![]() |
Şifacının Yolu Merhaba Arkadaşlar, Dün kendi blogumda yeni bir yazı başlattım,ve ilkini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz... Şifacının Yolu 1997 yılında bir iş seyahatinde Almanya'dan Carol Bridges'in " Der Weg der Medizinfrau" (" Şifacının yolu") isimli kartlarını almıştım. Kartlardaki öğretilerde kızılderili şifacıların bakış açısı var. Aklıma geldikçe ya da ihtiyacım oldukça desteden bir kart çekip anlamını okurum. Her kartın üzerinde en azından bir dua ve bir öğreti var. Ben kartlarımı ve içindeki bilgileri çok seviyorum. Bundan sonra her hafta hepimiz adına bir kart çekip tercüme edeceğim. Belki de hepimize bir hafta boyunca ışık tutar ve bazı konular üzerinde düşünmemizi sağlar. Sevgiler Yurdahal İşte bu haftanın kartı: Spiritüel Aile Dua: Sevgi vermemiz gerektiğine inandık ve sevgi verdik. Böylece en iyi bilgiyi ve büyük hazineyi hak ettik. Ey büyük Ruh! Kabımız boşaldıkça, sen bizimle ilgilendin ve onun tekrar dolmasını sağladın. Artık yokluk çekmeyeceğimizi biliyoruz ve sana inanıyoruz. Biz birçok açıdan zenginiz. Bizim sevgimiz herkese açık ve bu sevgiyi paylaştığımız herkes bizim spritüel ailemiz. Gerçekte dünya üzerinde yaşayan herkesle akrabayız. Çünkü onların hepsi bize bir şeyler verir ve bizler hep birlikte büyük yaşam planı için çalışırız. Sen bana ne verirsen, ben aileme, çocuklarıma, arkadaşlarıma, çevreme onu veriyorum. Ben birlik bilincine ulaştım. Karşılıklı ilişkiler artık benim için anlaşılır ve açık. Şimdi, bu uzun yol boyunca bana eve nasıl gideceğimi göster. Öğreti: Artık yavaş yavaş var olan her şey ile akraba olduğunu kavramaya başladın. Her şey evrimin bilincinde kayıtlı. Her ağaç, her çiçek hisseden, canlı bir varlık. Her sürünen, yüzen, uçan, dört bacaklı, iki bacaklıyla… Tüm canlılarla akraba olduğunu biliyorsun. Tüm çevren, dostluğunu bekleyen bu kardeşlerinle dolup taşıyor. Hiçbir zaman yalnız değilsin. Bu kardeşlerinden bazıları senin tahmin bile edemeyeceğin yollarla sana yardım etmek için buradalar. Sen de başkalarına hizmet etmek için buradasın; belki de şimdi bu hizmeti nasıl gerçekleştireceğini yeni yeni anlıyorsun. Günümüzde zararlı pek çok etkenle çevrelenmiş bir dünyada yaşıyoruz. Bu zararlı ve doğal olmayan şeyler cansızdır ve varlıklarını sürdürebilmek için bizim yaşam enerjimizin bir kısmına ihtiyaç duyarlar. Fakat çocuğunuzun kendi çabasıyla hazırladığı bir hediye, ya da bir babanın ellerini kullanarak ailesi için hazırladığı bir çömlek çok farklıdır. Bu tür hediyeler onları yaratanların bilinci sayesinde canlıdırlar. Bu tür hediyeler bizim yaşamımızı zenginleştirir. Çöpe dönüşmüş dünyamızda bize, önemli olsa da, olmasa da her şeye sahip olmamız gerektiği öğretildi. Sahip olduklarımız değersiz bir hal aldı. Hatta insanlara verilen değer bile azaldı. Birçok hayvan boş yere öldürülür oldu. Fakat yine de ısrarla yeni cansız şeyler üretmekten vazgeçmiyoruz. Hatta artırmaya çalışıyoruz. Artık her şeyi olduğu gibi kabul etmemelisin. Yeryüzü senin için yaratıldı ve o canlı. Çevrendeki ve içindeki her şeyin canlı olduğunu fark et. Ekmeği keserken kullandığın bıçak , yediğin ekmek senin dostun. Toprağı kazarken kullandığın küreğin, üstünü toprakla örttüğün tohumun farkına var. Bahçendeki toprağı havalandıran ve bitkilerinin büyümesinde yardımcı olan solucana saygı göster. Bunları yaptıkça hayatında hızla birçok dostun olacaktır. Bunlara dikkat edersen kabının ne kadar dolu olduğunu fark edeceksin. Belki de onların bir kısmını, şu aralar kullanmadığın bir kısmını, mesela giyeceklerini ya da kitaplarını paylaşabilir, ihtiyacı olanlara hediye edebilirsin. Kabını boşaltırsan, gerçekten ihtiyaç duyduğun konulara, sevdiğin insanlara ve sevdiğin hayvanlara enerjini ayırabilirsin. Artık değer kavramların değişti. Sen hala bu dünyada olabilirsin, fakat bu dünyadan değilsin. Dünya senin için artık farklı bir mekân oldu. Senin için önemli olan konulara vakit ayırabilmen ve başkalarına hizmet edebilmen için, zamanını alan her konuda pazarlık yap. Zamanını en yararlı biçimde kullan! Artık yalnızlığından yola çıktın ve topluma, kalabalığa doğru yol alıyorsun. Bu topluma özen göstermeli, ona bakmalı ve onu korumalısın. O son derece canlı bir yapıdır. Orada değersiz ya da cansız, sana yük olabilecek hiçbir şey yaşamıyor artık. Sen gerçek ailene kavuşmak için, onlarla bilinçli ve anlamlı bir yaşam sürmek üzere önemli bir yolculuktasın. Yurdahal |
sevgili yurdahal yeni blogun hayırlı olsun.. http://img91.imageshack.us/img91/7988/flores107qi6.gif bu güzel yazı dizisini bizlerle de paylaşacak olduğun için ayrıca teşekkür ederim.. super yüreğine sağlık.. ışığın her geçen gün daha parlak olsun.. sevgiler.. actionsmile |
Sevgili Shamanic, Temennilerin için çok teşekkür ederim. Bu kartlar benim baş ucu kartlarım ve bana her zaman destek oluyorlar. Hepimizin keyifle okuması ve faydalanması dileği ile.. Sevgiler Yurdahal |
Zevkle okudum. Devamını merakla bekliyorum. Bu arada yeni bloğun hayırlı olsun. |
Çok teşekkür ederim Sevgili Turunç |
çok güzel bir paylaşım devamını merakla bekliyorum |
Yurdahal çok güzeldi,bütün yazılanlar çok anlamlı ,kızılderilileri çok seviyorum ve saygı duyuyorum ve çok teşekkürler bizimle paylaşacağın için çok sevgilerimle kiss3 |
Yeni yazın çok güzel devamını dört gözle bekliyorum |
