Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Etkinlik Sosyal Aktivite Sanat Yaşam Gezi ve Tatil Klubü > Sanat > Heykel

Uyarılar

Özgürlük Heykeli ve Hikayesi...

Sanat ve Heykel Özgürlük Heykeli ve Hikayesi... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağ elinde meşale, sol elinde ise üzerinde 4 Temmuz 1776 Bağımsızlık Bildirgesi yazılı olan tablet taşıyan New York şehrindeki Özgürlük Adası’nda bulunan “Özgürlük Heykeli’ni bilmeyen yoktur. Bakırdan yapılan, yedi uçlu mealenin her ucu 7 kıtayı ve ya denizi simgeleyen Özgürlük ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Heykel telkin cd indir izle İstanbul Heykel nerededir kimdir Heykel çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Heykel hipnoz Heykel olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Heykel hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Heykel kuantum düşünce kitap haberi

Özgürlük Heykeli ve Hikayesi...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-06-2008, 03:32 PM   #1 (permalink)
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Özgürlük Heykeli ve Hikayesi...





Sağ elinde meşale, sol elinde ise üzerinde 4 Temmuz 1776 Bağımsızlık Bildirgesi yazılı olan tablet taşıyan New York şehrindeki Özgürlük Adası’nda bulunan “Özgürlük Heykeli’ni bilmeyen yoktur.


Bakırdan yapılan, yedi uçlu mealenin her ucu 7 kıtayı ve ya denizi simgeleyen Özgürlük Heykeli’nin yüksekliği 46, kaidesiyle birlikte 93 metre; meşaleyi tutan sağ elinin yüksekliği ise 13 metredir. Heykeli gezmek isteyenler, feribotla özgürlük Adası’na ulaşıp, 168 basamaklı merdivenleri çıktıktan sonra; meşaleye varır. Meşalenin etrafındaki dehlizde 15 kişi bir arada dolaşabilir. Buradan New York limanını seyretmek insanların tutkusu olmuştur.


Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer’ in dul eşi Isabelle Eugine Boyer’ in modellik yaptığı Özgürlük Heykeli, 1884 yılında Fransa’da tamamlandıktan 1 yıl sonra 350 parçaya bölünüp, 214 sandık içinde New York Limanı’na getirilmiştir. Parçalar 4 ay içinde kaidenin üzerinde yeniden birleştirilerek 28 Ekim 1886 tarihinde binlerce kişinin katıldığı bir törenle açılmıştır. Heykel,1984 yılından bu yana UNESCO’ nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır.




Özgürlük Heykeli, NewYork’a dikilmeden önce, niçin ve nereye dikilmek üzere kimler tarafından yaptırılmış ve parasını kim ödemişti ?…

Heykel, Özgürlüğün değil Asya’nın ışığını taşıyacaktı…

Osmanlı İmparatorluğu’nun toprağı olan Mısır’ı Kavalalı Mehmed Paşa’nın soyundan gelen “Hidiv” ünvanlı valiler yönetiyordu.(19.yy) İçişlerinde bağımsız olan Mısır valileri, sadece yabancı ülkelerle imzaladıkları anlaşmalarla mali protokollerini Osmanlı Padişahı’na onaylatmakla yükümlüydüler. Mısır valilerinden gelen istekler Padişahlar tarafından her zaman onaylanırdı.





Mısır Valisi Said Paşa’nın, Fransız mühendis Fredinand de Lesseps’e hazırlattığı ve Akdeniz ile Kızıldeniz’i birbirine bağlayacak olan Süveyş Kanalı projesi onaylanmak üzere Osmanlı hükümdarına sunulmuştu (1854). Projenin arkasında Fransa’nın olması İngiltere’yi rahatsız etti.Akdeniz ve Hindistan’daki egemenliğini sona erdirebilecek olan böyle bir hazırlığa karşı çıkıyordu ve zamanın hükümdarı Sultan Abdülaziz’i, projeyi reddetmesi için baskı altında tutuyordu.


Said Paşa, İstanbul’un onayını beklemeyerek 30 Kasım 1854 tarihinde Fransız mühendise projenin hayata geçirilmesi için gerekli şirketin hisse senetleri satılınca İngiltere, Sultan Abdülaziz’e daha da fazla baskı yapmaya başladı ve hükümdar, Mısır Paşası’nın projesini 12 yıl onaylamadı.





Projeye başlanmıştı ancak padişahın onayı gelmemişti. Said Paşa 1863 yılında ölünce yeni vali olarak İsmail Paşa geldi. İsmail Paşa, Fransızların değil İngilizlerin taraftarıydı. İktidarının ilk yıllarında projeye önem vermedi. Daha sonraki yıllarda Süveyş kanalı Projesinin Mısır’da hayati değişiklik getireceğini anlayarak işe dört elle sarıldı. Kazılar neredeyse tamamlanmak üzereydi ama Sulta Abdülaziz’in proje onayı hala yoktu. Devreye giren Fransız hükümeti, Sultan Abdülaziz’e İngilizlerden daha fazla baskı yapmaya başladı. Sultan Abdülaziz, 19 Mart 1866’da yayınladığı fermanla Kanal’ a izin verirken kanal Şirketi ile Said ve İsmail Paşalar arasında varılan anlaşmaları onayladı. Üstelik Mısır’ın kanal inşaatı için yaptığı dış borçları da devlet garantisine aldı ve kendisi de kanal Şirketi’nin hisselerine oldukça yüksek meblağ yatırdı.


