Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler ‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Geçenlerde dolmuşta, tam arkamda oturan iki kadının konuşmasına tanık oldum: Kadın arkadaşına şöyle diyordu; "Çocuğu kesinlikle açıkça sevmeyeceksin! Sonra şımarır ve yüz bulup kötşeyleri de yapmak için cesaret bulur. Onu gece uyurken seveceksin o yüzden! Ben öyle yapıyorum. Her dediğimi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2010, 11:38 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart ‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor





Geçenlerde dolmuşta, tam arkamda oturan iki kadının konuşmasına tanık oldum: Kadın arkadaşına şöyle diyordu; "Çocuğu kesinlikle açıkça sevmeyeceksin! Sonra şımarır ve yüz bulup kötşeyleri de yapmak için cesaret bulur. Onu gece uyurken seveceksin o yüzden! Ben öyle yapıyorum. Her dediğimi de dinliyor. Hele bir sözümden çıksın gebertirim valla!" Çocuğu şımartmamak gerekirdi ona göre. Sert olmak, yüz vermemek, çocuğun bazı "kötolaylar" içine girmesini engellerdi. İşte uzmanlar bu kadını "heykeltraş anne" olarak tanımlıyor! "Çocuk sahibi" lafı aslında bu anneler için çok uygun.. Bunlar çocuklarına bir "sahip" olarak davranıyorlar! Çocuğun ‘sahibi olarak kendilerini görenler onu doyurulmamış beklentileri, gerçekleşmemiş hayalleri doğrultusunda şekillendiriyorlar. Ne giymesine, yemesine, hangi seçimleri yapması gerektiğine, hangi okula gitmesine, hatta kiminle evleneceğine varana kadar her şeyi belirliyorlar.. Bu yaklaşım ise çocuğun doğasına tamamen aykırı..







Peki, bu ailelere alternatif olan "Bahçıvan anne-baba" çocuğunu nasıl yetiştiriyor. Aslında formül çok basit: Bir bahçıvanın bahçesindeki çiçeklere yaklaşımı gibi...Örneğin, "Bu karanfildir" deyip onu, kendi doğasına uygun olarak toprağı suluyor. Doğasına göre güneşe çıkarıyor. Eğer papatyayı suluyorsa, "olabildiği en iyi, en parlak papatya olsun" diye bakım yapıyor ona! Bahçıvan ebeveyn olabilmek ise "değerlilik ve yeterlilik duygusu"nun geliştirilmesine bağlı. Çocuğuna bu duyguları verebilmesine, aşılayabilmesine bağlı. Daha netleşebilmek için çocukluğunuza geri dönün bir an. Çoğumuz heykeltraş anne babalar tarafından yetiştirilmedik mi? Şimdi bilinçli aileler eğitimle ilgili gelişmelerden haberdarlar. İşte, "bahçıvan aile" eğitimde "Self Esteem" olarak anılıyor. "Bütünsel Eğitim" olarak da anılan bu eğitim modeli, eski "eti senin kemiği benim" geleneğini kırmaya yönelik bir model.







Yalnızken kendimize verdiğimiz değer[/b]



Uzmanlara göre, "değerlilik ve yeterlilik duygusu" çocukta 0-6 yaş arasında gelişiyor. Peki bu "Self Esteem"i biraz daha açalım: "Çıplakken, hiç kimseye rol yapmak gerekmediği anlarda kendimi nasıl görüyorum. Ben şimdi sorunlarla baş etmeye muktedir miyim. Kendimi seviyor muyum, kendime, bedenime saygı duyuyor muyum?" İşte yapayalnız olduğumuzda, aynaya bakıp bu soruların yanıtına güçlbir evet diyorsak, "değerlilik ve yeterlilik duygusu"na sahibiz demektir. Uzmanlara, çocuklarına sürekli "yapamazsın", "beceremezsin", "kırarsın" şeklinde müdahale eden anne babaların, yaşamlarının en büyük hatasını yaptıklarını söylüyorlar. Çünkailenin kendisi hakkında düşündüğşeye göre çocuğun "self esteem"i şekilleniyor. 8 yaşındaki çocuğu hakkında "Hiçbir şey bilmez, anlamaz" diye düşünen insan sayısı maalesef tahmininizden de fazla.





Self Esteeme göre çocuklar 6-8 yaşları arasında "özkontrol"öğreniyor. "Özkontrol" ise şu anlama geliyor::"Düşüncelerimle duygularım arasında ve duygularımla davranışlarım arasındaki bağlantıyı görebilirim. Davranışlarımla sonuçları arasındaki bağlantıyı da kavrayabilirim..." Çocuğa bu duyguyu hissettirmenin en önemli yolu ise "sorumluluk vermek"ten geçiyor. Çocuklara ben önemliyim, ben varım, ben fark yaratıyorum duygusunu hissettirmek gerekir".







