Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > İlginç Bilgiler

Uyarılar

İlginç Bilgiler komik ilginç bilgiler, yeni ilginç bilgiler, ilginç komik bilgiler, çok ilginç bilgiler, ilginc bilgiler, ingilizce ilginç bilgiler, ilginç bilgiler haberler, önemli ilginç bilgiler, ilgili ilginç bilgiler, ilginç bilgiler, ilgiç bilgiler, hakkında ilginç bilgiler, hayvanlar alemi ilginç bilgiler, türkçe ilginç bilgiler, en ilginç bilgiler, ilginç bilgiler 2, ses ilginç bilgiler, dünyadaki ilginç bilgiler, bilmediğimiz ilginç bilgiler, ilginç bilgiler olaylar, fen ilginç bilgiler, ilginç bilgiler oku, bunları biliyormusunuz ilginç bilgiler, dünyadan ilginç bilgiler, dünyadaki en ilginç bilgiler, müzik ilginç bilgiler, matematik ilginç bilgiler, bilim ilginç bilgiler, ilginç bilgiler

vos vos ların tarihi :D

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler vos vos ların tarihi :D Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız evet abiler ablalar arkadaslar günümüzde hiç bi ustanın deger verip tamir etmedigi dükkanına sokmadıgı wv leri anlatıcam size tabi favorim :D sadece yarıs amaclı üretilip daha sonra binek hale cevrilen bigleri geçmeden olmaz rumuzuma bile ilham kaynagı :P 1900 yılında ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

vos vos ların tarihi :D

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-06-2008, 10:44 AM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
bigci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: cenneti cehennem yapan yerden sensizlikden
Mesajlar: 1,477
Tesekkür: 13
219 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bigci is an unknown quantity at this point
Standart vos vos ların tarihi :D

evet abiler ablalar arkadaslar günümüzde hiç bi ustanın deger verip tamir etmedigi dükkanına sokmadıgı wv leri anlatıcam size tabi favorim :D sadece yarıs amaclı üretilip daha sonra binek hale cevrilen bigleri geçmeden olmaz rumuzuma bile ilham kaynagı :P



1900 yılında , Paris fuarında büyük ilgi kazanan ve elektrikle çalışan Lohner-Porsche Elektorchaise diye anılan aracın, dizayn ve imaline yardımcı olan Dr. Ferdinand Porsche`nin o tarihe kadar, normal çalışan sınıf insanlar için mükemmel bir araba dizayn edip imalatını yapmak, her zaman için en büyük amacı olmuştu.

Dr. Porsche, kendi ekonomik aracını yaratmak için, sürekli olarak yanında çalışanların, kendisine destek vermelerini sağlamak amacıyla, onların ilgisini hep bu konuya çekmeye çalışmıştı. Fakat, sürekli olarak inatçı idare tarafından geri çevrilmesi ve kötü şansından dolayı, bunu gerçekleştirememişti. Birkaç kez bu rüyasını gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştı ki, bu sefer de Almanya`nın sallanan ekonomisine mağlup oldu.

Fakat bu sefer her şey daha farklı idi. Ona yardım eden Avusturya`lı bir arkadaşı vardı. Öyle bir arkadaş ki ona bütün Alman halkı güvenecekti. Bu sefer Dr. Porsche`nin amacı gerçekleşebilirdi. Kitle halindeki sivil araçların (veya muhtemelen askeri araçlar) seyahat etmeleri için, başbakan tarafından yaptırılan otobanları, artık Alman halkınında kullanma olanağı doğabilirdi.

Dr. Porsche ve Adolf Hitler arasında yapılan birçok toplantı esnasında, yeni halk arabası (Volkswagen) ile ilgili fikir alış verişleri yer aldı.22 Haziran 1934`de bir kontrat imzalandı. Noktalı çizginin üzerini imzalamak kolay tarafıydı. Hemen Almanya`nın yeni liderine uygun yeni bir araç yaratmak için ciddi çalışmalar başladı.

Her zaman ekonomik bir araba imal etme isteğinde olan Porsche, daha önceki çizim ve fikirlerine dönebilecekti. Bu tamamıyle yeni bir başlangıç olacak değildi. Bu projenin en zor tarafı, maliyeti çok düşük tutabilmekti. Hitler bu arabanın her Alman vatandaşının alabileceği kadar ucuz olmasını emretmişti, ortalam 900 Reichsmark ( o zamanın Alman para birimi).