Harekete geçmek endişeyi yok eder ve ruhu özgürleştirir Harekete geçmek endişeyi yok eder ve ruhu özgürleştirir Evet! "Şifacının Yolu" destesinden bu hafta yeni bir kart seçtim. Bu hafta yeni bir konu üzerine düşünelim ve bize neler getireceğini görelim. İşte yeni kartımız: Dua: Ben artık kaybetme korkumla yüzleşmeye hazırım. Her ürkütücü vahşi hayvan maskesi takmış varlığın ardında bir dost buluyorum. Boş yere korkmuşum. Beni korkutan her şeyde bu gerçeği keşfetmeye başlıyorum. Bu bilinçlenme beni başarıya götürüyor. Artık başarımı kutluyorum. Artık korkunun karşısına yeni keşfimle çıkıyorum. Bilgeliği korkuyla elimde tutamayacağımı ve onu özgür bırakmam gerektiğini artık biliyorum. Hem kendi ruhumu, hem de karşılaştığım her varlığın ruhunu özgür bırakıyorum. Ne sahiplenme duyguma, ne de kayıplarıma bağlıyım. Yer çekiminden etkilenmeden dans ederek ilerliyorum. Öğreti: Özgür bırak! Başarı anlık hırstan başka bir şey değildir. Geçmişte kalanlara bağlı kalma, olmuş ve olacak olanı kutla. İçinde bulunduğun koşullara çok kolay bağlanabilirsin. Bu senin gelişmeni engeller. Kişisel başarının tadını çıkar, fakat ardından bu başarını çabucak ruhundan uzaklaştır. Böylece daha ilerisi için çabalayabilirsin. Bu sayede tüm dünya senin bulunduğun yeri sorgulamak için bir sebebe sahip olamaz. İktidar için savaşmak seni sadece yolundan alıkoyar. Sen hareket etmeli, kendini geliştirmeli ve özüne giden yolculuğa devam etmelisin. Hırs ve iktidar duraklarında fazla oyalanma. Bu duraklarda sadece sükûnetin tadını çıkar. Duraklar seni yolundan alı koymasın. Endişeler seni olduğun yere çiviler. Hangi bilinç düzeyinde olursan ol, gelişmenin yolunu tıkar. Kendini daha yüksek bilinç düzeyine getirmek için yolunu tıkama. Bunun için ihtiyacın olan enerjiye ve bilgiye sahipsin. İçinde bulunduğun düzey başkaları tarafından sorguya çekildiğinde, inatçı ve intikamla dolu olma tehlikesi ile karşı karşıya kalırsın. O anda sana akan kıymetli enerjiyi kötüye kullanma. Üstüne üstüne gelen kıskançlık duygusunu bir kenara at. Bunu onlara bir armağan bırakarak yap. Üzerine ilk gelen her kimse armağanını ona bırak. Seni, sadece sürekli gelişen vizyonun korur. Vizyonun her varlık için, iyiliği içinde barındırır. O senin kıskançlık ve açgözlülüğüne karşı kullanabileceğin yegâne kalkan. Bu kalkanı seni alt etmek isteyen her şeye karşı kullanabilirsin. Yorgun düşmediğin sürece, yeteneklerini geliştirmene yardımcı olan hiçbir şeyi kaybedemezsin. Seni motive eden ve sana yol gösteren bir vizyona sahipsin. Vizyonun senin düşünebildiğin en iyi dünyayı ve sana ait olan rolü içinde barındırır. RUHUNU ÖZGÜR BIRAK! Sevgiler Yurdahal 25.12.2008 20:50 Bostancı |
Bolluk ve Bereketin Hasat Zamanı "Şifacının Yolu" destesinden bu haftanın kartını iki gün önceden çektim. Yeni yıla girerken hepimize ihtiyacımız olan motivasyonu verecek bir kart çıkmasını diledim. Aşağıda yeni yılın ilk kartını bulacaksınız. Bakalım 2009'un ilk haftasında hangi konular üzerinde düşünmeliymişiz. Bolluk ve Bereketin Hasat Zamanı Dua: Büyük Ruh, senin hediyeni kabul ediyorum. Bana dünya nimetlerini sunduğun ve beni bolluk içinde kolladığın için sana teşekkür ederim. Toprak ana bana tüm ihtiyaçlarımı vererek bana bakıyor. Benim aklımdan geçirdiklerimi hediyeler olarak hazırlıyor ve kollarında benim için barındırıyor. Senin yaratıcılık kristalin, bana sunduğun bolluk ve bereketlerden yenilikler yaratmam için beni teşvik ediyor. Öğreti: Atalarımız, Büyükannelerimiz, Büyükbabalarımız hayatlarını ve bilinçlerini toprağa teslim ettiler. Bunu bizler için yaptılar. Bu yüzden dağlar, ovalar, düzlükler kutsaldır. Binlerce yıldır dünyamızda yaşamış insanlar bu topraktır. Onlar bizim yaşayabilmemiz için öldüler. Onların bilinci bu topraklardaki yaşam olmuştur. Çünkü toprak onu dönüştüren her tanrı ve tanrıçayı içine alır. Her peygamber, her şifacı, her ermiş, her amazon, her savaşçı, her kâhin ve her sıradan çiftçi onun rahminde yer alır. Onun hazineleri bol ve çeşitlidir. O sana şimdi şunu söylüyor: “Gözlerini Aç! Ve doyumun kaynağının ve bütünün anlayışının sana sunduğu hediyeyi kabul et!” Bolluk içinde yaşamak senin toprakla nasıl bir bağ içinde olduğuna bağlıdır. Çevrende hangi zenginliklerin bulunduğunu keşfet. Hayat her yerde senin arzularını gerçekleştirmek için emrine amadedir. Eğer parasal anlamda problemlerin varsa, şunları yapmalısın: 1) Sahip olduğun şeyleri gözden geçir ve onları incele! Onları tek tek ele aldığında kendine şunu sor: İçinde şükran duygusu oluşuyor mu? 2) Şükran duygusu duymadığın her şeyi hayatından bir an evvel çıkar. Onları ihtiyacı olan, sahip olduğunda sevinecek insanlara ya da toprağa ver. 3) Ardından tekrar duygularını gözden geçir. Duygularında bir değişiklik oldu mu? Hala bir şeylere ihtiyaç duyuyor musun? Eğer duymuyorsan problem çözülmüştür. 4) Eğer hala bir şeylere ihtiyaç duyuyorsan, istediğin şeyi imgelemeye başla ve ona nasıl bir kıymet biçtiğini düşün. Onun nasıl özenle hazırlandığını ve sana sunulduğunda ne kadar mutlu olduğunu imgele. Karşılığında değer verdiğiniz bir şeyi elden çıkarın, ihtiyacı olan birine ya da toprağa verin. İsteğiniz elinize geçtikten sonra onu kullanın, ihtiyacınız kalmayınca onu ihtiyacı olan birine verin ya da toprağa iade edin. 5) Huzurlu ve dingin olun. Rahatlayın! Tohum toprağın rahmindedir. İsteğin o büyüyecek ve isteğin dünyaya getirilecektir. Sevgiler Yurdahal 31.12.2008 saat 01:39 Bostancı |
wuaaav güzel paylaşım teşekkürler |
Şifacının Yolu yeni kart "Arayış içinde olan" Merhaba Arkadaşlar; Bu hafta "Şifacı'nın Yolu" destesinden "Arayış içinde olan" kartı çıktı. Bu karttaki bilgiler diğerlerinden birz daha farklı bölümlerden oluşuyor. Bakalım bu hafta ne üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor? İşte yeni Kartımız: Arayış içinde olan Enerjisi: içsel ışığını bulmak Olumlaması: Benim hayatım, benim başkalarıyla olan ilişkilerimin aynasıdır. Davranışlarım ve sözlerim Büyük Ruh’un yardımıyla bedenleniyor. Anlamı: “Ben arayış içinde olanım. Kendi kaderimin yöneticisiyim. Gözlerimle gördüklerimin sebebini öncelikle kendimde arıyorum. Çünkü dışarıda gördüğüm dünya, bana ruhumda neler olduğunu gösterir. Ruhum benimle resimler aracılığı ile konuşuyor. Bana neyin mümkün olduğunu söylüyor. Yüksek benliğimde geçmiş ve geleceğin yazılı olduğu kitabı barındırıyorum. Meditasyon yaparken bu kitaba giriş yapma hakkına sahibim. Olan her şeyi soruyorum ve