Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedefler Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/)
-   -   HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedefler-makaleler/371748-hedeflerimize-dogru-buyuk-bir-hizla-gitmek-istermisiniz.html)

serpil22 18-05-2009 06:05 PM

HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
Hedeflerinize Doğru Büyük Bir Hızla Gitmek İster misiniz?

O zaman bir rol modeli bulun ve onu modelleyin.
Modelleme nedir? Ne işe yarar?
Modelleme 40 yıl boyunca x işi yapmış birini modelleyerek, onun 40 yılda ulaştığına 10 yıldan daha az sürede ulaşmaktır. Modelleme sizin ne kadar hızlı gitmek istediğinizle ilgilidir.

Diyelim ki İstanbul’dan Antalya’ya gideceksiniz. Şu an bulunduğunuz nokta İstanbul, hedefiniz Antalya…

3 yolla gidebiliriz,
Bir, ya kendimiz rasgele deneme yanılma yoluyla gideriz ve bir yol buluruz. Ki bunun ne kadar süreceğini bilemeyiz.

İki, haritaya bakarız.
Üç, oraya onlarca defa gitmiş birinle konuşuruz, kısa yolları, tehlikeli yerleri, zorlukları nasıl aşacağımızı öğreniriz.
Deneme yanılma ile 50-60 saatte gidecekken, oraya defalarca gitmiş birinden yardım alarak 10 saatte gideriz.
Ya da daha akıllı birini modelleriz, bize derki, ‘Otobüse 50 tl vereceğine, 90 tl uçağa ver, 1 saatte git.
İşte modelleme budur.
Vehbi Koç gibi bir dev mi olmak istiyorsunuz? O zaman yapacağınız şey, onun ‘Hayat Hikayem’ adlı kitabını okumaktır. Düşünün 50 yıllık iş hayatı sonucunda öğrendiği her şeyi size bir kitapta sunuyor.
‘Ben bu hataları yaptım, siz yapmayın’ diyor. ‘Bu yollar doğru, bu yollar yanlış diyor, yanlış yolları gösteriyorum ki oralarda yıllarınızı harcamayın’ diyor.

Dünyanın en iyi oyuncusu mu olmak istiyorsunuz? Hiç uzağa gitmeyin, Türkiye’de Şener Şen gibi dev bir oyuncu var. Onunla yapılmış röportajları bulun, artık internet elinizde…
(Yeni gördüm, Türk Sinemasında Şener Şen diye bir kitap çıkmış, google’dan araştırabilirsiniz.) Belki de Kenan İmirzalıoğlu gibi olmak istiyorsunuz. Benim hedefim oyuncu olmak olsaydı hepsiyle ne yapıp yapıp tanışırdım.

Bir de Genco Erkal var tabii, yoksa siz onu tanımıyor musunuz? Ya da dışarılara gidelim Denzel Washington’a ne dersiniz?,

Amerikan Gangsterindeki performansını izlediniz mi? Will Smith’e ne demeli? Umudunu Kaybetme filmindeki performansı sizi büyüleyecek. Eğer izlemediyseniz hemen o filmi edinin.

Tenisçi mi olmak istiyorsunuz? Andre Agasi’nin dünya çapında 1. sıradan 300’lere düşüp, sonra tekrar nasıl birinci sıralara yükseldiğini öğrenin, röportajlarını okuyun, maçlarını izleyin.

Basketbolcu mu olacaksınız? Michael Jordan’ın lise de okul takımına alınmamasından sonra hangi inançlarla sabah akşam çalıştığını, boyunu uzatmak için neler yaptığını, dünyanın en iyi oyuncusu olmak için hangi aşamalardan geçtiğini öğrenin.

Hedefiniz ne?
O hedefe ulaşmış insanları bulun, ve onların kilit inançlarını, işine verdikleri anlamı, zorluklar karşısında nasıl davrandıklarını bulun.

Bu modellemenin bir kısmıdır, diğer kısmını anlatmam için uzun açıklamalar yapmam gerekir, o da şimdilik konuyu karıştırır.

Soru: Benim hedefim 500 milyar dolar servete sahip olmak ama dünya üzerinde kimse bu servete ulaşamadı, Bill Gates’in ki bile 40 milyar dolar. Ben kimi modelleyebilirim ki?

Cevap: Sen 40 milyar dolara kadar Bill Gates’i modelle, 40 milyara gelince kendin bir yol bul, 500 milyara gelince de ben seni modellerim

Unutmayın, modelleme ne kadar hızlı gitmek istediğinizle ilgilidir. Eğer hedeflerinize kısa süre de ulaşmak istiyorsanız tekerleği yeniden icat etmeyin, çabucak onu edinin sonra onu daha da mükemmelleştirin.

İnsanların çoğu zaman hedeflerine ulaşamamasının nedeni, doğru bir yol haritasına sahip olmamalarıdır. İnternet çağındayız artık o haritalara ulaşmak çok kolay,

Hadi harekete geçme zamanı,
Unutmayın! Bir ağacı dikmek için en iyi zaman 20 yıl önceydi, ikinci en iyi zamansa bugündür.

hakan mengüç..

MuminOKAN 18-05-2009 07:54 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
hakan bey e yazdığı için, :)
ablacım sana da bize ulaştırdığın için teşekkür ederim. sapkal89 :)

the desert 18-05-2009 09:08 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
pekii bı soruuu hayatın en dıbını yaşamış ve aşk acısı cekmış bırının yukselışını okumak ve modelleme yapmak ıstersek ne yapıcas?kımı okıuycas?

