Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Yogi olmaya hazır mısınız?

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Yogi olmaya hazır mısınız? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yogi olmaya hazır mısınız? Günümüz insanı için yoga'nın bir moda olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Madonna'dan tutun da bizden Sertab Erener'e kadar artık herkes yogaya merak salmış durumda. Peki yoga hakkında neler biliyorsunuz? İşte yogaya yeni başlayacaklar için "yoga rehberimiz"... Sağlıklıysanız, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Yogi olmaya hazır mısınız?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2010, 11:16 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Yogi olmaya hazır mısınız?



Yogi olmaya hazır mısınız?









Günümüz insanı için yoga'nın bir moda olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Madonna'dan tutun da bizden Sertab Erener'e kadar artık herkes yogaya merak salmış durumda. Peki yoga hakkında neler biliyorsunuz?







İşte yogaya yeni başlayacaklar için "yoga rehberimiz"...







Sağlıklıysanız, mutlu olmanız gerekir. Peki bu soruya kaç kişi "Evet sağlıklıyım" diyebilir? Doğayı yok edip kentlerdeki duvar bloklarına saklandığımızdan bu yana ruh sağlığımız hep bozuk. Doğadan kopmak bize asabiliği ve ruhsal çöküntüleri de beraberinde getirdi. Ve artık günümüz insanı, bu asabiyetten ve depresyondan kurtulmak için bir doğu felsefesi olan "yoga" ile yakından ilgileniyor.

Yoga, binlerce yıl önce Hindistan'da ortaya çıkmış. Dil olarak Sanskritçe olduğu biliniyor. Anlamı ise "bütünleşmek". Bu felsefeye uyan kişiye de "Yogi" deniyor. Yoga'dan ilk kez, M.Ö. 2500 yılında kutsal yazılar olan Veda'larda bahsedilmiş. Yoga'nın anafikri ise çok açık: Tek bir açık gerçek ve anlayış vardır; o da bütün evrenin temeli olan Tanrı'dır (Brahman'dır).

Öz olarak yoga, mutlu ve duru bir insan olmanın yöntemi olarak tanımlanabilir. Tabii bu yöntemi öğrenmek için uzun süreli bir eğitim gerekiyor.







Yoga'nın, 8 basamaktan oluştuğu biliniyor:



1. Yama - Ahlaksal kuralları öğretir. Nefsine hakim olmayı öğretir.



2. Niyama - Ruhsal düzeni öğretir.



3. Asana - Vücut egzersizleridir.



4. Pranayama - Belirli aralıklarla nefes alıp vermeyi öğretir.



5. Pratyahara - Duyguları kontrol etmeyi öğretir.



6. Dharana - Bir fikre konsantre olmayı öğretir.



7. Dhayana - Meditasyon. Bakış açısı.



8. Samadhi - Meditasyonda ulaşılacak son noktadır. Vücut dinlenir, zihin ve ruh uyanık kalır.

Yoga türleri

En çok tanınan yoga türleri; Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga, Hatha Yoga ve Raja Yoga'dır.







1. Karma Yoga: Dışa dönük insanlar tarafından yapılmalıdır. Bireye kendi çıkarını düşünmeden hareket etmeyi amaçlar.



2. Bhakti Yoga: Duygusal özellik taşıyanların yoludur. Bhakti yogi, sevginin gücünde etki gösterir. Her şeyi Tanrı sevgisi olarak görür. Dua yoluyla Tanrı'ya teslim eder.



3. Jnana Yoga: Bilgelik yoludur. Fikrin olağanüstü güçlü olması amacıdır. Jnana Yogi, Vedanta felsefesini öğretir. Akıl, kendi sınıfını araştırır. Jnana Yoga uygulanmadan önce, diğer yoga türleri tamamlanmış olmalıdır. Egoistlikten vazgeçmeden ,Tanrı sevgisi olmadan, bu yolda başarıya ulaşılamaz.



