Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Evlilik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/)
-   -   ana kuzusu... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/evlilik/371915-ana-kuzusu.html)

ayses 31-05-2009 04:21 PM

ana kuzusu...

arkadaslar bı konuda kafam oldukca karısık ve yardımlarınızı istiyorum..
ben nişalıyım ve nişanlım tam anlamıyla olmasada "ana kuzusu" diebileceğim türden biri :D nasıl tam olarak değ diceksiniz şöleki..her durumda öyle annesine çok düşkün bir insan değil ama bazı durumlarda dikkat ediyorumda karar vercegı zamanlarda yada yenı bısey yapacagı zamanlarda annesının fıkrıyle hareket edıyo..ılk baslarda benı bu kadar rahatsız etmıyodu ama son zamanlarda artık rahatsız etmeye basladı..belkı ılgımı cok fazla bu konuya yogunlastırdım dıede olabılır ama evlılıgımıze bır kac ay kala bu durum iice kafamı karıştırmaya başladı açıkçası...hep bölemı olucak bunu kabullenmelımıyım yoksa bununla bas edılıcek bı durum varmı?

yasal06 31-05-2009 06:48 PM

Cevap: ana kuzusu...

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 464605)
ben nişalıyım ve nişanlım tam anlamıyla olmasada "ana kuzusu" diebileceğim türden biri :D nasıl tam olarak değ diceksiniz şöleki..her durumda öyle annesine çok düşkün bir insan değil ama bazı durumlarda dikkat ediyorumda karar vercegı zamanlarda yada yenı bısey yapacagı zamanlarda annesının fıkrıyle hareket edıyo..ılk baslarda benı bu kadar rahatsız etmıyodu ama son zamanlarda artık rahatsız etmeye basladı..belkı ılgımı cok fazla bu konuya yogunlastırdım dıede olabılır ama evlılıgımıze bır kac ay kala bu durum iice kafamı karıştırmaya başladı açıkçası...hep bölemı olucak bunu kabullenmelımıyım yoksa bununla bas edılıcek bı durum varmı?

en iyi iletişim yolu konuşmaktır.. nişanlılık devresi zaten çiftlerin birbirini tanıması için yapılır.. çiftlerin birbirine uygun olup olmadıklarına bu aşamada karar verilir.. rahatsız ediyorsa eğer sizi, nişanlınızı karşınıza alıp net bir şekilde rahatsız olduğunuz şeyi belirtin.. onun da fikirlerini sorun.. evlilik döneminizde nasıl bir yaklaşımda bulunacağını sorun..yani bütün cevaplar onda:) ve tabiki karşılıklı konuşmanızda:) sevgilerle..

ayses 31-05-2009 06:51 PM

cok tesekkur ederım cevabınız ıcın..:))

aquariel 15-06-2009 12:11 AM

Sevgili Ayses,
Ben esimle evlenmeden once onun annesiyle arasinda mesafe oldugunu gordum. Oysa benim annem benim icin ne kadar degerliyse onun da annesine deger vermesini istiyordum.
Su anda mi? O annesine benim anneme verdigimden fazla deger veriyormus. Yani ben yanilmisim. Benden once annesi ogreniyor hayatindakileri.
Sana gelince; bence bu konuya kafani taktigin icin seni rahatsiz ediyor. Birilerinden fikir almak hepimizin yaptigi bir hareket. Seni rahatsiz eden konuyu evlenmeden once nisanlina anlatip, fikrini almalisin ki evlenince hersey icin gec olmasin. Ayrica hangi konularda fikir aldigi da onemli. Ileride senden fkir alabilecegi, ikinizi ilgilendiren konularsa dert etme derim.
Sevgi ve mutlulukla...

ayses 15-06-2009 12:17 AM

Aquariel oncelıkle cok tesekkur ederım cevap verme inceliğinde bulunduğun için:)
bu konuya bıraz fazl kafa yordugumun farkındayım..cogu zamn kendıme kızıyorum hatta..acaba aralarındakı ılıskıyı kıskanıyormuyum dıe kendımıde sorguluyorum..bu konuyu hala konusmus degılım konusup olayı farklı bı boyuta getırmektende cekınıyorum su an ıcın tawsıyelerınıze uyup konuyu askıya alıcam ve enerjımı o tarafa yonlendırmıcem..tekrardan tesekkurler

Lili Marlen 15-06-2009 12:43 AM

Merhaba,
Kaç yaşlarında olduğunuzu bilmiyorum..
Elbette sorumlulukların bilincinde yetişkin bir erkek,evlendikten sonra karar aşamasında önce eşine sonra gerektiğinde diğer aile fertlerine danışmalı bazı şeyleri.
Bu yaşa kadar onu yetiştiren,hayata hazırlayan,aldığı kararlarda rol oynayan bir idol den anne kavramından bahsediyoruz öyle değil mi? Henüz evli değilsiniz.
Bu tür kıskançlıklar ve paylaşamama durumu ileride hem size hemde onlara sıkıntı verir.
Sanırım ona olan sevgin ve seninde dediğin gibi bu konu üzerine bir kaç olumsuz örnekte yoğunlaşman...paylaşma duygunu zorlamış.Lütfen biraz töralans.
Aile büyüklerine saygılı,aldığı kararlarda danışan,başına buyruk olmayan insandan inan bana sana zarar gelmez.

