Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Korkmaktan Korkmak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korkmaktan-korkmak/)
-   -   korkmaktan korkmak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korkmaktan-korkmak/1211-korkmaktan-korkmak.html)

hayalayaz 23-04-2007 12:22 AM

korkmaktan korkmak
 
büyük bahçeli küçücük bir evde iki kız kardaş kendileri gibi küçük anneleri ve babalarıyla birlikte yaşarmış. birgece abla olanın tuvaleti gelmiş annesine seslenmiş çünkü tuvalet bahçenin en uç köşesindeymiş,anne demişki kaldır kardeşini beraber gidin,abla olan korktuğunu söylemiş, bu sefer anne, aa nekadar ayıp insan evinden korkarmı? demiş,bu iki kardeş hayatları boyunca ne zaman korkuya benzer birşey hissetseler çok ayıp diye bu duyguyu bastırmışlar.korkmamak için gece atölyeden eve dönerken ceplerinde en büyük makasları taşımışlar,ayıp diye bunu birbirlerine bile çok seneler sonra utanarak itiraf etmişler.korktuklarını kabul etmek okadar zormuşki,bu duygudan dolayı hayatları çıkmaza girdiğinde bile efeler gibi ortalıkta dolaşmaya devam etmişler.en sonunda küçük olan bir kitap okumuş, kitapta, korku nefret hainlik iyi veya kötü her duyguya sahip olduğumuz yazıyormuş küçük kız kardeş o kitabın ışığında kendisiyle yüzleşmeye başlamış ablasınada anlatmış,şimdi her ikiside içlerinde yaşattıkları tüm duyguların insanca olduğunu biliyormuş

25emel 25-04-2007 10:51 AM

Ynt: korkmaktan korkmak
 
yukarıda ki yazıyı okuyunca içim sızladı.çünkü günümüzde hala güzel yurdumun bir yerlerinde böle bi duruma maruz kalan çook çocuk var.sizi bilmem ama bu ayıp kelimesi beni biraz rahatsız ediyor.ayıp nedir allah aşkına bana bilen biri açıklasın. birilerinin rahatını kaçırıyorsa durum ,söz ve davranışların olursa ayıp oluyor kısaca sanki.ha birde bu ayıp kelimesi toplumun deger yargılarına göre degişiklik gösteriyor kimi yerde ''ayıp!'' die yargılanan davranış kimi yerde ''aferin hakkını arıyo çocuk...''oluyor.(aynı davranış)önce baskaları ayıp halkasını yerleştiriyor beynimize sonra biz ona uygun halkalar takıyoruz ucuna... Etfamızı saran zincirden ibaret baska bir şey deil bence... her insanın makul sınırları vardır kendini bildikten sonra gerisi lazım deil kizgin1

gulenyuzum 19-06-2007 11:45 PM

Ynt: korkmaktan korkmak
 
bende ani ses gurultu el hareketi gog gurultusu simsek uyurken calan zil telefon gibi korkularim var bunlardan kurtulmayi denedim kurtulamadim bunlarin neden kaynaklandigini bilmiyorum kucuklugumden beri her seyden korkuyorum bu beni cok sikmaya basladi icim daraliyo Atakan beyden ricam bana bunun icin bir cd hazirlayabilirmi? fiyati nekadardir? elime ulasmasi nekadar surer? beni bunlar icin bilgilendirirse cok sevinirim 96

Işıldayan Safir 31-07-2009 11:18 PM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
ben evde çok korkarım niye bu kadar korkağım ya ben walla korkudan yalnız uyuyamam mesela bu konuyu okuyunca aklıma küçüklüğüm geldi küçükken yalnız başıma başka bi odaya gidemezdim yalnız uyuyamamamdan evde yalnız kalamadığım ve hala bu gibi korkularım olduğunu anlayabilirsiniz en ufak bi seste eve sanki biri gelmiş gibi inanılmaz derecede korkuyorum ve kalbim kütkütküt atıyo bu problemi yurtta kalırkende yaşamıştım bizim odamız kalabalık olmasına rağmen bazen odada konuşulan şeylerden korkardım we bırakın odada yalnız yatamamayı yatağımda bile yalnız yatamıyodum bu durum aslında çok kötü ama engel olamıyorum bu problemden nasıl kurtulabilirim bilmiyorum

spectrando 18-09-2009 06:24 PM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
korkmak doğal bir davranıştır arkadaşlar...

ama korkulacak şeyin kendisi dururken,korkacağım diye korkmak yanlıştır..bırakın korku gelsin sizi bulsun,siz üstüne gidin siz onu bulun..ama korkuyle yüzleşin,gölgesiyle değil..

