Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Geliştiren Yazılar

Uyarılar

mutluluğun eğitimi

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar mutluluğun eğitimi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Mutluluğun öğrenilebilen bir duygu olduğu kanıtlandı. İngiltere''de bir okul ilk defa müfredata mutluluk dersi koydu. Araştırmacılara göre asıl mutluluk kaynağı arkadaşlık. Bundan 30 yıl önce mutlu olmak daha basitti. Güzel bir yemek ya da yeni bir çift ayakkabı mutlu olmak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi

mutluluğun eğitimi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-06-2011, 08:33 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2011
Mesajlar: 197
Tesekkür: 243
166 Mesajinıza toplam 533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
*kelebek* is an unknown quantity at this point
Standart mutluluğun eğitimi

Mutluluğun öğrenilebilen bir duygu olduğu kanıtlandı. İngiltere''de bir okul ilk defa müfredata mutluluk dersi koydu. Araştırmacılara göre asıl mutluluk kaynağı arkadaşlık.

Bundan 30 yıl önce mutlu olmak daha basitti. Güzel bir yemek

ya da yeni bir çift ayakkabı mutlu olmak için yeterliydi. Ancak günümüzün materyalist toplumunda seçenekler çoğaldıkça tatminsizlik, rekabet çoğaldıkça da huzursuzluk artıyor. Artık mutluluğu arayanlar da soluğu çeşitli psikologlar, yaşam koçları, spiritüel gurular gibi danışmanların kapısında alıyor. Oysa bilim dünyası mutlu olmak için yeni bir alternatifin kapılarını araladı. Bilim adamları mutluluğun öğrenilebilir olduğunu savunuyor. Yani sorunları gidermeye odaklanmak yerine, hayattaki mutlulukları fark etmek gerek. Peki bunu nasıl başaracaksınız? Cevabı basit: Mutluluk dersleriyle!

ŞÜKREDEN KAZANIR

Aralarında Harvard ve Cambridge gibi üniversitelerden profesörlerin de bulunduğu pek çok bilim adamı, mutluluk üzerine sürdürdükleri araştırmaların sonucunu açıkladı: Mutluluk öğrenilebilir bir duygudur.

İnsanların duygusal reaksiyonları üzerinde şimdiye dek çok sayıda çalışma yapıldı. Mutsuzluğun sosyolojik ve psikolojik kaynaklarından, vücuttaki hormonal dengelere ve beyin taramalarına kadar birçok araştırma sonucunda artık insanı mutsuz yapan nedenlerin ne olduğu çözülmüş durumda. Uzmanlara göre bu sebepler ortaya döküldükten sonra bunları ortadan kaldırmak da pekala mümkün.

Pennsylvania Üniversitesi''nden Psikoloji Profesörü Martin Seligman mutluluğun evrim süreci içinde gittikçe azaldığını, koşulları sebebiyle modern insanın eskiye göre artık daha mutsuz olmasının normal olduğunu söylüyor: ''İnsan beyni evrim sürecinde negatif düşünceye yöneldi. Örneğin ilk insanların tek kaygısı vahşi bir hayvanın saldırmasıydı. Çünkü bu onun için en büyük tehditti. Oysa günümüzde insan beyni artık rekabeti de bir tehdit olarak algılıyor. Yan komşusunun kapısının önünde yeni bir BMW gördüğünde kaygıya kapılıp mutsuz olabiliyor.'' Harvard Üniversitesi profesörlerinden Psikolog Daniel Gilbert de mutsuzluğun sebepleri çözüldüğüne göre bunun değiştirilebileceğini söylüyor: ''Ne iyi bizim düşündüğümüz kadar iyi, ne de kötü düşündüğümüz kadar kötü. Bunlar tamamen öğrenilebilir anlayış biçimleri.''

