Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Kitaplar Kitap Önerileri

Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

Kültür ve Sosyal Aktivite ve Kitaplar Kuantum ve Kur'an (R.Şanal) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız şimdi arkadaşlar ben meselenin mantığını çözmüş değilim. kuantum diye bir sistem var ve o kuranla bağdaştırılıyor ama sasıl oluyorsa dinde yok sayılıyor. yine nasıl oluyorsa kuran dinin kutsal kitabı oluyor. sonra şu efendilik meselesi insan kendi hayatının efendisi dir yani. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kitaplar telkin cd indir izle İstanbul Kitaplar nerededir kimdir Kitaplar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kitaplar hipnoz Kitaplar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kitaplar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kitaplar kuantum düşünce kitap haberi

Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-10-2009, 01:53 AM   #19 (permalink)
Teğmen

Tesekkür: 1
10 Mesajinıza toplam 61 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
armenak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

şimdi arkadaşlar ben meselenin mantığını çözmüş değilim. kuantum diye bir sistem var ve o kuranla bağdaştırılıyor ama sasıl oluyorsa dinde yok sayılıyor. yine nasıl oluyorsa kuran dinin kutsal kitabı oluyor. sonra şu efendilik meselesi insan kendi hayatının efendisi dir yani. iyi güzel insan kendi hayatının efendisidir tabi öyle olmasatdı zaten irade dışlanmış olurdu. şimdi biz kendi eylemlerimizde özgürsek doğal olarak bu özgürlük çerçevesinde hareket ediyoruz bu da bizi zaten kendi hayatımızın efendisi yapıyor. şu bu r. şenal denen zat efendi kelimesi kabul etmiyor söz gelimi peyganbere güler yüzlü kişi mevlanaya sadece celaletin rumi diyor. ve ayrıca mevlana hakkında uzun çalışmalar yaptığı söylüyor. şimdi burada iki sorun ortaya çıkıyor birincisi efendilik bir efendi köle ilişkisi değildir. yani islamda ve tasavvufta efendi kabul eden mürşidin kimse köledi değil. efendi yani mürşit ve peygamber birer yol kılavuzdur. her ne kadar bunlar kılavuzda olsa hiçbiri kılavluk yaptığı insanın köle efendi ilişkisi anlamında zor kullanmıyor. sonra mevlana zaten eylemlerin özgürlüğü konusunda islam felsefesinin en ateşli savunucusu. yani burdada bir çelişki ortaya çıkıyor mevlana hem özgür iredeyi savunacak hemde efendilik yapacak gibi bir çelişki. sonra kuran kuatumu destekliyorsa ve reankarnasyon varsa ve din yoksa bu kuran nasıl ortaya çıktı. allah tarafından gönderilmedi çünkü eğer böyleyse peygamberde var dinde. eğer biri yazdıysa tanrı nerde ve neden bu kadar önemli olsun o zaman herhangi bir kitaptan ne farkı var. son bir şey daha var bana kalırsa bu öteki yaşamlar meselesi jung'un kollektif bilinçaltının bir tür metafizik zırvası. junga göre biz geçmiş atalarımızın bilincine de sahibiz bazı olaylar karşısında gösterdiğimiz davranışlar bu kalıp sayesinde evrenseldir. ayrıca biz geçmiş atalarımızın bütün bilgi birikimine de sahibiz. bu hiçte dinsel bir durum değil ve son derece kabul edilebilir örneğin sanatın varoluşuna bundan dahs iyi bir açıklama bulunamaz. ama buna neden metafizksel bir kalıp uydurlup, din reddildiği halde dinselleştiriliyor anlamıyorum.
armenak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
(r.sanal), kuantum, kur'an

« Tanrı Sana Küsmedi | Yüzde Yüz ( %100 ) Düşünce Gücü - Jack E. Addington »