Bunun için yapılacak en önemli şey çocuğu küçük sorumluluklar vermek. Kademe kademe bunu geliştirmek. Ancak "Bu senin görevin, yapmalısın" şeklinde değil. "Şu konuda yardım edebilir misin, sana ihtiyacım var" diyerek çocuğu evdeki yaşamı paylaşmaya davet etmek çok önemli. "6 yaşında, aman evladım yapma kırarsın" diye çocuğunu uyaran onlarca annenin, 10 yaşına gelince "Sen bana hiç yardım etmiyorsun!" diyerek çocuğunu sürekli azarladığına çok tanık olmuşsunuzdur!. "Öz disiplin" de önemli bu arada. Uzmanlar bunu en belirgin olarak şöyle tanımlıyor: "Uzun vadeli kazançlar için kısa vadeli kazançlardan, doyumlardan vazgeçebilme sanatı!" Öz disiplinin en büyük düşmanı ise çocukları için herşeyi yapan anneler babalar. Bırakın çocukları sonuçları yaşasınlar. Örneğin üşüyorsa da üşüsün! Hırka almadan çıktıysa üşüsün. Yememekte ısrar ediyorsa kaldırın sofrayı!







Sadece 7 dakika



Bu eğitim modeli içinde çocuğa "dokunma" da çok önemli. Bir anne baba çocuğuna kaç kere sarılır. Sarılma nasıl bir duygudur? Her gün sedece 7 dakika ayırarak sarılmanın, dokunma duygusunun ona yaşatılmasının son derece geliştirici olduğu söyleniyor. Çocukla konuşurken kurulan cümleler çok önemli: "Bu yemeği beğendin mi sorusuyla yaklaşmayın, "Bu yemeğin nesini beğendin şeklinde cümle kurun.. ‘Tatilin iyi geçti mi? yerine, ‘Tatilde en çok neden hoşlandın sorusuyla açıklayıcı yanıt almaya çalışın. Hediye almışsanız örneğin ‘Bu bluzun neyini beğendin diye sorun".

Bu konuda bir deney de yapılmış üstelik: Bir kreşte de bu tür sorular sorarak ve her gün 7 dakika onlarla doyurucu sohbet gerçekleştiren kreş öğretmenleri, üç ayın sonunda bakmışlar ki bu çocukların IQ seviyelerinde artış var! İşleyen demir ışıldar! Çocukların içindeki potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışmak yerine onları "Sen aptalsın", "Çok sakarsın" şeklinde hakaret eden ebeveynler çok büyük hata içindeler.







Sarılmadaki içtenliği çocuk anlıyor [/b]



Üç yaşındaki bir çocuk 467 kez günde "hayır" kelimesini duyuyor. Self Esteemin en önemli özelliklerinden biri de "olumlu"ya odaklanmak. Bunun Polyannacılık olarak algılamayalım.. Çocukların içindeki ‘iyiliği ortaya çıkarmak gerekir. Bu dünyada her şeyin en iyisi var. En bilge sözler binlerce yıl önce söylendi En güzel sanat ve müzik eserleri yüzyıllardır var zaten. Bizim yapacağımız, o potansiyeli ortaya çıkarmak. O yüzden onları ‘beceriksizsin gibi sözlerle yok etmek yerine ‘yapabilirsin diyerek güçlendirin. Samimi olarak sarılın. Sarılmak, dokunmak içinizdeki sevgiyi ortaya çıkarmanın net bir ifadesidir."







Bir çocuğun anne-babasının kendini hakkında ne düşündüğüne inandığını şeye göre self esteemi şekilleniyor. Sevilen, sevildiğini bilen, kendisiyle barışık olan, suçluluk duymadan yaşamın sorumluluğunu alabilen çocuklar şanslı. "Ben sevilmeye layığım" duygusunu varlığında hisseden çocuk ömür boyu özgüvenini yanında taşıyor. Şu kesin ki, şiddet şiddeti doğurur. Dayak yiyen dayak atar. Sevgi gören sevgi verir.







*********************************





Ebeveylere anektodlar:







"Benim çocuğum çok özel, çok akıllı" yaklaşımı da tehlikeli: [/b]Tek çocuklu ailelerde bu çok yaygın. Durup dururken çocuğa ‘aman ne harikasın, sen özelsin demek oldukça zararlı. ‘Sen hep insanlara sıcak yaklaştığın için çok harikasın diyebilirsiniz. Aşırı iltifat ettiğinizde mutlaka "neden" gösterin. Bu çok önemli. Çocuğun olumlu yönlerine odaklanırsanız, olumlu yönlerini artıracaktır. Evde herhangi bir şeye yardım ettiğinde ‘Bak bunun için 4 el lazımdı. Sen olmasaydın bunu yapamazdım deyince çocuğun yüzünde güller açtığını göreceksiniz.

