor geldi.
kitap;
Zihninizde olacagindan korktugunuz seyi tutmayi mi,
yoksa tam tersini tutmayimi yeglerdiniz?

Bu elimde olsa tersini tutacagim ama zorlaniyorum mesela.

Gerceklesmesinden korktugunuz sey nedir?
şimdi onun gercekleşmesini istemeyi birakabilirmiydiniz?
Bu cumle beni daha da sıkıyor sanki korkup isteyip durdum da artik gec gibi arkamdan atli kosuyormus gibi isteyip durdugum sey her an oluverecekmis gibi.. dusun

Başka yontemler olabilirmi yada bunlar geliştirilebilirmi?
yardimci olursaniz sevinirim.
sevgiler saygilar

shamanic 31-10-2007 12:40 PM

Ynt: KORKU....
 
jaunty cim bu konu çok kapsamlı bir konu...

korkularının boyutları ... neler oldukları... ve bu korkularına bağlı olan yaşam faktörlerinin hepsinin ayrı ayrı irdelenmesi gerekiyor..

ve her korkuya ayrı bir şekilde davranılması gerekiyor diye düşünüyorum...

kendimize bağlı korkularımızı aşmak daha kolay olsada ... başkalarına ve dış faktörlere bağlı olanları aşmak biraz daha koplike bir çalışma ister diye düşünüyorum..

bunun için bir defter edinmeli .. önce neler olduklarını tespit etmek gerekir..
sonra bunları iki ana başlıkta ayrıştırmak.. içsel olanlar.. dışsal olanlar..

bu ayrımdan sonra hepsinin üzerinden tek tek geçmek lazım.. bu korku neden bizde var.. bunun sebebi ne...
olayların köklerini bulup ona görede nasıl bir şifa yolu izleyeceğiz ona bakmak lazım... üzerine mi gitmek lazım... psikolojik destek mi almak lazım..
yada yaşamımızda o korkuya ihtiyaç duyma alışkanlığımı geliştirmişiz.. ozaman onun yerine cesaretimi koymak lazım..

bu analizi yapmadan her öneriyi uygulamamaktan yanayım.. çünki daha derinlere itebiliriz korkuyu..

mesela yılandan korkan birisine hadi git yılanlarla dolu bir fanusata yat 1 gece bak bişeyin kalıyır mu nasıl denir..

kendimden örnek vereyim..

yüzmeyi çok severim.. yakında yüzgeçlerim çıkacak ama derin denizde çocukalrın fink attığı yerde bile yüzemem...

niye yüzemem niye diye düşünürken sana önerdiğim yöntemi uyguladım..

gerilim film meraklısıyımdır.. yaş daha ufakken piranalar diye bir film seyretmiştim o geldi aklıma..

suyun içindeyken hep aşağıdan bir şey gelip beni çekecek .. beni yiyecek korkusu var içimde..

bi tatile çıkıcaz yazık eşime dert olur.. denize dıfır havuzu olan yerler arar yana yana... aynı anda ayrı tatil yaparız.. o sahilde ben havuz kenarında..

3 senedir bu korkumun kaynağını keşfederek üzerine gitmeye çalışıyorum.. düşün yatla geziye çıkıp sakin koylarda denize girip balıklarla bile yüzdüm..

hala geçmedi.. öyle çok rahat değilim ama kendime kızmıyorum.. yavaş yavaş üstesinden gelmeye çalışıp kendime telkinlerde bulunuyorum...

işte bölee..

shamanic 31-10-2007 12:44 PM

Ynt: KORKU.... / korkularla nasıl başa çıkılır ...
 
korkularla nasıl başa çıkılabilir?

korkulan şeyin üzerine kademeli olarak gidilmeli. mesela asansör fobisi olan, ilk seferde 10. kata kadar çıkmak için kendisini zorlama yerine önce birinci kata kadar çıkmalı.

korkuların tedavisi ilaç, bilişsel-davranışçı tedaviler psikoterapiler ve gerekirse hipnoz ile yapılabilmektedir. ne var ki psikolojik destek bilhassa terapi yurdumuzda her yerde istendiği şekilde mümkün olmamakta, psikiyatrist bile bulunamayan yerleşim yerleri olması kişileri daha pratik çözümler aramaya yönlendirmektedir.

