Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi?

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Google Earth'de onun evinin nerede olduğuna mı bakıyorsunuz? Daha sadece iki kere çıkmanıza rağmen bir gün onunla birlikte oturacağınız evi mi hayal ediyorsunuz? Hatta o evin dekorasyonuyla ilgili tüm detayları kafanızda çözdünüz mü? Kız arkadaşlarıyla konuştuğu ya da görüştüğü zaman ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2010, 06:01 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi?

Google Earth'de onun evinin nerede olduğuna mı bakıyorsunuz? Daha sadece iki kere çıkmanıza rağmen bir gün onunla birlikte oturacağınız evi mi hayal ediyorsunuz? Hatta o evin dekorasyonuyla ilgili tüm detayları kafanızda çözdünüz mü? Kız arkadaşlarıyla konuştuğu ya da görüştüğü zaman deliye mi dönüyorsunuz? Bunlar size bir şey hatırlatıyor mu? Eğer cevabınız "Evet" ise, tebrikler. Aşıksınız!

Birçok kadın aşık olduğu zaman garip davranmaya başlar. Bu garip davranışların fizyolojik bir açıklaması var aslında. "Aşık olmak bütün vücudumuzun kimyasal dengelerini değiştirir ve ruhsal durumumuzda ani değişikliklere yol açan hormonların salgılanmasına neden olur" diye açıklıyor Why We Love (Neden Aşık Oluruz?) adlı kitabın yazarı Dr. Helen Fisher. "Bu hormonlar beynimizin bütün dengesini değiştirirken, duygu dengemizi ve yargı yeteneğimizi kaybetmemize sebep olur" diye de ekliyor.

Davranış Bilimleri Enstitüsü uzman psikologlarından Çift ve Aile Terapisti Şirin Hacıömeroğlu da "Aşk adeta bir körlük durumudur, gerçeklik algılarımız değişir. Kafamızda o kişi ile ilgili bir realite yaratır ve ona inanırız. Hatta bu illüzyon artık gerçekleri göremeyecek noktaya gelmemize değin sürebilir. İnsanlar bilinçaltında kendilerini partnerleri ve onların özellikleri ile tanımlama eğilimi gösterirler. Yani genellikle aşık olduğumuz kişide yine bilinçaltı olarak kendimizde eksik gördüğümüz yönleri bulur ve kendimizi daha tam hissederiz. Bu da o kişiden iyice kopamamamıza neden olur" diyor.

"İşte buna aşık olmak deniyor. Hızlı bir şekilde benliğimizi kontrol altına alıyor ve ayaklarımızın yerden kesilmesine neden oluyor" diye açıklıyor Kaliforniya State Üniversitesi Psikoloji Profesörü Dr. Pamela Regan. Yaşanan heyecan, takıntılı bir düşünce tarzı geliştirmenize ve tepkili davranmanıza sebep olabilir.

Aslında birçok kadın tehlikeli işlerden korkup uzak dururken, koşullar onları zorladığında limitlerini aşıp kendilerini türlü tehlikelerin içine atabiliyorlar. Örneğin, NASA'da astronot olarak görev yapan Lisa Nowak erkek arkadaşının onu aldattığını öğrendiğinde, sadece diğer kadınla kavga etmek için 1500 kilometre araba kullanmış. Bundan birkaç ay önce ise bir kız arkadaşının kendi erkek arkadaşıyla ilişkisi olduğunu öğrenen bir Belçikalı paraşütçü, kız arkadaşının paraşütüne zarar verip, onun ölümüne neden olmuş.

Aşkın, kadınlar üzerindeki etkisi ve onları çılgına çeviren etkenler üzerine bir araştırma yaptık. Araştırmanın sonuçları oldukça çarpıcı...



Tuhaf Davranış Tipi 1

Takip Etmeye Başlarsınız

Sırılsıklam aşık olduğunuz zaman, erkek arkadaşınızla sürekli beraber olmak istemeniz çok normaldir. Ama bu bazen öyle bir hal alır ki, ona mesajlar yollarsınız, devamlı ararsınız ve hatta saat başı Facebook'taki profilini bile kontrol etmeye başlarsınız. Adeta onun izini sürmeye odaklanırsınız. Saçma olduğunun farkındasınızdır ama yine de kendinizi durduramazsınız.

Kendinize laf geçirememekte çok haklısınız aslında. "Bir erkeğe aşık olduğunuzda, vücudunuz beyninizi harekete geçiren dopamin hormonunu salgılamaya başlar ve onu daha da çok özlemeye başlarsınız" diyor Fisher ve devam ediyor: "Onu gördüğünüz veya haber aldığınız anda büyük haz duyarsınız ve doğal olarak onunla olmak en büyük hedefiniz haline gelir."

