![]() |
Cevap: Eşler arasındaki eğitim farkı evliliği çok etkliler mi? Eğer bu okul bitirmek anlamında soruluyorsa bir önemi yok benim için. Ancak evlendiğim insanla yetiştiğim sosyal ortamın onun yetiştiği sosyal yapıyla örtüşmesini isterim. Yakın kültürel değerlere sahip olmayı isterim. Ekonomik olarak da birbirine yakın gelir düzeylerinde olmayı dilerim. Önemsiz desek bile ideoloji benim için çok önemlidir. Çünkü ideolojik çatışmaları tehlikeli buluyorum. Özellikle de aile arasında. Önceden bunları önemsiz görürdüm ama şuan olmazsa olmazlarım arasında. Tabii ki tüm bu özelliklere sahip olmak da yeterli değil. En azından kültürlü olsun. Şöyle düşünebiliriz bu konuyu: Kültür dediğimiz kavram aslında çok geniş bir yelpaze. Eğitimle de bir nebze örtüşüyor. Aldığımız eğitimler gereği aynı eğitim seviyesinde de olsak farklı bilgilere sahibiz. Evlilikte iş konuşmayacağımıza göre bu konu zaten geri planda kalıyor. Önemli olan ortak zevklerimizin, ilgilerimizin olması bana göre. Ayrıca oturup sohbet edebileceğimiz bir şeyler olması gerekli. Bunun içinde kişinin kendini geliştirmesi gerekiyor. Şimdilik bu kadar. Sevgiler... |
Cevap: Eşler arasındaki eğitim farkı evliliği çok etkliler mi? Cevabim evet, kisiler arasindaki egitim farki evliligi fazlasiyla etkiler. Ama egitimle ogretimi karistiriyoruz cogu zaman. Eger kastettigin ogretim ise cevabim hayir, kisinin ne kadar okudugu, hangi universiteden mezun oldugunun evlilige pek etkisi olmaz. Onemli olan kisinin kendisini nasil gelistirdigi, kendini hangi konularda egittigi ve egitmeye devam ettigidir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:01 PM. |