"Yediği önünde, yemediği ardında" olan çocuklar:[/b] Çocuklarının üzerine titreyen ebeveynlerde görülür. "Gak" deyince koşuyor "guk" deyince geliyor" denir ya halk arasında. Bu tarzda yetiştirilen binlerce çocuk var. Aile bu çocuğun kendisi için hiç bir şey yapmasına izin vermemiş. "Evladım yorulmasın, ben yaşamadım o yaşasın" diyen anneler böyle yetiştiriyor bu çocukları. 17 yaşına gelince altına araba veriliyor Asla bir "üretim"de bulunmamış bu çocuk. Bu çocuklarda bazen bu anlayış geri tepiyor: "Herkes bu dünyaya kendisine hizmet vermek üzere gelmiş" diye bir düşünceye sahip olabiliyor bu çocuklar. Bu tipler en ufak bir şeyde de anne babasını suçlayabiliyor. "Benim değerimi bilmiyorlar, beni anlamıyorlar" diye yakınırlar sürekli.. Ve en kötüsasla doyuma ulaşamıyorlar







Çocuğun sürekli gördüğobjelere dikkat![/b] Küçük bir çocuğun dolapta bir sürhapı görmesi son derece sakıncalı. Anne-babasının onları kullanma sıklığı çocuğun dikkatini çeker. Başım ağrıyor, yut hapı. Uyuyamıyorum, yut hapı. Sakinleşmek için yut hapı. Çocuklarımızın gözönünde hap yuta yuta şunu öğretiyoruz; Her şey için bir kolay çözüm var: Hap. Ondan sonra çocuğumuzun uyuşturucu hap aldığını duyunca panik oluyoruz. Oysa hiçbir hap çözüm değildir. Sadece sorun veren duyguları yatıştırır.







TV izleme sınırlanmalı:[/b] Bir çok TV programı çocuk eğitimine büyük darbe vuruyor.. bir saat içinde bir sürceset ve yaralılarla karşılaşıyor. Dizinin ya da filmin kahramanı öldürüyor, yıkıyor, kırıyor ve başarıyor. Çocuk şiddeti öğreniyor. Reklamlarda sahte mutluluklar dağıtılıyor. Bilmem ne kahvesi ya da kolası içersem çok mutlu olacağım diye şartlanıyor çocuk Mutluluğun dışardan gelen bir şey olduğunu öğreniyor. .







Çocuğunuza sarılın;[/b] İlk 6 yılı anne babasıyla geçiriyor çocuk.Bu 6 yılda sarılma o yüzden çok önemli. Çocuğun hayat hakkındaki düşünceleri, hayatı algılaması ilk 6 yaşta şekilleniyor. 0 - 6 yaş arası çocuğum damgalama dönem. 6-12 yaş arası modelleme dönemi. 12 -13 ise sosyalleşme dönemi. Sarılma iki insan arasındaki en yakın ilişkidir. Şunu da sakın unutmayın. Çocuk gerçek sarılma ile formalite sarılma arasındaki farkı çok iyi ayırdına varabiliyor.







Özellikle öfkeli anne babalara;[/b] Uyuşturucu kullanan çocuklar arasında yapılan araştırmada ortaya ilginç sorular çıkmış. Çocuklara sorulan sorularla onların aile yapıları irdelenmiş. Anne babanın çocuklara disiplin yaklaşımına göre araştırmacılar o çocuğun hangi maddeyi kullandığını biliyor. Bu araştırma 20 bin uyuşturucu kullanan çocuk ve ergen arasında yapılan araştırmaya göre eroin kullanan çocukların anne babaları öfkeli, kızgın ve umursamaz davranıyorsa. hem de fazla ilgisiz.







Kaynak:Kadınvizyon

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler ‘Bahçıvan anne babalar en parlak çiçekleri yetiştiriyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Geçenlerde dolmuşta, tam arkamda oturan iki kadının konuşmasına tanık oldum: Kadın arkadaşına şöyle diyordu; "Çocuğu kesinlikle açıkça sevmeyeceksin! Sonra şımarır ve yüz bulup kötşeyleri de yapmak için cesaret bulur. Onu gece uyurken seveceksin o yüzden! Ben öyle yapıyorum. Her dediğimi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.