Bu projenin maliyetini, belirlenen değerde tutabilmek için, Porsche Stuttgart`taki evinin garajını atölye olarak kullandı. İlk prototipi imal etmek için, gerekli makineleri monte etti. Bir arabanın kalbi ve ruhu motorudur ve bu yeni aracın, geliştirilmesindeki en önemli etken de maliyet idi. Böylece çeşitli dizaynlar denenerek, şu veya bu nedenlerden dolayı terkedildi. İlk prototip V1 sedan (kasa Peutter Coachbuilder) ve V2 Cabriolet (kasa Dravz Coachbuilder) modellerinde çeşitli motor tipleri denendi. Bunlar iki silindir-iki zamanlı, iki silindir-karşılıklı-dört zamanlı, üç silindir ve dört silindir-karşılıklı-dört zamanlı modeller idi. Bütün bu modeller, ya maliyeti yüksek veya güvenirsiz oldu.
ucak motoru Porsche'nin 1912 yılında imal ettiği bu uçak motoru, VW motorunun temelini oluşturacaktı.Bu motorda silindirler yan yana değil üst üste duruyordu.

Neticede, Porsche Mühendislik firmasında çalışan Avusturya`lı Franz Xaver Reimspiess`in dizaynı olan dört silindir- karşılıklı -dört zamanlı motor ölçülere oturdu. Hatta Reimspiess bu dizaynından ötürü, Porsche tarafından 100 Reichsmark ile ödüllendirilmiştir. Bugün hala daha kullanılan orijinal VW ambleminin dizaynından dolayı, 100 Reichsmark tutarında bir ödül daha almıştı.
a 1936 yılında Reimspiess'in imal ettiği bu dört silindirli motor soğuma propleminden dolayı dıştan bir yağ soğutucusu ekleme gerekliliğini ortaya çıkarttı.

İnanması zor fakat hergün milyonlarca kullanılan, meşhur dört silindirli VW motoru, Reimspiess tarafından ilk olarak 1934 yılında dizayn edilmişti. Bu ilk modeller sadece 22 beygir gücünde ve 984 cc idi. 1936 yılında prototip V3 serisi araçlarda kullanılan bu motorlar ile saatte 64 mil hız yapılabiliyordu. Prototip V3 serisinin kasaları, Almanya`nın Stutgart kentindeki Daimler Benz firması tarafından imal edilmişti.
1937'de Reimspiess'in motoruna dıştan bir yağ soğutucusu ve içtende bir çok yağ pasajı eklendi.Çift inlet'li bu silindir kapaklarına dikkatinizi çekerim.

VW30 serisi, bir sonraki filonun yol göstericisi olarak imal edildi. yine bu serinin kasasıda, Deimler-Benz tarafından imal edilmiştir. Bu seride, yine ayni 22 beygirlik motorlar kullanıldı. Bu imalat ve test süresinde gizlilik gerektiğinden bu araçlar, sadece Alman SS subayları tarafından test ediliyordu. Her araç, test sırasında uzun bir yol sürüşüne tabi tutuldu (ortalama 50.000 mil) ve her bir araç, çok iyi birer imalat olduklarını kanıtladılar.
VW30 serisi 30 adet üretilen VW-30 prototip serisi. Bu seri Hitler'in emri ile imha edildiler. Bu çok kötü.

VW36 serisi ile kapasite 1 cc artırılarak 985 cc ye çıkartıldı ve yapılan tadilat ile de soğutma sistemi geliştirildi. Bu Reutter kasalı VW36 serisinin 65 mil saatte hız yapmasına imkan tanıdı. ikiye bölünmüş arka cam modeli de bu kasa dizaynına eklenmiştir. Porsche`nin Amerikan otomobil imalat metodunu araştırmak için yaptığı Amerika seyahatinden sonra, yeni menteşeli kapı sistemi (önceleri geriye doğru açılan kapılar) uygulandı. Bagaja ve benzin deposuna daha kolay ulaşılması için, ön kaput aracın ön kısmına kadar gelen bir uzunluğa getirildi.

