Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Gerçekten Bırakmak İstiyor musunuz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gercekten-birakmak-istiyor-musunuz/)
-   -   Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gercekten-birakmak-istiyor-musunuz/1368-sigarayi-birakmayi-istemekten-vazgecmeyin-dont-give-up-giving-up.html)

lerzan 31-05-2007 03:10 PM

Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
..bir suru kagit toparladim geldim;derin nefesi onbes saniye bekletip smokerlyzer'e ufleyince 2%karbonmonoksit cikti kanimda, sifir olmaliymis.konuya odaklanmis kendilerini insanliga adamis hemsire hanimlarin yuzune bakan onlari azicik dinleyen oracikta birakir zaten sigarayi. nikotin aliskanligi psikolojik ve kimyeviymis,birakmak icin ne varsa teknik helalmis. sagliga zarar vermeyecek ne varsa denemek mubahmis.

sigarayi birakmak bir tercih. birakmak istiyor muyum gercekten? diye sormaliymis kendine. sormuyorsa bu daha da fena, neden sormuyor diye sormaliyiz hemen. neyse 3 safhasi var

birinci safha: preparing to stop. birakmaya hazirlanmak

ikinci safha: birakmak stopping

3.sayfa: birakmis kalmak. staying stopped

hazirlik donemi icin hayatimizin en onemli bir projesini gerceklestirme ciddiyetinde ele alip
bir plan hazirlayip /// birakma gununu secip, yavas yavas azaltmak yok , bir gun tesbit edip // sigara icenleri gorunce yol degistirip// kim varsa tanidik kendimizi destekletip// ileriye bakip bakip sevgilinin gozlerine dalip dalip neyse sapitmayip/// o gun baska hicbir projeye baslamayip bi bunu kutlayip// tum rahatlama tekniklerini telkinlerini ogrenip////riskinin ne kadar yuksekliginden uzaklasmayi bilip// olmazsa nikotin yerine gibi seylerden destek alip bant ciklet vs// ve olmazsa birakamamissa dunyanin sonu degil bir karar bozulmussa ki coook olur bu cok birakmayi deneyenlere, bir de BUGUN denerler bir daha yeniden karar vermeye bizimle....?

hayir sucluluk duymuyoruz, birakamadigimiz icin. biraz dinlendik ara verdik ve yeniden karar verdik birakmaya. kural bu: denedik olmadi, bir daha karar veriyoruz simdi. bir gun kesinlikle basaracagimizdan emince. belki de o gun BUGUN.?


neden birakmak istediginizi yazin, diyor once.daha az stresinizin olacagi bir gunu de birakacaginiz gun olarak secin diyor. sigara icmenin yerine yapabileceginiz seylerin listesini yapin dior.akliniza ne gelirse artik, yurumek mi cocugunuzla oynamak mi cips yemek mi vs. arkadas ve aile cevrenize sizi icmeniz icin kiskirtmamalarini soyleyip gerektiginde sizi yalniz birakmalarini rica edin diyor.gozlerinizin onune tertemiz cigerlerinizi getirip, kendinizi sigara icmeyen biri olarak hayal edin diyor.icmedikce de kendinize ikram edebileceginiz (yasak yemekler mesela, odul olarak verin) seyler olsun diyor.sizinle birlikte birakior olan ya da birakmis biriyle sohbet edin krize girdiiniz an diyor.

tutundeki aliskanlik yapan nikotin, alinmadikca alistirilmis vucut tarafindan istenir ve iste en cok bu sebepten sigarayi birakmakta zorluk cekilir.

bu neden olurmus?

besinler de ayni benzer aliskanligi yaparmis: eglenmek, rahatlamak,zamansiz kalmak,komfor,arkadaslarla eglence vs gibi sebeplerle. sigara icmek ve yemek ikisi de bu ihtiyaclari karsilarmis. sigaradan kalan boslugu yani girtlak kanserinden kurtulmanin yerine bu sefer de girtlak fesati tehlikesi baslatma mumkunmus

nikotin aclik hissini bir saat kadar durdurabilir ve kandaki seker seviyesini yukseltirmis. birakinca da dusen kan sekeri aclik hissetmeye sebep olabilirmis.

birakma aninda en fazla stress ilk iki hafta da yasanirmis. ilk iki hafta stresini atlattiktan sonrasinda bu stress yasanmazmis.

nelerin bu stresi yarattigini negatifligi fisekledigini bilmekte, o nelerin yerine koyacak seyleri bulmak icin yarar varmis.

yemek biter bitmez sofradan amin diyip kalkmaliymis. oturupta keyif sigarasi dusunmeden.

eger yalnizsaniz, yemekten sonra hemen bi arkadasi arayip laklak yapmaliymis. yalniz degilseniz omuza masaj iyiymis.

kahve icinler kahvenin tadina fokuslanirken... ay cok kagit toplamisim cevir cevir bitmio bi sigara yaksam mi sinirden:)))

hanimis benim grubum hanimis hanimis:)))

lalezar 31-05-2007 10:49 PM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
merhaba..biz de sevgililer gününde bıraktık ya grupça...ne kadar saçma geliyor şimdi...o kagıda sarılı tütünler ,kagıt olmasa dagılacaklar,seni beni nası toparlasınlar dagılınca....o senden ;sen /ben ,ondan medet umup duruyoruz.ne saçma..ve dahası ilkel..bu gezegende insandan başka hiçbir varlık içine hiç sebepsiz duman çekmeye ihtiyaç duymuyor..sadece insan bu tuhaf işe meftun..
ve uzaktan bakınca şimdi bi anlam veremiyorum....açıkçası..

