Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Geliştiren Yazılar

Uyarılar

iletişim

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar iletişim Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir. Kişilerarası iletişim : Genel olarak kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişime kişilerarsı iletişim denir. ÖRNEK: A ) Öğretmen ile öğrenci arasındaki konuşmalar. B ) Anne-baba çocuk arasındaki ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi

iletişim

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-05-2008, 05:33 PM   #1 (permalink)
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart iletişim

Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.

Kişilerarası iletişim : Genel olarak kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişime kişilerarsı iletişim denir.

ÖRNEK:

A ) Öğretmen ile öğrenci arasındaki konuşmalar.

B ) Anne-baba çocuk arasındaki ilişkiler.

C ) Bakkaldan ekmek alan müşteri ile satıcı.

arasındaki konuşmalar vs...

İLETİŞİMİN ÖZELLİKERİ
1- İletişimde İlk Dakika (Başlangıç) Önemlidir:

İnsanlar arasındaki ilk karşılaşma, yapılan ilk konuşmalar, kısa ilk izlenimler büyük önem taşır. Devam eden bir ilişkide Mesela; anne ile çocuk iletişiminde, iletişime başlama anı çok önemlidir. Örneğin; çocuğun kendisi için çok önemli bir konuyu veya haberi annesine verdiği düşünelim. Annesinin ilgisiz beden duruşu, tepkisiz yüz ifadesi iletişimi tamamen koparır ve iletişim başlamadan biter.

2- İletişim Sadece Bilgi Alışverişi Değildir:

İletişimde bilgi ile birlikte duyguların aktarılması, ses tonunu, jest ve mimiklerin beden dilinin etkili olarak kullanılması gerekmektedir.

3- İletişim Kişiye Değil Kişiyle Yapılır:

İletişim onu oluşturan bireylerden birinin aktif oluşu diğerinin ise onu seyretmesi veya sus pus dinlemesiyle olmaz. Kısaca; iletişim ortak bir platformda yürütülür.

ÖRNEĞİN:

Anne babanın veya öğretmenin çocuğun konuşmasına fırsat vermeden yaptıkları konuşmalar etkili bir iletişimden çok konuşmacının boş yere nefes tüketmesinden ibarettir.

BENİM SÖYLEDİĞİMİ YAPMALISIN, BURADA BENİM SÖZÜM GEÇER, SEN DOĞRUSUNU BİLEMEZSİN ANLAYIŞIYLA KİŞİYE ÖNEM VERMEYEN BİR ANLAYIŞLA ETKİLİ İLETİŞİM KURAMAYIZ.

İLETİŞİMİN TEMEL KURALLAR
Konuşulanları yarıda kesmeyin.
Kişiler hakkında yorum yapmayın.
Yargılamayın ve eleştirmeyin.
Dinlerken başka şeyler yapmayın.
Kişileri karar vermeye, yorum yapmaya zorlamayın.
Savunmaya geçmeyin, sadece dinleyin.
Çok fazla konuşmayın.
Anlatılanlara gülmeyin, alaya almayın.
Duygularınızı gizlemeye çalışmayın.
Daha iyi anlamak için sorular sorun.
Geri bildirim verin.
Empatik, sabırlı ve kabul edici olun.
Yumuşak bir sesle ve acele etmeden konuşun.
Göz teması kurun.
Çocukla yüz yüze konuşun.
Etkileşime önem verin, uygun olduğunda kişiye dokunun ve sarılın.
İLETİŞİM ENGELLERİ
• İletişimde dinlemek ve anlamaya çalışmak yerine hemen yargılamak.

• Tek bir olaydan giderek kişiyi tanıdığımızı düşünmek.

• Beklentilerimizin söyleneni yorumlamakta etkili olması.

• Kendinizi ifade etmekten kaçınmak, onun yerine anlaşılmayı beklemek.

• Konuştuğumuzda da herkesin bizim düşünce ve duygularımızı hemen anlayıp onaylaması ve paylaşması gerektiğine inanmak.

• Kendi kişisel algımızı gerçekleşmiş gibi düşünmek.

