Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı NakliMikrocerrahinin temelleri 1900lerin başında mikroskopun cerrahide kullanılmasıyla atıldı ve 1960larda kopan parmak ya da kolun mikrocerrahi yöntemleri kullanılarak yerine dikilmesiyle hızlı bir ivme kazandı. Günümüze gelene kadar mikrocerrahi alanında inanılmaz gelişmeler yaşandı. Rekonstrüktif mikrocerrahi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2010, 01:21 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli





Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı NakliMikrocerrahinin temelleri 1900lerin başında mikroskopun cerrahide kullanılmasıyla atıldı ve 1960larda kopan parmak ya da kolun mikrocerrahi yöntemleri kullanılarak yerine dikilmesiyle hızlı bir ivme kazandı. Günümüze gelene kadar mikrocerrahi alanında inanılmaz gelişmeler yaşandı. Rekonstrüktif mikrocerrahi bugün plastik ve rekonstrüktif cerrahi uygulamalarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bununla birlikte artık kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, kulak burun boğaz gibi bir çok uzmanlık dalı mikrocerrahi ile birlikte hareket ediyor.

Daha önce uygulanan yöntemler

Kazalarda, kopan parmak uygun şekilde taşınabiliyorsa her zaman ilk tercih kopan organın yerine dikilmesi oluyor. Ancak bazı durumlarda, kopan parmak uygun koşullarda taşınamayabiliyor ya da kopan parmak veya el nakledilemeyecek kadar kötü yaralanmış olabiliyor. Eldeki eksik parmakların onarılması için değişik yöntemler bulunuyor. Bunlardan en basiti protez kullanılması, ancak protezlerin el fonsiyonlarına ve hissetmeye katkısı yok, sadece estetik kaygıları gidermekteler. Diğer klasik yöntemlerin (kemik uzatılması, parmak aralarının derinleştirilmesi, sağlam parmaklardan birinin eksik parmağın yerine kaydırılması...) el fonsiyonlarına katkısı fazla değil ve en önemlisi tekrarlayan ameliyatlar gerektiriyor. Bir diğer yöntem de kaybedilen dokuya benzer başka bir dokunun, vücudun farklı bir bölgesinden rekonstrüktif mikrocerrahi yöntemleri yardımıyla eksik olan bölgeye tek ameliyatla taşınması. Bu hedef doğrultusunda fonksiyonu, duyusu ve görüntüsü el parmaklarına en uygun doku olan ayak parmakları eksik el parmaklarının yerine naklediliyor.

Protezler tarihe karışıyor

Ayak parmağından ele nakil konusunda Acıbadem Hastanesi Kozyatağı, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünden Dr. Şükrü Yazar, komplike ve özellikli olan bu operasyonların kişinin iş ve sosyal hayata kazandırılmasında ve el fonksiyonlarının yeniden sağlanmasında son derece etkin olduğunu söylüyor. Dr. Yazar, iş ve trafik kazalarının fazlalığı nedeniyle el ve parmak kopmalarının ülkemizde hiç de azımsanmayacak oranlarda gözlendiğini hatırlatarak, "Bu tip sorunu olan kişiler genellikle bu eksiklikleri saklamak eğiliminde olurlar. Çünkü çözüm olmadığını düşündüklerinden böyle kaçamak bir çözüme giderler. Ya da sadece estetik açıdan görüntüyü kurtarmak için protez kullanmayı tercih ederler. Protezlerin görüntüsü iyi olabilir ancak el fonksiyonlarına katkısı yoktur. Eksik yere bir parmak takılabilir ama önemli olan ele fonksiyon kazandırmaktır. Eğer o parmak, tutma, kavrama, duyu özelliklerini kazanmamışsa kişi için önemli kayıp var demektir" dedi.

Ayak parmağından nakil uygulaması

Dr. Şükrü Yazar, "Genellikle erişkinlerde ayak baş parmağını eksik el baş parmağı yerine getiriyoruz. Çünkü ayak baş parmağı hem güç, hem de boyut olarak el baş parmağına daha uygun oluyor. Çocuklarda ise el baş parmağını oluşturmak için sıklıklı ayak ikinci parmağını kullanıyoruz. Çocuklarda yapılan naklin bir avantajı da nakledilen parmağın büyüme potansiyelinin olması. Çocuk geliştikçe nakledilen parmak gerek fonksiyon, gerek duyu, gerekse boyut açısından gelişerek diğer parmaklara uyumlu hale geliyor. Elbette yüzde yüz aynı olmuyor ama elin diğer parmakların büyümesine eşlik edebiliyor" diye belirtti.

