![]() |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Hayatımız boyunca bir çok telkine maruz kaldık.Bu telkinlerin bir çoğunu Televizyon ile aldık.Bir kısmını müziklerden bir kısmını çevreden gazeteleden... Peki sizin tespit ettiğiniz olumlu yada olumsuz telkinler nelerdi? |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Evet bende hayatım boyunca özellikle ailemden fazlasıyla olumsuz telkinler aldım. "sen yapamazsın"!!! Ama ben bu olumsuz telkinlerle geç de olsa başa çıkmayı öğrendim.Okuduğum Kişisel gelişim kitaplarının bunda çok faydası oldu.Ben artık herkese imkansız gibi görünen belki de çok uzak olan herşeyi yapabilirim. Sadece İstemek Yeterli!!!Hiçbirşey için geç değil...Artık biri bana "yapamazsın" dediğinde vazgeçmek yerine yapacağım şeye dört elle sarılıyorum. Bu konuda umutsuz olan kişileri şaşırtıyorum ve başarmanın hazzını duyuyorum.Başarılı olmak ve başaramayınca vazgeçmemek, tekrar başarmaya çalışırken ve bu süreçte adım adım başarırken daha çok motive olmak çok güzel... |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Mesela arkadaşlar farzedelim ki siz otururken bir yandan da şöyleeee bir şarkı çalıyor.. Depresyondayıııııııııııııııım unutulduuuuuum aldatıldıııııım... İşte bu şarkıyı dinlemeseniz o an aklınız başka bir yede olsa bile bu telkin gibi etki eder. Bu nedenle dinlediğimiz şarkı sözlerinin olumlu olmasına dikkat edelim. http://www.youtube.com/watch?v=ANg-Vke6a_Q http://www.youtube.com/watch?v=XMc5CYDLMtM |
Bilinçaltımıza İşleyen Müzikler Elbette sanatçı güzel okumuş...Ancak sözlere dikkat çekmek istiyorum... Beğenin yada beğenmeyin ezbere biliyoruz.Ben senelerdir dinlemememe rağmen çocukluğumda en az bin kere duymuşumdur bu müziği..Özellikle filmlerde... Ölürsem kabrime gelme isteeeeemmeeem...İnim inim inleeee istemeeemmm..Ölürsem kabrimeee gelme gelme istemeeem... Şimdi bu sözlerde aslında isterim deniliyor...Daha doğrusu suçluluk duy deniliyor.Her şey senin yüzünden oldu... O kadar çok üzülmeni istiyorum ki kabrime bile gelme.Beni bir türlü anlayamadınız deniliyor. Acaba bilinçaltımızda nasıl bir yer etmiştir bu tip sözler...Ne tür duygular oluşturmuştur blook Müziğin sonunda ki alkış tufanına dikkat çekmek istiyorum.İşte muhteşem bir onay duygusu...En azından böyle alkışlanmayı kim istemez ki? [youtube=425,350]Pz4oKib800A[/youtube] Aşağıda haberi verilen genç kız 1998 yılında 19 yaşında r etmiş.Yani 1979 doğumlu..Bu da demek oluyor ki muhtemelen bu sözleri o da ezbere biliyordu. Bir gençlik dramı İzmir'de 19 yaşındaki Zülal av tüfeğiyle canına kıydı. Geride bir kaç satır kaldı: "Hiç başarılı olamadım, ölümümden kimse sorumlu değildir." http://www.milliyet.com.tr/1998/10/01/resim/yas07.jpg Balkonda av tüfekli bir kız Buca'da dün saat 08.50 sıralarında meydana gelen olayda, Betontaş Lisesi son sınıf öğrencisi Zülal Yalçın, 1106 sokak 23 numaralı binanın 6 nolu dairesinin balkonuna çıktı. Elinde av tüfeği olan genç kız r edeceğini söyledi. Ailesi ile çevredekilerin ikna çabaları fayda etmedi. "Mezarıma kimse gelmesin" Kendisine yaklaşmak isteyenleri tehditle engelleyen genç kız, tüfeği başına dayayarak ateşledi ve olay yerinde yaşamını yitirdi. Evde yapılan aramada "Hayatta başarılı olamadım. Mezarıma kimse gelmesin. Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir not bulundu. |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık [youtube=425,350]5_dbz4Y9pMU[/youtube] 'İntiharlara inanmıyorum' 'Bu akşam ölürüm, beni kimse tutamaz' isimli şarkısı nedeniyle onlarca kişinin r ettiği yönündeki söylentilere inanmadığını söyleyen Murat Kekilli, 'İntihar söylentilerini kimin çıkardığını bilmiyorum. Ve bu r olaylarına da inanmıyorum. Sadece söylenti olarak duyuyorum' diye konuştu. |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Hayatımız boyunca ailemizden, yakın çevremizden, olumlu veya olumsuz sürekli telkinler alıyoruz ama bir onlar kadar kültür olarak oturmayı seven bi millet olduğumuz için (Mesela telefonda arkadaşımıza soruyoruz; "Ne yapıyorsun?" "Oturuyoruz...", "Akşama ne yapacaksınız?" Ayşeler'e oturmaya gideceğiz...", çarşıda bir tanıdığınızla buluşuyorsunuz; "Hadi bir yere gidip oturalım...", karşılaşıp ayaküstü sohbet ettiğimiz birine "Oturmaya da gelin", birine evinin yerini sorarken; "Nerede oturuyorsunuz?" vb. yani kısaca oturuyoruz işte 44 ) çoğunlukla akşamları tv seyrediyoruz. Seçici olmak da yetmiyor çünkü eğer kablolu veya uydu yayınınız yoksa mahkumsuz ya içiboş eğlence programlarına ya da melankolik dizilere... Hazırcılığı bırakıp, kendimize ne yaptığımızın farkına vararak bilinçli bir yaşamı sürdürmeye başlayıncaya kadar... |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Haklısın sana şiddetle katılıyorum Yakamoz t678 |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Olumsuz haberler satar,mantıgıyla birçok televizyon ve gazete hep olumsuz haberleri süsleyerek önümüze servis yapmaktadır,uzun uzadıya bu haberlerle bize olumsuz telkinler vermektedir.Hayatın pozitif taraflarını göstermek yerine hep olumsuz taraflarını sergileyerek reytinglerini artırmaya çalışmaktadırlar,çünkü olumsuz haber satar... |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Bne de özellikle ailemden çok olumsuz telkin aldım hala da bu devam edi |
Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık pardon kesik oldu biraz..söylemek istediğim bi kitapta Fatihin İstanbulu fethetmesinin ardındaki motivasyonu şöyle anlatıyor Hacı Bayramı velinin fatihi işaret ederek İstanbulu şehzadeniz Mehmet fethedecektir dedikten sonra;2.Murat kundaktaki yavrusunu alıp bagrına basarak,yavru mehmetim....demek istanbulu sen fethedeceksin.....2 Murat bu olayı herkese anlatarak ogluyla gurur duydu.....haber bir anda tüm ülkeye yayıldıherkes inandı daha bir bebekkeninsanlar onu istanbulu fethedecekbir komutan olarak algıladılar.' böyle bakıldıgında yanlış da degil,herkes ona zaten fatih gözüyle bakmıştı. sanırım bu motivasyon çok etkili oldu..bu arada Erdal Demirkıranın kitabı,ben dünyanın en akıllı insanıyım.(yalnız bir önceki sayfada Hb velinin padişah tarafından öldürülmekten korktugu için böyle söylediğini iddia etmiş..bu tür insanlar padişah falan dinlemezler,korku da bilmezler,nazarları adam öldürürür ,bu ifadeyi kınıyorum..) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:24 AM. |