Said Paşa ile kanalın mühendisi olan Fredinand de Lesseps arasında yapılan anlaşmanın ilginç bir maddesi vardı: Anlaşmaya göre; Kanal’ın Akdeniz’e açıldığı yere dev bir heykel dikilecekti. Heykel, firavunlar zamanının giysilerini giyen bir kadın şeklinde olacak ve “Asya’nın ışığının Mısır’dan geldiğini” sembolize eden bir meşale tutacaktı.


Dev heykeli yapması için Fransa’nın tanınmış heykeltıraşlarından Frederic Auguste Bartholdi’yle anlaştılar ve sanatçıya bir hayli avans ödendi. Sultan Abdülaziz, tarafından verilen paradan heykelin masraflarının büyük bölümü ödenmişti. Bartholdi işe başladı. Dikileceği yerde monte edilecek şekilde parçalar halinde hazırlanan heykel birkaç sene sonra tamamlanmış, kanalın Akdeniz’e açıldığı yerde yerleştirilebilecek hale getirilmiş ve Marsilya’dan bir gemi ile Mısır’a nakledilmesinin hazırlıklarına girişilmişti bile. Ama Said Paşa’dan sonra vali olan İsmail Paşa, Müslüman bir memlekette böylesine büyük heykelin dikilmesinin halka arasında hoşnutsuzluk yaratacağını düşündü ve mühendis Ferdinand de Lesseps’e, heykelin Mısır’a getirilmemesi talimatı verdi. Mühendisin Paşa’yı ikna çabaları sonuç vermedi. Süveyş Kanalı, dünyanın dört bir tarafından gelen davetlilerin katıldığı büyük ama heykelsiz törenle açıldı.(1869 Kasım)





Barthold’un eseri, Paris’te bir depoya konularak tozlanmaya terk edildi.





Asya’nın Işığı, Amerika yollarında…


O yıllarda dünyanın bir başka tarafında, Fransa ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yakınlaşma başlamış, taraflar birbirlerine jest üstüne jest yapıyorlardı.


Paris’te kurulan Fransız-Amerikan dostluk grubunun lideri olan Edouard Rene Lefebvre Laboulaye, Fransız Hükümeti’ni Amerika-Fransa dostluğunu her zaman hatırlatacak bir hediye gönderilmesi konusunda ikna etti. Hediyenin devasa bir heykel olması kararlaştırıldı. Heykel bir elinde hukuku simgeleyen bir kitap tutacak, diğer elinde de “dünyayı aydınlatan özgürlüğün sembolü” olan bir meşale taşıyacaktı.





Sipariş gene aynı heykeltraşa, Frederic Auguste Bartholdi’ye verildi. Bartholdi’nin eseri zaten hazırdı, senelerden beri bir depoda beklemekteydi. Asya’nın Işığı’nı simgelemek için yapılan ve parasının büyük bir bölümünü Sultan Abdülaziz’in ödediği, Mısır Valisi İsmail Paşa’nın kabul etmediği heykeldi bu. Heykeltıraşın, hazır olan heykelin elleriyle kollarında ve yüzünde bazı değişiklikler yapması yeterli olacaktı. Bartholdi, heykeli Paris’e kendi adıyla anılan bir kule dikmiş olan Gustave Eiffel ile beraberce çalışarak tamamladı ve 1884 Haziran’ın da eserini Fransız hükümetine teslim etti. Öte yandan, Amerikalılar heykelin New York’un hemen girişinde bulunan ufak adalardan birine yerleştirilmesine karar vermişlerdi ve 350 parçadan oluşan heykel “İsere” adındaki bir Fransız gemisiyle 4 Kasım 1885 günü New York’a ulaştı.


Amerikalılar, Fransa’nın hediyesi olan heykelin kaidesinin yapımı için bir bağış kampanyası başlatmış, ilk bağışı Macar göçmeni New York’ta “World” adında bir gazete çıkartan Joseph Pulitzer yapmış ve kaide için 100 bin dolar vermişti. Macar göçmeni gazeteci, daha sonra gazetecilikte dünyanın en büyük ödülü sayılan “Pulitzer”in de isim babası olacaktı.





“Asya’nın Işığı” isim değiştirmiş “Özgürlük Heykeli” olarak, New York şehrinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika’nın simgesi ve gözlem kulesi olmuştu. Yapım masraflarının büyük bölümünü Osmanlı’nın ödediği heykel, dünyada en çok tanınan ikonlardan biridir.


Heykelin daha küçük boyutlarda bir kopyası Paris’tedir ve Atlantik Okyanusu’na bakar. Dünyanın başka çeşitli yerlerinde (Osaka, Priştina, Pekin, Nevada, South Dakota, Bordeux …) küçük kopyaları bulunmaktadır.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Özgürlük Heykeli ve Hikayesi...

Sanat ve Heykel Özgürlük Heykeli ve Hikayesi... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağ elinde meşale, sol elinde ise üzerinde 4 Temmuz 1776 Bağımsızlık Bildirgesi yazılı olan tablet taşıyan New York şehrindeki Özgürlük Adası’nda bulunan “Özgürlük Heykeli’ni bilmeyen yoktur. Bakırdan yapılan, yedi uçlu mealenin her ucu 7 kıtayı ve ya denizi simgeleyen Özgürlük ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Heykel telkin cd indir izle İstanbul Heykel nerededir kimdir Heykel çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Heykel hipnoz Heykel olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Heykel hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Heykel kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.