MuminOKAN 19-05-2009 12:14 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
bu arada dün yazmayı unutmuşum. sevgili abdullah (keops) ile bu çalışmayı yapmıştık.
oldukçada başarılıydı.

keops a tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
sapkal89

fkacar 22-05-2009 12:53 AM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
sevincli tam da yol belirleyemediğim ve hep sıkıntılı anlar yaşadığım anlar: hedeflere yol belirlemek oldu...

Aslında başlamaktan hep korkardım, bir taraftan en iyi olmak hedef olmalıydı, bir taraftan da eksik yaşadığım duygusuyla yaşamsal değerler bakımından diğer insanlarlarla denkleşmeden iletişime giremezdim...

Başarılı insanlar bana hep eksik yanlarımı hatırlattılar ve hep bir panik duygusuyla; KURBAN rolünü değer gördüm kendime...

Telkinler bir aydır, daha farklı hissettiriyor kendimi. (ÇOK ŞÜKÜR) Bakış açım değişti, hayır hayır daha önce bakıyordum, şimdi görmeye başladım :) her olaydan öğrenecek bir mesaj çıkartma hali var üzerimde. Tamam da diyorum acaba kendi kimliğimden ve yaşama geçireceğim özsel faaliyetlerimden bir kaçış yolu mudur bu yeni stratejim?(Hayatının sorumluluğunu almaya sabırsızca istekli ama hangi yeteneklerde hayata ışık katacağını bilmez bir halde "başlangıçsız")

Biliyorum hayat amacımız kendimizi yaşamak. Korkularımızla sarıp sarmaladığımız özümüz bir çatlak bulup aydınlatacak, kapatsak da gözlerimize tüm dünyanın güzelliklerine; bir kere bildi mi bunu, bileceğini biliyor kişi bir gün, her bilmesi gerekeni...

Acaba bu noktada akışa bırakmak doğru olan mıdır? Fikirlerinizi değerli buluyorum.sapkal89

Yüreğinize sağlık...

tyu 13-07-2009 04:07 AM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
bu güzel yazı için teşekkürler,ancak insanın birden fazla modelleme yapması ve hedef belirleme konusunda sıkıntıları varsa napmalı sizce ? Mesela ben şu sıralar hayranı olduğum Derren Brown kadar akıllı ve bilgili(NLP ve yönlendirmeye hakim),Bill Gates kadar başarılı,televizyonda gördüğüm sporcu adam kadar fit olmak istiyorsam nasıl bir modelleme ve zaman yönetimi uygulamam lazım ? bunun cevabını verebilecek olan var mı ?

biyolog89 16-12-2009 10:57 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
bu yazıyı okuduktan sonra birkez daha iyi ki bu foruma üye olmuşum dedim. teşekkürler

derya88 17-12-2009 01:06 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
harika bir yazı emegine saglık ,model almak illa ünlü birisi olması lazım degil ,hayatında hayran oldugunuz her kişi senin modelindir yeterki gözlemler iyi olsun . sevgiyle kalınnn....

gurbetci 24-02-2010 05:03 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
Ben muhasebe egitimi aldim bes yil sekreterlik ve bir yil da on muhasebe yaptim.
Okuldan sonra kisa yoldan is bulmak icin bu meslegi sectim. Sonra evlendim Belcika'ya geldim. Ev hanimligi ve arasira fabrika isciligi derken su an evlere temizlige gitmeye basladim.Diyceksiniz ki kendini gelistir.Bur da da lisan kurslari ve meslek kursuna gittim yani buro yonetimi kursuna yabancilara yonelik. Ek bir dilim olmadigi ve hollandacam da ne kadar ogrenirsem ogreneyim yetersiz kaldigi icin kadrolu bir is bulamadim. Fabrikada iyi para aliyordum fakat kadrolu degil tam ekonomiyo duzeltiyorum is bitiyor guzel bir isti bilgisayar yazicilarinin logistigi yapiliyor yani fason firma mi bilmiyorum Turkce karsiligini.
Ben hedefimi belirliyemiyorum BENIM SORUNUM BU.Psikoloji cok ilgimi cekiyor simdi de yasam kocluguna merak sardim.

kinetix 24-02-2010 09:08 PM

Cevap: HEDEFLERİMİZE DOĞRU BÜYÜK BİR HIZLA GİTMEK İSTERMİSİNİZ?
 
Yaşamımız boyunca ömrümüz bir elek bizler de toprak misali, elene elene öyle bir inceliriz ki; belli bir yaşa gelene dek sorumluluk daha nedir bilmezken kalan ömrümüz için hedeflerimizi netleştirmeye çalışırız. En çok işimize ne yarayacaksa koyarız kafamıza. Kimisine sevgili kimisine de hayatta ayaklarının üstünde durabilmektir hedefi. Birisine ulaşınca diğerini ister, her zaman bir hayali vardır insanoğlu böyledir.


Hayaldeki hedefe ulaşmak için belli bir enerjiye ihtiyaç duyulur. Bu enerjiye uyumlanana kadar da ilgili şeyler karşımıza çıkmayabilir. Mesela bir kahvehane dibinde güneşlenerek sigara içen birisinin hayali Mayami'de bir tatil yapmak olsa da, istediği şey ile bulunduğu alandaki enerji farklı titreşimler olduğundan bu sadece bir hayal olarak kalmaya daha yatkındır. Bulunulan yakın çevredeki insanların hayat enerjiniz üzerinde negatif etkileri varsa bu da hedeflerinizi güç kılar.


Ben kendime "Yüksek ve pozitif enerjileri sevgiyle kabul ediyorum" diyorum ve bunun için kendime günde 1 saat kadar zaman ayırıyorum. Evren, vakti gelince beni layık olduğum yere koyacaktır. Şimd durduğum yerde olduğum gibi. Sağlıcakla..



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.