![]() |
Yaşamak istemiyorum . İntihar ile vazgeçiş arasındaki düşüncedeyim . Çok bunalıyorum artık . Yaşamak için hiçbir neden yok her şey anlamsız . Doktor anksiyete dedi fakat depresyonu eklemeyi unutmuş olmalı . Çok dar dünya , sıkıştırıyor beni , dayanmak çok zor , hiçbir şey huzur vermiyor . Yemin ederim yaşamak istemiyorum . İyi olmaya çalıştım denedim bunu direk pes etmedim fakat olmuyor dipten biraz yükselince tekrardan dibe çöküyorum . Hayattan ve babamdan nefret ediyorum . Eğer ben gidersem ikisinden de kurtulmuş olurum . . . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . Bir zamanlar bende anksiyeteliydim. Ve bende de çok ciddi seyreden intahar düşünceleri olmuştu. Anksiyeteye eşlik eden depresyon insanı çok dara sokuyor. Ben bunu yendim. Şimdi çok iyiyim. Sende yenebilirsin. Sana yardım etmek istiyorum. Seni en iyi anlayabilecek sanırım benim. Özel mesajlardan benimle irtibata geçebilirsin. |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . afterlife yalvarırım cevap ver . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . çok kısa güzellikler çok kısa ve anında geçer . geriye hep acı kalıyor . ayrıca mutluluk beni mutsuzluğa sürüklüyor adeta bir kere sahip olunca hep arayıp bulamamak koyuyor adama . benim babam alkoil . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . Alıntı:
sana şuan önünde uzun yıllar var desem boş gelecektir. kendimden örnek vermek isteiyorum sana. kendimi çok güçlü sanırdım ve ölmeye ramak kala inancım engelledi inanki Allah korkum olmasaydı çoktan ölmekyi gerçekleştirmek adına ne varsa yapacaktım. ama inanki sonra öyle zamanlar geçtiki hatta geçen gün düşündüm kendi kendime ve dedimki ''Allahım sana şkürler olsunki öyle yanlış düşüncelere dalsamda beni öldürmedin meğer ne günler yaşayacakmışım ölseydim hiçbirini yaşayamayacaktım ve belkide doğruyu bulamadan ölecektim diye geçirdim içimden. Doğrudamıyım bilmem ama şunu biliyorumki o zamnlar içinden çıkamadığım tek çaresi ölüm sandığım şeylere bakıyorumda şuan hepsi fasa fiso. şuan aynılarını yaşasam yine kahrolurdum tabi o ayrı ama geçicek biliyormusun. haa mükemmel hayat yaşicaksın diyemem elbette zorlanmalar olacak ama hiç görmediğin yerler görecek hiç genişlemediği kadar ufkun genişleyecek ve şükredeceksin Allaha bugünleride gösterdiği için. özelden yazmak istersen beklerim. inan bana sadece sen değilsin böyle düşünen depresyonda olan milyonlarca kişi ama sen atlatanlardan olacaksın inşallah emii y789 şuan herşey zor gelebilir tat vermez sana tavsiyem tat almaya çalış demeyeceğim kendini yorma sadece çekil köşeye o zamanın geçmesini bekle. çünkü o zaman içinde senin önceden anladığın şeyleri şimdi başkalarının anlaması gerekiyor onalra zaman ver ve sakın mdehale etme bırak onlar kendi sınavını kendi versin bak ozaman nasıl yüzeye çıkıyorsun kardeşim. Allaha emanet ol. çıkış iştersen Allah sana yeter. |
Ve bu hedefe ulaşmak için çaba sarfetmelisin. Hepimizin bir hedefi vardır. Bir şeye sahip olmak, ölmeden önce birşeyi yapabilmek. Yoksa kimse nefes alıp-vermek için yaşamaz. En azından hepimiz ölmeden önce, insanllık için, vatan için önemli bir şeyler yapmalıyız. Öyle geldiğin gibi gitmek sığar mı ya erkekliğe sevincli Tabi şaka yaptım. Ama bence şu anda yaşadığın psikolojik sorunları yenmen pek zor olmaz. Spor yapmak da psikolojik açıdan faydalıdır. |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . okudum yazdıklarını sağolun fakat ne bileyim yaşamak zoruma gidiyor resmen . iyileşmeye mücadele etmeye bile yorgunum diyebilirim . bilmiyorum . |
