Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Filmlerin Konuları

Uyarılar

Filmlerin Konuları Filmlerin konuları hakkında bilgiler,filmin konusu

Harry Potter nasıl doğdu?

Serbest Kürsü ve Filmlerin Konuları Harry Potter nasıl doğdu? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * Daniel Radcliffe, Harry Potter rolünde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna hoşgeldiniz. İçerisi kocaman ve sıcak. Sınıfların bayraklarının altında asılı olan meşalelerdeki ateş içeriyi bu kadar ısıtmış. Pencerelerden yeşil tepeler görünüyor. Kocaman salonun tamamını uzun meşe masalar kaplıyor. Masaların üzeri ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Filmlerin Konuları telkin cd indir izle İstanbul Filmlerin Konuları nerededir kimdir Filmlerin Konuları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Filmlerin Konuları hipnoz Filmlerin Konuları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Filmlerin Konuları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Filmlerin Konuları kuantum düşünce kitap haberi

Harry Potter nasıl doğdu?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-04-2010, 03:24 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Harry Potter nasıl doğdu?

*





Daniel Radcliffe, Harry Potter rolünde





Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna hoşgeldiniz. İçerisi kocaman ve sıcak. Sınıfların bayraklarının altında asılı olan meşalelerdeki ateş içeriyi bu kadar ısıtmış. Pencerelerden yeşil tepeler görünüyor. Kocaman salonun tamamını uzun meşe masalar kaplıyor. Masaların üzeri ziyafete hazır. 400 öğrenci okul yılının bitişini burada kutlayacaklar. Yemek biter bitmez hareketli merdivenlerle çalışma ve dinlenme odalarına çıkacaklar.



Bu odalar Ortaçağ dönemini ve büyücülüğü anımsatan eşyalarla dolu. Gürül gürül yanan şöminenin önündeki meşe masada dev bir satranç takımı duruyor. Odanın her tarafına kitaplar atılmış. Bir köşede asılı duran panoda okul ile ilgili duyuru ve uyarılar var: ‘Uçmak Yasaktır!, ‘Sihirli İksirleri İçmeyin! ve de bir kitap var: ‘Vampirlerle Başetme Rehberi. Yan taraftaki sarmal merdiven sizi yatakhanelere çıkaracaktır. Her yatak odasında 5 yatak var. Yatakların yanındaki çekmeceler ise öğrencilerin ıvır-zıvırlarıyla dolu: baykuş kafesleri, fareler, kristal küreler ve komik kitaplar.



Burası maalesef sonradan yaratılmış bir masal dünyası. Aslında büyüklerin de hayran olduğu bir çocuk dünyası bu! 1997de çıkan ilk kitapla başlayan o büyük macera şimdi beyazperdede. Okurken gözümüzde canlandırdığımız bütün kahramanlar ve mekanlar artık canlı ve karşımızda.. Tam da hayal ettiğimiz gibi.! Büyük salon, yatakhaneler ve içlerindeki herşey sonradan yaratılmış dekorlar. Pencerelerden görülen yeşil tepeler aslında tablo! Etüd odasının hemen dışında bekleyen itfaiyecilerin görevi tümüyle ahşap olan dekoru bir yangın ihtimaline karşı beklemek.



FELSEFE TAŞI NASIL FİLM OLDU?



Harry Potter dizisinin ilk filmi olan Felsefe Taşı İngilterenin Hertfordshire bölgesindeki stüdyolarda çekildi. Ama hikayesi kimsenin basmak bile istemediği bir kitapla başladı. İngilterede herkesin elinde bir Harry Potter kitabı olmayan zamanlar da vardı! Yazarı Joanne Rowling, ilk kitabı bitirdikten sonra bastırmak için yayıncı yayıncı dolaştı.



