![]() |
karizma ile ilgili telkin mp3 ü varmı? Bu konu işle ilgili önerebileceğiniz bir kaynak varmı ? Şimdiden çok teşekkürler :) |
karizmatik bir kadın bence...CANDAN ERÇETİN... |
Alıntı:
En üstte menüler arsında "Sipariş Cd" bölümünden form doldurarak kendinize özel cd yaptırabilirsiniz.. Sevgiler..actionsmile |
Alıntı:
|
Alıntı:
tam bir tanım olmuş bence |
Alıntı:
|
Cevap: Charisme : Etkileyicilik İlgiyle tüm yazılanları okudum, bir karizma tanımı da benden gelsin... Karizma, sahip olamadığımız şeylere sahip olan bir kişinin bizi istemdışı maruz bıraktığı çekim gücü, albenidir. Ne kadar artıya sahipsek o kadar insanı çekim alanımıza alabiliriz. Yani donanımla ilişkilendiriyorum ben karizmayı. Karizma deyince doğuştan bahşedilen bir olgu akla getirilip genetik faktörlere bağlansa da ben fiziksel özellikler hariç genetik faktöre bağlamıyorum bu durumu. Kıvrak zeka, çekici bir yuz, hoş bir fizik. Elbet bunlar genetik faktörlerle ilişkilidir. Lakin karizmanın kendisi değil karizmayı etkileyen faktörler olabilir. Yine aynı noktaya geleceğiz: Sahip olduğumuz artılar... Bu konuda müzminleşmiş bir söylem vardır: İnsanlar sahip olamadıklarının peşinden gider. Bu konuda materyal söylemlerden hazetmesem de serbest piyadaki arz-talep ilişkisine bağlıyorum ben karizmayı. Bulunduğunuz ortamda sizin gibisi yoksa size talep fazla olacaktır; değeriniz artacaktır. Haliyle size sahip olmak isteyen insan sayısı artacaktır... |
Cevap: Charisme : Etkileyicilik mükemmel bi resim.. hayır.. aslında mükemmel bi insan desem daha yerinde olur:)) |
Cevap: Ynt: Charisme : Etkileyicilik Alıntı:
|
Cevap: Charisme : Etkileyicilik Çok güzel bir konu olmuş. Bir de Max Weber'e atıf yapıldığını görünce ben de bir şeyler yazmak istedim. Max Weber'in 3'lü tipolojisinin bir ayağı da Karizmatik Otorite'nin varlığıdır. Mert abinin yazmış olduğu gibi bu zaten o kişi de doğuştan olan bir özelliktir. Sonradan kazanılan değil. Bu tip karizması olan kişiler toplum tarafından olağanüstü güçlere sahip olarak algılanırlar. Ve genellikle çok zor koşullarda bunların varlığı hissedilir ve kurtarıcı olarak görülmeye başlarlar. yakamoz'un da paylaştığı gibi Atatürk, karizmatik otoritenin en güzel örneğidir. Hatta bu örneğin üzerine karizmayı uzun uzun anlatmaya gerek bile yok. Derslerde de bu şekilde okutulur zaten. Yine Hitler'de karizmatik liderlerden biri olarak gösterilir. Kendisini ilahi koruma altında görmesi de belki bu durumu güçlendirmiştir. Sevgilerimle. sapkal89 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:38 PM. |