Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hikayelerimizi Anlatalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hikayelerimizi-anlatalim/)
-   -   sizlerle paylaşmak istedim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hikayelerimizi-anlatalim/1282-sizlerle-paylasmak-istedim.html)

hayalayaz 08-05-2007 09:26 PM

sizlerle paylaşmak istedim
 
Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir karar vermek zorundadır.


Kartalın yaşı 40'a vardığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartal burada iki seçimden birini yapmak zorundadır:

- Ya ölümü seçecektir,

- Ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.
Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde, yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya baslar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur 'yeniden doğuş uçuşunu' yapmaya hazır duruma gelir.

Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alılşkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Ancak geçmişin gereksiz safrasından kurtulduğumuzda yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlarından tam olarak yararlanabiliriz.

ben bu yazıyı okuyunca kendimi yenilenme sürecinde olan kartala benzettim bu yüzden sizlerlede paylaşmak istedim

Deria 09-05-2007 12:17 AM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
paylaştığın için tşkler.
gerçekten etkileyici.
bir şeyler bitmiş gibi gözüktüğünde bir takım zorlukları göze alarak yeniden hatata dönmek işte.
hiç bir zaman pes etmemek lazım.

kadirayvaz 09-05-2007 09:27 AM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
hikaye süper...........

etterna_ 09-05-2007 11:24 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
Gerçekten mükemmel.. Teşekkürler actionsmile

sedam 10-05-2007 01:59 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 

dokunaklı hikaye gerçekten.. yenilenme .. yeniden doğuş... doğanın bize sundugu tercihler var... ve kanıtlarından biride sevgili hayalayazın paylaştıgı hikayede... tercih edebileceğimiz secenekleri net bi şekilde gorebilme ve dogru olanı secebilme gucu diliyorum hepimize.. yolumuz acık seceneklerimiz sınırsız olsun...

sevgiler
seda

fullmoon 27-06-2007 01:43 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
mrb ilk defa yazıyorum çok güzel olmuş. hikaye süper demekki kartallar ondan asil hayvanlar. birde arkadaşlar soruyorum telkinleri dinlemeye başlayalı 4 gün oldu var ama bu kabuslar ne zaman geçer lütfen yardım!!!!!!!!!ben kilo verme güven dinliyorum. atakan bey duy beni!!!!!!!!!

venüs 27-06-2007 02:06 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
Harika bir hikaye... teşekkürler hayalayaz bizlerle paylaştığınız için...

Sezennl 06-10-2007 11:49 AM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
Hayal hanim sen nekadar bilgi dagitan bilgi kutusu olan bir insansin ya!!! bu hikayeyi sen nerden buldun? ben de 40yasima girecegim! 9ay sonra. ve inanki kendimi o kartala benzetim cunki. ben 2yil once evlendim esim bebek istedi bense bekledim belki olur ozaman kendi kendine diye sonarda doktorlara kostuk ve halada kosuyoruz. ve karar vermek zorunda kaldim bebegime hamile kalmak icin sigarayi birakmaya kolay degildi 30yildir ixyordum hemde en agirni. ve zayifliktan kurtuldum su ada simanim cunki kendimi besliyorum. up uzun saclarimda kurtuldum dogumyaparsam bakamam diye. ve su andada beni uzun yipratan cevremden ki bazi insanlardan kurtulmaya calisyorum. cunki sitres okamam lazim cunki onumuzde 15gun icinde bendeki yumurtalar buyuyecek ve onu disarda doleyecekler ve bana tekrardan geriverecekler ve o emberyolar bende yasamasi lazim ben onunlarin bende karnimda yasamalrini cok isytiyorum ve onlari saglikli sekilde dunyaya getirmek istiyorum ve onlarin benim yasimda olduklarinida gormek cok istiyorum.
ben 40yasindaki kartalim. kartala allah dogustan o yetenegi vermis bizde vermistir allahim bazi yetenekler ama bizler farkinda degiliz cunki teknoloji cok gelisti farkli seylerle ugrasiyoruz. ben kartalsam simdi 40yasindaki ben daha neler yapabilriim? hayal ayaz hanim bana bu konudan yardim edermisin. ben bu konuyu cok sevdim sneinde pesini birakmam ben artik.