BURCU GELEGEN 02-06-2007 01:13 AM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
Sigara konusunda sorunum yok. Kendi iradem ile istediğim zaman içip istediğim zaman uzattıklarında hayır kullanmıyorum diyebiliyorum. Eskiden çok içtim hatta daha yataktan kalkmadan başlıyordum ama 3 yıldır ayda 10 ad. ancak içiyorum sanırım. Tek sorun alkolü seviyorum ve yanında sigara ihtiyacı içen varsa yanımda duyuyorum. Ama içki ile sigara içmemeyi başarabiliyorum

25emel 06-06-2007 11:29 PM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
http://myimgs.net/images/gyrd.jpg

eminim basaracaksınız...lerzanım seni bu kadar kararlı görmek inan çok güzel... sevincli

hayalayaz 07-06-2007 01:25 AM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
bu ramazanda sigarayı tamamen bırakıcam...ramazan sigara bırakmak için en ideal ay..oruçlu olduğum için tam gün içmiyorum...annem burada...sigara içmemem için canını verir...geçen yıl sigarasızlıktan nevrim döndüğünde...hadi çocuğum sen biraz yat ben şunu bunu yaparım diye beni idare etti...( saygı anlayışı farklıdır, bir bardak su içmeye bile kalkmaz...suyunu bizim vermemizi saygı olarak görür ) her iftardan sonra yaktığım sigaraya kötü kötü baktı..teraviye beraber gideceğimiz için ağzını açmadı..geçen ramazanımız çok şenlikli geçti..hep beraber iftarlar, sahurlar, beş vakit namaz..teravihler,bu ramazan sigara bırakılırsa,bütün bir ay bayram demektir..artık annemin bayramımı, yoksa benimkimi olacak onuda bıraktığım zaman göreceğiz.şu anda kararımı deklare ettim...ve subliminal mind'e olumlamayı ekliyorum,ben bu ramazan sigarayı bıraktım,diye nasıl olsa olumlamaları görmüyorum, görseydim...yalacııı diyen bir ses yükselirdi içimde...,neyse du bakalım ne olcek ...kedime....beni şimdilik boşverdim, sigarayı tam olarak bırakmadan ne saygı nede sevgi yok bana..sigarayı bırakmış olanlara, saygılar vede sevgiler

BURCU GELEGEN 08-06-2007 09:13 PM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
Bu yazdığımı okuyan sigara içenler bırakın bakim şimdi elinizde ki sigaraları ne gün ayarlaması ya hemen şimdi bırakın 98569

hayalayaz 09-06-2007 01:41 AM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
tamam ya bırakıyoruz..ne baarıyon bacak kadar çocuklara..çarşambaya kararlımısınız bakın size güvendim bırakma tarihini öne aldım..ben önümüzdeki çarşamba paketi atıyorum..kararlıyımm.. kararlısınız..kararlıyız...inşallah..

BURCU GELEGEN 09-06-2007 09:38 AM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
oyun bozanlık yapacam işte bugüne alın hemen içmeyin hafta sonu. Pazar sabahı sigara içmemiş olarak kalkın, güzel bir kahvaltı hazırlayın gazete okuyun dileyen magazin programlarını seyretsin ben çok eğleniyorum sabahları izlerken sonra kahvenizi alın balkona terasa artık nereyse çıkın hafiften telkin müziğinizi açın ve şimdi dersiniz ki offff yanında birde sigara olacaktı ama hayır kapatın gözlerinizi havanın güzelliğini hissedin kendinizi çok sevdiğinizi sigarayı alt ettiğinizi düşünün partysmiley

hayalayaz 09-06-2007 10:33 AM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
ben bikere kararı bozdum bida bozmam zaten nası olcek diye kendimi yiyom, çarşambaya kadar keyfini sürüp vedalaşcam 43 yıllık arkadaşımla, her yakışımda sen defoluyoon,bu iş bitti diyom kendisine..

25emel 09-06-2007 11:00 PM

Ynt: Sigarayi birakmayi istemekten vazgecmeyin - Don't give up giving up
 
e hadi hayırlısı bakalım wave .size güveniyorum aslında güveniyoruz desem daha uygun düşermi bilemedim dusun.ama bildigim kesin bir sey var oda 44 gercekten istediğinizde basaramayacağınız hiçbir şey yok !!! 44 görüyorumki kesin kararlısınız,yolun cogunu aşmıssınız coktan demektir buda.sigarayı bırakma sürecinde yaşadıklarımı SİGARASIZ GÜNLER KLUBÜ > Sigara ve Sağlığnıza Etkileri > Bırakma Sürecinde Yaşananlar > Konu: Bırakma Sürecinde Yaşananlar alanına yazmıştım okudunuzmu bilmiyorum ama karar verip teslim olup yola cıkınca e birde kendini rahat bırakınca corap sökügü gibi geliyor gerisi...yeterki kendinizi yarı yolda bırakmayın... sapkal89 seviyorum sizi... 44


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.