içimdeki bilgiyi görmemi engelleyen perdeyi kaldırıyorum. Ben ruhsal olarak bakir yaratıcılık ve olasılıkların döllenmemiş tohumunu taşıyorum. Bana faydası olmayan her şeye “Hayır” demeyi öğrendim. Sadece beni geliştiren ilişkilere ve tecrübelere “Evet!” diyorum. Ben onun fazlarını, etkilerini ve yaşam dönemlerini inceleyen Ay’ın çocuğuyum. Hassasiyeti ve tepkileriyle benimle iletişim kuran bedenimden öğreniyorum. Ben hayatımı ve değişimlerimi gözlemliyorum. Özümün aynasında tanrının yansımasını görüyorum. Kendine açıkla: Bugüne kadar yaşadıklarını 7 yıllık dönemler halinde gözden geçir. Hayatını maddeler halinde listelediğinde, döngülerin içinde dikkatini çeken bir kalıp var mı? Her yaşını rakam olarak kâğıda yaz ve her yaşının yanına o yıla ait en önemli olayı not et. Ne dikkatini çekiyor? Çalışma: Ay fazları ile bedensel reaksiyonlarının arasındaki bağlantıyı gözlemle. Arada bir bağ kurabiliyor musun? Meditasyon: Yere uzan ve gözlerini kapa. Şimdi zihninle teker teker bedeninin her bölgesine rahatlaması ve gevşemesi için komut ver. Bunu yaparken bedeninin her bölgesinin farkına varacaksın. Dindin ve huzurlu bir şekilde nefes alıp/vermeye devam et. Şimdi bedenini n her bölgesinin büyük bir kütüphanenin bir odası olduğunu düşün. Bu kütüphanede tüm sorularının cevapları var. “Kütüphane beden”indeki her hücre, bilgilerle dolu yeni bir kitap. Kütüphanede herhangi bir yerde dur ve bir kitabı eline aldığını imgele. Onu okuduğunu imgele… İmgeleme: Her zaman yapmak istediğin şeyleri yaptığında, nasıl bir görüntüye sahip olacağını imgele. Sana bu başarıyı sağlayacak araç, gereç ve özelliklere odaklan. İmgelerken her türlü küçük detaya önem ver. Üzerindeki giysi nasıl? Ne renk? Yanında bir var mı?Kim var? Başarı olduğunda çevren nasıl? Kimler seni tebrik etmeye ve desteklemeye geliyor? Kimlerden bir şeyler öğrendin? Bu imgelemenin sonunda ( yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır), gerçek hayata döndüğünde “o başarılı sen”in, yeni “Sen”in yapacağı herhangi bir şey yap. Ardından tekrar aynı imgelemeyi baştan yap. Bu sefer kendine şunları sor: Kendimi nasıl hissediyorum? Neredeyim? Bulunduğum yere nasıl geldim? Buraya gelirken hangi zorlukların üstesinden geldim? Bulunduğum yere ulaşmak için hangi öz değerlerimi kullandım? Bu çalışmayı da yaptıktan sonra dışarı çık ve yeni “Sen” olarak davranışların daha bilinçli ve güven dolu olsun. Gezegeni: Ay Renkleri: ipeksi, yumuşak koyu mavi tonları, gece mavisi Sevgiler Yurdahal |
seçtiğiniz her kart ile ilgili paylaşımlarınızı zevkle okuyorum ve yenisini sabırsızlıkla bekliyorum.bu haftakide bir harika teşekkürler. emeğinize sağlık. |
Teşekkür ederim. Her hafta ilginç bir şeyler çıkıyor gerçekten. Kartları aslında defalarca okumama rağmen, ben de son derece keyifle tekrar okuyorum veüzerinde düşünüyorum. Bu haftanın kartında imgeleme bölümünde "NLP" teknikleri de çıktı şansımıza. Sevgiler |
Sevgili Arkadaşlar; bu haftanın kartını çektim; Hepimize hayırlı olsun:)) İşte yeni kartta anlatılanlar: Toprak her zaman verimlidir- Tamamlanmış Taş Dua: Ben iyi bir yaşam sürdüm. Güç ve zenginlik bana birçok şey öğretti. Ben onların kaynağını tanıyorum. Her varlığın içinde olan yüce ruh onların kaynağıdır. “Almak” sadece “vermek” pınarından fışkırır. “Sevilmek” ise “sevmek” pınarından gelir. Bol ve zengin bir hasat kaynağı ise tohumları ekmektir. Bu sözleri sana aktarıyorum, çünkü senin de benim gibi olmanı istiyorum. Hayatını yoğun yaşa, çünkü hayat bir lütuftur. Koşulsuz sev, çünkü sevgi kutsaldır. Eğer kendi gerçek özüne sadık kalırsan, her şeye sahip olabilirsin. Kendini bul ve onu geliştir- görevini yerine getirmek için yapman gereken tek şey budur. Ben bunu öğrendim ve bu taşların öğretisidir. Bu benim sana aktardığım bilgeliktir. Yeryüzünün tüm lütufları seninle olsun. Öğreti: Bulunduğun yerden cennetin sonsuz verimliliğini görebilirsin. Herkes için yeterince vardır. Artık elinde son derece cömert olma fırsatına ve niye böyle olduğunu öğretecek güce sahipsin. Bu bilgiyi başkaları ile paylaşabilirsin. Eğer her varlığı ve hayatın her kaynağını önemsemeseydin, şimdi bu konumda olamazdın. Ulaştığın yere nasıl geldiğini açıkça anlat, bu sayede başkaları da kestirme yolları öğrenmiş olur. Toprak ana doğası gereği birçok hazineyi içinde barındırır. Sen onunla bir olup, onun kurallarına göre çalışmalısın! Eğer hayatın kaynaklarını etkileyen evreleri anladıysan ve sahip olduklarını doğru şekilde kullandıysan, sen bir bütün olarak sağlıklısın demektir. Artık daha ağır ve yorucu çalışmak zorunda değilsin. Sev bu dünyada olgunlaşma dönemindesin. Sadece daha derin bilgeliğe ulaşmak için çaba harca: ekolojik gelecek, spritüel tamamlanma ruhsal ve bedensel sağlık yolu seni derin bilgeliğe götürecektir. Olgunlaşmayı sonbaharın ihtişamı ve dingin kış olarak gör! Bedenine aldığın her şey, seni bir sonraki hayatına hazırlayacaktır. İlkbaharda yeryüzü yeni bir hayata başlar. Bu senin içinde geçerlidir. Geçen dönemde kendine ne kadar içsellik kattıysan, ilkbahar toprakları senin için o kadar verimli olacaktır. Yeni hayatın, eski hayatının içinden doğacaktır. Hiç durmadan öldüğünü unutma! Bedenin her yedi yılda neredeyse hücrelerinin tamamını yeniler. Yeni hücrelerin sürdürdüğün hayat kadar sağlıklıdır. Sezgilerin senin içinde yaşıyor. Sen taş, toprak, bitki ve besin oldun; sonra yeniden kendini oluşturdun. Senin öğrendiklerin yine senden sonra gelecek olan “sen”i yapılandıracaktır. Gelecekte, bugün yaptıklarının getirilerini yaşayacaksın. Bu döngünün mucizesi üzerinde düşün! Sevgiler yurdahal |