Hayatta hiçbirşey tesadüf değil.Her yaşanılanların bir neden ve sebebi var.Bu forumda da dışarıdaki hayatta da inan senin yaşadığın ve dayanamadığını ifade ettiğin hayattan çok daha zorlularını yaşayan insanlar var.Sana verilmiş olan bu hayattan vazgeçmeyi nasıl düşünürsün..Bu günler geri de kaldığında ki inan kalacak yaşadığın bütün zorların ne kadar değersiz olduğunu sen de göreceksin.İçinde bulunduğun durumu tam olarak yazmamışsın.Yaşın kaç, okuyormusun çalışıyormusun evdemisin bilemiyorum... Detayları bilmeden birşeyleri paylaşmak çok zor.Ama sana şunu söyleye bilirim; bu forumda olmakla çok şanslısın... ücretsiz telkinlerden dinlemeye başla lütfen,sabırlı ol ve inan herşey kendiliğinden yoluna girecek ki sen dahi şaşıracaksın .... sadece sabret ve inan herşey düzelecek... Şu an kendini daha iyi hatta çok iyi olma kampına almışsın gibi düşün...telkinleri dinle ,forumda paylaşılan yöntemleri yazışmaları ,gelişim günlüklerini vakit ayırarak okumaya çalış, paylaşılanları yapmaya başla bak nasıl herşey değişecek....kendi hayatının sorumluluğunu üstüne al çünki o senin: dünyanın en çirkin, en yoksul, en betbahı sen dahi olsan ne olacak sanki, bu hayat senin ....sen bu hayatı nasıl istersen öyle yaşarsın.... şimdi bu hayatı kendine keyif yeri yapmanın vakti geldi diye düşün ... yardımcı olmak isterim elimden geldiğince.... bana yazabilirsin istersen.... Sevgiyle kal.... |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . daha önce bir sözlükte yazdığım yazı ahanda sorun bu ondan 17 yaşındayım istanbulda yaşıyorum öğrenciyim sınava hazırlanıyorum moralim olduğum zamanlar . babamı özlüyorum sözlük , babamı istiyorum . yıllarca yokmuş gibi yaşadım , nedenini anlamadım , vardı hep vardı fakat düşmanıydım sanki çok soğuktum . sonra büyüdük fark ettik . yıllarca saklanmış o lanetli merete bulaşmış . hiç fark etmemiştim be sözlük hiç . yeni öğrenmiyorum bunu fakat dayanamıyorum artık . ondan kendimi yabancılaştırdım , yokmuş gibi davrandım , onun bir gün fazla içmekten öleceği günü bekleyip üzülmemeye çalıştım . ölüceği günü bekledim ap açık yani . çok zordu be sözlük çok zor . babam be babam o . boşluk var içimde sözlük boşluk . doldurulabilir mi sanıyorsun? baba be baba nasıl doldurulsun . her gün eve gözü kanlı geldiğini gördüm gizli gizli ağladım . seviyorum sözlük onu seviyorum . onu kaybetmek istemiyorum ! erken yaşta yada hastalanıp düşmesini istemiyorum sözlük . lütfen allahım kurtulsun bu meretten yalvarırım başka hiç bir şey istemiyorum senden çünkü bu olay nedeniyle hayatı umursamıyorum . başka ailedeki baba kavramına imrenmemek için yalvarırım be allahım lütfen ! babamı özlüyorum , babamı istiyorum . ama ayık ayık ! çok zor be yemin ederim , en büyük yeminleri . boşluk felsefesi yaptım hep içimde boşluk var falan şimdi ap açık yazıyorum . korkmuyorum sadece umuyorum her şeyin düzelmesini . lütfen allahım . amin . |
|
Cevap: Yaşamak istemiyorum . Önce kendine yardım etmelisin. Onun sevgi ve ilgisinin eksikliği seni üzüyor ama üstesinden gelebilirsin bütün bu sorunların. Daha sonra belki babana bile yardım edebilirsin. Kendine yardım etmek istiyorsan öncelikle olumsuz düşüncelerinden kurtulmalısın. Bunun da en kolay yollarından biri telkinleri dinlemek. Hadi bir gayret bir adım at. Umutlu kal. Yenilmeyi seçebilirsin ama çok güçlü olmayı da seçebilirsin. Karar senin. |