Parmak eksikliği olan bebeklerde nakil uygulaması

Bazen iş kazası sonrası hastalar el parmaklarının birkaçını veya tamamını, bazen de her iki elin tüm parmaklarını kaybedebiliyorlar. Ya da anomalili doğan bir bebeğin bütün parmakları olmayabiliyor. Dr. Şükrü Yazar bu durumlarda da başarılı sonuçlara ulaşıldığını ifade ederek, uygulama prosedürü hakkında şunları anlatıyor: "Öncelikle el baş parmakları oluşturuluyor daha sonra bu parmağa kavrama ve tutma fonksiyonlarında yardımcı olacak işaret ve orta parmak oluşturulmakta. Kaç parmak nakledileceğine parmakları kopan elin dominant ya da nondominant olmasına veya kişinin mesleğine göre karar verilmektedir. Eğer sağ elini kullanılıyorsa ve sağ elin bütün parmakları kopmuşsa baş, işaret ve orta parmağı oluşturuyoruz ki el fonksiyonlarını yeniden kazanabilsin. Eğer daha az kullanılan el yaralanmış ise baş parmak ve işaret parmağının oluşturulması yeterli olabilmektedir. Bu hastalardaki asıl amaç günlük, iş ve sosyal aktivitelerinde kimseye bağımlı olmadan yaşamalarını sağlamak" diye kaydetti.

Ameliyat nasıl yapılıyor?

Uzun süren ve oldukça komplike olan bu operasyonlar için genellikle ameliyatlara iki ekip giriyor. Birinci ekip mikrocerrahi yöntemlerini kullanarak nakledilecek olan ayak parmağını hazırlıyor. Aynı anda diğer ekip ayak parmaklarının aktarılacağı elde; damarları, sinirleri, tendonları ve kemiği hazırlıyor. Daha sonra eldeki ve aktarılan parmaktaki kemikler ve tendonlar tesbit ediliyor ve son olarakda damarlar ve sinirler cerrahi mikroskop altında mikrocerrahi yöntemleri kullanılarak birbirine dikiliyor. Bazen ayaktan aktarılan baş parmak daha kalın olabiliyor bu durumda ya aynı seansta ya da daha sonraki seanslarda karşı parmağa uyacak şekilde inceltme işlemleri yapılabiliyor.

Nakilden 3 - 6 ay sonra günlük işler yapılabiliyor

Mikrocerrahi yöntemi kullanılarak ayak parmaklarının ele nakledilmesinden sonra parmağın tutup yaşaması için 3-5 gün takip edilmesi gerektiğini anlatan Dr. Yazar, "Ameliyattan sonraki ilk haftanın ardından bir kaç ay süren fizik tedaviye başlanıyor. Yaklaşık 3 - 6 ay sonra nakledilen parmaklar günlük aktivitelerde rahatlıkla kullanabiliyor. Daha ağır işler için 10 -12 aylık bir sürenin geçmesi gerekiyor" diye konuşuyor. Gerçekleştirilen işlemlerin kişinin hayatına kazandırdıkları açısından bakıldığında inanılmaz bir kazanım olduğunu ifade eden Dr. Yazar, "Eğer kişinin bir parmağı kopmuşsa neredeyse kendi parmağı kadar önemli oranda fonksiyon kazanıyor ki bu çok büyük bir avantaj. Kişinin bağımsız olarak yaşamasını sağlıyor. Bazen öyle kazalar oluyor ki kişi iki elinin tüm parmaklarını kaybedebiliyor. Bu durumda tamamen bağımlı bir insan haline geliyor. En basit günlük işlerini bile yapamıyor. Bir anda ortaya çıkan bu tablo kişinin psikolojik açıdan da yıkılmasına neden olabiliyor. Ancak nakil sonrasında tüm bu bağımlılık ortadan kalkıyor, günlük işlerini kendi kendine yapabilir hale geliyor, sonuç olarak kişinin özgüveni geri geliyor çok daha sosyal bir insan olarak topluma tekrar kazandırılmış oluyor" şeklinde konuştu.

Nakil ne zaman yapılmalı?

Parmağı kopan bir kişi için eğer şartlar uygunsa ve hasta buna motive ise eldeki yaralanma ağır değilse, yani kullanılacak olan dokular çok ezilmemiş ve zarar görmemişse aralanmadan sonraki bir kaç gün içinde de nakil işleminin yapılabileceğini belirten Dr. Yazar, erken dönem denilen ilk bir kaç hafta içinde nakil yapılmadıysa daha geç dönemde yapılabileceğini hatırlatıyor. Bu noktada önemli olan hastanın konuyla ilgili bilgilendirilip böyle bir çözümün varlığından haberdar edilmesi oluyor. Çünkü nakil yapılması için belli bir zaman sınırı bulunmuyor. Örneğin uzun yıllar önce parmaklarını kaybeden bir kişi için de bu yöntem çözüm olabiliyor. Doğumsal anomalilerde ise ilk bir yıl bekleniyor. Bir yaşından sonra da eğer birden fazla parmak taşımak gerekiyorsa tek veya birkaç seansta gerçekleştiriliyor.