Şifacının Yolu Vizyon Şifacının Yolu Sevgili Arkadaşlar bu hafta çektiğim kartın adı Vizyon. Ben bu kartı sevdim, sizlerinde zevkle okuyup karttaki çalışmayı yapacağınızı tahmin ediyorum. Vizyon Şifacının Enerjisi: Vizyon olarak algılananın gerçeğe dönüştürülmesi Olumlaması: “ Benim kendi özüm sınırsız iyi olanın içinde çözülüyor. Büyük Ruh ve Ben biriz. Gördüğüm güzelliği alıyorum ve aktarıyorum. Kartın aktardığı: “ ben bu dünyadaki işlerimin hedefini gösteren bir vizyon alıyorum. Bu yüzden kendimi yaradılışın yüce hayrına teslim edebilecek konumdayım. Bireysel bir ego olduğum ve başkalarına mal olan bir varoluş yaşamam gerektiğine dair yanılmaların üstesinden geldim. Ben başkalarındayım ve başkaları da bende. Artık benim için öncelikle başkaları tarafından anlaşılmak değil, benim başkalarını anlamam önemli. Benim özüm kendimi yaradılışın büyük planına teslim olmaya hazır. Benim arzularım insanlığın tamamlanmışlığa olan özlemi ile özdeşleşmiş durumda. Bu dünya üzerinde kendi küçük cennetimi yaratarak yaradılışın tamamlanmasına katkıda bulunuyorum. Artık karışıklık yaşamıyorum; hem kendime, hem de başkalarına hizmet ediyorum. Her ne kadar başkaları kendi “ben”ini feda etmenin acı getireceğini söyleseler de, benim yüzümde acının ifadesini bulamazsınız. Oysa benim auram hayat dolu bir canlılığa parlaklığa sahip. Düşüncenin bu şekilde değiştirilmesi hiç de zor değil. Ben hayat ağacında tersine asılı duruyorum ve içsel olarak büyüyorum. Artı sembolünün yatay çizgisi bu dünya üzerindeki işlerimi temsil ederken, dikey çizgisi tanrı ile olan içsel uyumumu göstermekte. Benim bireyselliğim artık iyi olanı yapmak için bir alet, evrensel arzunun bir kıvılcımıdır. Hayata karşı duruşum tamamen değişti. Ben artık olayları başkalarının gözünden görebilecek durumdayım. Ben Yaratanın gözlerinden bakarcasına görebilirim. Bir zamanlar bildiğim hayat/yaşam kavramı altüst oldu. Bütünün iyiliği bunda sonra benim en yüce hedefim. Ben bilme halinin derin sularına bakabildim ve dönüştürüldüm. Kişisel çalışma: Bugün yaşadıklarını gözden geçir. Aldığın kararlarda kendi özünün bağlı olduğu her birimin iyiliğini dikkate aldın mı? Kendi çevrenin iyiliğini göz önünde bulundurdun mu? İçinde bulunduğun grubun, topluluğunu dikkate aldın mı? Yoksa sadece kendinin küçücük bir parçası için mi çalıştın? Alıştırma: Yanında huzur bulduğun bir partner seç ve onunla şu çalışmayı yap. Partnerinle karşılıklı oturup gevşemeye çalış. Partnerinin gözlerinin içine bak. Bakışların sakin ve sabit olsun, göz kırpma, bakışlarını sağa sola kaçırma. Bir süre sonra gözlerini kapa. Ruhsal gözünden bakarak karşındaki kişinin bedenine girdiğini imgele. Sen artık bir başkasısın. Onun gözlerinden bakarak kendini incele. O seni nasıl görüyor? O gözlerden dünya nasıl görünüyor? O bedende olmak nasıl bir his? O kişinin sen ne gibi bir ihtiyacını karşılayabilirsin? O senden ne isteyebilir? Onun umut ve korkuları nelerdir? Şimdi tekrar kendi bedenine geri dön. Gözlerin hala kapalı. Partnerinin derindeki özünün sana akmasını sağlamak için bir ışık köprüsü imgele. Bu ışık köprüsü senin üçüncü gözünden, onun üçüncü gözüne; kalbinden onun kalbine, boğazından onun boğazına doğru akarak oluşsun. Ne yaptığın üzerinde düşünme, sadece köprüyü oluştur. Sadece orada oturup ondan sana aktarılanları kabul et. Bununla birlikte kendini tanrısal olana aç. Yeterli olduğunu hissettiğinde ışık bağını yavaşça kes. Artık senin içinde var olan tanrısallığı algıla. Gücün akışını hisset. Meditasyon: Meditasyon için olabildiğince yüksek bir yer seç. Oradan dünyanın nasıl göründüğünü imgele. Ne yapman gerektiğini görüyor musun? Gördüklerin senin görevindir. İmgeleme: Kendini, göksel yeteneklerin aktığı bir kanal olarak imgele. Senden akan enerjiyi bir süre kendinde tut ve ona kendi bireysel enerjini de ekle. Ardından tüm bu yetenekleri başkalarına aktar. Bu hediyenin başkalarını nasıl etkilediğini gözlemle. Gezegeni: Neptün Sevgilerimle Yurdahal |
Teşekkür edrim, güzel yazılar okumayı güzel ,doyurucu yemek yemeğe benzetiyorum.Ruhsal sağlığımıza katkısı olacağı için diger kartlarıda merak ediyorum. |
Sevgili Arkadaşlar, İşte "Şifacının Yolu" destesinin bu haftaki kartı. Bakalım bu hafta bize neyi içselliştirip öğrenmemizi öğütlüyor. Keyifle okumanız dileği ile... Taşların onlusu Takdir edilmeyi kabul etmek Dua: Gelişimimin bu döneminde bolca ödüllendirilmeyi kabul ediyorum. İyi bir hasat yapacağımı biliyorum. Çalışmalarımın meyvelerinin değerini bilen insanlar, benden övgüyle bahsediyorlar. Aldıklarımı kazandım ve hak ettim. İşlerimde karşılaşacağım bir sonraki deneyimlerimi tamamlamak adına yeterince enerjiye sahip olmak için, şimdi rahatlayabilir ve kendimi toparlayabilirim. Refahımın bir parçasını benden daha aza sahip olanlara verebilirim. Şimdi benim yeni yeni ilgi alanıma girmeye başlayan hedefler için kendimde alan yaratabilirim. Bu çok tatminkâr bir dönem ve önümde daha da büyük özgürlükler var. Öğreti: Artık keşfedildin. “Olasılıklar Pazarı”nda artık seninde bir yerin var. Kendi yerini buldun. Bu çok heyecanlı ve maceralı bir süreç olabilir. Belki de bir öğrencinin ya da müridin sakin hayatını arzuluyor olabilirsin. Muhakkak ki başarın senin şu an çok çalışmana ve üretmene sebep oluyor. Dikkatli ol! Varoluşundaki gerçek değerleri bir düşün. Önceliklerini belirle. İçsel bilişin ve huzurun seni şu an bulunduğun yere taşıdı.Önceliklerini ihmal etmene sebep olacak arayışlar içine girme. Sen bir zirveye ulaştın. Bu noktadan itibaren inişin başlayacağını asla unutma. Her yükselişin ardında bir iniş süreci başlar. Sende kaldığı sürece başarının tadını çıkar. Bu duygunun getirdiği olumlu etkiyi kendi avantajına dönüştür. Tekrar öğrenci olacağın bir sonraki döneme hazırlanmak için kendini sakin ve dingin bir şekilde hazırla. Tekrar öğrenci olduğunda, öğrenmenin bir üst boyutunda olacaksın. Sevgiler Yurdahal |