Bloomsbury yayınevinde kitabı hasbelkader okuyan bir yayıncı yardımcısı hikayenin benzersiz olduğunu düşündü ve ilk baskısı yapıldı. Sessiz sedasız yapılan bir baskıydı bu. Kitabın bir kopyası da prodüktör David Heymana ulaşmıştı. Son zamanlarda başarısız filmlere imza atan Heyman İngiltereye yeni gelmişti ve bağımsız, küçük bütçeli filmlerle uğraşmak istiyordu. Kitabı asistanlarından birine verdi. Ertesi gün asistan kitabı bitirmiş ve Heymanı ikna etmişti: ‘Harry müthiş bir kahraman! Seyircisine yukarıdan bakmıyor, onlardan biri adeta. Anne ve babası ölmüş olduğundan sevimsiz akrabaları Dursleylerle yaşıyor. Çok başarılı bir öğrenci değil, tam aksi! Karakterindeki pek çok şeyle kendinizi özdeşleştirebilirsiniz. Çok olağanüstü olmayan ama çok olağanüstü şeyler başaran bir çocuk Harry. Heyman kitabı Warner Brosa götürür ve 700 bin dolara haklarını satın alırlar.



Senaryo yazımı için bir çok yazarla görüşülür. Sonunda Steve Kloves işi kabul eder. Fabulous Baker Boys ve Wonder Boys gibi kritiklerce beğenilen ama gişe başarısı fazla olmayan filmlere imza atan Kloves senaryoya başlamak için yazarla tanışmaya gider. ‘Onunla buluşacağım için çok heyecanlıydım. Benim eserini berbat etmeyeceğimi anlamasını istiyordum. Her ikisinin de favori kahramanının Hermione olduğu ortaya çıkınca ikili çabuk anlaşırlar.



SPIELBERG AYRILIYOR



Senaryo yazımına başlandığında Harry Potter ve Felsefe Taşı Amerikada da best-seller haline gelmiştir. Şimdi iş yönetmeni bulmaktadır. Brad Silberling (City of Angels, Casper) projeyle ilk ilgilenen yönetmendir ve projeden Spielberge bahseder. Spielberg hemen Rowling, Kloves ve Heymanla ilişkiye geçer. Rowlingin Spielbergün fikirlerinden pek memnun olmadığı o zaman dolaşan dedikodular arasındadır. Çünkü Spielberg ilk iki kitabı bir film yapmak ve bunu animasyon olarak gerçekleştirmek istemektedir. Bu sırada Spielbergün ‘yapılabilirler listesinde Harry Potterdan başka A.I, Memoirs of a Geisha ve Minority Report da vardır. Aylarca düşünen ve ekibi bekleten Spielberg sonunda A.I ile yoluna devam etmeye karar verir.



Yönetmen yarışı tekrar başlamıştır. Silberling bu sefer Rob Reiner, Terry Gilliam, Alan Parker, Ivan Reitman, Wolfgang Petersen ve Chris Columbusla görüşür. Burada sahneye Eleanor Columbus girer. 10 yaşındayken kitabı babasına zorla okutmuştur. Kızının zoruyla kitabı okuyan Chris Columbus hikayeye bayılmış ve menejerini arayıp filmle ilgilendiğini belirtmiştir.



Spielbergün filmi aldığı haberi geldikten sonra bir mucize isteyen Columbusun düşleri gerçek olmuştur. Heyman ve Rowlingi de etkilemeyei başaran Columbus, Rowlingi mest eden fikrini söyler: filmin tamamı İngiliz aktör ve aktrislerden oluşacaktır.



takım oluşunca Columbus, Heyman ve Kloves Rowlingi de alarak İngilterede kampa girerler. Detaylı olarak senaryo hazırlanır. Oscar ödüllü görüntü yönetmeni John Seale (The Talented Mr. Ripley,The Perfect Storm) gruba alınır. Yine Oscar ödüllü prodüksiyon tasarımcısı Stuart Craig (The English Patient) de aralarına katılar. Craigin 20 tasarımcısı Harrynin dünyasını yaratmak için işe koyulurlar, 300 kişi de bu dünyayı inşa etmektedir.



KİM NASIL SEÇİLDİ?