OPTİMİS 18-09-2009 11:49 PM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
Tanrının İnsanlara bahşettiği en önemli özellikler den birisi KORKUDUR!!!

Canavarlıktan sıyrıla bilmek,sosyal olmak,sevdalı olmak,merhametli olmak,araştırmacı olmak,uzlaşıcı olmak,güvende olmak,gelişmiş olmak,geliştire bilmek için lütfedilen bu iç mekanizma her şeyde olduğu gibi ABARTILDIĞINDA,fikri sabit hale getirildiğinde,at gözlüğü olarak kullanıldığında Katliamlara sebebiyet verir,sevgisizliği tohumlar,merhametsizlik tavan yapar ,güvensizlik beş vakit ibadet olur,gelişmeyi-serpilmeyi yok eder.

Küçücük bir odada oturma guruplarının arasına konan cam sehbada sergilenen kristaller gibi yaşam/yaşamak ta fazlasıyla özeni hakkediyor sanıyorum.

Ya İnsan İnsana ilişkiler,bundan aşağımı?

Kırmamak,dökmemek için kristal vazolara,çanak-çömleğe gösterilen titizlikten daha aşağısınımı hakkediyor?

Yarenim,Karındaşım,Ülküdaşım,yoldaşım,refikim,var olma sebebim gibi kutsallar kristal eşyalardan daha az değeremi sahip?

Zerafetin,kadir bilirliğin,itinanın,höş görülü olmanın,KIYMET BİLMENİN,hassas olmanın,Bağışlamanın,Sevmenin-SEVMENİN-sevmenin,doğal olmanın,Adil olmanın,kabul edebilmenin,Gönül sahibi olmanın,Gönülden beklentisiz verebilmenin,Sükun ve sakinliğin erdem olarak görülmediği zamanımız toplumsal düzeninde,bunlar çöplükteki çürümüş hurdalar kadar dahi değersizse,Korkunun yanlış kullanılımındandır.

Bıçak hayatımızı kolaylaştıran ev aletidir.Et-Ekmek-fazlalık kesmek için kolayca ve tehlikesizce kullanılır.Bir CANA kast edilip can aldığında ise bıçak dövülmez,ceza evine konmaz ama masum ev aleti olmaktan çıkar.

Keza otomobilde masumane kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırır.Kasıt yada kusur neticesi Ölümlü kazalar olduğunda bıçakla aynı konumu paylaşır.

İnsan İnsanı kırmaktan,üzmekten,örselemekten,İnsana iftiradan,zalimlikten-zulümden,İnsana zarar vermekten,SEVGİSİNİ kaybetmekten,haksız ve adaletsiz davranmaktan,onurunu yaralamaktan,bilerek bilmeyerek töhmet altında bırakmaktan,Önemsediği-kıymet verdiği şeylere zarar vermekten,Alay etmekten,Geçmişini/yaşamda var oluşunu borçlu olduklarını küçümseyip yok saymaktan,VEFASIZ olmaktan,kendisi olamamaktan,kötü niyetlilerin oyuncağı olmaktan,sorumluluğundaki şeylere zarar verilmesinden/zarar vermekten,ahengi ve uyumu yitirmekten,ihtiyacı olana zamanında yardım edememekten,hissedememek ten/hissizleşmek ten korkuyorsa,İYİ NİYETLİYSE İnsan gibi İnsandır.

Hoyratsa,haşinse,duyarsızsa,boşvermişse,vefasızsa, kıymet bilmezse,kabullenmeyi bilmiyorsa,Obur ve Maymun iştahlıysa,kötü niyetliyse Ne bıçak nede diğer hayatı kolaylaştıran avadanlıklarda olduğu gibi KORKU mahkum edilemez.

Toplum MÜHENDİSLERİ,Kanaat önderleri,Büyük sermayeyi elinde tutanlar,Yaşamda aydınlanmış kişiler,İnsanları/Ülkeleri yönetenler,Anneler-Babalar,Öğretmenler suçlanıp mahkum edilmelidir.

Geçmişimizden bir söz vardır''Eşeğini dövemiyen PALDIMINI döver''diye.

Paldım eşeğin sırtına konan çuldur.