Çok sevdiğim bir yazının son dört cümlesi şöyle; Soru; Sorun. Sorularınızı en iyi kim cevaplar? Hayat bir gün cevaplar. Sanırım benim dalgalanma diye tabir ettiğim şu andaki durumum bir başka öğretiye geçmeden önceki yaşadığım iniş ya da durağanlık süreci. Bu haftanın öğretisini okurken düşündüm, son yaşadıklarımdan neler öğrendim diye. Arka arkaya cevaplar sıralandı çok şükür. Bana bunu bıkmadan sordurduğun ve yanıtını bir kez daha bilinç seviyesinde almama vesile olduğun için çok teşekkür ederim Yurdahal, seni özlemiştim, korkularımın yersiz olduğunu gösterdiğin için duyduğum mutluluğun sevgisini kabul et lütfen. Kucak dolusu Sevgiler. |
Hayat yükselen bir daire Hep aynı notkadan geçiyoruz Binlerce kere Farklı yüksekliklerde İlhan İrem :) Ben de sizleri özledim. Bir süredir yoğunum ve foruma yazamıyorum, Fakat "şifacının yolu" destesini ve perşembe gecesi meditasyonunu ihmal etmiyorum. Bir kucak dolusu Sevgi de benden Yurdahal |
Umarım İlhan İrem'in dizelerini doğru hatırlamışımdır:) |
Gerekli olanları bir araya toplamak Sevgili Arkadaşlar, Geçen hafta yoğun programım nedeni ile "Şifacının Yolu" destesinden yeni kart seçememiştim. Bugün fırsat bulur bulmaz kart çektim. İşte yeni kartımızın tercümesi. "Şifacının Yolu" destesi bakalım bu hafta neye odaklanmamızı öğütlüyor... Taşların üçlüsü Gerekli olanları bir araya toplamak Dua: Ben imkânlarımın farkındayım! İhtiyacım olan aletleri, malzemeleri ve bana yardımcı olacak insanları etrafıma topluyorum. Hedefime ulaşmak için çalışacağım yeri arıyorum. İşe yarar bir planım var ve şimdi onu kullanmaya başlıyorum. Kendim için iyi bir şeyler yapmak adına ihtiyacım olan her şey bana geliyor. Her şeyin yapılabileceği ağaç ve balçığı, su ve ateşi, metal ve taşı kullanmam için bana sunan toprak anaya teşekkür ediyorum. Tüm bunların gücü, artık benimle birlikte. Öğreti: Şu an üzerinde odaklandığın maddesel konu her ne ise, onunla ilgili her şeyi toplamaya başla. Seni destekleyebilecek ve gerekli spritüel gücü olan herkesi gözden geçir. Bu kişiler senin şu an üstlendiğin görevi senden önce çözmüş insanlar olabilirler. Bu kişiler belki de yapıcı gücüne ihtiyaç duyduğun, senin planlarını destekleyecek insanlar olabilir. Sadece dostların ve akrabalarına yönelme! Dışarıya açıl, fakat seni eleştirecek insanlardan, önyargılı kişilerden uzak dur! Şimdi yeteneklerini test etme zamanı. Planını devreye sokmak için atılması gereken ilk ve acil adımı gözden geçir. Kararsızlıktan uzak dur ve hemen yapman gereken işe giriş. Bilgin çalışmaya başladığında artacaktır. Eğer özel bir eğitime ihtiyaç duyuyorsan, bu eğitim teorik olduğu kadar, pratik de olmalıdır. Böylece hayalini hemen gerçekleştirmeye başlarsın. İhtiyacın olan her şey senin özünde mevcut. Arzuladığın her şeyi gerçekleştirebilecek güce sahipsin. Fakat gücünü ve yeteneklerini dış dünyaya açmadan önce, kendi içinde yol almasını ve yolun başlangıcını yapılandırmasını sağlamalısın. Yapabildiklerini şimdi yap! Tüm coşkunu işin içine kat! Zaman içinde yaydığın enerji ihtiyacın olan her şeyi sana çekecektir. Kendine güven ve ilerle! Sen şu an başarının planlama aşamasındasın. Planına sıkı sıkı bağlan ve ihtiyacın olan desteği bul! Sevgilerimle Yurdahal |
Sevgili Arkadaşlar, İşlerimin yoğunluğu ve yazmakta olduğum 2 kitaba daha fazla vakit ayırmam gerektiği için bundan sonra forumda yer alamayacağım. Ancak forumdaki üyeliğimi nasıl iptal edebileceğim hakkında da bir fikrim yok. Sanırım bu konuda arkadaşlar bana yol gösterecektir. Yine de her Perşembe gecesi saat 00:00 da sizlerle birlikte olacağım. Ben bu Perşembe gecelerini artık adet haline getirdim:))). Zamanım uygun olduğunda tekrar aranızda olmak ümidiyle Sevgiyle kalın Yurdahal |
Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra biraz vakit buldum ve "Şifacının Yolu" dstesinden yeni bir kart çektim. Sizler için çevirdim. Hepinizi çok özledim Sevgiler Yurdahal İşte yeni kart: Sanat Senin Gücün ve Kalkanın Pipo sekizlisi Dua: Büyük Ruh; ben ışıkla doluyum. Ben yaratıcılığın ışığı ile yanıyorum. Senin öğrencin olmak için sunulan yeri mutlulukla kabul ediyorum. Bana gücümle şifa verebilmeyi gösterecek bir öğretmenin koruması altındayım. Ruhumu senin sözlerinle aydınlatıyorum, bu sayede karışıklıkların üstesinden gelebilecek güce sahip oluyorum. Bugüne kadar yolumu kestiklerine inandığım insanları bağışlayabilecek kadar güçlüyüm. Ben enerji ile dolu ve güçlüyüm. Bedenim, bana gönderdiğin sevincin tadını çıkarıyor. Ey yaratıcı, ben kendimi sana adadım ve bu yüzden senin yeteneklerinle doluyorum. Sen bana hayatımı nasıl sanata çevireceğimi gösteriyorsun. Ders: Yaratıcı enerjine içindeki özgüvenle şekil veriyorsun. Hayat tecrübelerin, üzerinde odaklandığın konu her ne ise, o alanda senin bilgi kaynağın oluyor. Üzerinde odaklandığın konu, bedeninin sağlığına ve gücüne ihtiyaç duyacaktır. Bunun için cinselliğine, sanatsal yaratıcılığına, yoga, tai chi, meditasyon gibi bir yola gerek duyabilirsin. Hangi yol olursa olsun, her biri seni içine büyüdüğün yeteneklerine yönlendirecek ve onu fark etmeni sağlayacaktır. Yapmış olduğun işin ödülü her ne ise, onun tadını çıkar. Dünyanın yararı ve iyiliği için çabalamaya devam et. Eğer toprak ananın hazinelerini kullanıyorsan, ona bir şeyler iade etmeyi ihmal etme. Başkalarının enerjilerine maruz kalıyorsan, kendi enerji rezervlerini doldurmayı unutma. Sadece problemlere odaklanma, çözüm üretmeye gayret et. Büyük Ruhun sana verdiği tüm enerji, şifa vermek içindir. Kelimelerinle, bedeninle ve hayatınla şifa ver. Böyle yaptığın sürece, tanrısal olanın kanalı olacaksın. Yurdahal |
Ne diyebilirim ki MUHTEŞEM bir paylaşım....cok teşekkür ederim |
sizi tekrar burda gördüğüme sevindim yurdahal hanım. seçtiğiniz kartta yine bir harika teşekkürler paylaştığınız için. |
Yurdahal hanım, yazılarınız çok güzel, bizimle paylaştığınız için çok teşekür ederim. Bizlere öğretmenlik, arkadaşlık ve rehberlik yapıyorsunuz. İşleriniz arasında bizlere sakın bir öğrenim limanı yaptığınız içi sonsuz ve sınır sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sizin açtığınız bu limanda her zaman bekleyen öğrencileriniz var. Sevgıyle kalın. |