Çocuklarda ileride yaşanabilecek psikolojik sorunların önüne geçmek için okul çağına gelmeden nakil işlemini yapmak gerekiyor. Ayaktan yapılan parmak nakillerinde başarı oranlarının yüzde 95lere kadar çıktığını anlatan Dr. Şükrü Yazar, "Burada cerrahi ekibin tecrübesi çok önemli bunun yanında yaralanmanın şiddeti, doku ve damarların hasar dereceside cerrahi başarıyı etkileyen faktörler arasında sayılmaktadır" diyor.

Operasyon sonrası hastanın durumu

Neredeyse tüm plastik cerrahi ameliyatlarında olduğu gibi ayaktan parmak nakillerinde de hastanın motivasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Yazar,"Hastanın ne istediğini bilmesi gerekiyor. Günlük hayatımızda ellerimizin fonksiyonlarının pek farkında olmayabiliyoruz ama bu kişiler eksikliği çok yoğun bir şekilde yaşıyorlar. Parmak ya da parmaklarının kaybetmeden önceki fonksiyonlarına yakın bir fonksiyon kazandırıldığında hastalar çok mutlu oluyor. Eksikliklerinin giderilmesiyle birlikte fonksiyonlarını ve kabul edilebilir estetik görüntüleri yeniden kazanıyorlar. Bazen ameliyattan sonra erken dönemlerde dokuların iyileşmesi veya fizik tedavi ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor ancak uzun dönemde kazanımları çok fazla oluyor" diye vurguladı. Dr. Yazar, hastaların operasyon öncesinde gerçekleştirilecek işlemler ve komplikasyonlar konusunda da bilgilendirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Ayaklarda herhangi bir fonksiyon kaybı yaşanmıyor

Ayak parmağından nakillerde hastaların en fazla endişe ettikleri konu, nakil gerçekleştikten sonra ayaklarında herhangi bir fonksiyon kaybı, yürümeyi engelleyici bir sorun yaşayıp yaşamayacakları oluyor. Dr. Yazarın verdiği bilgiye göre bir ayaktan en fazla 3 parmak nakledilebiliyor ve ayakta herhangi bir fonksiyon kaybı yaşanmıyor. Dr. Şükrü Yazar,

"Erişkinde el baş parmağı için genellikle ayak baş parmağı alınırken çocuklarda ikinci parmak alınıyor. Çünkü ikinci parmağın alınması çocuğun ayak gelişimini ve dolayısıyla yürümesini bozmuyor ayrıca estetik olarak da alındığı genellikle fark edilmiyor. Hem erişkinde hemde çocukta işaret ve orta parmağı oluşturmak için genellikle ayağın ikinci veya üçüncü parmağını alıyoruz. Ayrı ayrı da alabildiğimiz gibi ikici ve üçüncü parmağı aynı anda da alabiliyoruz" diyerek uygulanan prosedür hakkında bilgi verdi.

Parmak nakli yürümeyi engellemiyor

Parmakların alındığı ayakta yürümeyi engelleyici herhangi bir fonksiyon kaybının yaşanmadığının altını çizen Dr. Yazar "Bu ayaklar vücudun ağırlığını taşımakta ve normal ayakkabı giymede sorun yaratmamaktadırlar. Sadece, özellikle ayakların kullanıldığı bazı spor aktivitelerinde sorunlar yaşanabilir" diye konuştu. Ayak parmağından ele parmak nakillerinde hastaların en fazla merak ettikleri ve biraz da çekindikleri konu el ve ayaklarının nasıl görüneceğine dair estetik kaygılar oluyor.

Hastaların kaygıları

Dr. Yazar, "Ayak baş parmağının alınması elbetteki fark ediliyor. Ancak ikinci ya da üçüncü parmak alındığında bu eksiklik genellikle fark edilmiyor. Buna rağmen birçok kişi ayaklarına dair estetik kaygılar içine girebiliyor. Halbuki çoğunlukla çorap ve ayakkabıların içinde olan ayaklarda yaşanan bu eksikliğin görülmesi çok zor" diyerek hastaların kaygılarından kurtulmalarını tavsiye etti.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı Nakli Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Olmayan El Parmaklarının Yerine Ayak Parmağı NakliMikrocerrahinin temelleri 1900lerin başında mikroskopun cerrahide kullanılmasıyla atıldı ve 1960larda kopan parmak ya da kolun mikrocerrahi yöntemleri kullanılarak yerine dikilmesiyle hızlı bir ivme kazandı. Günümüze gelene kadar mikrocerrahi alanında inanılmaz gelişmeler yaşandı. Rekonstrüktif mikrocerrahi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.