Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Geri Dönüşüm > Geri Dönüşüm Kutusu

Uyarılar

NURAY KİMDİR? ??????__

Geri Dönüşüm ve Geri Dönüşüm Kutusu NURAY KİMDİR? ??????__ Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız AHMET Araştırmacı sanat danışmanı, eğitimci ve heykeltıraş 1950 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra eğitimini devam ettirmek amacıyla Amerika’ya göç etti. Gençlik yıllarında sporla iç içe yaşamanın etkisinde kalan sanatçı, Türkiye’deki eğitim yıllarında atletizmde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geri Dönüşüm Kutusu telkin cd indir izle İstanbul Geri Dönüşüm Kutusu nerededir kimdir Geri Dönüşüm Kutusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geri Dönüşüm Kutusu hipnoz Geri Dönüşüm Kutusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geri Dönüşüm Kutusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geri Dönüşüm Kutusu kuantum düşünce kitap haberi

NURAY KİMDİR? ??????__

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-06-2008, 07:14 AM   #1 (permalink)
ahmetnuray
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart NURAY KİMDİR? ??????__

AHMET

Araştırmacı sanat danışmanı, eğitimci ve heykeltıraş 1950 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra eğitimini devam ettirmek amacıyla Amerika’ya göç etti.

Gençlik yıllarında sporla iç içe yaşamanın etkisinde kalan sanatçı, Türkiye’deki eğitim yıllarında atletizmde birçok birincilikler kazandı. 100 metre, 200 metre, 400 metre uzun atlama, yüksek atlama, disk atma, üç adım ve 1500 metrede birçok defa birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları ile okuduğu okulların spor vitrinlerini doldurdu. Türkiye ortaokullar arası atletizm turnuvasında okulunun birinci olmasında sanatçının çok büyük bir payı oldu. Türkiye liseler arası atletizm turnuvasında yine okulunun Türkiye birincisi olmasında sanatçının payı büyüktür. Özellikle ferdi atletizm yarışmalarında aldığı birincilik madalyaları, sanatçının öğrenim yaşamında gurur kaynağı oldu. Liselerarası Türkiye birincilerinin yurtdışına gönderileceği milli atlet adayı oldu. O günün teknik sorumlularının hatası yüzünden, onun yerine, 200 metre Türkiye ikincisi yurt dışına yarışmaya gönderildi. Yurt dışında geleceğini arayanlar listesine kendisini eklemişti. Ahmet Nuray’ın yurtdışı eğitiminin başlangıç öyküsü böyle oldu.

Yurtdışında spor eğitimi almak için plan yaparken, babasının ağaç oymacılığından aldığı eğitim ağır bastı ve eğitiminde sanata ağırlık verdi. Geleceğini şekillendirmek için kendine sanatla yön çizdi. New York’ta başlayan sanat eğitiminin Los Angeles ve Santa Barbara uzantısında sanatın birçok dalında kendi öz benliğinin ihtiyacı olan eksiklikleri gidermek, heykel, resim, özgün baskı, seramik sanatının tüm inceliklerini öğrenmek için elinden gelenin en iyisini yaptı.

Fedakârlık, özveri ve zaman isteyen eğitiminin hakkını verdi. Eğitimini okul dışında da geliştirmenin farkına varan sanatçı, çevresinde gördüğü tanıştığı her uzman eğitimci ile çalıştı. Kendi üslubunu uzun bir tecrübeden sonra geliştirirken, birçok sanat sergisine kişisel imzasını attı. Hollywood çevresinde ünlü sinema sanatçılarının ilgisini çeken sanatçının eserleri, gelecek vadeden sanatçı statüsüne layık görüldüğünün bir kanıtı olmuştu. Eğitmeyi ana gaye edinmiş sanatçı, sanat eğitimi aldığı eğitim kurumunda ders vermeye devam etti. Santa Barbara’da açtığı atölyede birçok sanatçı yetiştirdi. Eğitim konusunda sanatsal düşünce yapısına sahip olan sanatçı, eğitimin sanat aracılığı ile verilmesinin gerekliliğine inandı ve buna yönelik çalışmalar yaptı.

