Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Genel Sağlık

Uyarılar

margarine yasak

Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim ve Genel Sağlık margarine yasak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız son günlerde tv de gördüğüm margarin zararsızdır reklamlarına ithafen.. margarine yasaklama... evde hazırlanmayıp dışarıdan alınan hemen her gıda ürününde bulunan trans yağlar (margarinler) insan sağlığını tehdit ediyor. sıvı bitki yağlarının hidrojenle katılaştırılmasıyla oluşturulan trans yağlar, oda sıcaklığında akmadığı ve fiyatı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Sağlık telkin cd indir izle İstanbul Genel Sağlık nerededir kimdir Genel Sağlık çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Sağlık hipnoz Genel Sağlık olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Sağlık hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Sağlık kuantum düşünce kitap haberi

margarine yasak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-05-2008, 04:11 AM   #1 (permalink)
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart margarine yasak

son günlerde tv de gördüğüm margarin zararsızdır reklamlarına ithafen..

margarine yasaklama...
evde hazırlanmayıp dışarıdan alınan hemen her gıda ürününde bulunan trans yağlar (margarinler) insan sağlığını tehdit ediyor. sıvı bitki yağlarının hidrojenle katılaştırılmasıyla oluşturulan trans yağlar, oda sıcaklığında akmadığı ve fiyatı da ucuz olduğu için üreticiler tarafından tercih ediliyor.

bisküvi, çikolata, kek, gofret, mayonez, cips başta olmak üzere ambalajının üzerinde 'hidrojene nebati yağ' yazan bütün ürünlerde trans yağ kullanılıyor. ayrıca özellikle kızartma türü gıda hazırlayan büfe, lokanta gibi toplu tüketim yerlerinde defalarca kullanmaya dayandığı için bu yağlar tercih ediliyor.

vücuda hiçbir faydası olmadığı gibi birçok zararı bulunan trans yağların kullanımı birçok ülkede sınırlandırılmaya çalışılıyor. ülkemizde ise, türk standartları enstitüsü'nün bitkisel margarin standardı dikkate alınarak tarım bakanlığı tarafından toplu tüketim yerlerinde çeşitli denetimler yapılıyor. ancak kızartma yağlarının birden fazla kullanımı ile ilgili henüz yasal bir düzenleme bulunmuyor. tarım bakanlığı, üniversitelerle işbirliği içinde bir mevzuat hazırlamak üzere çalışmaya başladığını açıkladı.

acıbadem bursa hastanesi beslenme ve diyet uzmanı petek arı turacı, trans yağların kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini, aynı zamanda kansere yol açma riski taşıdıklarını belirtiyor. turacı'nın verdiği bilgilere göre, trans yağların kolesterol üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor. özellikle kötü kolesterolün (ldl) düzeyini artırıcı, iyi huylu kolesterolün (hdl) düzeyini düşürücü etki gösteriyor. ingiltere'de yapılan 25 yıl süreli bir araştırmada trans yağlardan alınan kalori yüzde 2 oranında arttığında, kalp hastalığı riskinin ikiye katlandığı belirtilmiştir.

2008'de amerikada yasak başlıyor

trans yağların büfe ve restoranlarda kullanımı ile ilgili ülkemizde yasal bir düzenleme bulunmuyor. abd'de fda, besin etiketlerinde trans yağların da belirtilmesini zorunlu kıldı. bu karar, yıllar süren duruşmalar, yorumlar ve müzakerelerden sonra alındı. alınan karara göre, new york şehrinde temmuz 2007'ye kadar porsiyonlarda en fazla 0,5 gr trans yağ kullanılabilecek; 1 temmuz 2008'de de bütün yemeklerde trans yağ kullanımı yasaklanacak. karar, içinde çok ünlü fast food restoranların da bulunduğu 24 bin işletmeyi kapsıyor. danimarka 2003'te çıkardığı bir yasayla, trans yağ içeren ürünlerin satışını sınırlayan ilk ülke oldu. dünyada en çok trans yağ tüketilen ülke olan kanada 2005'te çıkardığı bir yasayla 0,2 gramın üzerindeki trans yağ miktarının ürün paketinde belirtilmesini mecburi kıldı. abd'nin california eyaletinde tiburon kentindeki restoranlar geçen yıl trans yağ kullanmaktan kendi kendilerine vazgeçtiler. fda ise 0,5 gramın altındaki trans yağ miktarının 0 sayıldığını belirtmektedir. etiketlemedeki yenilikler ile yılda 600-1200 kalp vakasının önüne geçileceği tahmin ediliyor.

sıradan tüketicinin her gün kullandığı trans yağların başında margarin geliyor. katı margarinlerde trans yağ asiti oranı yüzde 10-35 arasında, yumuşak margarinlerde ise yüzde 0,8-0,9 arasında değişiyor. fast-food restoranlarında ve büfelerde kullanılan kısmi hidrojene kızartma yağları trans yağların bulunduğu önemli bir kaynağı oluşturuyor. bu yağlar tekrar tekrar kullanılabildikleri ve daha ucuz oldukları için tercih ediliyor. bir diğer önemli trans yağ asidi kaynağı ise bisküvi, çikolata, kek, gofret, mayonez, cips gibi ticari ürünler. trans yağ kullanılınca ürünlerin içindeki yağ, oda sıcaklığında erimiyor. ayrıca ürünün raf ömrü uzuyor. üreticinin menfaatı uğruna milyonlarca tüketicinin hayatına, sağlıklı yaşamına ihanet ediliyor.