Allah hayırlısıyla hayırlı dikelerini hayırlarla gerçekleştirsin inşallah. bana herkes mücadele et demişti ben sana mücadele et demiyeceğim çünkü mücadele ederken herşey dahabir sivrileşti ve daha çok canımı yaktı. mücadeleyi şöyle bırak ( yaşam mücadelesini değil tabiki ). günlk yaşanan her anda bile savaş mücadelesi yaşanır birilerine karşı mutlaka mücadele vardır. varlığınız bile mücadele etmek zorunda bırakır sizi sırf diğeri sizi çekemediği için vs. sözün özü şuki kavgayla mücadelyi bırak sonuna kadar münakaşaya girme öylemi oluyor bırak öyle olsun, sana kötümü deniyor içinde he öyle de ve sabırla inançla çekil köşene bekle. mücadeleden kaç dememin asıl manası bu. sen olayları değiştirmeye çalıştıkça daha çok yorulursun ve çıkılmaz içinden. oysa yaşanması gereken yaşanıyor zaten. kavga varsa kavga olmasın artık diye çırpınman fayda vermez usulca çekil çekilemeyiyorsanda Allah de. bak kapılar nasıl açılacak. Allah hiçbir kuluna dayanamayağı yük yüklemez bunu unutma kardeşim. demekki çok güçlüsün ki bu kadar zor şeyler yaşamayı kaldırımışsın. sen çok değerlisin emin ol. bunu kimse bilmesede Allah biliyor, burda biz biliyoruz. dahası sen bil olurmu. umarım anlatabilmişimdir sevgilerimle... |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . karar verdim normalde 25 mg içtiğim antidepresanımdan birazdan 4 tane içicem . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . "Herşey sende biter." sözünün şu anda geçersiz olduğu dönemi yaşadığını anlıyorum. Bu durumdayken sana verilecek her öneriyi değerlendirip uygulayacak kadar güçlü ve yeterli olmadığını tahmin edebiliyorum. Çözüm yolun ya ortadan kaybolmak ya da seni bunalıma sokanların ortadan kalkması ise bu seni daha fazla sıkıntıya sokacaktır. Çünkü bunu asla yapmayacaksın. Eğer bu siteye geldiysen ve açık yüreklilikle durumundan bahsettiysen yaşamayı çok hem de çok istiyorsun demektir. Zihnin tersini söylese de kalbin kendini itiraf ediyor çünkü. Yaşamayı çok sevdiğin için yaşamanın yolunu arıyorsun. Unutma elli ya da yüz yıl sonra hiçbirimiz olmayacağız. Ben hep bunun rahatlığıyla yaşıyorum. Hele başkalarına ceza vermek için kendimize kıymayı hiç ama hiç düşünmemeliyiz. İnanki değmez. Tersine inadına inadına yaşamalıyız. Kalbimizle işbirliği yapmalıyız. Senin için atan o kalbin çok temiz olduğunu farketmeni istiyorum. Özüne indiğinde kalbinin yedi yaşındaki bir çocuk kadar saf olduğunu göreceksin. Sen bir çocuğa asla kıyamazsın, biliyorum.Senin için, yaşaman için durmadan ısrarla atan o kalbine sımsıkı sarıl. O seni herşeyden koruyacaktır. Çünkü içindeki o çocuk, senin unutmuş olduğun canlılığındır. Bu yazıyı yazdığım sırada senin yaşını ve sıkıntının detaylarını anlattığın son yazını okudum. Sorunun asla çözümsüz değil. Eğer tedaviyi kabul etmiyorsa, ona baba olduğunu hatırlatman gerekiyor. Onun sana yapmadığını sen ona yap. Çocuğunun kendisini sevdiğini görmesi onun babalık duygularını hareketlendirecektir. Ona, kendisini sevdiğini somut olarak belli et. Mesela bir hediye alabilirsin. Bu kravat, gömlek ya da hoşlanacağı bişey olabilir. Sevginle onu mest et. Yani sanki baban alkolik değilmiş gibi davran. İçin çok rahatlayacaktır. Bu pratik olarak yukarıda yazdığım inadına yaşamayı tercih etmektir. Ve ardından emin ol çok şey değişecektir. |
