Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Evlilik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/)
-   -   FİKİRE İHTİYACIM VAR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/621213-fikire-ihtiyacim-var.html)

zeytin85 22-06-2012 10:51 AM

FİKİRE İHTİYACIM VAR

arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim son bir haftadır hayatımla ilgili sanki bir farkındalık içindeyim herşeye olumlu bakmaya çalışıyorum iyi tarafları görmeye çalışıyorum derken dün yaşadığım bir olay üzerine beni yine olumsuz ruh haline bürüdü.eşim ailesiyle birlikte tatile gitmemizi istiyor.biz eşimle hiç başbaşa tatil yapmadık.bu sene gideriz diye düşünürken hayal kırıklığı yaşadım resmen.bütün yıl çalışıp bir haftalık tatilimi onlarla geçirmek istemiyorum.işin kötü yanı birde otel bile değil aynı evin içinde vakit geçiricez.en azından gidersek bile daha ileriki yıllarda gitmeliyiz.daha çok yeni evliliğimiz.böyle bir durumda nasıl olumlu düşünüp olaya pozitif bakabilirim.kendime nasıl bir telkin vermeliyimki.bana fikir verirseniz çok sevinirim.bir gün içinde kimyam bozuldu sanki sad456

nurbanu25 22-06-2012 11:00 AM

Cevap: FİKİRE İHTİYACIM VAR

sevgili zeytin,
ben de aynı dertten muzdaribim. ben geçen gün şu tekniği uygulamaya başladım.aklıma olumsuz bir düşünce geldiğinde "bundan sonraki düşüncemin ne olacağını çok merak ediyorum" diyosun, o düşünce hakikaten siliniyor.dünden beri gerkeçten kafam dingin.eft,z point,nefes egzersizi gibi yöntemler de var.ama bu basit yöntem gerçekten işe yarıyor.sevgiler...

zeytin85 22-06-2012 11:06 AM

Alıntı:

nurbanu25 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 825326)
sevgili zeytin,
ben de aynı dertten muzdaribim. ben geçen gün şu tekniği uygulamaya başladım.aklıma olumsuz bir düşünce geldiğinde "bundan sonraki düşüncemin ne olacağını çok merak ediyorum" diyosun, o düşünce hakikaten siliniyor.dünden beri gerkeçten kafam dingin.eft,z point,nefes egzersizi gibi yöntemler de var.ama bu basit yöntem gerçekten işe yarıyor.sevgiler...

teşekkür ederim denicem bunu belki kafamdan attıkça bu düşünceyi bir mucize gerçekleşir ve eşimle başbaşa gideriz :)

bumbada 22-06-2012 11:54 AM

eşine açık açık anlatsana

sweeet 22-06-2012 11:58 AM

Keşke eşin sana bunu söylemeden sen nasıl bir tatilin hayalini kurduğunu ona anlatsaydın. Yine de anlatabilirsin karşındakini kırmadan. Bu sene olmadıysa seneye bunu yapmalısın bence. Hatta seneyeyi beklemek neden aslında pek ala bir haftasonu da bir yerlere gidilebilir. Netice onun durumu da zor bir yanda sen bir yanda ailesi. Bunu söylüyorum çünkü asıl önemli olan bu fikrin kaynağı neresi? Eğer o istediyse en başından bunu farklı olur, ailesi istediyse farklı.

Hadi bir şey gelmedi elinden birlikte gittiniz diyelim siz yine başbaşa kalmanın bir yolunu bulursunuz. Bir akşam yemeğe gidersiniz bir akşam yürüyüşe çıkarsınız. Bir akşam bir kafede bir şeyler içersiniz. Hem belki o kadar da kötü bir fikir değildir. Eşinin ailesi ile aranızdaki ilişki ve diyalog nasıl bilmiyorum ama ne olursa olsun senin amacın tatilini en güzel şekilde geçirmek olsun. Hiç bir şeyin senin mutluluğuna engel olmasına izin verme. Hayat senin olumlu bakış açını ne kadar iyi koruyabileceğini denemek istiyor. Bunu başarabilirsin.

Olumlu düşüncelerin seninle olumsuzlar senden uzak olsun.

Sevgiler.

zeytin85 22-06-2012 12:02 PM

Alıntı:

bumbada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 825329)
eşine açık açık anlatsana

eşim biraz fevri bir insandır yani bazı konularda tepkilerini kestiremiyorum.bana diyeceği cevap şu (ben senin ailenle vakit geçirirken ne kadar keyif alıyorum yada diyecekki çocuk olunca ilgilensinler diye isteyeceksin ama)cevaptan eminim:)

zeytin85 22-06-2012 12:04 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 825330)
Keşke eşin sana bunu söylemeden sen nasıl bir tatilin hayalini kurduğunu ona anlatsaydın. Yine de anlatabilirsin karşındakini kırmadan. Bu sene olmadıysa seneye bunu yapmalısın bence. Hatta seneyeyi beklemek neden aslında pek ala bir haftasonu da bir yerlere gidilebilir. Netice onun durumu da zor bir yanda sen bir yanda ailesi. Bunu söylüyorum çünkü asıl önemli olan bu fikrin kaynağı neresi? Eğer o istediyse en başından bunu farklı olur, ailesi istediyse farklı.