1980’li yılların başında Transandantal Meditasyon adı verilen bir teknikle karşılaştı;. Pozitif yaşam felsefesine sahip olan sanatçı, sanat eğitmenliğini yaptığı öğrencilerinden bazıları bu tekniğin uzmanlarındandı aynı zamanda bu tekniği öğrenmeye başladı. Tekniğin o günlerdeki uygulayıcılarından olan insanlarla tanıştı. Bu insanlar arasında Hollywood yıldızları da vardı. Kısacası beyin hücrelerinin maksimum seviyede kullanmaya yardımcı olan bu tekniğin eğitimini almak vazgeçilmez olmuş sanatçı için. Ahmet Nuray uzun seneler süren bir eğitimin ardından, Transandantal Meditasyon tekniğinin uygulayıcısı olmuş, sanat eğitimi verdiği öğrencilerine, öğreteceği yeni bir konu daha eklemişti.

1985 yılında İsviçre’ye gidip Parapsikoloji ve Pedagoji eğitimi hakkında araştırmalar yaptı ve eğitim programlarına katıldı. Devamında aldığı bir teklifle Lozan Müzesi’nde on binlerce çocuğun eğitilmesi için bir eğitim programı uyguladı. Bu eğitim programı çok eski bir felsefenin yeni bir versiyonu niteliğindeydi. Lozan Müzesi’nde başlayan bu eğitim programının adı “Pedagojik Eğitimle Sanat Eğitiminin Bütünleştirilmesi”, kişisel bazda eğitilen her öğrencinin kendi yeteneğini geliştirmesine yardımcı olan bir teknikti. Her düşünen beynin sanat eğitimi sayesinde beyin hücrelerini geliştirilmesini hızlandırmayı temel alan bir teknik.

İsviçre’de bulunduğu dört yıl içinde kendini çeşitli alanlarda geliştirmenin yanı sıra, bildiklerini öğretmekle pozitif yaşamanın zevkini çıkaran Ahmet Nuray, birçok kişisel sergi açmayı da ihmal etmemişti.

1970’li yıllarda ayrıldığı ana vatanına geri dönmenin zamanı geldiğini düşünen araştırmacı eğitimci heykeltıraş Ahmet Nuray, 1990’lı yıllarda Türkiye’ye döndü. Hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan sanatçı, İsviçre’de yerleşmesi için yapılan tüm ısrarlara rağmen kafasındaki bütün projelerle beraber sanat eserlerini yanına alarak vatanına geri döndü. Yine sergiler açmak, projeler geliştirip uygulamak istiyordu. Bazılarını yaptı ancak engellerle karşılaştı, pozitif yaşam felsefesini uygulayarak on beş sene zamanını uykuda harcadı. Birçok fikrinin henüz gerçekleşmeyeceğini, zamanı gelince olması gerekenlerin olacağını bilen bir tavır ile on beş sene sonra 2008 Türkiye’sinde tekrar atağa geçmesi gerektiğine inanarak. Son kez olsa bile projelerinin hayata geçirilebileceği ortamların oluşmasını arzu ediyor, Amerikan vatandaşı olmanın avantajını kullanmadan. Amerika’ya geri dönmeden kişisel gelişiminde en çok payı olan ana vatanında sanatıyla eğitimciliği, projeleriyle birlikte faydalı bir dünya insanı olmak istiyor. Evrensel sanatçı kişiliği ile ana vatanına karınca kararınca yardımcı olmak istiyor.