Sevgili Meliha, Yazdıklarıız beni çok duygulandırdı. Yazılarımın işe yaraması, yol göstermesi beni çok mutlu ediyor. Bu forumda hepimiz birbirimize birşeyler öğretiyoruz, hepimiz bildiklerimizi paylaşyoruz. Her birimiz burada ruhen besleniyor ve kendimizi geliştirecek yöntemlerle buluşuyoruz. Ben de hazır fırsatını bulmuşken bu foruma ön ayak etmiş olup kuranlara; burada yazan tüm arkadaşlara, sizlere teşekkür etmek istiyorum. Paylaşmanın hazzını yaşatan ve gerçekten yararlı bir platformda buluşuyoruz hepbirlikte. Sevgilerimi gönderiyorum Yurdahal |
Cevap: Şifacının Yolu herkese merhabalar bu gece ki buluşmanız da sizden dua ve enerjinizi isteye bilirmiyim? şöyleki benim annem intersisyel akciğer hastası yanı ak ciğerinde buzlu bir görüm var ve tedavisi olmayan bir hastalık geçen sene doktorlar 1, 1.5 sene dayanabilir dediler. şimdi artık kendi ihtiyaçları için yürümekte nefes zorluğu yaşıyor.doktorlar hastalığın son aşamasında olduğunu söylediler annem 39 yaşında(babam ölünce) çalışmaya başladı 5 çocuk büyütüp tek başına hepsini yuva sahibi yaptı 10 sene öncesine kadar çalışıyordu.kendini çocuklarına adamış bir bayan.onu çok seviyorum fakat nefes zorluğu beni üzüyor.düşünce gücüyle tedavide ben nasıl bir yol izleyebilirim bu gece acaba bana nasıl yardım edebilirsiniz.bana alternatif tıp ve enerjiyle fayda olabileceği söylendi eminim vardır .sözün kısası şu anda bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek .kendim için yapamam gerekenler yavaş gidiyor egomla barış biraz bu yüzden uzadı gibi geliyor bana. mümkün olduğu kadar yazımı sizleri yormamak için kısa tutmaya çalıştım.medatör arkadaşlar bu konuda çalışma yapmış kişiler bu hastalığı tanıyıp çalışma yapan kişiler bana yol gösterip bu gece buluşmada bana dualarınızı yollarsanız beni mutlu edersiniz . __________________ pozitif düşünmek aslında gerçekçi düşünmektir çünki gerçek aydınlık,yararlı ve iyi olan her şeyi içine alır http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ine=1236707184 |
Cevap: Şifacının Yolu Çok geçmiş olsun sevgili Esen. Bu konuda tecrübe sahibi site üyelerinin isteğine yanıt vereceğine eminim. Benim de tüm dualarım annenle ve seninle arkadaşım..içini ferah tut..Sevgiler. |
Cevap: Şifacının Yolu Alıntı:
kendime soruyorum daha önce niye düşünemedim diye ama herşeyin bir zamanı olduğunu çok olmadı öğreneli herkesi çok seviyorum |
Cevap: Şifacının Yolu Zevkle okudum. Devamını merakla bekliyorum. teşekkürler canımmmm |
Cevap: Şifacının Yolu Sevgili Arkadaşlar; Bugün fırsat buldum ve "Şifacı'nın Yolu" destesinden yeni bir kart seçtim. Umarım okurken sizler de benim kadar keyif alır ve üzerinde düşünme fırsatı bulabilirsiniz. İşte bu haftanın kartı: Şifacının Yolu Kâse’nin Totemi: Yunus, Yüzücü Kartın Duası : Benim yolum doğru ve ben açık sözlüyüm. Gerçekleri nasıl tanıyorsam, öyle ifade ediyorum. Ben burada sadece teselli etmek için değil; aynı zamanda başkalarına, kendilerini yükseltmek için kullanabilecekleri araçlar sunmaya geldim. Onlara vereceğim fikirler, onların hem zihnini, hem bedenini, hem de kalbini acılarından kurtaracak. Benim hayatım, dünya üzerinde yaşayan canlılar için uyum ve denge örneği olacak. Ey büyük Ruh! Her zaman bir üst seviyeye ulaşmak için çabalayacak; senin huzurunda, şu an yaşamam gereken herşeyi yaşayacağım. Ben barış yolundaki savaşçı olacağım. Benim ruhum kusursuz olmalı. Kartın Öğretisi: Yüzücülerden öğren. Yunusları, balinaları düşün. Onların sabır dolu, kalıcı sevgilerini düşün. Bir deniz ya da nehir kenarına git. Sakin bir gölün kenarında otur. Ulu Ana’nın kollarında yattığını ve dalgalanan sevgi okyanusu ile çevrelendiğini imgele. Ruhunu boşalt. Zihninden, balıkların ışıltılıları, midyelerin yumuşak renkleri, su altı kayalıklarının canlı renkleri aksın. Suyun sesini, suda yaşayan canlıların sesini dinle. İçinin nasıl temizlendiğini hisset. Tüm tıkanıklıkların çözüldüğünü, engellerin dağıldığını hisset. Tüm dostluklarını, suçluluk duygusundan arındır. Serbest bırak… Ağırlıklarından kurtulan bedeninin hafifliğini hisset. Süzülmeye devam et. Sevgi sularının içinde daha derinlere dal. Güneş ışınlarının sudaki parlak yansımalarını seyret. Taa ki seni başka sihirli bir dünyaya geçmeni sağlayana dek, yansımaları seyret. Dalgalarla oyunlar oyna. Evrendeki herşeyin senin hayatınla bağlantıda olduğunu anla. Bir balık ol. Su elementi ile bütün ol. Sevgi dalgalarının gel gitleri arasında kendini mutlu hisset. Hayatın bir su kaynağı olduğunu ve bu kaynağın seni durmaksızın beslediğini anla ve bu anlayışla yaşamayı öğren. Şimdi ve burada huzurlu ol. Sevgiler Yurdahal |
Cevap: Şifacının Yolu Sevgili Arkadaşlar; Yine bir kart çektim ve bu sefer "AŞK" kartı çıktı. Prensip olarak her çektiğim kartı konusu ne olursa olsun, yazmaya kararlıyım. Ancak bu sefer çektiğim kart biraz "özel su" larda hareket ediyor, ancak yine de yayınlamaya karar verdim. Çünkü her kartı çekmemin ve sizlerle paylaşmamın bir sebebi var hissindeyim. Şifacının Yolu Kartın adı: Sevginin AŞK Hali; Sayısı ve anlamı: 6, Güzellik, Denge Kartın geleneksel adı: Âşıklar Şifacının Enerjisi: Seven biri olarak ruhu ve canı hissetmek, vecd halinde bir olmak Olumlaması: “İçimdeki Öz’ü dış dünya ile birleştirmek için sevgiyle hareket ediyorum. Ne olmak istiyorsan onu çekiyorum; ne isem, onu yansıtıyorum. Her tarafım güzelliklerle çevrelenmiş. Dünya(Toprak) ve ben biriz.” Kartın söyledikleri: “ Bizler senin içinde ve dışında bulunan âşıklarız. Senin iki parçan gibiyiz. İnsanlarda görüp sevdiğin güzellik, sadece senin güzelliğinin bir yansımasıdır. Başkalarını sevdiğinde, kendini de sevmeye başlarsın. Senin içinde tamamlanmış bir Öz var ve o kendini sevgi ile ifade etmeye başlıyor. İçindeki Öz, bu sayede, dış dünyaya açılabilecek cesareti kazanıyor. Ben, uyumun ruhu içinde bulunan kadın; dünyanın ihtiyaçları