korkularla başa çıkmak için üzerine gitme yöntemi kullanılıyor. fobisi olan bazı kişiler, üzerine gitmesi gerektiği söylendiğinde yapamadıkları için rahatsız olurlar. gerçekte bazı korku çeşitleri için üzerine gitmek mümkünken bazıları için temeldeki nedenler kişinin bilmediği veya şuur altına atılmış nedenler olduğu için profesyonel destek olmadan üzerine gitmekle başa çıkılamayabilir. psikolojik veya psikiyatrik destek almak mümkün değilse veya bu destekle beraber kişinin kendi çabasıyla izleyeceği başa çıkma teknikleri ve aşamalar şunlardır:

kişinin streslerle başa çıkma tekniklerini bilmesi, doğal yöntemleri kullanması, (uyku, dengeli beslenme, doğru nefes alma, bol su içme, spor) birikimlerin boşalmasını, toksinlerin atılmasını sağlar. bu da fobilerde etkili olan biyokimyasal bozukluğun düzelmesine yardımcı olur.

kişinin soğukkanlı davranması, korktuğu varlık, olay vb. hakkında konuşmaktan kaçınmak yerine, hakkında konuşması.

üzerine gitmeye karar verdiğinde korkusunun şiddetini şu açılardan incelemesi yaralıdır: düşünürken rahatsız olunuyor mu, korkulan şey sık sık aklına geliyor veya rüyasına giriyor mu, kişi korktuğu şeyi düşündüğünde onunla ilgili bir olay veya olaylar aklına geliyor mu? kişi korktuğu şey hakkında düşünmek veya konuşmaktan kaçıyor mu?

korktuğu şey aklına geldiğinde veya düşündüğünde bedenin tepkisi nedir? kan çekilmesi, kalp çarpması, soğuk-sıcak basması gibi fizyolojik durumlar, iğrenme, aşırı korku hissi gibi duygular düşünürken de yaşanıyor mu? bu şekilde duyguları ve bedendeki yansımaları incelemek ve düşünerek gevşeyerek nefesi kontrol ederek bunların azalıp azalmadığını kontrol etmek yararlı olur. bu şekildeki değerlendirmelerde aşırıya gidilmemelidir.

korkuya yol açan bir olay varsa bunun bilinmesi çözümü kolaylaştırır. bir daha aynı olayın yaşanmayacağını düşünmek, mesela köpek tarafından ısırıldıktan sonra köpek fobisi olan kişinin her köpeğin kendisini ısıran köpek gibi olmayacağını diğer tekniklerle birlikte düşünmesi gibi olumlu düşünceler biyokimyasal olarak gevşetici etki yapar.

korkunun temelindeki düşünceleri iyi tanımak da çözümü kolaylaştırır. örnek olarak hastalanma, sakat kalma, ölüm gibi temeldeki korkular çözümlenmeden asıl korkudan kurtulmak mümkün olmayabilir. hastalanma ve ölüm korkusu, bazen günahlardan dolayı ağır şekilde cezalandırılacağı korkusundan kaynaklanabilir. bu da dinî eğitimin çocukluktan beri kolaylaştırarak değil korkutarak verilmesi ile alakalı olabilmektedir.

korkulan şeyin üzerine gitmeye karar veren kişi kademeli olarak gitmelidir. mesela asansör fobisi olan kişinin korkusunun üstüne gitmeye karar verdiğinde ilk seferde 10. kata kadar çıkmak için kendisini zorlaması yerine önce birinci kata kadar çıkması, bu şekilde devam etmesi yararlı olur. aynı kural bütün korkular için geçerlidir. mesela korkulan bir hayvanın önce resmine bakmak, sonra bilinçli olarak belli bir mesafe yaklaşmaya çalışmak, her seferinde bu mesafeyi azaltmak ve diğer yöntemleri (doğru nefes, dengeli hayat, rahatlatıcı düşünceler) birlikte kullanmak gibi.

fobilerle kademeli başa çıkarken aç, yorgun, uykusuz olmamaya dikkat edilmelidir.

