Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Güzellik Bakım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/guzellik-bakim/)
-   -   Burun estetiği(Rinoplasti) nedir? Kaygılandıracak ve korkulacak birşey midir? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/guzellik-bakim/626545-burun-esteti287irinoplasti-nedir-kayg305land305racak-ve-korkulacak-bir351ey-midir.html)

Sudee 02-11-2018 10:18 AM

Burun estetiği(Rinoplasti) nedir? Kaygılandıracak ve korkulacak birşey midir?
 
Burun Estetiği(Rinoplasti) yüzün estetik görünümü üzerinde doğrudan etkili olan çarpıcı bir operasyondur. Sonuçları itibarıyla hasta memnuniyeti genellikle yüksek bir cerrahi girişimdir. Hava yolunu açmak amacıyla burun septumuna(orta çatıya) da müdahale ediliyorsa yapılan operasyona septorinoplasti adı verilir. Rinoplasti operasyonuyla iki farklı sonuç amaçlanabilir:
1) Burun dış görünümündeki deformiteler düzeltilerek yüz şekline en uygun estetik oranlarda bir burun elde edilir,
2) Burun içindeki tıkayıcı kemik ve et(konka) dokularına müdahale edilerek hava yolunun rahatlaması sağlanır. Böylece hem estetik hem de fonksiyonel bir tedavi gerçekleştirilmiş olur.

Bu estetik ameliyatta açık ve kapalı olarak iki farklı teknik kullanılır. Günümüzde %95 oranında açık teknik kullanılmaktadır. Açık teknikte dışarıdan 4 mm’lik bir kesi ile burun içine girilir ve bütün burun derisi kaldırılarak opere edilecek dokular görülür hale getirilir. Özellikle zor burunlarda açık teknik çok daha iyi sonuç vermektedir.

Estetik ameliyat yaptırmalı mıyım?

Bu sorunun cevabı büyük ölçüde size bağlıdır. Çok büyük ve şekilsiz bir burnu olup son derece mutlu olan insanlar olduğu gibi, en ufak bir doku eğriliğini problem yapıp ameliyat olan insanlar da vardır. Her ikisine de saygı duymak gerekir. Ameliyat olmak kendinize öz güven sağlayacak ve sosyal hayata katılımınızı olumlu yönde etkileyecekse kararınız doğru demektir. Ancak burnunuzla bir probleminiz olmadığı halde çevrenizdeki insanların eleştirilerinden kurtulmak için operasyon geçirmeyi planlıyorsanız iki kere düşünmenizi tavsiye ederim. Sizi rahatsız etmeyen bir burnun şeklini değiştirmek sizde daha büyük hayal kırıklıklarına yol açabilir. Kararınızı uzman doktorunuzla birlikte vermelisiniz.

Bu ameliyat çok pahalı mıdır?

Ameliyat ücreti; ameliyat öncesi yapılan medikal testler, ameliyathane kullanım ücreti, anestezi, ameliyat sonrası bakım ve yatak ücreti, pansumanlar ve doktor ücretini kapsar. Hastanenin verdiği hizmetin ne kadar lüks olduğu, kullanılan malzemelerin kalitesi, burnunuza uygulanacak cerrahi işlemin büyüklüğü ve en önemlisi doktorunuzun bu alandaki tecrübesi ödeyeceğiniz ücrette büyük farklılıklar oluşturabilir. Bu nedenle net bir fiyat vermek için önce muayene olmanız gerekir.

Kimler ameliyat olabilir?

Fiziksel gelişimini tamamlamış(17-18 yaş sonrası), engel teşkil eden ciddi bir hastalığı olmayan ve burnuyla ilgili gerçekçi beklentilere sahip herkes Burun Estetiği(Rinoplasti) ameliyatı olabilir. Aşırı sigara tiryakisi olanların da en az 10 gün önceden sigarayı bırakması ve ameliyat sonrası en az 15 gün içmemesi istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasını engelleyecektir.

Plastik cerrahi ve sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?

Planlanan operasyonun büyüklüğüne bağlı olarak 1 ile 2,5 saat arasında süren operasyon genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyondan çıktığınızda burnunuzun üzerinde plastik veya metal bir kalıp (alçı da olabilir), burun içinde de tamponlar olacaktır. Günümüzde hiç tampon koymayan veya nefes almaya izin veren silikon tamponlar kullanmayı tercih eden cerrahlar da vardır. Ameliyattan 2-3 saat sonra kalkıp dolaşabilir, 5-6 saat sonra yemek yiyebilirsiniz. Burun Estetiği(Rinoplasti) ameliyatından sonra 1 gece hastanede yatıp taburcu olacaksınız. Genel durumunuz çok iyi olursa aynı gün taburcu işlemi de uygulanabilir. Burnunuzdaki tamponlar 1-2 gün, burun sırtındaki kalıp ise 5-7 gün sonra çıkartılır. Doktorunuzun tercihine göre ikinci kalıp yapılır veya yapılmaz. Yani ameliyattan 1 hafta veya 10 gün sonra işinize dönebilirsiniz. Gözlerinizin ve burnunuzun üzerinde şişlikler ve morluklar olabilir. Bunun olmaması için ameliyat içinde bazı plastlar verilirken, odanızda da buz uygulaması yapılmaktadır. Şişlik ve morlukların derecesi kişiden kişiye değişmektedir. Bunların makyajla kapatılacak kadar gerilemesi 1 hafta 10 gün kadar sürmektedir. Bir ayın sonunda ödem % 70-80 geriler. Tam iyileşme ancak birinci yıl sonunda gerçekleşecektir. Bu bir yıl boyunca burnunuzda sabahları artan ve sonra kaybolan bir şişlik (ödem) görülebilir. Genellikle ağrı şikayeti olmaz.

Burun Estetiği(Rinoplasti) ameliyatının riskleri nelerdir?

Tüm cerrahi ameliyatların taşıdığı riskler burada da söz konusudur. Anesteziye bağlı problemler, infeksiyonlar, dikiş yerinin erken açılması, burun ucu veya sırtında hissizlik, kötü yara izi oluşumu bunlar arasında sayılabilir. Ayrıca burun septumunda perforasyon (delik açılması), burun sırtı cildinde renk değişikliği ve istenmeyen şekil bozuklukları ilerleyen dönemlerde görülebilir. Bazen ikinci bir düzeltme operasyonuna gerek duyulabilir ki bu da en erken bir yıl sonra yapılır. Tüm bu risklerin anlatıldığı bir onam formu ameliyattan önce size okutulacak ve onay imzanız istenecektir.

İzmir plastik cerrahi firmamızda bu ameliyatı en sıkıntısız şekilde atlatırsınız.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.