üzerine odaklanmış erkek tarafından şekillendiriliyorum. Ben dünyanın ihtiyaçlarına odaklanmış olan erkek; uyumun ruhu ile bütün olan kadından ilham alıp yönetiliyorum. Üst bilinç bizim birleşmemiz ile tezahür ediyor. Tanrının kelamı bizimle ete bürünüyor. Böylece kadın ve erkek denge içinde var olabiliyor ve uyumu yaşıyor. İçten gelen ilham ve yönlendirme ile dış dünyanın ihtiyaçları arasında, kendi ortamızda duruyoruz. Bu iki enerjiyi de hem kendi içinde, hem de ilişkilerinde bulabilirsin. Biz bilinen ve bilinmeyen; mantık ile sezgi; iş ve oyun; ruhsal ve duyusal olanız. Bize ulaştığında, artık dış dünyayı sana karşı çalışan bir güç olarak görmezsin. O (dış dünya) senden, sen ondan fayda sağlarsın. Şimdi kök enerji (cinsel enerji) hayatın tüm alanlarına yayılıyor, bilinçten bilinç üstüne kadar her yeri kapsıyor. Kundalini enerjisi yükseliyor, uyuyan enerji uyanıyor. Aşk bedensel çekim gücünü ve tanrısal olana özlemini içine alıyor. Aşk içindeki enerjini yükseltiyor ve sana “Sevilen”de bulunan güzellikleri görebileceğin keskin bir bakış veriyor. Gelişen tecrübelerinle birlikte algılarında gelişip derinleşiyor. Her yerde güzellikleri görmeye, çevreni saran her şeyi sevmeye ve tanrısal olanla bir olmaya başlıyorsun. Düşünce: İçimde, dünyaya asla göstermeye cesaret etmediğim biri yaşıyor mu? Onu sevgi ile dışarıya çekebilir miyim? Alıştırma: Hayatında seni en çok etkileyen on adamı/kadını bir kâğıda listele. Her bir ismin yanına, onda seni duygusal olarak etkileyen üç özelliğini tarif et. Bu kişinin hangi özelliği sende de var? Kâğıda not aldığın özellikler sana yol göstersin. Meditasyon: İçinde var olan, hasretini çektiğin, o bütünlüğe ulaşmış aşığı ziyaret et. Kendi ilişkin, aşk hayatın için ondan tavsiyeler iste. Ona daha mutlu olmak için neleri bilmen gerektiğini sor. Zıtlıkları nasıl dindirebileceğini sor. İçindeki aşığın sana neler söylediğini dinle. İmgeleme: Karşı cinsin içinde neler barındırdığını tanımaya, anlamaya çalış. Senin “diğer yarı”n ile karşılaştığını, birbirinizi daha iyi tanıdığınızı, flört ettiğinizi ve aşk içinde bütünleştiğinizi imgele. Her zaman hayal ettiğin gibi olsun. Bunu imgelerken tüm duyularını kullan ve detaylara bağlı kal. Astrolojik işareti: ikizler Beslenme: Hayatına baharatları ekle. Duyularını harekete geçiren, kutlamaya layık, kokularla ve lezzetlerle zenginleştirilmiş bir yemek hazırla. En azından bir öğününü köri ve kırmızıbiber ile tatlandır. Özellikle Meksika ve Hint yemekleri bunun için çok uygun olacaktır. Yemeğin ile birlikte şarap ya da taze sıkılmış meyve suları iç. Tam buğday ekmeği, egzotik meyve çorbaları ve susam taneleri ile sofranı zenginleştir. Sofrana arzuladığın bir misafir davet et. Sessizlik içinde yemeğinize başlayın. Yiyeceklerin kokularını içinize çekin. Sadece ellerinizi kullanarak, mümkün olduğu sürece konuşmadan anlaşın. Konuşma arzunuzu bastırın. Eğer konuşma zorunluluğu hissederseniz, kelimeler içermeyen sesler çıkarın. Duygularınızı bu şekilde göstermeye çalışın. Bırakın gözleriniz ve kulaklarınız çalışsın. Renkler: Pembe, hayranlığın ve evrensel sevginin rengidir. Sıcak bir turuncu, mum ışığındaki ten rengi, altın bilezikler Sevmek İçindeki seven, çoğunlukla kendiliğinden, dış dünyadaki sevilene götürür. Sen henüz dış dünyanda büyük aşkı bulmadan, içinde onun tanrısal varlığını, içsel partnerinin varlığını hissedersin. O içsel partneri bulmadan evvel, kimlerle karşılaşırsan karşılaş, sadece kısmı mutluluğu yakalarsın. Fakat o karşılaştıklarının her biri, içinde gizlenmiş olan “diğer yarı”na ulaşmak için yardımcı olacaklardır. Yedi basit adım o tanrısal sevilene ulaşmana yardımcı olacaktır: 1) Partnerine kendini olduğun gibi gösterme riskini göze al.bu sayede ilişkin boyunca büyümesini istediğin tohumların temelini atmış olursun. 2) Her ikinizin hayrı için, bugüne kadar geliştirdiğin tüm artı değerleri ilişkinde kullan. Her ikinize de elinden gelenin en iyisini yapma fırsatı tanı. Partnerine senin gibi olmasını dayatma, ondan senin gibi davranmasını bekleme. 3) İçinde bulunduğun ilişkiye uygun çevresel faktörleri sağla. Partnerin yapsa da, yapmasa da sen elinden gelenin en iyisini yap. 4) Aldığın her iyi şeye şükran duy. İyi niyet bir hediyedir. Teşekkürünü dile getir. 5) İçsel ve dünyasal olarak sahip olduklarına hâkim ol. Değerlerini hem sana hem de çevrene yararlı olacak şekilde kullan. 6) Her zaman, özellikle duygularında geçici iniş ve çıkışlar olduğunda, barış aşıla. Problemler üzerine aşırı yoğunlaşarak onları daha kötü hale getirme. Aklının gücünü alternatif çözümlere odaklayarak kullan. Alternatiflerden bir mutlaka hoşuna gidecektir, çünkü o, içinde çözümü taşıyacaktır. 7) Günün tüm yorgunluğuna rağmen aşka ve sevgiye zaman ayır. Birbirinizden bedensel talepte bulunmak zorunda kalmak yerine, cinsel hayatınızı dolu dolu yaşamak için; her biriniz kendini karşı tarafa hediye ederek sunsun. Ruhun güzelliği bedenin içinde ikamet eder ve bedene hoş bir görüntü verir. Kendini hediye ederek sunduğunda, partnerin seni ruhuna ulaşır. Eğer bunlar bilincinize yer ederse, her zaman iki tanrısal aşık olursunuz. |
