![]() |
Ruşeym ? Ru-Sheim nedir? "Buğdayın ruşeymi" dünyada "wheat germ" denilen, ülkemizde ise buğday taneciğinin en tepesindeki "embriyo" olarak bilinen doğal E vitaminidir. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E,folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg RU-SHEIM elde edilebiliyor. Ru-Sheim'in Tüketicinin beğenisine sunduğu bazı sağlıklı beslenme ürünleri : ► Ru-Sheim sofranıza leziz bir tat ve ekstra besin katar. ► Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırabilir, sevdiğiniz taze ya da kuru meyve, yemiş ilavesiyle zenginleştirebilirsiniz. ► Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serperek onların lif değerini arttırabilirsiniz. ► Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilirsiniz. ► Ayrıca dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için kullanılabilir. Bunların yanında, yaşlılığı geciktirici, "E vitamini" olarak kullanılabilir ve böylece vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlar. Ru-Sheim'in içerdiği doğal vitamin ve minerallerin yararları : Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici etki gösterir ve koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu etkiler gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir. Cildi güzelleştirir, kırışıklıkları önler. Üreme sisteminde etkilidir. Kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılır. Kansızlığı önler, halsizliği giderir. http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1244187262 alıntıdır... |
Cevap: Ruşeym ? Ben de ruşeymle son 1 aydır tanışıyorum,,ruşeym ekmeğini haftada 2-3 kez tüketiyorum,,sağlıklı olmasının yanında çok çok lezzetli,,ağzının tadını bilen biri olarak tavsiye ederim actionsmile |
Cevap: Ruşeym ? Tadı nasıl acaba? bende bikaç fırında gordum ruşeymi bılmedıgım ıcın almamıştım. |
Cevap: Ruşeym ? İlk defa duydum bun gerçekten. Paylaşım için teşekkür ederim. Soya eti ve soya kıyması fiyaskosundan sonra yeni çıkan ve faydalı olduğu dillendirilen bu tür ürünlere karşı içimde bir korku oluştu açıkçası ama araştırıp bir bakmakta fayda görüyorum. Anlayamadığım, bu tür besinler bir yerlerde hep vardı, tüketiliyordu ama bizim yeni mi haberimiz oluyor, yoksa araştırıp karıştırıp insanlar yepyeni bir buluşla mı karşımıza çıkıyorlar? Para kazanma hırsı, insan sağlığının önüne geçtiğinden beri galiba çok aha temkinli olduk. Çok üzülüyorum, çoookk! |
Cevap: Ruşeym ? Ben bitki uzmanı Ömer Coşkunun dolunay detoksunu yaptım. Diyet listesinde günde çok acıktığında 1 çay kaşığı ruşeym vardı. Ruşeym buğdayın özüdür arkadaşlar. Tadını ben çok seviyorm. Yer yemez damağa yapışıyor. Ben hiçbirşeye katıştırmadan o şekilde tüketiyorum. Halk ekmek bayiinden ruşeymli ekmek de denedim. Diğer ekmektere göre daha sert o yüzden fazla tercih etmiyorum. Ekmek tercihim halk ekmeklerindeki Tam buğday ekmeği. |
Cevap: Ruşeym ? Ruşeymi nerden bulabiliriz? Bir iki ay önce aktarlara gittim sordum, hiçbirinde yoktu. Marketlerde var mıdır? |
Cevap: Ruşeym ? Aktarlarda satılıyor normalde. Belki kalmamıştır denk gelmemiştir.Büyük marketlerde satılabilir. Emin değilim. Ben aktardan alıyorum. Açık şekilde de satılıyor. Kapalı ambalajlı pakette de. Ama kapalı paket çok gelebilir 250gr. dı yanlış hatırlamıyorsam.50-100 gram falan alın denemek için. Çok alırsanız bozulur, ekşir ya da beğenmezsen kullanmazsın. Başka aktarlara sor. |
Cevap: Ruşeym ? Hmm tekrar bakayım aktara öyleyse. Çünkü o zamandan sonra hiç gidip de sormadım. Ben seviyorum tadını. Yoğurda karıştırıyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.