![]() |
Ynt: italyan alfabesi okunuslar italyanca edatlar di 1. Aitlik anlamında aeroporto di venezia : venedik havalimanı dipartimento di matematica : matematik bölümü 2. Orjin belirtmede Sono di Milano : milan danım a 1. Yön belirtmede Vado a Milano : milan'a gidiyorum 2. İkametgah bildirmede Abito a Fano : fano'da yaşıyorum 3. Birşeyin neyden yapıldığını belirtmede Spaghetti al limone : limonlu makarna da 1. -Den, -Dan, Tarafından Vengo da Roma : roma'dan geliyorum 2. İçin (Amacıyla ) Un libro interessante da leggere : okumak için ilginç bir kitap 3. Tarafından L'italiano è parlato da quasi tutti : italyanca herkes tarafından konuşulur in 1. İçinde, -de, -da Abito in italia : italya'da yaşıyorum 2. -İle (taşıma anlamında) In nave : gemiyle Viaggi in aereo : uçakla yolculuk con 1. İle Festival internazionale di film con tematiche omosessuali : Eşcinsellik temalı uluslararası film festivali su 1. Üstünde Vacanze sulla neve : karlar üzerinde tatil 2. Hakkında Centro di Ricerca sulla Economia : Ekonomi üzerine araştırma merkezi Convegno internazionale sulla Turchia : Türkiye hakkında uluslararası toplantı per 1. İçin Una conferenza per parlare di etica e finanza : Finans ve etik hakkında konuşmak için konferans Clicca qui per vedere le foto : Fotoğrafları görmek için burayı tıklayın tra/fra 1. Arasında Che cosa è successo tra mio padre e tua madre : Annenle, babam arasında ne oldu ? Castelli fra Napoli e Roma : Roma ve Napoli arasındaki kaleler 2. İçinde (zaman aralığı) Fra cinque minuti : Beş dakika içerisinde Tra poco vi mando il mio indirizzo : Az sonra size adresimi göndereceğim contro : -e karşı dentro : içinde dietro : arkasında dopo : sonra durante : sırasında, -iken fuori : dışında malgrado : rağmen secondo : -e göre senza : -sız, -sızın sotto : altında verso : -e doğru |
Ynt: italyan alfabesi okunuslar italyanca birleşik edatlar İtalyan dilinde edatların, tanım edatlarıyla birleşmesi sonucunda birlesik edatlar olusur. Dı A Da In Su Il del al dal nel sul Lo dello allo dallo nello sullo L' dell' all' dall' nell' sull' La della alla dalla nella sulla L' dell' all' dall' nell' sull' I dei ai dai nei sui Glı degli agli dagli negli sugli Le delle alle dalle nelle sulle "Vado al mare" cümlesini analiz edelim. Vado: Ben giderim İl mare: Deniz Cümlenin içerisinde gizli bir "a" yön edatı saklıdır. Cümlenin orjinali "Vado a il mare" "a"+"il"= "al" il mare: Deniz al mare: Denize "Vado al cinema" cümlesini analiz edelim Vado: Ben giderim il cinema: Sinema Cümlenin içinde gizli bir "a" yön edatı saklıdır. Cümlenin orjinali "Vado a il cinema" "a"+"il"= "al" il cinema: Sinema al cinema: Sinemaya "Vanno all'aeroporto" cümlesini analiz edelim Vanno: Onlar giderler l'aeroporto: Havalimanı Cümlenin orjinali "Vanno a l'aeroporto" "a"+"l'"="all'" "Andiamo alla banca" cümlesini analiz edelim Andiamo: Biz gideriz la banca: Banka Cümlenin orjinali "Andiamo a la banca" "a"+"la"="alla" "Vengo dalla Cina" cümlesini analiz edelim Vengo: Ben gelirim la Cina: Çin Cümlenin orjinali "Vengo da la Cina" "da"+"la"="dalla" "Veniamo dagli Stati Uniti" cümlesini analiz edelim Veniamo : Biz geliriz gli Stati Uniti: USA Cümlenin orjinali "Veniamo da gli Stati Uniti" "da"+"gli"="dagli" "il vino è nella bottiglia " cümlesini inceleyelim. il vino : şarap la bottiglia : şişe Cümlenin orjinali "il vino è in la bottiglia" "in" + "la" = "nella" "la casa èsulla montagna" cümlesini inceleyelim. la casa : ev la montagna : dağ Cümlenin orjinali "la casa è su la montagna" "su" + "la" = "sulla" |
Ynt: italyan alfabesi okunuslar y789 oooooolllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy italyanca ögrenmek istiyorum.temel olarak aradıgım konular COK TEŞEKKÜRLEEEEER ATAKAN BEY.... İYİKİ VARSINIZ wave cilgin897 |
Ynt: italyan alfabesi okunuslar çok güzel paylaşımlar teşekkürler yinede öğrenmek isteyenler, telafuz bakımından italyanca video kayıtları izlemeliler |
Cevap: italyan alfabesi okunuslar Grazie mille. :zpzp: |
Cevap: italyan alfabesi okunuslar VAAAAV kızım için süpeer oldu.... iyiki varsınız |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:23 AM. |