Bilim dünyası mutluluğun sonradan edinilebilirliğini test eden araştırmalara da imza attı. Bu araştırmalardan birinde psikologlar deneklerden, sahip oldukları için şükran duydukları şeyleri bir günlüğe not etmelerini istiyordu. Sonuçta ortaya çıkan tablo şu oldu:

Her gün sahip olduğunuz için şükran duyduğunuz beş şeyi not ederseniz kesinlikle daha mutlu bir insan oluyorsunuz! Dahası araştırma bunu yapanların yapmayanlara oranla daha iyimser ve hedeflerine daha kolay ulaşabilen insanlara dönüştüğünü de söylüyor. Bir başka araştırma ise düzenli sporun antidepresanlarla aynı etkiyi yarattığını ortaya koyuyor.

Bu bilimsel çalışmalar sonucunda ABD ve Avrupa''daki 100 kadar üniversitede gençlerin mutluluğu yakalamasını kolaylaştırmak amacıyla akademisyenler tarafından ''Pozitif Psikoloji'' kursları da verilmeye başlandı.

OKULLARA DERS OLACAK

Peki mutluluğun formülü bu duyguyu öğrenmekten geçiyorsa neden çocukluktan itibaren öğretilmesin? Neden okullarda da okutulmasın?

İşte İngiltere''nin Berkshire kentindeki Wellington Koleji de, bu açıklamalar ışığında böyle bir girişim başlattı. Okul, Eylül ayından bu yana müfredatında mutluluk dersine de yer veriyor. 14 - 16 yaş grubundaki öğrenciler haftada bir saat pozitif olma, hayattan keyif alma, güzellikleri fark edebilme sanatı üzerine dersler görüyor. Bu derslerde eski Yunan''dan bugüne mutluluk üzerine yoğunlaşan felsefi söylemler tartışılıyor, karakter canlandırmaları yapılıyor, yeteneklerin, duyguların ve enerjilerin paylaşımı derslerde önemli bir rol oynuyor.

Okul müdürü Anthony Seldon ''Günümüzde okullarda tek başarı kriteri yüksek not'' diyor ve ekliyor: ''Bu düzen içinde eğitimin daha geniş amaçları olduğunu unutuyoruz. Bu dersler duygusal zekaya odaklanıyor. Mutluluk dersleriyle amacımız genel beklentiler içine hapsolmamış, materyalist bakış açısından sıyrılmış, kendisiyle sorunlarını çözmüş ve ne istediğini bilen mutlu gençler yetiştirmek.''

Kolej, bu girişimden başarılı sonuç alınırsa mutluluk derslerinin tüm sınıflarda okutulmasını planlıyor. Dersler amacına ulaşır ve dünya çapında yaygınlaşırsa gelecekte yüzümüzden gülümseme eksilmeyecek demektir.

HANGİ MUTLULUK KAYNAĞINI SEÇMELİ?

PARA: Bir yere kadar. Araştırmalar paranın satın alabildiği temel ihtiyaçlar karşılanınca insanların mutlu olduğunu, ancak bu sürecin sonunda yine mutsuzluğa düştüğünü gösteriyor. Yani parayla mutluluk olmuyor. Genellikle çok paraya sahip olan insan, zevklere yönelik bir çarkın içine hapsoluyor. Mutluluğu, zevklerine para harcayarak kazanmaya çalıştıkça, daha tatminsiz ve mutsuz birine dönüşüyor.

GENÇLİK: Hayır. Gençlik mutluluk getiren bir özellik değil. Araştırmalar, gençlerin orta yaşlılara oranla daha mutlu göründüğünü ancak hayatlarından memnun olan ve en güçlü tatmin duygusu yaşayanların aslında yaşlılar olduğunu ortaya koyuyor.

EVLİLİK: Belki. Evlilik mutluluk getirebilir çünkü araştırmalar evli çiftlerin yalnız yaşayanlardan daha mutlu olduklarını gösteriyor. Ancak daha kolay mutlu olabilen insanların evlenmeye daha yatkın olabileceği ihtimali, bu istatistiki bilginin güvenilirliğini bir nebze sarsıyor.