Saygısız,sevgisiz,elindeki kıymeti kaybetmekten korkmayan,her şeyi oburca tüketip kıymetini bilmeyen,neden korktuğunu/korkacağını dahi bilmeyen,Hissedemeyen,Duygunun tarifini dahi yapamayan,Atalarını hor gören,borçla ilgili sağdece kendi alacakları noktasında bilgisi olan,çalan-çırpan,yalan söylemeyi/kandırmayı başarı-sanat sayan,hilenin kendisine verilmiş hak olduğuna,başkalarının kendisine hileli davranamayacağına inanan,saymayıp-sevmeyen,sonsuza kadar yaşayıp,istediği kadar haksızlık/adaletsizlik yapabileceğini sorumsuz davrana bileceğini sanan bireylerin ANNELERİ-BABALARI hiçmi sorumluluk hissetmiyorsunuz?

Anneler-Babalar günün birinde içinizde yanan haris,vurdum duymaz,sorumsuz,cahil ateşin tav ının azalacağını,ateşi canlı tutmak için ne ERDEMLERİ,ne SORUMLULUKLARI,ne BORÇLARI,size bahşedilen nice güzellikleri yaktığınızı anlayacağınızı,yaşlanacağınızı,bu dünyayı terk etme zamanınızın geldiğini,MERHEMETE-ŞEFKATE,vefaya muhtaç olacağınızı hayal bile edemezsiniz değilmi?

Sizi atalarınız nasıl yetiştirdiyse öyle yetiştirmeye çalıştığınız mazereti ile avunun.

Hatta soyunuzun bu kadar vurdum duymaz,saldırğan,kimseyi umursamaz olmasını,hızlı yaşam ve toplumsal çılgınlık sebebi ile kendi öğrendiğinizi onlara öğretemediğiniz aczine de sığının.

Ey okumuş yazmışlar,toplum mühendisleri,Ülke yönetenler,Ülkenin şartlarından kazanıp büyük sermaye sahibi olanlar,Anneler-Babalar;

En kolayı ne biliyormusunuz?

KORKUYU suçlayın.

Sakın ha sakın iyi gelir sahibi olmak için hedeflediğiniz diplomalar kadar/Şehvetinizin hissettirdiği doyurucu duygular kadar kişisel gelişimi-pedegojiyi,psikolojiyi,ruhunuzu/ruh sağlığınızı,Anneliği-Babalığı,İnsan kalitesini,Aydınlanmayı,Sevgiye sahip olanların verimli olmasını,Ülke bütünlüğünü ciddiye almayın.

Eskaza seven,sevilen,hakkaniyetli,varlığının bilincinde,farkındalığı yaşayan,merhemet ve şefkat sahibi bir toplum oluşur.

Evlenmek için doğru ortamı yaratıp sonra nikah masasına oturmayı,hayvani ve şehvi duygu ve dürtülerinden önce tutan İnsanlar peydahlanır.

Anneliğe,Babalığa maddi olduğu kadar ruhsal olarakta hazırlanmak gerektiğini keşfederler.Çocuğun yakın çevresinin etkisiyle altı yaşına kadar kişiliğinin oluştuğunu fark edip,konturollü ve çocuğu hedefleyen tutum ve davranışlara,örnek yaşama tevessül ederler.

Kaygının-endişenin-korkunun hissedilmediği yuva kurup çocuğun Öz güven sahibi,karekterli olmasına sebep olurlar.

Sakın ha sakın,KORKUYU suçlamak varken bunları hayatımıza katmayın!!!

wntd1903 22-11-2009 01:37 AM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
ya bendeki korkumu çekingenlik mi bilmiyorum ama her neyse ondan nefret ediyorum ya en basitinden size söz söyleyene tepki veremiyosunuz ve bu ondan yaşça büyük olsanızda öyle oluyo bende sizce nasıl kurtula bilirim bu dertten telkini falan var mıdır yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...

spestnaz 22-11-2009 05:01 PM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
aynı şey bendede var kendimle tanışdım geçmeye başladı bendeki telkinlerden umud luyum ve biliyorum ki telkinlerle desteklenen bir spestnaz asla vazgeçmez

derya88 22-11-2009 05:08 PM

Cevap: korkmaktan korkmak
 
benim korkum belki güleceksiniz ama fırtına.ne alak demeyin, rüzgar çıktımı özellikle lodos fırtınası size anlatamam korkumu tüm camları dolaşıp dualar okuyorum elim ayagım titriyor bunu öncesini bilmiyorum neden kaynaklanıyor ama tahmin edemessiniz korkudan bembeyaz oluyorum bu konuda bana yardım edermisinz ne önerirsiniz kendi kendime gecicek telkinleride versem ev halkı bana hep gülüyor, haberlerde hep fırtına haberi varmı, cıkacakmı diye dinliyorum ne yapmalıyım sizce...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.