Takım Leavesdeni 2 yıllığına kiralar. Bu süre içinde ilk iki kitap filme çekilecektir. Columbus filmin 120 milyon dolarlık bütçesiyle hiç de ucuz bir film olmadığının farkındadır. Sihir gösterileri bilgisayar grafikleriyle yaratılacaktır. Kitabı tam yansıtması açısından mimariye çok özen gösterirler. Harrynin dünyası şekillenmeye başlarken oyuncu seçimi de başlamıştır. Yetişkinler çabuk bulunur.



Richard Harris okul müdürü Dumbledoreu, Maggie Smith de yardımcısı McGonagallı oynayacaktır. İksir hocası Snapei Alan Rickman, ‘dev adam Hagridi ise Robbie Coltranein oynaması kesinleşmiştir. Yetişkin rolleri oyuncularını bulurken filmin 3 anahtar oyuncusu hala belli değildir. Harry Potter rolü için tam 16 bin çocukla görüşülür ama Columbus Daniel Radcliffei istemektedir. Ama Danielin ailesi bunu kabul etmemiştir.



Columbus Danieli BBCnin David Copperfieldinde görmüştür. Danielin anne ve babası da sanat dünyasındadır ve çocuklarına izin vermemektedir. Neredeyse bütün çocuklarla tekrar görüşülür ama Daniel Radcliffe, Columbusun kafasından çıkmaz! Kafa dağıtmak için tiyatroya giden Heyman ve Kloves burada Radcliffe ve ailesiyle karşılaşır. Aslında fikirlerini değiştirmek üzere olan aile ikna olur ve Radcliffe deneme çekimine gider. Sonuç çok başarılıdır. Şimdi Danielin Ron ve Hermioneyi oynayacak çocuklarla geçinip geçinemeyeceği merak edilmektedir. Ron rolünü oynamak için Rupert Grint listededir.



Daniel Radcliffe,16 bin çocuğun arasından seçildi



Columbus ve prodüksiyon ekibinin, Harrynin dünyasını hazırlamaları için sadece 120 günleri vardı. Repliklerini ezberleyen ve nerede ne yapacağını bilen çocuklara ihtiyaçları vardı. Ama elinde olan devamlı ekibe şaka yapan bir grup yaramaz çocuktu. Radcliffe makyaj ekibini kandırıp bir gün kesik el, bir gün de morarmış bir gözle sete gelince Columbus kalp krizi geçiriyordu. ‘Bir Home Alone daha çekiyormuşum hissine kapıldım. Diye itiraf ediyor Columbus. Rupert Grint (Ron) Alan Rickmanın (Snape) komik resimlerini çizerken Rickmana yakalanır.



Aslında Rickman tam arkasında duruyordur. Ama Rickmanın da onun kadar şakacı olduğu ortaya çıkar. Rickman, Grintin çizdiği resimleri hatıra olarak saklar. Radcliffe ise bir gün Robbie Coltranein (Hagrid) cep telefonunu Türkçeye çevirir. ‘Yapması çok kolay, zor olan geri çevirmesi!! Radcliffein annesi oğluna bir özür mektubu yazdırır ve Coltranee yollar. Coltrane hala intikamını nasıl alacağını düşünüyor. Nasıl olsa önlerinde çekilecek bir film daha var!



Senaryo yazımı bittikten sonra Rowling ekibi kendi haline bırakır. Çekimleri sadece 3 kez ziyaret eder. Tüm çekimi kontrol eden yazarlara alışık olan ekip ona bayılır. Başları sıkıştıkça danışabilecekleri bir kaynak olarak görürler. Rowling, Columbusa gelecek kitaplarla ilgili ipuçları ve detaylar verir. Seti hazırlayan ekibe çizimlerinde yardımcı olur ve hatta kitapta yer almayan ama Harrynin karakterini daha iyi tanımaya yardımcı bir sahneyi senaryoya ekler. Film Amerika ve İngilterede ayrı isimlerle lanse edilecektir çünkü kitabın ismini de okyanusun iki kıyısında farklıdır (Amerikada Sorcerers Stone, İngilterede Philosophers Stone). Bu yüzden felsefe taşının yer aldığı sahneler iki kez çekilecektir. Columbusa göre bu işin kolay tarafıdır. İşin zor tarafı sihir gerektiren sahnelerin çekimidir. Quidditch karşılaşmalarının çekimleri 4 ay sürer ve Sony stüdyolarında dijital olarak iyileştirilir. Farklı yaratıklar farklı efekt stüdyolarınca yaratılır. Bir grup ejderha Norberti yaratırken bir grup Harrynin görünmezlik pelerini üzerinde çalışır. Projede küçük İngiliz efekt stüdyoları kadar ILM gibi devler de yer alır. ILM, projenin ikinci filmi olan Sırlar Odasında daha fazla yer alacaktır.