Cevap: Şifacının Yolu Taşların Dörtlüsü: Temel ihtiyaçları yerine getirmek Şifacının Yolu destesinden bu hafta çektiğim kartın öğretisi Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeniay (Aynı zamanda Güneş tutulması) ile çok örtüştü. Yeniay'ın yeni başlangıçlar için uygun olduğunu o kadar çok söyledim ki artık bilmeyeniniz kalmamıştır sanırım. 15 Aralık'taki Yeniay Oğlak burcunda gerçekleşeceği için içinde onun enerjisini taşıyacaktır. Oğlak burcu ne istediğini bilen, risk almaktan hoşlanmayan, kendi en alt ve en üst sınırlarının bilincinde olan bir burçtur. Attığı her adımın doğru olması için çok dikkat eder ve küçük sağlam adımlar atar. Yeni bir işe başladığında karşısına çıkabilecek en kötü senaryoya bile hazırlıklıdır. İşte aşağıdaki açıkladığım "Taşların Dörtlüsü" kartı yukarıda saydıklarımla tam bir uyum içerisinde. Faydalanmanız dileği ile... Sevgilerimle Yurda Hal Taşların Dörtlüsü: Temel ihtiyaçları yerine getirmek Duası: Başlangıçta her zaman zorluklar vardır. Niyetim ile birlikte yeni bir ülkeye adım atıyorum. Eserim kesinlikle henüz tamamlanmış değil. İsteğimden vazgeçmem için birçok kez sınandım. Fakat ben, hiç şaşmadan vizyonuma sahip çıkıyor, onu sıkı tutuyorum. Çünkü bu vizyonum, girişimde bulunmamı sağladı. Paramı idareli kullanıyorum ve ihtiyacımdan fazlasını harcamıyorum. İdareyi elden bırakmıyorum. Bana yük olan her şeyi minimuma indirgiyorum. Çöp ( zihinsel ve maddesel) biriktirmemek için elimden geleni yapıyorum. Atmayı düşündüğüm şeyler için bile kullanılabilecek yeni alanlar yaratıyorum. Çalışmalarımın sonuçlarından memnun olana dek inşa etmeye, şekillendirmeye ve geliştirmeye devam edeceğim. Bu sayede her şeyi tamamlamış olacağım. Öğretisi: Şimdi yeni bir şeye girişmek için riskli bir dönem. Sahip olmadan yaşayamayacağınız üç şey tespit edin ve bunları yazın. Bu yazdıklarınız gerçekten de karşılayabileceğiniz üç şey olmalı. Bir hafta süresince sadece bu listede yazdıklarınızda yaşamaya çalışın. Eğer sadece bir hafta süresince listenize bağlı yaşayamadıysanız, sizin için uygulaması zor ve komplike bir liste hazırlamışsınız demektir. Listeniz son derece basit olmalı. Sadece temel ihtiyaçlarınızı içermeli: Beslenme, giyim ve yaşam alanı… gibi. Belki bir süre annenize ya da doğaya dönmek istiyor olabilirsiniz. Ya da kendi kendinize sağlayabileceğiniz bir yaşam alanına sahip olmak istiyorsunuz. Belki de sıcak bir kabana ihtiyacınız var… Ya da büyük alışverişlerden kaçınmanız gerekiyor olabilir… Belki gıda stoku yapmalı, belki oruç tutmalı, belki de kendi yemeğinizi pişirmeyi öğrenmelisiniz. Şu saydıklarım dünya üzerindeki insan sayısı kadar çeşitli olacak ihtiyaçlardır. Her birimizin maddi güvence ihtiyacı ve maddi rahatlık anlayışı farklı olacaktır. İhtiyacınızı tespit edin. Her şeyi öyle ayarlayın ki, bir haftalık süre için ayırdığınız bütçe ile gerçekten bir hafta süresince sade bir yaşam sürün. Bu sayede, her şartta hayatta kalmayı öğrenmiş olursunuz. Tüm bu yazılanları uygulayabilirseniz, yeni planınızı gerçekleştirmek için risk almaya hazırsınız demektir. Düşünmeden planınızı devreye sokabilirsiniz. Çünkü yukarıdaki çalışma ile zor zamanlarla karşılaştığınızda nasıl yaşayabileceğinizi biliyorsunuz. Çünkü temel ihtiyaçlarınızın neler olduğunu öğrendiniz. Eğer ekonomik olarak bolluk içindeyseniz, bu kart size paranızı bilgece kullanmayı öğütler. Gerçekten huzurlu ve mutlu bir hayat sürmek için, sahip olduğunuz her şeye ihtiyacınız var mı? Gözden geçirin. Ayrıca temel ihtiyaçlarınızı garanti altına almaya çalışın ve ardından planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçin. Güven duygusu ruhunuzu özgür bırakacaktır ve bu sayede yaratıcı doğanızın peşinden daha rahat koşabilirsiniz. Sevgiler Yurda Hal Bostancı 11.01.2010 |
Cevap: Şifacının Yolu Geçen hafta çektiğim kartın açıklamasını bulamadım, o yüzden onu tekrar buraya ekliyorum, sevgiler Okların Öğrencisi/Yeni Düşüncenin Cesur Elçisi Sevgili Arkadaşlar; Uzunca bir süredir Şifacının Yolu destesinden kart çekmemiştim. Yeni yılın ilk kartını bugün çektim. İşte kartın bizlere anlattıkları: Kartın adı: Okların Öğrencisi Yeni Düşüncenin Cesur Elçisi Kartın duası: İyimser olanı güçlendiren kelimelerle konuşuyorum. Çünkü varoluşun içindeki iyinin gerçek, bundan yani mükemmelden daha az olan her şeyin ise yanlış olduğunu biliyorum. İçinde “ben yapamam!” cümlesini barındıran ve endişe barındıran düşüncelerin sorumluluğunu kabul etmiyorum. Benim ve çevremdekilerin iyiliği için olmayan her şeyi atıyorum. Ben güzelliği görüyor ve güzelliğe konuşuyorum. Ben sevgiyi görüyor ve sevgiye konuşuyorum. Güzellik ve sevgiyi göremediklerime ise onları hediye ediyorum. Cesaretle ilerliyorum ve yaralayan, üzen ve hayal kırıklığına uğratan kelimeleri değiştiriyorum. Kuralları değiştiriyorum. Sınırları değiştiriyorum. Fikirleri yeniden değerlendiriyorum. Düşüncemi değiştiriyorum. Yaratıcı alan yaratmak için çabalıyorum. Ben bir elçiyim ve özgürlüğün tohumları olan yeni fikirler getiriyorum. Büyük Ruh! Bana verdiğin kelimelerle gençleri özgürleştirip dünyayı değiştireceğim. Kartın öğretisi: Konuşmalarınız her zaman daha iyi yaşam yolları inşa edecek bir biçimde olsun. Böyle yaparsanız sözleriniz yedi neslin kalbinde ve ruhunda yaşayacaktır. Eğer başkalarına öncülük ediyorsanız ( özellikle gençlere), kelimeleriniz onların özgüvenli, çalışkan ve sevgi dolu olmalarına yardımcı olmalıdır. Gelişmekte olan ruhların ihtiyaçlarını önemseyin. Hem kenarda durup müdahale etmemeye, hem de onlarla ilgilendiğinizi göstermeye dikkat edin. Kendi özlerini en üst seviyede ifade etmeleri için onları cesaretlendirin. Kendi hayatınızla ve davranışlarınızla onlara yol gösterin. Çocuklarınıza bırakacağınız dünya, sizin tekrar bedenleneceğiniz dünyadır. Tüm ruhların dönüşebileceğini öğretin. Gençler sizin neslinizin hatalarını görebilecek güçte olacaklar. Onlara bu gücü yine siz öğreteceksiniz. Gençler umuttur. Onlara özgüven aşılayın. Kendi yolunuzda ilerlerken size yardımcı olan ve hayat yolunda ilerledikçe gelişen bilgeliğinizi onlarla paylaşın. Yol gösterin. Muhakkak bir yerlerde sizin bilgeliğinizi bekleyen bir çocuk vardır. Sevgilerimle Yurda Hal 03.01.2010 Bostancı |
Cevap: Şifacının Yolu pylşaım için t.ş.kler eline sağlık |
Cevap: Harekete geçmek endişeyi yok eder ve ruhu özgürleştirir Gerçi ben okumakta epey gecikmişim ama yine de teşekkür etmek istedim.Gönlü yüreği aydın dost , her paylaşımında, karanlığın içinde uçuşan ateşböceklerini gördüğüm heyecanımı yaşıyorum.İyiki varsın iyiki burdayım teşekkürler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:31 AM. |