![]() |
Sahte Paralara Dikkat Büyük şehirde yaşayan arkadaşlar dikkat! İstanbul'da yaşıyorum ve bu akşam tanık olduğum şeyi paylaşmak istedim sizlerle.. İş çıkışı evime gitmek üzere otobüse bindim. Bir duraktan binen yolcu şoförden akbil istedi basmak için ve karşılığında 100 ytl (eski 100 lük) verdi. Şoför bozmayınca yolculara sordu "iki 50 liği olan varmı" diye. Kızın biri yolcunun parasını bozdu.. Bir durak sonra para bozduran yolcunun indiğini gören şoför kuşkulanmış ve kıza parasını kontrol etmesini söyledi.. Otobüsteki yolcular baktılar paraya ve sahte olduğunu gördüler. Kızın sinirleri bozuldu ağlamaya başladı.. O kişinin şoföre gösterdiği para gerçekmiş ama bir yolcu elinde iki tane 100 YTL olduğunu görmüş. Muhtemelen gerçeği gösterip para değişme esnasında sahtesini verdi.. Kız da öğrenciymiş.. Bir öğrenci için 100 TL büyük para. Hangimiz için değil ki.. Şoförün önderliği ve bir yolcunun katkısıyla seferber olundu ve 3-5 kimin gönlünden ne kadar koparsa kızın parasını denkleştirip zararını telafi etme yoluna gidildi.. 55 TL toplanabildi.. Böyle bir şeyin başımıza gelmemesi için otobüste para bozmamamız gerekirmiş. Bende olsaydı bende bozardım.. İki akşam öncesi de bir yolcu binmişti otobüse yine 100 YTL bozdurmak istemişti ama kimse bozmamıştı. Şoför söylenmiş biraz ben otobüsün arka tarafındaydım pek anlayamadım konuyu ama, yanımdaki bey akbilini uzattı al burdan bas diye ama yolcu kabul etmedi. Bir durak sonra indi ben parayı bozdurup öyle binerim otobüse diyerek. Belki de o da sahte parayı değiştirmek istemişti. Günahını almak istemem ama ben mağdur oldu diye üzülmüştüm adama.. Bilginiz olsun.. Sahte paraları piyasaya sürmenin yeni yöntemi bu sanırım.. Sevgiler |
Evet canım bu yeni paralarda sahte olayları haberlerde de gösterildi,sahteleri basılmış şimdi piyasada dolaştırmaya çalışıyorlar... Ben de her elime aldıgım paranın ortasındaki banda ve diğer kontrol noktalarına bakıyorum Çok talihsiz bir olay çünkü gerçekten büyük para:((( Dikkatli olalım ... |
yeniler kolay taklit edilebilir mi bilmiyorum pamuğum ama, iki defadır tanık olduğum olayda para eski YTL idi.. hiç hoş değil gerçekten. |
kıza herkesin yardm edip para toplaması çok hoş.. yani gerçekten mağdur olduğu bilinen birine yardım etmeniz.. ne güzel bi davranış, teşekkür ederim.. |
Çok üzücü bir durum gerçekten..Bu sahteciler, otobüslerde de, gişelerde de aynı taktiği uyguluyorlar.. Daha önce tahsilat yetkilisi olarak çalıştığım dönemde arkadaşlarımın başına çok geşmişti bu durum..Genelde de gerçek parayı gösterip el altından sahtesini veriyorlar.. Sahte paranın nasıl tanınacağına dair çok güzel bilgiler veren bir site var arkadaşlar..İşte linki.. Sahte Parayı Gerçeğinden Ayırmak -www.sahteparakalemi.com bir de uzman tv de izleyin.. Banknotların sahte olduğu nasıl anlaşılır? - UZMAN TV |
insanların iyiliğini su istimal ediyorlar bunlar ama 10 dk içinde iyi para 100ytl iyi tokatlamış |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:00 PM. |