YURTDIŞI SERGİLER

Patrick’s Gallery, San Francisco, USA

Atelier Gallery, Carmel, USA

Falkner Gallery, Santa Barbara, USA

Gallery 113, Santa Barbara, USA

Graphic Brokers Gallery, Santa Barbara, USA

Arlington Gallery, Santa Barbara, USA

Cpoenhagen Gallery, Solvang

Santa Barbara Public Library, S.B., USA

Santa Barbara Art Association Show, S.B., USA

The Santa Barbara New Comers Club, S.B., USA

Santa Barbara City College, S.B., USA

Port Hueneme Community Center, S.B., USA

Robertson’s Red Door Gallery, Moro Bay, USA

Mission Federal Savings, Santa Barbara, USA

Carnegy Cultural Museum, Oxnard, USA

La Casa de la Raza Community Center, S.B., USA

Cabrillo Art Center, S.B., USA

Eagle Gallery, San Diego, USA

Montecito Inn, Cafe Rouge, S.B., USA

Les Olivos Gallery, Los Olivos, USA

Gallerie “Au Temps qu Passe”, Genolier sur Nyon, Suisse

Galerie Saphistic, Geneve, Suisse

Art Form Gallery, Genéve, Suisse

Hôtel Beau-Rivage, Lausanne, Suisse

Exposition en plein air, Grancy, Suisse

Châteu de Morges, Exposition d’art, Morges, Suisse

Morges (700 ann) Art Exposition, Suisse

Musée Vivarium de Lausanne, Lausanne, Suisse

Musée cantonal de zoologie, Palais de Rumine, Lausanne, Suisse

Centre GATT, Organisation des Nations Unies, Genéve, Suisse

Banque Pariente, Genéve, Suisse

Exposition l’esle, Vaduis, Suisse

Galerie L’Escapade, Cartigny sur de Genéve, Suisse

Galerie Les Hirondelles, Coppet,Suisse

Galerie L’Escapade, Cartigny sur de Genéve, Suisse

Banque Pariente, Genéve 1988 ane, Genéve, Suisse

HYATT CONTINENTAL MOTREUX, Montreux, suisse

HYATT Hôtel, Les Accessoires expostion, Montreux, Suisse

BERGUES Hôtel, Suisse-Turqie assoiation club exposition, Genéve, Suisse



YURTİÇİ SERGİLER

Ramko Sanat Galerisi, İstanbul

Selçuk Efes Müzesi, Aydın

Kuşadası Açıkhava Sergisi, Aydın

Haliç Açıkhava Sergisi (Ticaret Odası Binası Yanı), İstanbul

Çanakkale Seramik Galerisi

Karayolları (Zincirlikuyu) Açıkhava Sergisi, İstanbul

Maslak Kasırları Açıkhava Sergisi, İstanbul

Tarabya Parkı Daimi Sergi, İstanbul



2010 – İSTANBUL AVRUPA KÜLTÜR KENTİ

Binlerce yıl, birçok medeniyetin beşiği olan Anadolu’nun incisi İstanbul, gecikmiş bir onura, “2010 Avrupa Kültür Başkentliği”ne ev sahipliği yapıyor.

Çeşitli medeniyetlerin kalbinin attığı, kültürel dokusu ile dünyanın nadir kültür merkezlerinden canım İstanbul, bizlerin elinde tarihin mirası olarak değerlenmeyi bekliyor. Gelecek nesillere bırakacağımız güzide şehir, kendisini şekillendirmesi için, bu topraklarda yaşayan insanların ilgisini istiyor.

Bugüne kadar her birey, elinden geldiği kadar, kendince değerlendirmeye çalışmış bu güzelim şehri: Kimi zaman surlarıyla bezemiş dört bir yanını… Kimi zaman camileriyle süslemiş her bir yanını… Kimileri saraylarla ebedileştirmiş kültürlerini, kimileri kana kana su içilsin diye çeşmelerle, şadırvanlarla süslemiş şehrin yedi tepesini… İnci gibi uzanan köprüler yapmış, Anadolu’dan Avrupa’ya her bir köşede sanat merkezleri kurmuşlar. Yollar inşa etmişler şehrin her bir köşesine… Dünden kaybedilen ağaçları geri getirmişler, oksijeni tekrar yaysın diye… Kısacası, yapmışlar yapacaklarını olumlu veya olumsuz geçmiş zamanda.