Yeni halk arabasını, herkesin alabilmesine imkan tanımak fikrine bağlı kalınarak, bir tasarruf planı düzenlendi. Bu plana göre, bu program için imza atmış olan herkes, her bir pulu 5 Richsmark tutarında olan 50 pulluk tasarruf defteri aldı. Bu programın kurallarına göre, haftada en az bir pul satın alınarak bu deftere yapıştırmak gerekiyordu. Toplam değeri ortalama 990 Reichsmark olan beş defteri pullar ile dolduran bir tasarrufçu, Vosvos fabrikasına gidip aracını teslim alma hakkı kazanacaktı. Fakat bu program ikinci dünya savaşı nedeniyle iptal edildi.

Hitler, bu araçların imalatını erken bir zamanda başlayacağı propagandasını sürdürmeyi devam etti. Fakat kendisinin dünyayı fethetme arzusu içinde olduğunu ve halkın araçları için beklemesi gerektiğini belirtmeyi, ne yazık ki unuttu.

26 Mayıs 1938`de Vosvos fabrikasının temeli atıldı. Ve imalat 1940`da muharebe tipi araçlar ile başladı. Genellikle bu imalat Kubelwagen (Alman Jeep`i ) idi. 1943`de bu Alman Jeepleri için daha fazla güce ihtiyaç duyuldu. Motor kapasitesi 25 beygirlik güç veren 1131 cc`ye çıkarıldı. Bu motor 1953`e kadar bütün Vosvos`larda kullanıldı.

Savaş 1945`de sona erdirildi. Fakat Wolfsburg`daki Vosvos fabrikasında büyük hasar vardı. Müttefiklerin bombardımanı sırasında, fabrikanın üçte ikisi yıkılmıştı. Şans eseri fabrika İngiliz işgal bölgesi içinde idi ve tamir edildi. Müttefiklerin acilen tamir edilmiş ikmal araçlarına ihtiyacı vardı. Buhizmeti Vosvos fabrikası gerçekleştirdi. Ayrıca müttefik ordularının, personel taşıma ve barışı korumaları için daha çok araca ihtiyaçları vardı. Albay Hirst bu fabrikayı çalıştırıp, yapabilecek kadar araç imal etmeyi önerdi. Böylece işe ve yiyeceğe çok ihtiyacı olan Alman vatandaşlarına, bir olanak sağlanacaktı. Böyle yapmak ile harabeler içindeki Wolfsburg şehri yeniden doğdu ve bir zamanlar komik görüntüsü yüzünden ona gülünüp küçümsenen bu araba, kendi erdemleri ile dünyayı fethetmey çıktı. Bu hikaye bir masal gibi gelir, fakat oldukça gerçektir.

1948`de İngiltere, fabrikayı tekrar Almanya`ya tahsis etti. Fabrikanın yönetimine Heinz Nordhoff getirildi. Heinz, sadece Alman halkı için değil, bütün Dünya için kaliteli ve uygun maliyetteki bu arabanın üretimine büyük hız verdi.

Hollandalı bir Vosvos acenti olan, Ben Pon 1949 yılı başlarında, Heinz Nordoff tarafından Amerika'ya göderildi. Pon'un görevi Vosvos için Amerika'da bir pazar aramaktı. Pon Amerika'ya 1948 imalatı bir de Vosvos götürmüştü. Birçok otomobil acentesine yapılan ziyaretlerden sonra geri çevrilen Pon, otel masraflarını ödeyebilmek için Vosvos'u satıp geri döndü. 1949 yılı sonlarında Heinz birde kendisi denemek için Amerika'ya gitti. Bu sefer Heinz sadece fotoğraflar ve çizimler götürdü. Neticede Max Hoffman isimli büyük bir otomobil acentini, Vosvos'u de listesine eklemeye ikna etti. Böylece artık Volkswagen'de Amerikan otomobil piyasasına girdi.

1954,de motor kapasitesi 1192 cc'ye, beygir gücüde 30'a çıkarıldı. 1954 sonlarına doğru motorun sıkıştırma oranı artırılarak 36 beygirlik güç elde edildi. 36 beygirlik versiyon 1960 yılına kadar kullanıldı. Vosvos'u güçsüz bulan müşterilerin istekleri doğrultusunda, 1961 de motor yine sıkıştırma oranını artırmanın yanında, yapılan bazı değişiklikler ile 40 beygire çıkartıldı. 1966 yılında 1300 VW (1285 cc) 50 beygir gücü ile tanıtıldı. 1967'de motor kapasitesi ve beygir gücü, bir kez daha artırıldı. Bu sefer 1493 cc olan motor 53 beygir güç veriyordu. Ayni yıl elektrik sistemi'de, 12 volt'a çıkarıldı. Motor kapasitesi birkaç yıl ayni kaldıktan sonra, 1585 cc ve 57 beygirlik motor tanıtıldı.