çok güzel ifade etmişsiniz dilinize elinize sağlık. kardeşim bende katılıyorum yaşama isteğin varki burada umut arıyorsun. ''sanki baban alkolik değilmiş gibi davran'' kesinlikle böyle davran çünkü aynı sorundan aynı şeyden sürekli bahsedildikçe kişi bunalır gider ve hiçbirşey çözülmez. birden hediye alabilirsmisin bilmiyorum ama gücün yoksa bile ona hissettirme alkolik olduğunu. o zaten bunu elbet biliyor ve aslında bundan utandığı için daha çok içiyor olabilir. yemek yemicem diyen birinin yemek yemeden duramayıp üstüne normalde yemeyeceği kadar yediği gibi... |
yazın üzerine bayağı bir düşündüm... irr edenlere saygı duymuyorum cinsinden bir insan değilim.. öncelikle bunu belirteyim...bu aralar japonca heavy metal dinliyorum.. ne alaka diyebilirsin... bu yaşımda keşfettim... inanılmaz güzelmiş... belki sen de japonca metali keşfedebilirsin.. ve belki japonca metali keşfetmen gerekiyordur... japonca bilmiyorum..ama dilin müzikle oluşturduğu tını mükemmel.. şimdi seni tanımıyorum... ama bazen yaşamımızda dönüm noktaları olur.. dibe vurmak durumundayızdır.. kötü kokmak kendimizden nefret etmek.. başkalarının bizden nefret etmesi zorunludur....sokakta ürkek bakışlarla gezmek... işten kovulmak ve iş bulamamak gerekir... bazen ailemizle dalaşmak... karımızdan nefret etmek.. kocamızdan tiksinmek gerekir... bazen aşağılanmak durumunda kalırız.... ama dibe vurduktan sonra bir kendimize geliriz.... emin ol geliriz... çünkü çoğu zaman koca bir rüya içindeyizdir... ve bu rüyadan insan olmak için uyanmak gerekir.... bu rüyadan kabusa uyanırız..kabus gerçektir.. ve kabus rüyadan daha keyiflidir... insan adrenalini sever....kabus rüyadan daha gerçektir çünkü kabus daha fazla acıtır... ama bruce lee olmak için kabus gereklidir.. içindeki savaşçı sürekli uyuyamaz..... içindeki savaşçı uyuya kalırsa.. sıkılırsın.. tüm ordularda savaşçılar sürekli olduğu yerlerde dururlarsa isyan çıkarırlar anarşiye kalkarlar.. çalar çırparlar halkı yağmalarlar..... o yüzden içindeki uyuyan savaşçı sürekli sessiz sakin oturamaz.. bunu bil... sürekli içinde sessiz mutlu kalmasını bekliyorsan çok yanlış düşünüyorsun.. emin ol ... sana huzursuzluk verir..... o savaşçıyı artık sal... kapitalizm her yerde içimizde ve altıüste getirmenin tam zamanı... sal artık içindeki o savaçıyı.. bırak acı çeksin.. bırak biraz ezilsin.. hayat ustasından dersini alsın, alsın ki usta olsun boynuz kulağı geçsin.... yapabilirsin... dostum.. laf olsun diye demiyorum.. artık savaşmaya başla.... kılıcını çek ve yaşamın tam ortasına atom bombası gibi düş... öyle büyük patlaki herkes bir biçimde etkilensin duysun görsün.....bence artık kararını ver büyük bir savaşçı mı olacaksın yoksa ikiyüzlü bir politikacı mı... esenlikler... kutayhun bruce lee |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . Biz varız artık, günler geçtikçe farkedeceksin, anksiyeteye patronun kim olduğunu göstereceksin :) Onun canını beraber okuycaz ;) İstanbul buluşması yaparız, takılır konuşuruz sık sık.. Ama sakın umudunu kaybetme anlaştık mı :) Smile for no reason :) |
neden bumbada ? |
