Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız TCK Kadın Platformu üç yıl boyunca kararlılıkla sürdürdüğ"Kadın Bakış Açısından TCK Reformu" kampanyası sonucunda 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Yasasında Türkiyeli kadınların cinsel ve bedensel haklarının güvenceye alınmasını ve yasada kadın erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2010, 11:38 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması





TCK Kadın Platformu üç yıl boyunca kararlılıkla sürdürdüğ"Kadın Bakış Açısından TCK Reformu" kampanyası sonucunda 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Yasasında Türkiyeli kadınların cinsel ve bedensel haklarının güvenceye alınmasını ve yasada kadın erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını sağladı. Biz kadınlar, bugün kazanımlarımızı kutlarken, hem yeni TCKnın kağıt üstündeki eşitlikçi ve özgürlükçbakış açısı ile uygulanmasının takipçisi olduğumuzu yineliyor hem de namus cinayetleri, bekâret kontrolleri ve cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve gençlerin rızaya dayalı cinsel ilişkilerini cezalandıran maddenin kaldırılmasını talep ediyoruz.







Kadın hareketi, Türkiyedeki sivil toplum örgütlenmesinin en köklve güçlgruplarından biri olduğunu bir kez daha gözler önüne sererek, TCK reform sürecinin başından beri Türkiyenin her yanından kadınların taleplerini dile getiren uzun soluklu ve başarılı bir kampanya yürüttü. TCK Kadın Platformunun üç yıldır süren kampanyası sonucunda, TCKda yaklaşık 30 maddenin yanı sıra, kanunun dili ve felsefesi de değiştirilerek, tam cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın ve kız çocuklarının cinsel ve bedensel haklarına yönelik ihlâllerin önlenmesi doğrultusunda devrim niteliğinde bir adım atıldı.







"Kadın Bakış Açısından TCK Reformu" Kampanyası sonucunda, aşağıda belirtilen şartlar yerine getirilmiş bulunuyor.







Cinsel saldırı suçları, "topluma" , "aileye", "edep törelerine" karşı suçlar olarak değil, "kişilere karşı suçlar" olarak tanımlanıyor.







Cinsel saldırı suçları "ırza geçme", "ırza tasaddi" gibi suçun tanımını yapmayan ve cinsel saldırıları erkeklerin ve toplumun "namusu" üzerinden tanımlayan ifadeler yerine "cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" adı altında kişinin "vücut dokunulmazlığına karşı suçlar" olarak tanımlanıyor.







Cinsel tecavüz, cinsel saldırı ve cinsel taciz tanımları, cinsel saldırının gerçekleşebileceği bütün şekilleri kapsayabilecek şekilde genişletildi ve bu suçlara daha ağır cezalar öngörülüyor; işkence sırasında cinsel saldırı ve cinsel saldırının mağdurun beden veya ruh sağlığına zarar vermesi ağırlaştırıcı neden kabul ediliyor.







Evlilik içi tecavüz ve cinsel saldırı açıkça suç olarak tanımlanıyor ve diğer cinsel saldırılara öngörülen cezaya tabi tutuluyor.







İşyerinde cinsel taciz açıkça suç kabul ediliyor ve cezalandırılıyor.







Yetkili savcı ve hakim kararı olmaksızın genital muayene yapan ve yaptırana ceza öngürülüyor.







Eski TCKda "toplumun haya duygularını zedeleyebilecek hareketler" gibi muğlak bir şekilde tanımlanan "hayasızca hareketler" maddesi teşhircilikle sınırlanıyor.







Aile içi şiddet, işkencenin bir alt türolan "eziyet" kapsamına alınarak ağır cezalar öngörülüyor.







Çocukların cinsel istismarı ayrı bir suç olarak tanımlanıyor ve daha ağır cezalara tabii tutuluyor.







Çocukların cinsel istismarında veya cinsel saldırılarda "rıza"nın varolabileceğini varsayan tanımlamalar kaldırıldı.







Eski TCKda tecavüzcüyle evlendirmede cezanın ertelenmesini öngören madde kaldırıldı;







Eski TCKda evlenmek amacıyla kaçırma ve alıkoyma suçlarında cezanın iptalini öngören madde kaldırıldı.







Töre cinayetleri nitelikli insan öldürme kapsamına alındı.







Irz, haya, edep gibi zamana göre değişen, göreceli ve kadınların hak özgürlüklerini kısıtlamak için yorumlanan ve çağdaş hukukta yeri olmayan kavramlar kaldırıldı.







Evli-bekâr, bakire-bakire olmayan kadınlar arasında ayırımcılık yapan düzenlemeler kaldırıldı.







Evlilik dışı yeni doğmuş çocuğunu öldüren anneye ceza indirimi öngören madde kaldırıldı.