çocukları karanlıkla korkutmayın

çocukları karanlık, öcü, köpek gibi şeylerle korkutmayın. anne-babalar genellikle çocuklarına hakimiyet sağlamak ya da sözlerini dinletebilmek için onları korkutmayı seçerler. halbuki bu durum çocuğun zamanla çeşitli fobilerinin oluşmasına sebeb olur. ileriki yaşlarda bu fobilerin derinleşerek hayatlarını etkilediği görülebilir.


kaynak:zaman
yazar:farika (teymur) artır / psikolog
****

üç_gömlek 31-10-2007 02:51 PM

Ynt: KORKU....
 
shamanic değerli yazın için sağol.
çocukları karanlıkta korkutmayın dedin ya kesinlikle doğru.çevremde çocuğunu böyle elinde tutmaya çalışan birini görünce nerdeyse kavga edecem onlarla.ben çektim çocuklarınıza çektirmeyin diye.
benim annem türlü yaratıklarla korkuturdu beni küçükken.ama kızmıyorum da yeterli eğitimleri yoktu,annem okuma-yazma bilmezdi.gece okulunda öğrendi okumayı birkaç yıl önce.o da bir cümleyi ancak bir dakikada okuyabilir.bir de benim de maşallahım vardı.biz iki kardeşiz.bir evi darmadağın ederdik hiç kimsenin çocukları aşık atamazdı bizim çocukluğumuzdaki yaramazlıklarımızla.

şimdi daima allaha şükrediyorum.bu kadar korkular yaşamışım normalde bir insan benim yaşadıklarımı yaşasaydı heralde çoktan akıl hastanesine yatırılmıştı.nlp ile ilgilendikten sonra da düzeldim şükürler olsun.

korkuyu düşündükçe artıyor korkum.şimdi de korkmaktan korkuyorum.aynı korkuları yaşamaktan.

bir de bana sorarsanız korkunun çok olması sevginin azlığından kaynaklanıyor.insanın içindeki sevgi çoğaldıkça korkusu azalıyor.öyle bir şey ki; insanın içinde sevgi denen şey olunca korkmak aklına bile gelmiyor.her ne sevgisi olursa olsun.insan,ağaç,hayvan,yeterki ilgimizi sürekli üstüne çekecek bir sevgi olsun.

12 yaşlarımdayken ibadet sevgisi vardı bende.bir defasında başka yaratık görmüştüm de sanki annemi görmüşüm gibi normal gelmişti bana.korkmanın "k" sı bile aklıma gelmemişti.sonra çevresel etkenlerden dolayı ibadetten uzaklaşınca herşeyden korkar oldum.türlü haller yaşamıştım.ağaçların dalları bile korkutuyordu beni bir dönem.nasıldır anlatılmaz.

inşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

keops 01-11-2007 07:57 AM

Ynt: KORKU....
 
Korkuyu yenmenin nihai yolu korktuğun şeyin taa içine girmektir der osho
korkuyu yenmede birçok yöntem var ben bi kaçından bahsedeyim
Önce sorularla korku analiz edilmeli
neyden korkuyorum?
niçin korkuyorum?
ne zamandan beri bu korkuyu yaşıyorum?
başıma en kötü ihtimal ne gelebilir?
bu korkuyu yenmek için atabileceğim en küçük adım nedir?
ben şu an otursam yüzlerce soru oluşturabilirim?ve o sorularla kişi korkuyu nasıl aşacağını bulur?
ama fobik bir korkuysa ve altında travmatik anılar yatıyorsa korkunun üzerinde uzun süre çalşımalı ve bilinçaltını ikna etmeli
fobik korkuları kocaman bir file benzetin
bir fili nasıl yersiniz?imkansız mı?hayır değil
hortumundan kesmeye başlayarak parça parça yiyerek smil56
böl parçala yut metodu yani
birde korkunun en büyük ilacı eylemdir derler bilirsiniz
öyleyse eyleme geçin
zaten çözüm iki yönlüdür
birincisi zihinsel yani bilişsel çalışmalar
ikincisi davranışsal çalışmalar
bu iki yönlü çalışmadan sonra istediğiniz cesareti kendi içinizde üretirsiniz
sevgiyle kalın
dostunuz keops




WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.