ARKADAŞLAR: Evet. İllinois Üniversitesi''nde yapılan geniş çaplı bir araştırma en mutlu insanların arkadaşları ve ailelerine bağlı olan, onlarla vakit geçirip pek çok şeyi yine onlarla paylaşabilen insanlar olduğunu ortaya koyuyor.

SOSYAL HAKLAR VE GÜVENLİK: Büyük ihtimalle. 1995 - 2005 yılları süresince yapılan istatistiksel çalışmalar şu sonucu veriyor: Mutluluk katsayısı en yüksek olan ülkeler Danimarka, İsviçre, İzlanda ve Finlandiya. Yani sosyal hak ve sosyal güvencenin en yüksek olduğu ülkeler. Danimarka''da ortalama mutluluk katsayısı 8.2 iken Zimbabwe''de bu oran ancak 3.3!

PİYANGO KAZANMAK: Hayır. Araştırmalar piyango kazanarak para ve mutluluğa kavuşanların bu ruh halinin en fazla bir yıl sürdüğünü ortaya koyuyor. Bir yılın sonunda ani gelen mutluluk uçup gidiyor ve insanlar genellikle eski hallerine geri dönüyor.

FELSEFİ SORGULAMALAR: Büyük ihtimalle hayır! Ünlü yazar ve filozof Albert Camus''nün sözlerine kulak verelim: ''Mutluluğun kaynağını aradığınız sürece asla mutlu olamazsınız. Hayatın anlamını arıyorsanız asla yaşayamazsınız.''
alıntıdır

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

*kelebek* isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-06-2011, 09:06 AM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Cevap: mutluluğun eğitimi

Mutluluğun ders olarak verilmesi çok güzel bir fikir..Ülkemizde de acilen gerçekleşmesi lazım..Tabii öncelikle mevcut ders müfredatının ve sınav sisteminin düzenlenmesi gerek :(
Paylaşımın için teşekkürler *kelebek*..
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-06-2011, 10:53 AM   #3 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Mar 2011
Mesajlar: 197
Tesekkür: 243
166 Mesajinıza toplam 533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
*kelebek* is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: mutluluğun eğitimi

ben teşekkür ederim yeni bir hayat.küçük şeylerin değerini bilmekle ilgili dersler verilse ne de güzel olurdu
*kelebek* isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-06-2011, 11:52 AM   #4 (permalink)
Yüzbaşı
 
Berilce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2011
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 834
Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Berilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of lightBerilce is a glorious beacon of light
Standart Cevap: mutluluğun eğitimi

Afganistan'a görevli giden bir arkadaşımın orada çektirdiği fotoğrafları
gördüm ve izlenimlerini dinledim. Kerpiç evlerde, yıkık dökük mekanlarda yaşamaya çalışan onlarca insan, arada bir sokaklarda görünen eski püskü arabalar, yollarda görülen çok az kadın (o da yalnız asla gezemiyor, Polis her an çeviriyor ve nereye gittiğinizi soruyor), yıkık dökük, tabelası dahi olmayan en kötü mahalle dükkanlarından daha kötü görünümde dükkanlar (meyve-sebze hemen hemen yok)... Cennette yaşıyoruz, daha çok çalışmam gerektiğini, bulduğum ve çalıştığım işte daha başarılı olmam gerektiğini, şükretmek için çok nedenim olduğunu daha da iyi anladım, hayatından mutsuz olanlar buyurun Afganistan'a... Savaş çok kötü bir şey, hiç olmamalı aslında, hiç yaşanmamalı...
Berilce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


mutluluğun eğitimi

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar mutluluğun eğitimi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Mutluluğun öğrenilebilen bir duygu olduğu kanıtlandı. İngiltere''de bir okul ilk defa müfredata mutluluk dersi koydu. Araştırmacılara göre asıl mutluluk kaynağı arkadaşlık. Bundan 30 yıl önce mutlu olmak daha basitti. Güzel bir yemek ya da yeni bir çift ayakkabı mutlu olmak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.