1956 yılında Amerika'da EMPI isimli bir firma, Vosvos 'un görünümünü değiştirmek ve motorunu güçlendirmek için bazı aksesuar ve motor kit'leri üretti. 1975'de ise içeriği sadece Vosvos 'lar olan Dune Buggies and Hot VWs isimli dergi, Şubat sayısında "Californian Look" veya kısaca "Cal Look" denen bu tip Vosvos 'lara geniş yer verdi. Cal Look Vosvos'larin özelliği ise, tüm nikelajların sökülmesi (tamponlar dahil), Vosvos'un 3- 3 1/2 inç alçaltılıp BRM model jant takılıp, motorun güçlendirilmesi idi. Derginin bu sayısından sonra ucuz, sağlam ve ekonomik olan Vosvos'u tercih eden kolej öğrencileri arasında, bu Cal Look stili çok tutuldu. Böylece Kaliforniya'dan tüm Amerika'ya ve oradanda tüm dünya'ya bu akım yayıldı. Bu akımın yayılması neticesiyle, başta Kaliforniya'da olmak üzere, birçok yan sanayi firması, Vosvos'lar için aksesuar ve motoru güçlendirmek için, birçok yüksek performans yedek parçaları üretmeye başladı. Günümüzde bu yüksek performans parçalar kullanılarak VW motorundan 600 beygirlik güç almak dahi mümkün oldu.
400bhp Kawell Racing Engines'in güçlendirdiği bu Turbo takviyeli Vosvos motoru 400 beygirlik güç veriyor.

Cal-Look VosVos'ların doğuşu



buda benim wv adı allı ballı :D




 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
hayatta asla pisman olmadım asla bir olay karsısında gözlerimi kırpmadım ÇÜNKÜ ben hep yalnız kazandım...!!
bigci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 10:46 AM   #2 (permalink)
Binbaşı
 
Lier22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 1,076
Tesekkür: 20
180 Mesajinıza toplam 475 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Lier22 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

çok süper senin allı ballı da süper duruyor...
bizim kardenizde bir yerde bunların yarışması oluyo ama ben araba konusuna ilgisiz olduğumdan bilemiyorum şimdi...
birkaçkez yolda gördüm peşpeşe gidiyordular... trabzonda sanırım...
__________________
http://site.mynet.com/dexlier
Lier22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 10:50 AM   #3 (permalink)
Binbaşı
 
bigci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: cenneti cehennem yapan yerden sensizlikden
Mesajlar: 1,477
Tesekkür: 13
219 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bigci is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

dernegimiz clubumuz her seyimiz var ben bu allı ballıya binmiyom sadece gezmek amaclı :D bende 85 model e30 m40 325 i
var bu araba annemindi :D bende bu arabanın elini ayagı topladım bir az haşat bi araba idi :D sen bu arabayı bi tamirciye goturseydin seni dukkandan kovardı yapmazdı o kadar haşattı simdi topladık sahil arabası yaptık hafgta sonları felan bniyom hafta içindede surdugum oluyo cok guzel araba: D merak işte annemden bulasdı banada
__________________
hayatta asla pisman olmadım asla bir olay karsısında gözlerimi kırpmadım ÇÜNKÜ ben hep yalnız kazandım...!!
bigci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 10:59 AM   #4 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

almanyada voswos lara burun kıvırırdık biz...bir gün autobahnda gidiyoruz..eşim yeni fabrika çıkışı full aksesuar arabasını deniyor, arabayı bir hevesle sürüyor anlatamam..arkamızdan bir voswos yaklaşıyor..eşim dalga geçti..bizi sollayacak, aklı sıra salak, diye, sürati arttırdı..anaaa bi baktık voswos bizi solladı ve eşimede tozunu yutturdu tabiii...sonradan öğrendik...meğer özel izinle yüksek beygir gücü olan motor takıp...autobahnda son model arabası olanlarla dalga geçiyorlarmış...çok gülmüştüm...o günden sonra ne zaman voswos görsem saygı göster diye dalgamı geçtim eşimle..ince ince..tadına doyum olmuyordu..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 11:04 AM   #5 (permalink)
Binbaşı
 