he 7 tane içtim . doktor tedaviyi bitirdi senle uğraşamam dedi . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . bumbada.... 1 2 hafta boyunce sürekli mutluluk telkinin dinlesene... antidepresandan daha etkili olur.. artık antidepresanı bırak... güzel kardeşim... |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . doktor yazmadı zaten tekrardan . |
inanılır gibi değil kolay olanı tedavi etmede ne var bilmeyende oturur yapar. önemli olan zoru başarmaktır. o bence doktorun beceriksizliği. tabi sende kendni tamamen bırakmaman gerekiyor çünkü kişnin en iyi ilacı yine kendisidir. sen kurulmak istemezsen kimse senin için bişey yapamazki yanılıyormuyum?_ |
|
Cevap: Yaşamak istemiyorum . doktora git, adam gibi bi doktora. |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . ne günlerdi be . çok şükür . |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . Sevgılı bumbada kardes,ne gunlerdı dedıgıne gore atlatmıssın herhalde.benım de su sıralar senın o eskı halınden pek farkım yok.7 yıldır depresyondayım.ınsan gercekten oyle yorgun,bıkkın,bıtkın,yaslanmıs,cokmus,umutsuz,kara msar,mutsuz,yalnız hıssedıyor kı.hıcbısey yapası gelmıyor.beyın sadece olumsuz dusunuyor.zaman gelıyor,aıleme ıcımden veda mektubu yazıyorum.zaman gelıyor,napıyorum ben dıyorum.depresyonun en buyuk dusmanı,sukursuzluk,duasızlıkmıs.bunu ıyıce anladım.son zamanlar cok sukur Allahıma yoneldım,ıcım yavas yavas huzur,mutluluk dolmaya basladı.bunun yanında cekırdek telkınlerımı dınlıyor,olumlama,nefes egzersızı,zpoınt yapıyorum.ınsallah daha ıyı olucam,sevgıler... |
|
Cevap: Yaşamak istemiyorum . sana birşey söyliyimmi arkadaşım bende tam birbucuk sene en byük hayalim ölmekti mezarın yanından gecerken iç cekiyordum ne zaman ölicem acaba diye tek gayem o günün sgelmesiydi ama inan 4 gündür telkin dinliyorum yeniyim ama bu duygum değişti hemde ilk gün cok acaip bişey oldu harika bu yüzde ne olur telkişnlere devam et saygılar |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . mrb sevgili arkadaşım o dönemi atlattığın için gerçekten mutluyum..bu siteye üye olmanın gerçekten tesadüf olduğuna inanmıyorum..burada huzur var dostluk var kardeşlik var..en önemlisi ne biliyormusun seni anlayan var ve farkında olmadan senin için dua edenler iyi niyetlerde bulunanlar var..burdaki herkesin emin ol geçmişte ya da şuanda yaşadıkları aşmakta zorlandıkları çaresiz kaldıkları çok anlar olmuştur..ama samimiyetle söyülüyorum telkinler müthis etki yapıyor..önceden ben kendimi seviyorum cümlesini hayatta söyleyemezdim müthiş bir ego gibi gelirdi..hayatımda hep başkaları için mücadele vermiştim ama yinede kimseyi mutlu edemezdim..insan önce kendini sevmeliymiş önce kendine değer vermeliymiş ozaman herkese gerçek sevgiyi ve gerçek değeri verebiliyormuşsun..inanılmaz güzel paylaşımlar var bu sitede irdeledikçe ve uyguladıkça kendini bulacaksın..hayatın gerçekten yaşanası bir yer olduğunu farkediyorsun..telkinlerini ve bu siteyi hiç bırakma arkadaşım..güzellikleri daha iyi bi yasamı seçmek senin ellerinde..sevgiyle, huzurla |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . şu an nerde okudugumu hatırlamıyorum ama son zamanlarda kendime sık sık hatırlattığım bi cümledir "HAYATTA HİÇ BİR ŞEY TESADÜF DEGİLDİR" papatya ya yürekden katılıyorum insan kendisinden vazgeçmediği sürece her zaman bi çıkış yolu var |
Cevap: Yaşamak istemiyorum . ne yaşamak istememsi yav , öyle şey mi olur çok hoş yani böyle çok güzel hayat vapurlar falan . |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:21 AM. |