ETKİLİ İLETİŞİMDE EMPATİ
Empati; bir kişinin kendisini karşıdaki kişinin yerine koyarak olaylara onun bakış açısıyla bakması, o kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak hissetmesi ve bu durumu ona iletmesidir.

Empatinin 3 Aşaması Vardır:

1- Empati kuracak kişi kendisini karşıdaki kişinin yerine koymalı olaylara onun bakış açısıyla bakmalıdır. Çünkü; her insan dünyaya kendine özgü bakış tarzıyla bakar. Eğer; bir insanı anlamak istiyorsak dünyaya onun bakış açısıyla bakmalıyız.

2- Empati kurduğumuz kişinin hem duygularını, hem de ne düşündüğünü bilmeliyiz. Ancak; o zaman karşımızdaki kişiyi anlayabiliriz.

3- Empatinin son öğesi ise; yaptığımız empatiyi karşımızdaki kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlasak bile karşımızdaki kişiye uygun bir şekilde ifade etmeliyiz.

İYİ BİR İLETİŞİMCİ

Anlaşılır, nazik bir dil kullanır.
Dinlemesini bilir.
Duygularını kontrol altına alır.
Soru sorar, sorulmasına izin verir.
Güç çatışmasına girmez.
Beden dilini amaca uygun kullanmasını bilir.
DUYGULARINI İFADE ETMEDE ÇOCUĞA YARDIM
Öğretmenin veya ebeveynin kendini ifade etmesi için çocuğa yardımcı olması gerekir.

Duyguyu reddetmek yerine - Duyguyu isimlendirin.
Açıklama ve mantık yerine - Çocuğa isteklerini bir hayal dünyasında sunun.
Sorular ve öğütler yerine - Bir sözcükle onaylayın. (Öyle mi ?, Hımmm..)

ÖNERİLER
1 ) Çocuğunuza zaman ayırın. Çocuğunuzla birlikte geçen zaman asla boşa harcanan zaman değildir. Çocuğu sevmek, ona bolca ve pahalı oyuncak almak değil onunla ortak faaliyetleri paylaşmak, ona zaman ayırmak, onunla oynamaktır. Çocuğu sevmek, sözle sevgiyi ifade etmenin ötesinde, eylemle bu duyguyu ona yaşatmaktadır.

2 ) Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zaman tüm dikkatinizi ona yoğunlaştırın. Bu nedenle de, başka bir işle meşgulken değil, kendinizi rahat hissettiğinizde çocuğunuzla ilgilenerek, anne yada baba olmanın keyfini çıkarın.

3 ) Aşağılamak, suçlamak, çocuk adına karar vermek yerine, çocuğu dinleyin.

4 ) Dinlendiğini gören çocuk kabul edildiğini, dolayısıyla sevildiğini düşünen çocuktur.

5 ) Göz kontağı kurarak, gülümseyerek kabul belirtisini beden diliyle pekiştirin. Böylelikle çocuk “kişiliğine saygı duyulduğunu”’ düşünerek iletişimini sürdürür.

6 ) Anne ve babasının kendisini dinlediğini gören çocuk duygularını ifade etme olanağı bulur. Aldığı tepkilerle “ anlaşıldım”’ duygusunu yaşar. Böylelikle rahatlar.

7 ) Çocuğunuza karşı davranışlarınızda tutarlı olun. Kendi içinizde çelişkili davranışlarda bulunmanız yada anne ve babanın birbiriyle çelişen biçimde davranması, çocuğu ‘doğru’yu bulma konusunda zorlar.

8 ) Çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırmayın. Çocuk, anne ve babası tarafından önemsenmek, değerli bir insan olarak kabul edilmek ihtiyacındadır. Onun başka çocuklarla karşılaştırılması, kendini değerli bir insan olarak görmesini engellerler. Çocuğun kendine özgü, bağımsız bir birey olarak kabul edilmesi, ruh sağlığının temelini oluşturur.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


iletişim

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar iletişim Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir. Kişilerarası iletişim : Genel olarak kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişime kişilerarsı iletişim denir. ÖRNEK: A ) Öğretmen ile öğrenci arasındaki konuşmalar. B ) Anne-baba çocuk arasındaki ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.