Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Genel Kişisel Gelişim Cd'leri

Uyarılar

Genel Kişisel Gelişim Cd'leri Genel Kişisel Gelişim ve Konu ile İlgili Cd'ler

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK

Kişisel Gelişim Klubü ve Genel Kişisel Gelişim Cd'leri İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK Beden Dili , Sözsüz İletişim olarak da bilinir . Sözcükler ve onların ifade ettiği anlamın ötesinde sunduğumuz iletişim yollarının en önemlisidir . Beden Dili mesajları yüz ifadeleri ( mimiklerle ) , el , kol ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Kişisel Gelişim Cd'leri telkin cd indir izle İstanbul Genel Kişisel Gelişim Cd'leri nerededir kimdir Genel Kişisel Gelişim Cd'leri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hipnoz Genel Kişisel Gelişim Cd'leri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Kişisel Gelişim Cd'leri kuantum düşünce kitap haberi

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-02-2008, 10:01 PM   #1 (permalink)
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK

Beden Dili , Sözsüz İletişim olarak da bilinir . Sözcükler ve onların ifade ettiği anlamın ötesinde sunduğumuz iletişim yollarının en önemlisidir .

Beden Dili mesajları yüz ifadeleri ( mimiklerle ) , el , kol ve bedenimizin hareketleri ( jestler ) ve vücudumuzun duruşuyla olduğu gibi ses tonu , sesin yüksekliği ve vurgulamalarla da iletilir.

Prof. A. Mehrabian ( UCLA ) 1971 yılında gerçekleştirdiği araştırmalarda ulaştığı sonuçlar o tarihte derin yankılar uyandırmıştır . Araştırma sonunda ; insanlar arası iletişimde , kelimelerin etkisini %7 , nasıl söylendiğini %38 , bedenimizle verdiğimiz mesajların etkisini ise %55 olarak bulunmuştur. . Yazılı iletişimde bu konunun önemine daha önceki yazılarımızda ( “Yönetim Danışmanlığı “ bölümü “ Etkili İletişim ve İlişkilerimiz “ ) değinmiştik .

Davranışlarımız ve bedenimizi nasıl kullandığımız , duygularımızı ve iç dünyamızı etkiler .
Katıldığım bir seminerde bedenimizle birlikte baş ve gözlerimizi nasıl kullandığımızın önemi vurgulanmıştı . Şimdi bir deney yapalım :
Derin bir nefes alın ve yavaşça boşaltın - burundan alıp burundan verin - . Başınızı dik duruma getirin ve gözleriniz yukarı ortaya baksın . Bu nefes alış-veriş doğru şekilde yapıldığında , kendinizi kötü hissetmeniz neredeyse imkansızdır .

İç dünyamız da bedenimizi etkiler. Moralimiz bozuk olduğunda başımız yana eğilir , omuzlar sarkar bakışlarımız donuklaşır vb. O zaman bu karşılıklı iletişimin farkına vararak , onu kendimizi güçlendirmek için kullanabilir , davranışlarımızı değiştirerek iç dünyamızı etkiliyebilir ve ruh halimizi olumluya çevirebiliriz .
Bu konuda yazılmış kitaplar , çeşitli kurum ve kuruluşların tertiplediği seminerler ve eğitimler “Beden Dili “ ni doğru anlamamızı ve kullanmamızı sağlayacaktır . Burada konuyla ilgili önemli noktalar hatırlatılacaktır .

“Beden Dili” nde en önemli nokta bilgi akışının sürekli oluşudur . İki ya da daha çok insan bir araya geldiğinde bu mesajlar karşılıklı olarak gönderilmekte ve alınmaktadır . Gönderdiğimiz mesajlar sürekli olarak karşıdakine ulaşmakta ve hakkımızda kanaat oluşmaktadır . Aynı zamanda biz de karşıdan sürekli mesaj almakta ve değerlendirmekteyiz .