DEDİKODULAR EKSİK OLMUYOR



Filmin çekimleri sürerken adet olduğu üzere bir takım dedikodular ortaya atılır. Bu dedikoduları çıkaran filme reklam olması amacıyla bu işi yapan yönetmen Chris Columbustan başkası değildir. Bir İngiliz tabloid gazetesi sette şırıngalar bulunduğunu ana sayfadan duyurur. Oysa bunlar setteki şeker hastalarının kullandığı şırıngalardır.



Temmuzda internette bir gruba yazı yazan bir kişi, filmin ilk çekimlerini gördüğünü, çok beğendiğini ama Warner Brosun çok uzun bulduğunu söyler. Bir müddet sonra tekrar aynı kişi aynı gruba yazı yazarak Spielbergün The Daily Telegraphe aslında projeyi hiç beğenmediğini söylediğini belirtir. Spekülasyonlara göre bu yazıları yazan Columbusun ta kendisidir ve amacı Warnerı uzun bir filme ikna etmektir. Columbus bu iddiaları reddeder ve stüdyo gösterimleri sırasında dikkatsizlik yapmış olabileceklerini ve gerçekten birisinin filmi izlemiş olabileceğini belirtir. Ayrıca Columbus filmin süresinin tam da istediği gibi olduğunu ve 4 saatlik bir versiyonun zaten olmadığını belirtir. Filmin 2 saat olarak planlanan süresi kitabı ve olayları tam olarak sığdırabilmek adına 2.5 saate çıkarılmıştır.



Herkesin hem fikir olduğu tek konu Radcliffein Harry Potter rolüne nasıl da oturduğudur. ‘O benim gördüğüm en aklı başında ve harika çocuk. Bir çocuğu filme aldığınızda ailesine de bakmanız gerekiyor Columbus bu sözleriyle Macauley Culkin ve ailesine gönderme yapıyor ve Danielin anne ve babasının da çok aklı başında insanlar olduklarını söylüyor.



İnsanların filmi görmesinin sebebinin Radcliffe olduğu kadar filmin kendisi olmasını istiyor Columbus. ‘Bu bir çocuk filmi değil. Nasıl olabilir ki? Kitabı okuyanların yüzde 40ı erişkinler. Eğer ismim filmde olmasaydı insanlar benim yönettiğime inanmayacaklardı.



Eleanor Columbus ise Hogwartsda 1. sınıfa giden küçük bir öğrenciyi canlandırıyor filmde. Konuşmuyor ama halinden o kadar mutlu ki! Kim olmaz ki? Hayalinizdeki kitapta oynuyorsunuz, ama tabii herkesin babası bir Hollywood yönetmeni değil!





Kaynak: intersinema.com

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Harry Potter nasıl doğdu?

Serbest Kürsü ve Filmlerin Konuları Harry Potter nasıl doğdu? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * Daniel Radcliffe, Harry Potter rolünde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna hoşgeldiniz. İçerisi kocaman ve sıcak. Sınıfların bayraklarının altında asılı olan meşalelerdeki ateş içeriyi bu kadar ısıtmış. Pencerelerden yeşil tepeler görünüyor. Kocaman salonun tamamını uzun meşe masalar kaplıyor. Masaların üzeri ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Filmlerin Konuları telkin cd indir izle İstanbul Filmlerin Konuları nerededir kimdir Filmlerin Konuları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Filmlerin Konuları hipnoz Filmlerin Konuları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Filmlerin Konuları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Filmlerin Konuları kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.