Dopamin, aynı zamanda beyninizin bir konuya odaklanmaya yarayan bölgelerini de etkiler. Sonuç olarak aklınızda hep o vardır ve onunla beraber olmanın yollarını düşünürsünüz. İnsanın evrimine baktığımızda da bu yaşadıklarınızın hep eski tecrübelerimizle ilgili olduğunu görüyoruz. "Yemek, su gibi temel ihtiyaçlarımız için çalışan beynimiz, aşık olma durumunda da aynı şekilde çalışıyor" diyor Albert Einstein Tıp Akademisi'nde insan beyni üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Lucy Brown. Örneğin, çok susadığınızda su bulabilmek en önemli hedefiniz haline gelir. Romantik ilişkiler de buna benzer. Bütün enerjinizi karşınızdaki erkeğe verdiğiniz için işe konsantre olmakta çok zorlanırsınız.

Hacıömeroğlu, bir insanın aşık olduğunda daha yoğun hissettiği bağlanma duygusuna neden olan bir başka hormonun da oksitosin olduğunu söylüyor: "Oksitosin özellikle kadınlarda orgazm ve doğum sırasında salgılanır. Yapılan araştırmalarda aşık olduklarını söyleyen kadınların beyinlerinde daha fazla miktarlarda oksitosin salgılandığı ortaya çıkıyor. Bu annenin bebeğine bağlanmasını sağlayan mekanizma aynı zamanda kişiyi partnerine de bağlayarak tek eşliliğe de yönelten bir etken oluyor. Bütün bunların evrimsel tek bir açıklaması var: Erkek ve kadın bir araya gelip nesillerinin devamını sağlamak ister."



Akıllı bir kadını en çok delirten nedir?

Deli olduğunuz erkek çoğu zaman ortadan kayboluyorsa ve sizinle akıl oyunları oynuyorsa, ona karşı Fisher'in adlandırdığı gibi hayal kırıklığına dayalı bir bağlılık hissedersiniz. Sizi kendisine bağlamak için her türlü numarayı yapacaktır. Hissettikleri acı bazı kadınları kırılma noktasına kadar getirir. "Sizi o kadar tahrik eder ki bu durum, sonunda onu her yerde gizli gizli takip etmeye başlarsınız" diyor Fisher.



Tuhaf Davranış Tipi 2

Acele Edersiniz

Hiç yeni tanıştığınız bir erkekle hemen çıkmaya başlamak istediğiniz oldu mu? Mesela, bir hafta çıktıktan sonra ona aslında aşık olmadığınızı anlıyorsunuz ama kendinizi 'Seni seviyorum' demekten alıkoyamıyorsunuz. Belki de sevgilisiyle bir ay içinde birlikte yaşamaya başlayan bir arkadaşınızdan veya arabalarını kullandıkları kadar hızlı nişanlanan ünlülerden de etkileniyor olabilirsiniz. Şirin Hacıömeroğlu, "Aşk beyinde daha fazla dopamin hormonu sağlanmasına neden olduğu için ve bu da beyindeki ödül noktasını harekete geçirdiği için sevgilimizle geçirdiğimiz her mutlu an kendimizi ödüllendirilmiş gibi hissetmemize neden olur. Bu aynı zamanda çeşitli bağımlılıklarda da görülen sistemdir. Aşkın bir çeşit bağımlılık olduğunu buradan anlayabiliriz" diyor. Beyninizin salgıladığı bazı hormonlar sayesinde işleri hızlandırmak istersiniz. "İyi hissetmek için salgılanan bu hormonlar, sevgiliniz yanınızdayken çok mutlu olmanızı sağlar ve onun da sizin için aynı şeyleri hissettiğini doğrulamak için her şeyi yaparsınız" diyor Stony Brook Üniversitesi'nden sosyal psikoloji konusunda uzman Profesör Dr. Arthur Aron.

Diğer bir deyişle, sürekli bu ilişkinin hayatınızın en önemli ilişkisi olduğunu düşünür ve ilişkiye balıklama dalarak, düşündüğünüzü gerçekleştirmeye çalışırsınız.

Bütün bunlara ek olarak ona bağlandığınız zaman mantıklı düşünmeyi asla başaramazsınız. Araştırmalar gösteriyor ki aşık olan insanların beyninin karar mekanizmasının normal fonksiyonu dibe vuruyor. "Beyninizin tamamı aşık olduğunuz insana odaklanıyor ve diğer konularda düşünmek ve karar vermek için mantığınızı kullanmayı bırakıyorsunuz" diyor Fisher.