bigci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: cenneti cehennem yapan yerden sensizlikden
Mesajlar: 1,477
Tesekkür: 13
219 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bigci is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

benim allıballıylada cok dalga geçen oluyo ama orjinal alman :D turkiyede sınırlı sayıda 1600 cc 100 hw :d 4 vitesli cok rahatlıkla katranı dayıyo

o degillde ablacıgım internet arasdır istersen ben kendi meslegimle ilgili soyleyim burda ankda bi wv var 06 vos 22
tosbada porshe motoru var eniştemizin arabasını neyki :D o adam subarularla ferrarilerle bmw lerle kapısıyo :D turkiye genelinde yaplın mahalli draglara katılıyo
__________________
hayatta asla pisman olmadım asla bir olay karsısında gözlerimi kırpmadım ÇÜNKÜ ben hep yalnız kazandım...!!
bigci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 11:08 AM   #6 (permalink)
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 3,639
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond repute
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

birazcık paracıım olsa alacam şu wv 1303 lerin en fıstıkyeşilinden, tamponun olmayacak. yada ilk kasa golf...

uooooffff...

şanslı kardeşim benim. super
__________________
Hücresel seviyede attığın her tohum, yeşerecektir.

Elimde mevcut olan >tüm ücretsiz ve isme özel olmayan telkinler<

Daha Sağlıklı Bir Hayat İçin Smootox Buğday Çimi Suyu İçin: https://www.simgeorganik.com.tr


Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın.
MuminOKAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 11:16 AM   #7 (permalink)
Binbaşı
 
bigci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2008
Bulunduğu yer: cenneti cehennem yapan yerden sensizlikden
Mesajlar: 1,477
Tesekkür: 13
219 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bigci is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

dostum fazla paraya ihtiyacın yok eger 1303 yada 1303 s dusunoysan parana degil
sanayide kankan arkadasın abin varmı ?
yada akrabalarından birisi araba tamircisimi ?
aksisi ise alma elinde kalır üzülerek soyluyorum turkiyede kimse bkamıyo wv lere :'( ivedik organize sanayinde ankda
bi tek ban bakıyorum bunlara kendim opel servisi işletiyiroum ama hobi olarak wv ve e30 larla ilgileniyorum ama ciddi dusunursen neden olmasın bank kredys vs vs vs allı ballıyı satmayı planlıyorum hatta ben bu temizlikdede bi wv zor bulursun saten :D 5.5 5 arası bi şeye bırakcam ama sadece meraklısına :O
__________________
hayatta asla pisman olmadım asla bir olay karsısında gözlerimi kırpmadım ÇÜNKÜ ben hep yalnız kazandım...!!
bigci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 11:26 AM   #8 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 0
39 Mesajinıza toplam 101 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
meryemi is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: vos vos ların tarihi :D

Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
almanyada voswos lara burun kıvırırdık biz...bir gün autobahnda gidiyoruz..eşim yeni fabrika çıkışı full aksesuar arabasını deniyor, arabayı bir hevesle sürüyor anlatamam..arkamızdan bir voswos yaklaşıyor..eşim dalga geçti..bizi sollayacak, aklı sıra salak, diye, sürati arttırdı..anaaa bi baktık voswos bizi solladı ve eşimede tozunu yutturdu tabiii...sonradan öğrendik...meğer özel izinle yüksek beygir gücü olan motor takıp...autobahnda son model arabası olanlarla dalga geçiyorlarmış...çok gülmüştüm...o günden sonra ne zaman voswos görsem saygı göster diye dalgamı geçtim eşimle..ince ince..tadına doyum olmuyordu..
__________________
&quot;Şüphesiz kusurlu olan değişmek değildir;önemli olan değişmeden direnmek veya direnmeden değişmek değil, değişerek direnmektir.&quot;
meryemi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


vos vos ların tarihi :D

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler vos vos ların tarihi :D Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız evet abiler ablalar arkadaslar günümüzde hiç bi ustanın deger verip tamir etmedigi dükkanına sokmadıgı wv leri anlatıcam size tabi favorim :D sadece yarıs amaclı üretilip daha sonra binek hale cevrilen bigleri geçmeden olmaz rumuzuma bile ilham kaynagı :P 1900 yılında ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.