Beden dili kolay kolay kontrol edilemez . Bu yüzden zorlamayla yapılan hareketlerde mutlaka açık verilir ve sahte olarak algılanır . Kontrol , ancak bu konuda uzmanlaşacak kadar bilgi ve tecrübe sahibi olan kimselerce sağlanabilir . Beden dili tek bir hareketten oluşmaz , yüz , el , kol , beden ve ses mesajı birlikte iletir . Bunlardan her hangi biri diğerleriyle tam uyum içinde olmazsa , karşımızdakinin hakkımızdaki kanaati olumsuz olacaktır .

Mimikler , jestler , vücut duruşumuz - postür- ve sesimimizi nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili teknikler çeşitli kitaplar ve makalelerde resimlerle detaylı biçimde açıklanmaktadır . Her yönetici adayının ve yöneticinin olmazsa olmaz görevlerinden birincisi ; Beden Dilini doğru okumayı ve kullanmayı bilmek ve uygulamaktır .

Beden Dilini doğru kullanmanın günlük yaşantımızda önemi açık… Ama özellikle İşe giriş Mülakatları ve Pazarlama alanındaki önemi ve ağırlığı hayati önem taşır . İş ve özel arkadaşlarımızla , karşılaştığımız bütün insanlarla olan ilişkimizin kalitesi ve toplum içindeki etkinliğimiz beden dilini doğru kullanmamıza bağlıdır . Fakat işe giriş mülakatı ve pazarlama sırasında başarı veya başarısızlık beden dilinin doğru kullanılıp kullanılamadığıyla bire bir ilişkilidir .

İK yöneticisi dostum işe alınan ve kabul edilmeyen adaylarla ilgili şu ilginç anekdotu anlatmıştı . “ İlk yöneticiliğim döneminde işe müracaat eden bir adayla konuşurken birden rahatsızlık duydum . Masanın önünde oturmakta olan aday masaya dirseğini dayamış , masaya yaslanarak oturmaktaydı . Alan ihlali olarak tanımlanan bu hareketi beni huzursuz etti , aday durumun farkına varmadan mülakat sonuna kadar da tavrını değiştirmedi . Adayın elenmesindeki en önemli faktörlerden biri bu davranıştı “ diye anlatmıştı . Beden dili ile verilen yanlış mesajın benzerlerini - farklı bağlamlarda - biz de tekrarlıyor muyuz acaba ?

İş yaşamında etkisi inkar edilemeyen Beden Dilinin özel hayatımızda da ne kadar önemli olduğunu biliriz . Bir partideki davranışlarımız , yeni insanlarla tanıştığımızda ilk intibanın kalitesi , başarılı ve kaliteli ilişkiler için olmazsa olmazlardandır .

Beden dilini doğru kullanmak sonuçtur . Sonuçla değil , nedenle uğraşmak onun üzerinde çalışmak daha önemlidir . Bedenimizi ve sesimizi nasıl kullandığımızın farkına varmak kişisel değişim ve gelişimimiz yolunda atacağımız etkili ilk adımdır . Bedenimizi , mimikleri , jestleri ve sesimizi kısaca beden dilini doğru kullanan insan ; inandıklarını söyleyen olduğu gibi görünen insanlardır .

“Ya olduğun gibi görün , ya göründüğün gibi ol “ diyen Mevlana veya

“İnsanların hepsini bir zaman ; hatta bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ; ancak insanların hepsini her zaman aldatamazsınız . “ diyen Abraham Lincoln , bu noktaya işaret ediyorlardı .

Kendine güvenen , inançlı ve aktif imajın karşıdakilerce algılanmasını istiyorsak bu tutum ve davranışları destekleyen inançların gelişmesi ve yerleşmesi için sistemli bir biçimde çalışmalıyız . Kendine güvenen ve başarabileceğine inanan insanların davranışları ve konuşmaları tutarlıdır . Beden Dili’nin teknik inceliklerini derinlemesine öğrenirken , Kendine Güven ve Özgüvenimizi yükseltecek çalışmalarımız , tutarlı ve sürdürülebilir başarılarımızın garantisi olacaktır .