Şimdi yıl 2008. Hayat devam ediyor… İnsanlık için de, İstanbul için de hayatta kalma arzusu tüm ihtişamıyla devam ediyor. Gelecek günlere imzasını atacak yeni projeleri bekliyor inci gerdanlıklı İstanbul’um.

Her bir sanatkâr, her bir bilim adamı, her bir devlet görevlisi seferber olmuş üretiyor, düşlüyor. Pozitif katkılarla İstanbul için daha neler yapılabilir diye…

Bu toprağın bağrından çıkmış her vatandaş gibi biz de kolları sıvadık. Neler yaptık, neler yapabiliriz düşüncesiyle… Dilimiz döndüğünce, kalemin gücüyle düşüncelerimizi kâğıda nakşetmekle başladık ümit dolu projelerimize. Kuantum Düşünce Grubu Kurucusu, Başkanı :Ahmet Nuray
www.ahmetnuray.com




 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2008, 01:04 PM   #2 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__

merhabalar ahmet bey..

yanımıza hoşgeldiniz..

kendinizi tanıtan bu öz yazıyı mutlulukla okudum..

toplum bilinçlenmesi ve istanbul için yaptığınız çalışmalar için kutlarım..

sizler gibi bilinçli dostları yanımızda görmek sevindirici..

eminim fikir alışverişinde bulunacağımız bir çok konu olacaktır..

ücretsiz olarak sunduğumuz bir çok telkinin çalışmalarınızda destek olacağını düşünüyorum..

değişim aşamalarından bizleri haberdar ederseniz seviniriz..

sevgiler..
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2008, 01:48 PM   #3 (permalink)
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 3,639
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond reputeMuminOKAN has a reputation beyond repute
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__

merhabalar,
hoşgeldiniz,
sefalar getirdiniz.

bize kendinizi tanıttığınız için teşekkürlerimizi sunarım.
inanıyorum ki bir çok konu da birbirimizi aydınlatacağız.

sağlıcakla ve ışıkla kalalım.
__________________
Hücresel seviyede attığın her tohum, yeşerecektir.

Elimde mevcut olan >tüm ücretsiz ve isme özel olmayan telkinler<

Daha Sağlıklı Bir Hayat İçin Smootox Buğday Çimi Suyu İçin: https://www.simgeorganik.com.tr


Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın.
MuminOKAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2008, 06:59 PM   #4 (permalink)
Paşa Site Kedisi
 
pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: catland
Mesajlar: 3,019
Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__

bende kendimi tanıtayım size sitemizin asi si ben
hoşgeldiniz
__________________
asi,hırçın,hür,asabi,küstah
pisimbat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2008, 11:05 PM   #5 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__


sizinle tanıştığımıza çok sevindik ahmet bey... hoşgeldiniz yanımıza...

  Alıntı ile Cevapla
Alt 13-06-2008, 07:55 PM   #6 (permalink)
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__

Tanıştığımıza memnun olduk .Hoşgeldiniz..
Ayrıca Türkiye'de olmanız da bana ayrıca bir mutluluk verdi..
Yolunuzun en az engelli, en çok coşkulu ve ışık dolu olmasını dilerim..
Sevgiler.
jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-06-2008, 03:51 AM   #7 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 38
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 17 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
deliyürek is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: NURAY KİMDİR? ??????__

__________________
Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir
deliyürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


NURAY KİMDİR? ??????__

Geri Dönüşüm ve Geri Dönüşüm Kutusu NURAY KİMDİR? ??????__ Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız AHMET Araştırmacı sanat danışmanı, eğitimci ve heykeltıraş 1950 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra eğitimini devam ettirmek amacıyla Amerika’ya göç etti. Gençlik yıllarında sporla iç içe yaşamanın etkisinde kalan sanatçı, Türkiye’deki eğitim yıllarında atletizmde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geri Dönüşüm Kutusu telkin cd indir izle İstanbul Geri Dönüşüm Kutusu nerededir kimdir Geri Dönüşüm Kutusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geri Dönüşüm Kutusu hipnoz Geri Dönüşüm Kutusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geri Dönüşüm Kutusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geri Dönüşüm Kutusu kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.