Yürürlüğe girecek olan yasa, bir başlangıçtır. Yeni TCK, Türkiyede kadının insan hakları ihlâllerinin ortadan kaldırılması ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolunda atılacak adımlara kanuni dayanak sağlamakta ve daha da önemlisi kadın bedeni ve cinselliği üzerindeki tasarruf yetkisini toplumdan, aileden ya da erkekten alarak, kadının kendisine vermektedir. Kadınlar, yasanın yazılması sürecinde gösterdikleri kararlığı, uygulamanın takipçisi olarak da göstermekle kalmayacak, Türkiyede kadın-erkek eşitliğinin hayata geçirilmesi ve kadınların insan hakları ihlallerinin tamamen ortadan kaldırılması için gerekli her türldüzenleme ve uygulama değişikliğini talep etmeye devam edeceklerdir.







Yeni TCKnın amacı ilk maddede "kişilerin hak ve özgürlüklerini korumak" olarak ifade edilmiştir. Eğer yeni TCK bu amaca ulaşacak, kadınların, erkeklerin, gençlerin haklarını ve özgürlüklerini eşit olarak koruyacaksa, talep ettiğimiz diğer değişikliklerin de yapılması gerekmektedir:







Bekâret kontrolleri açıkça her koşulda yasaklanmalı ve kadının rızası olmadan genital muayne cezaya tabi olmalıdır.







Cinsel yönelime dayalı ayırımcılık açıkça suç olarak tanımlanmalı ve yasada dil, din, ırk, cinsiyet vb.ye dayalı ayırımcılığa öngörüldüğgibi cezalandırılmalıdır.







15-18 yaş arası gençlerin rızaya dayalı cinsel ilişkisini cezalandıran düzenleme kaldırılmalıdır.







Yasal kürtaj süresi 12 haftaya çıkartılmalıdır.







Namus cinayetleri nitelikli insan öldürme kapsamına alınmalı ve "töre saikı" ifadesi "namus saikı" ile değiştirilerek her tür namus cinayetinde ceza indirimi verilmesi önlenmelidir.







TCK Tasarısının Alt Komisyonda, Adalet Komisyonunda ve Genel Kurulda görüşüldüğ3 yıl boyunca TCK Kadın Platformu, yoğun lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin yanı sıra sokak eylemleri ve faks kampanyaları düzenleyerek, basınla ve ülkedeki diğer kadın platformlarıyla işbirliği içinde çalışarak, yoğun bir kampanya yürüttü.







Ancak, kadınların ısrarlı taleplerine rağmen, yeni ceza yasası töre cinayetlerine ağırlaştırılmış hapis cezası verirken, namus cinayetlerine haksız tahrik indirimi kapısını açık bırakmıştır. Bekâret testlerini açıkça adlandırmadan, gential muayeneyi hakim ya da savcı kararına bağlarken, kadının rızasını bir önkoşul olarak saymamıştır. 15-18 yaş arasındaki gençlerin kendi istekleriyle girdikleri cinsel ilişkiye hapis cezası öngörmüş, eşcinsellere yapılan ayrımcılığı suç kapsamına almamıştır. Tanımı olmayan bir müstehcenlik maddesiyle ifade özgürlüğüne darbe vurmuş ve kürtajı Dünya Sağlık Örgütstandardı olan 12 haftanın altında tutmuştur. Kadınlar TCK reformunun başarısını gölgeleyen bu düzenlemelerin değiştirilmesi ve TCK reformunun hayata geçirilmesi için, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda kararlı ve ısrarlı çalışmalarına devam edeceklerdir.

TCK Kadın Platformu

· Amargi



· Ankara Kadın Dayanışma Vakfı



· Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği



· CEDAW STK Hazırlık Grubu



· Cumhuriyet Kadınları Derneği



· Çanakkale ELDER- Kadın Dayanışma Merkezi



· Diyarbakır Barosu Kadın Komisyonu



· Edirne Kadının İnsan Hakları ve El Ürünleri Girişimi



· Filmmor Kadın Kooperatifi



· İris Eşitlik Gözlem Grubu



· İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi



· İstanbul Valiliği İnsan Hakları Masası



· İstanbul Valiliği Kadının StatüsBirimi



· İzmir Kadın Dayanışma Derneği



· İzmir Barosu Kadın Komisyonu



· Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ( KADER )



· Kadının İnsan Hakları- Yeni Çözümler Vakfı



· Kadınlarla Dayanışma Vakfı ( KADAV )



· Kaos GL



· Karşıyaka Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi



· KATAGİ



· Kibele Kadın Kooperatifi



· Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi



· Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı



· Okmeydanı Atölye Morkağıt



· Sincan Toplum Merkezini Koruma ve Geliştirme Derneği



· Türk Kadınlar Birliği



· Uçan Süpürge



· Uluslararası Af ÖrgütTürkiye Şubesi



· Van Kadın Derneği



Kaynak:Kadınvizyon

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler TCK Kadın Platformundan Basın Açıklaması Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız TCK Kadın Platformu üç yıl boyunca kararlılıkla sürdürdüğ"Kadın Bakış Açısından TCK Reformu" kampanyası sonucunda 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Yasasında Türkiyeli kadınların cinsel ve bedensel haklarının güvenceye alınmasını ve yasada kadın erkek ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.