İşyerinde Beden Dili için Birkaç Örnek :

İşyerinde sık sık karşılaşabileceğimiz bir kaç davranışın ne anlama geldiğini inceleyelim . ( Dikkat , bu açıklamalar sadece genel bilgi için verilmiştir . Her hareket , kullanıldığı bağlamda ve diğer hareketlerle beraberce incelendiğinde doğru sonuçlar verir .)

Parmaklar bir birine dokunararak – piramit kurarak- ellerin vücudun önünde tutulması :
Bu genelde ast-üst ilişkisinde rastlanır . Kendine güven ve ben her şeyi bilirim mesajı verir .

Konuşurken eller yukarıdadır - göğüs hizası ve yukarı - parmaklar yukarı bakar .( Şekil)
Dinleme pozisyonunda eller aşağıda tutulur parmaklar aşağı bakar .

Bu hareketi doğru yorumlamak için öncesine bakmalıdır . Eğer önce olumlu işaretler alındıysa – açık avuç içi , öne eğilme – sonuç olumlu olacaktır .
Eğer piramit , olumsuz işaretleri takip ederse – bacaklar çapraz , kollar göğüste kavuşmuş – sonucun olumsuz olacağını bekleyebiliriz .

Kolların göğüste kavuşturulması :

En çok tartışılan pozisyonlardan biridir . Genelde , olumsuz veya savunmacı bir durumu bildirir . Pek çok insan duyduklarıyla mutabık olmadıklarında bu pozisyonu seçerler . Eğer sizi onaylasalar da , size karşı olumsuz tavır içinde olduklarını düşünebiliriz . Bu durumda en iyisi , hangi konularda ayrıldığınızı sormak ve çözümlemektir . Eller çözüldüğünde olumsuz tavır gevşeyecektir .

Bir elle diğer eli arkada kavramak :

Filmlerde ve eski tablolarda Napolyon bu pozisyonda gösterilir . Günümüzde Prens Charles bu görünüşle adeta özdeşleşmiştir . Baş yukarıda , çene kalkık , bir el diğerini arkada kavramış olarak dik duruş .
Bu duruş kendine güven ve üstünlüğün işaretidir . Bu durumda , karnını , göğsünü ve boğaz bölgesini açan kimse herkese “ben korkusuzum , sizlerden üstün durumdayım “ demektedir .
Gergin durumdayken elleri tutmak gerginliği azaltır , sakinleştirir ve durumu kontrol altına almamızı kolaylaştırır.

Hareketleri aynalamak :

Eğer birisiyle uyum ve birlikteliğinizi göstermek istiyorsanız , onun hareketlerini tekrarlayın . Kısa zamanda samimi ve sıcak ortam doğacaktır . Birbirleriyle uyum içinde ve aynı fikirde olan insanlar bir süre sonra birbirlerinin hareketlerini kopyalamaya başlarlar .

Bu karşıdakini rahatlatır ve iletişimi güçlendirir . ( Burada en önemli husus karşıdakini maymun gibi taklit ediyor görünmemektir . ) Bazan bu çapraz aynalamak olarak da ortaya çıkabilir . Karşıdakinin sağ el , kol , bacağıyla yaptığını sol el , kol ve bacağımızla yansıtmak . Bu durum da aynalamak kadar etkilidir ve anlaşılması daha zordur .

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK

Kişisel Gelişim Klubü ve Genel Kişisel Gelişim Cd'leri İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİ ETKİN KULLANMAK Beden Dili , Sözsüz İletişim olarak da bilinir . Sözcükler ve onların ifade ettiği anlamın ötesinde sunduğumuz iletişim yollarının en önemlisidir . Beden Dili mesajları yüz ifadeleri ( mimiklerle ) , el , kol ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Genel Kişisel Gelişim Cd'leri telkin cd indir izle İstanbul Genel Kişisel Gelişim Cd'leri nerededir kimdir Genel Kişisel Gelişim Cd'leri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hipnoz Genel Kişisel Gelişim Cd'leri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Genel Kişisel Gelişim Cd'leri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Genel Kişisel Gelişim Cd'leri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.