"margarinler, trans yağ içerirler ve yapaydır"

petek arı turacı, yeni teknolojilerle üretilen margarinlerin tereyağları kadar bile doymuş yağ içermediği, dolayısıyla zararsız olduğu şeklindeki iddialara şu cevabı veriyor: "doymuş yağ oranının tereyağında daha yüksek olduğu doğrudur; ancak margarinlerin trans yağ asiti içerikleri hâlâ tereyağına oranla daha fazladır ve yapaydır. ayrıca, sağlık açısından olumsuz olarak bilinen doymuş yağların (tereyağ, peynir, kaymak) bile vücutta bir işlevi vardır. hidrojen yapısı değiştirilerek üretilen trans yağlar ise kesinlikle vücutta hiçbir faydalı işleve sahip değildir. yumuşak margarinler katı olanlara kıyasla daha az trans yağ içerir; ancak trans yağın az miktarı bile sağlığı tehdit edecek boyutlardadır". türkiye'de konu ile ilgili yasal bir düzenleme olmadığı için içindekiler listesinde 'hidrojene yağ' ifadesi bulunan gıdalardan uzak durulmasını tavsiye eden turacı, "içindekiler listesinde bu ifade ne kadar önde ise, yiyecekte o kadar çok trans yağ var demektir." diyor.
(kaynak:zaman)

yediğimiz her hazır gıdada margarin var!

beslenme ve diyet uzmanı petek arı turacı'nın verdiği bilgiye göre, trans yağ asiti içerikleri bir araştırmaya göre ülkemizdeki bisküvi çeşitlerinde yüzde 1,0-30,5, gofrette yüzde 21,8, mısır cipsinde yüzde 0,7, kek çeşitlerinde yüzde 4,6, krakerde yüzde 2,1, milföy hamurunda yüzde 16,3 tür. türkiye'de içinde hidrojene yağ bulunan gıdaların paketinde bu 'hidrojene nebati yağ' olarak ifade ediliyor; ancak buna bile çok az pakette rastlanıyor.

margarin üzerine doktorasını yapmış bir uzmanın yazısından:

" diploma tezimi '' ünlü '' bir margarin fabrikasında hazırladım. adam gibi ''kokusuzlastırılmış ve arıtılmış sıvı pamuk çekirdeği yağı'nı ''hidrojene ederek'' doyurmanın ve de vücut ısısına son derece tehlikeli şekilde yaklaştırmanın ''nesinin'' akla uygun olduğunu ne ben çözebildim ne de bu konuda benden çok daha bu konuyu bilmesi gerekenlere 'tüm uğraşmalarıma rağmen' çözdürebildim!!! stajımı ve tezimi basarıyla bitirdim,hocama teslim ettim !! o gün bugündür ''ağzıma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguluyorum.

ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim:
* yağ asitleri çok yüksektir, koroner kalp hastalığı riskini 3 kat arttırır.
* toplam kolesterolü ve ldl'yi yükseltir. (kötü kolesterol)
* hdl'yi düşürür. (iyi kolesterol)
* kanser riskini beş katına çıkarır
* anne sütünün kalitesini düşürür
* bağışıklık sistemini zayıflatır.
* ensülin tepkisini düşürür.
* margarin vücudumuzdaki toplam uzunluğu 100 km. olan ıdy (insan damar yolları) 'nin katilidir.
* alkolden de, sigaradan da daha kapsamlı zararlıdır.

margarin ambalajlarına,''kesinlikle'' , sigara ambalajlarına getirilen zorunluluk getirilmelidir. margarin sağlığa ''çok zararlıdır'' yazılmalıdır.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-05-2008, 12:01 PM   #2 (permalink)
birmutluluk
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: margarine yasak

çok güzel belirtmişsin teşekkür ederiz canım çok doğru yazxdıkların
ben de yıllardır evimde kullanmıyorum sağlığa önem verenlerdenim
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


margarine yasak

Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim ve Genel Sağlık margarine yasak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız son günlerde tv de gördüğüm margarin zararsızdır reklamlarına ithafen.. margarine yasaklama... evde hazırlanmayıp dışarıdan alınan hemen her gıda ürününde bulunan trans yağlar (margarinler) insan sağlığını tehdit ediyor. sıvı bitki yağlarının hidrojenle katılaştırılmasıyla oluşturulan trans yağlar, oda sıcaklığında akmadığı ve fiyatı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Sağlık telkin cd indir izle İstanbul Genel Sağlık nerededir kimdir Genel Sağlık çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Sağlık hipnoz Genel Sağlık olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Sağlık hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Sağlık kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.