hayalayaz 06-10-2007 01:08 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
sevgili sezen
iltifat etmişsin teşekkür ederim..sen hayata ve insanlara çok güzel bakıyorsun..bir arkadaşımla senden bahsettik geçenlerde..biraz amiyane bir tabir olacak ama teşbihte hata olmaz..büyüklerimiz derki..kadının kısırı olmaz, kusuru olur...bana göre sen uğruna feragat ettiğin her şeyle tüm kusurlarını ortadan kaldırmışsın.. bebeğine kırmızı bir davetiye göndermişsin ve çekim yasasını başlatmışsın..umarım oda daha fazla nazlanmaz ve geliverir artık..
yalnız bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim..kilolarını sorun ediyorsun anladığım kadarıyla..ayol yüz kiloluk kadınlar bebek sahibi oluyorlar..ama neden biliyormusun? hiç bir şeyden korkmuyorlar... kadın olmanın, anne olma yeteneğinede birlikte getirdiğini biliyorlar..bende aynen onlar gibi düşünüyorum benim için KADIN = ANNEDİR...senin anneliğin bu zamana kadar çeşitli nedenlerden dolayı gecikmiş olabilir..ama artık anne olmanın zamanı gelmiş..şimdi senden bir ricam var..bu mesajı okuyunca aynanın karşısına geç ve bedenine bak.. kilolu veya zayıf,bu beden senin saygını ve sevgini hak ediyor, çünkü bebeğin bu bedenin içinde büyüyecek, beslenecek..kendine daima şunu söyle ben yaratıldığım halimle mükemmelim..ve gerçekten öyleyiz yaradan bizleri yaratırken en mükemmel halimizle yaratmıştır..bizim mükemmel olmadığımızı bize öğretenler yanılıyorlar..ben 39 kiloydum...2 ay içinde 65 kilodan 39 kiloya düştüm..kendimi yıllarca çengel gibi hissettim..tabiki bana ayyy ne kadar zayıfsın, kemiklerin sayılıyor diyenlerin hakkınıda yemiyeyim..onlar bana zayıfsın dedikçe ben zayıf kalıyordum..sonradan kişisel gelişim yolunda, bedenimin kıymetini, onu sevmeyi ve saygı göstermeyi öğrendim..kendiliğinden kilo almaya başladım şu anda boyuma ve yaşıma göre en ideal kilodayım..ben kendime saygı ve sevgi göstererek kilo aldıysam sen neden kilo vermeyesin..hadi göreyim seni biz seni istediğin her konuda desteklemeye hazırız ..ama sende kendine sevgi göster olurmu..sana kocaman kocaman saygılı sevgiler

Sezennl 07-10-2007 03:17 PM

Ynt: sizlerle paylaşmak istedim
 
Selam hayal ayaz,
dun sen bana yazar yazmaz ben okudum. senin yazdiklarinida inan bana hickirarak aglayarak okumusum farkinda bile degildim. en son kelimeni okurkene kapi caldi. misafirim gelmisti o bana neden agladigimi sordu bende anlattim. bana dediki keske bende hayal ayazla yazisma imkanim olsaydi dedi. bende sende net baglat seninde olur dedim ve buranin adersini kagida yazdim verdim. ve aksamada patronum misafirlige gelecekti ve ise as yapmaya koyuldum. patronum gitiginde zaten dokuluyordum, sizmisim kalmisim. bu sabahda ise gitim calismaya ve orda kavga cikartim eve geldim. patronum bana birsuru laf soyledi neyse dedimki peki aksam gelirim calismaya dedim bugun gelemem. bende firsatan istifa ederek buraya geldim sana yaziyorum.

Oncelikle ben sana yazmadan bana sifa yoladgin icin sana cok ama cok tesekur edrim. allah senden razi olsun.
dun sana yazmistim o anki duygularimla aglayarak fakat bitmeden gelen arkadasim yuznden bilgisayari acilen kapatmak zorunda kaldim esim o yogun duygularimi okumasini istemdim.
oduygularim gelsin sana tekrardan yazacagim. su anda sakin degilim degim gibi isyerinde kavga cikartim eve geldim.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.