4. Hatha Yoga: En çok bilinen yoga türüdür. Hatha Yoga'nın temel özelliği beden yoluyla zihni etkilemektir. Hatha Yoga üç ana bölümden oluşur. Bunlar Asanalar (Duruşlar), Pranayama (Nefes egzersizleri) ve Savasana (Gevşeme). Hatta yoga'nın hareketleri bilinçli yapıldığında çok yarar sağlar. Omurga ve eklemler esnek kalır. Romatizma, kireçlenme, damar sertliği, gibi hastalıklar önlenir. Düzenli alıp verilen nefesler nefes darlığından, astımdan korur. Beyin ve sinir sistemi olumlu olarak etkilenir. Gevşeme egzersizi ise, hareket ve nefes çalışmalarından sonra yapılır.



5. Raja Yoga: En seçkin Yoga türüdür. Hatha Yoga, Raja Yoga'ya hazırlıktır. Raja Yoga bu hazırlıktan sonra insanın "Gerçek varlığını" beden üzerinde egemen kılmasını sağlar. Raja Yoga, içimizdeki Tanrısal gücü tanımamızı sağlar.

Ashtanga yoga

Dünyada hızla yayılan Ashtanga Yoga ise, 60 yıldır Sri K. Pattabhi Jois tarafından Hindistan'ın Mysore kentinde öğretiliyor. Ashtanga'da bedeni tümüyle çalıştıran hareketler denge, güç ve esnekliği artırıyor. Bu hareketler nefes ile birleşince zihinde de denge, güç ve esneklik güçleniyor. Ashtanga Yoga'yı zamanla ezberleyen öğrenci, tek başına da uygulamaya başlayabiliyor. "Flow" şeklinde birbirine nefes akan hareketler yoganın bu yeni uygulanışını diğerlerinden farklı kılıyor. Müziksiz ve aynasız bir ortamda yapılan dersler, kişinin duyularının dışarıdan gelen etkenlere değil de içeriye dönmesini sağlıyor.







Hillside City Club'da Ashtanga Yoga'yı Zeynep Aksoy öğretiyor. Aksoy, Ashtanga Yoga'yı New York'ta yaşarken keşfetmiş. Madonna, Woody Harrilson, Christy Turlington gibi ünlülerle aynı sınıflarda, New York'daki en iyi hocalardan ders almış. Zeynep Aksoy Amerika'da altı yıl yoga yaptıktan sonra Hindistan'da yaşayan Sri K. Pattabhi Jois ile altı ay boyunca eğitimini geliştirme imkanı da bulmuş.

Yeni bir yoga türü: YogaFit

Yoganın, fitness egzersizleri ile birleşmiş bu yeni uygulamasında, kişi düzgün nefes alıp vermeyi, güç ve esneklik kazanmayı öğrenirken, aynı zamanda kardiovasküler egzersizler sayesinde de yağ yakıp, düzgün bir fiziğe kavuşuyor. Kısacası YogaFit, en iyi fitness çalışmaları ile yoganın geleneksel odak noktası ve gerdirme çalışmasının birleşmesinden oluşuyor.







Beth Shaw'un bu akımı başlattığı şehir olan Los Angeles'dan tüm Amerika'ya hızla yayılan bu yeni spor uygulamasını bir tür anti-stres programı olarak görmek de mümkün. Beth Shaw, 1994 yılında Kaliforniya Hermosa Beach'de kendi YogaFit stüdyosunu açtı. Şu sıralarda YogaFit hakkında ilk kitabını yazan Shaw'un, Shape, Yoga Journal, Club Business International gibi dergilerde fitnes ile ilgili pek çok yazısı yayımlandı.

YogaFit'in yararları

Doğal bir şekilde zayıflatıyor, vücuda esneklik kazandırıyor, vücuda esneklik kazandırıyor, kuvvetinizi arttırıyor, stresi azaltıyor, konsantrasyon yeteneğini arttırıyor, iç huzur ve sükunet sağlıyor. Düzgün nefes alıp vermeyi de öğretiyor. Aynı zamanda kardiovasküler egzersizler sayesinde de, yağlarınızı yakıp düzgün bir fiziğe kavuşuyorsunuz.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yogi olmaya hazır mısınız?

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Yogi olmaya hazır mısınız? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yogi olmaya hazır mısınız? Günümüz insanı için yoga'nın bir moda olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Madonna'dan tutun da bizden Sertab Erener'e kadar artık herkes yogaya merak salmış durumda. Peki yoga hakkında neler biliyorsunuz? İşte yogaya yeni başlayacaklar için "yoga rehberimiz"... Sağlıklıysanız, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.