Hadi bir şey gelmedi elinden birlikte gittiniz diyelim siz yine başbaşa kalmanın bir yolunu bulursunuz. Bir akşam yemeğe gidersiniz bir akşam yürüyüşe çıkarsınız. Bir akşam bir kafede bir şeyler içersiniz. Hem belki o kadar da kötü bir fikir değildir. Eşinin ailesi ile aranızdaki ilişki ve diyalog nasıl bilmiyorum ama ne olursa olsun senin amacın tatilini en güzel şekilde geçirmek olsun. Hiç bir şeyin senin mutluluğuna engel olmasına izin verme. Hayat senin olumlu bakış açını ne kadar iyi koruyabileceğini denemek istiyor. Bunu başarabilirsin.

Olumlu düşüncelerin seninle olumsuzlar senden uzak olsun.

Sevgiler.

evet belkide olumlu olmaya karar vermişken bu bir sınama belkide dediğiniz gibi çok iyi fırsatlarda yaratabiliriz o ortamda olumlu düşünmeye çalışmalıyım.teşekkür ederim :)

bumbada 22-06-2012 03:33 PM

Alıntı:

zeytin85 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 825331)
eşim biraz fevri bir insandır yani bazı konularda tepkilerini kestiremiyorum.bana diyeceği cevap şu (ben senin ailenle vakit geçirirken ne kadar keyif alıyorum yada diyecekki çocuk olunca ilgilensinler diye isteyeceksin ama)cevaptan eminim:)

ısrar et o zaman

zeytin85 22-06-2012 03:42 PM

Alıntı:

bumbada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 825338)
ısrar et o zaman

dediğim gibi biraz fevri tepkilerini kestiremiyorum bazı konularda çok rahat bazılarında anormal tepkiler verebiliyo.konuyu açmaya bile çekiniyorum açıkçası.galiba gidip keyif almaya çalışmaktan başka çarem yok teşekkür ederim ilginize dert köşesine çevirdim burayı kusura bakmayın çaresiz kaldığım için burada paylaşmak istedim.sevgilerimle...

cansuyu 22-06-2012 09:44 PM

Sevgili Zeytin..

çaresizliğinizi içimde hissettim..daha önceki paylaşımlarınızdan da benzer konuların geçtiğini hatırlıyorum..

uzaktan ahkam kesmek kolaydır.. belki de sadece anlatıp içinizi dökebilmenize yardımcı olabi,liriz.. daha fazlasına gücümüz yetmeyebilir..

ama empati yaparak düşündüm..
ben olsaydım ne yapardım??

birkaç noktaya takıldım paylaşmak isterim..

1... NEDEN? bu sorunun cevabını arardım.. eşim neden bunu istiyor? nedeni bilirsek çözme şansımız olabilir..

2... değiştiremeyeceğim bir durum mu değiştirebilir miyim saptamaya çalışırdım.. sizin eşinizle bunu konuşsanız dahi olumlu bir cevap alamayacağınızı düşündüğünüzü görüyorum.. ben olsam....
olumlu cevap alamayacağımı bilerek.. ama mutlaka bir kez ifade ederdim gerçeğimi.. çünkü böyle böyle kendimi ifade etmeyi yitirip susmayı öğrenmeyi istemnezdim daha evl,liğin başında..

3...bir mucizeye ihtiyacım varsa.. derhal olumlama kutumu devreye sokar.. isteğimi açık seçik yazar.. ve kendimi eşimle başbaşa bir tatilde düşlemeye başlardım.. çekim yasasını harekete geçirmeye çalışırdım..

daha bugün aklıma gelen bir şeyi olumlama kutuma yazıp attığımda şöyle düşündüm.. ne güzel.. niyet etmek için hıdrelleze gerek yok :)) olumlama kutumla her gün hıdrellez..

4... yine de durumu değiştiremeyeceksem mutluluk telkinini ve koruma kalkanı nı cep telime yükler.. tatilde her fırsatta dinlerdim.. ihtiyacım olacaktır kesin :))

5.... lütfen beni, affedin Zeytin.. bunu özel msj la da yazmayı düşündüm ama.yine de konu hakkında belki başkalarının da söyleyecekleri olur diye yazıyorum buraya.. tekrar özür dileyerek.. ama sanırım hepinizden oldukça büyüğüm.. beni forumun ablası sayın lütfen..

ben olsaydım Zeytin.. çocuk konusunda acele etmezdim.. bağımsız yaşayabildiğimizi görmek isterdim önce.. hatta gerekirse gizli olarak çocuk sahibi olmamaya çalışırdım..

sevgiyle ve düşlediğiniz güzelliklerle kalmanızı dilerim..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:14 AM.