Başka bir faktör de, her şeyin çok hızlı gelişmesini istemenizdir. İlk öpücükte duyduğunuz heyecan daha sonra yerini tedirginliğe bırakır. "Durumunuzdan emin olmadığınız için, belirsizlik hakkında konuşmak istemezsiniz" diye açıklıyor Regan ve "Birbirinize sevginizi söylemeniz ve olayları bir adım öteye taşıma hevesiniz sizi rahatlatıp onun da niyetinin sizinle aynı olduğunu size doğrular" diye ekliyor.



Akıllı bir kadını en çok delirten nedir?

Çok acele ettiğiniz zaman ilişkiyi baştan çöpe atacak hareketlerde bulunursunuz. Örneğin ilişkinin ilk günlerinde çocuğunuz olduğunda adını ne koyacağınızı düşünmeye ve onunla tartışmaya başlarsanız, bir erkeği anında kendinizden uzaklaştırırsınız.



Tuhaf Davranış Tipi 3

Çok Kıskanç Olursunuz

Kendinize ne kadar güvenirseniz güvenin, bir erkeğe aşık olduğunuzda kıskançlık duygularınız kabarır. Örneğin, sevgiliniz erkek arkadaşlarıyla çıkacağını söylediği zaman onun sizi aldattığını düşünürsünüz. Halbuki böyle düşünmeniz için hiçbir sebep yoktur ortada. Aynı gece onun eski sevgilisinin gittiği bir partiye gider ve kızı kontrol edersiniz.

Aşık olduğunuzda kıskançlık yapmanız normaldir çünkü erkek arkadaşınızla ilişkiniz henüz sağlam zemine oturmamıştır ve siz korkarsınız. "Kıskançlık belirsizlik olması durumunda ortaya çıkar. İlişkinin başında ne aşamada olduğunuzu tam kestiremezsiniz ve her şey havadadır" diyor Regan.

Diğer kızlarla rekabet içine girmek genlerimizde vardır. "Kıskançlık, bir erkeğin sizi başka kızlar için bırakıp gitmesini önlemek için olan biyolojik bir adaptasyon süresidir" diyor Saint Louis'deki bir danışmanlık şirketinin sahibi Profesör Robert Lefton. Diğer kadınları ondan uzak tutmaya çalışmak için beynimiz bize sinyaller gönderir. Neyse ki, bu dönem çok uzun sürmüyor ve onunla birlikte olup, güvenmeye başladıkça kıskançlığımız azalıyor.

"Dengelere bakarsak da, bizim mutlu ve sakin olmamızı sağlayan serotonin hormonu salgılanması, aşık olduğumuz zaman yüzde 40 düşüyor" diyor Pisa Üniversitesi Psikiyatri Profesörü Dr. Donatella Marazziti.

Serotonin hormonunun salgılanmasındaki dengesizlikler, kıskançlığın ortaya çıkmasına yol açar. İşyerindeki çalışkan bir kadından bahsetmesi gibi masum bir yorumu bile sizi bir kıskaçlık krizi içine sokabilir. Genelde sakin karşılayacağınız olayları, serotonin salgılanması tavana vurduğunda aşırı tepkilerle karşılarsınız.



Akıllı bir kadını en çok delirten nedir?

Bazı kızlar bir partide veya ortalık bir yerde, sevgililerini sahiplenmek ve beraber olduklarını herkese göstermek için, sıkıca sarılırlar. Hatta bazıları daha da ileriye giderek yanlarına gelmeye çalışan diğer kızların üzerine içki dökerler. "Beyin kimyası bazı insanların biyolojik olarak daha şüpheci ve tepkilerinin daha sert olmasına sebep oluyor" diye açıklıyor bu durumu Lefton. Hele geçmişte bir kere aldatılmışlarsa, olayları iyice abartarak yaşarlar. Şirin Hacıömeroğlu'na göre bu durum kişinin kendisine güvenmediğini ve her dişi kuşu bir tehdit olarak algıladığını gösteriyor. "Bu hiç sağlıklı bir durum değildir. Bu tarz davranışlar ilişkiyi gitgide yıpratır ve karşı tarafın kendini baskı altında hissetmesine neden olur" diyor.



Derleyen: Emel Erden, Cosmopolitan

Kaynak: Alıntıdır

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi?

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Aşk İnsanın Aklını Başından Alabilir mi? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Google Earth'de onun evinin nerede olduğuna mı bakıyorsunuz? Daha sadece iki kere çıkmanıza rağmen bir gün onunla birlikte oturacağınız evi mi hayal ediyorsunuz? Hatta o evin dekorasyonuyla ilgili tüm detayları kafanızda çözdünüz mü? Kız arkadaşlarıyla konuştuğu ya da görüştüğü zaman ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.