Cefakar annemi çok sevdiğimden olsa gerek,böyle bir yorum yaptım.Umarım kızmadın
Sevgilerimle,

ayses 15-06-2009 01:29 AM

yoooo asla sınırlenmedım
hatta tesekkur ederım lili marlen...baska boyutttan bakmamı sagladın olaya...basına buyruk bırı olsaydı emınım benım ıcın daha zor olurdu ama sımdı daha sanslı oldugumu hıssedıyorum...baska acılardan bakmak gerekıyor bzen...yardımın ıcın tekrar tesekkur ederım...
bu arada yasım 26 :)

sudem8 15-06-2009 02:52 AM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 464605)

Aysescim kafan iyice karıştı güzelim.Benim görüşümde farklı ama birde bu açıdan bakmanı isterim.Bir erkek annesi olarak,oğlumda karar vermekte zorlandığı zaman,bana danışır.Ben de ona...ileride anne olunca anlarsın...bu kayınvalide gözüyle..anneye düşkün olan eşlerden hiç zarar gelmez.eğer evde anne dominant ise, erkekler eşlerine de saygı duyuyor.anne pasif sözü geçmeyen silik bir hanımsa eşini de pek takmıyor.çok gözlemlerim çevremdeki kişileri genelde böyle...annesine düşkün seven erkek eşine de düşkün oluyor.hiç korkun olmasın...Ama yinede konuş, kendisiyle hiç korkma korktuğunu çekersin..

ayses 15-06-2009 11:59 AM

sudem 8
cok teşekkür ederim gerçekten herkes farklı bir açıdan bakmama olanak sağladı, özellikle bi erkek cocuk annesının soledıklerı bi takım seylerı daha bır net gormemı sağladı. evet nısanlımın aılesıne baktıgım zaman anne domınant,evlatlar annelerı ne derse onu yapıyor paralarını bıle annelerıne verıyolar nısanlım 26 yasında ve hala annesıne verıyor parasını yada aramızda gecen bır takım seylerı annesıne anlatmaktan cekınmıyor...yapılan yorumları okuyunca kendımdekı hatayı daha bır acık gorebılıyorum.gercekten olayın uzerıne cok dusmemek gerekıyor.
annenın baskın oldugu bı aıledekı cocugun esınede saygı duyucak olmasını hıc dusunmemıstım:)) yardımınız ıcın tesekkur ederım:)

aquariel 15-06-2009 12:22 PM

[quote=ayses;466740]sudem 8
evet nısanlımın aılesıne baktıgım zaman anne domınant,evlatlar annelerı ne derse onu yapıyor paralarını bıle annelerıne verıyolar nısanlım 26 yasında ve hala annesıne verıyor parasını yada aramızda gecen bır takım seylerı annesıne anlatmaktan cekınmıyor...

Cok ama cok ozur dilerim. Ben bu sefer farkli bir yorum yapmak istiyorum.
Benimde erkek cocugum var ve hemen hemen herseyi bana sorarak yapar. Ama henuz 4,5 yasinda.
Esim annesine bazi islerini anlatir. Bana anlatmama nedeni olarakta "sen heyecanlaniyorsun ve geriliyorsun. Ben bazi seyleri birileri ile paylasmak istiyorum. Bu yuzden anneme anlatiyorum" demisti. Bu benim acimdan cok guzel bir hareketti. Beni uzmemek icin daha sakin olan ve sadece dinleyen annesine anlatiyordu. Kaynanamin en guzel ozelliklerinden birisi budur Ayses'cigim. Sizi dinlemeyi bilir.
Kizkardesimin ise dominant bir kayinvalidesi vardi. Enistem herseyi annesine danisirdi. Sonunda annesi gelininin (kizkardesimin) ikisinin arasina girmeye calistigina ikna ederek ikisini ayirdi. Nereden mi biliyorum? Abartip annemleri aradi ve "ben bu cocugu yillarca buyuttum, bu yasa getirdim. Tabii ki parasini bana verecek. Onlar daha cocuk. Ev idare etmeyi bilmezler" dedi ooo67Bu arada sonradan ogrendigimiz cirkin bir hareketi daha yazmak istiyorum. Cocuklar evleri icin tencere, tava aliyorlar. Ama kaynana kendi tencerelerini verip yenilere el koyuyor dunk56
Kizkardesim bir yildir ayri. Kayni yeni evlendi. Balayina annesini de goturdu. Sebep; "Annem kendi basina tatil yapmayi sevmiyor. zaten bize de zarari yok. Sadece kahvaltida ve aksam yemeklerinde birlikteyiz" demis.
Simdi Ayses'cigim, hickimse esi ile arasinda gecenlerin kayinvalidesi tarafindan bilinmesini istemez. Ne kadin, ne erkek...
Mutlaka evlenmeden once nisanlinla konusmalisin. Bazi konularda olumlu dusunmen guzel ama 26 yasina gelipte hala kazandigi parayi annesine veren, nisanlisi, esi ya da kiz arkadasi ile arasinda gecenleri annesine anlatan erkek beni dusundurdu.
Olumlu olmak guzel ama kor olmamalisin. Bugun olumlu dusundugun seyler ileride problem olursa hic yoktan bosanmis ya da mutsuz bir evlilik surduren insan olmak cok daha kotu olur.
Sevgi ve mutlulukla kal...

ayses 15-06-2009 01:00 PM

yenıden tesekkur ederım cevabın ıcın aquariel...benım kafamı en cok mesgul eden konuda bu oldu zaten..ben anneme asla yansıtmıyorum aramızda gecenlerı ama o anlatıyordu annesıde bana anlatma demıyodu:) oysa benım annem hep kızmıstır asla gelıp bana anlatma dıye..bı sure sonra bu konuyu konustum onunla anlatman dogru degıl dıyerek nedenlerıyle sonuclarıyla...aklına pek yatmadı cunku annem benım herseyım ben onunla herseyımı paylasırım gıbı cumleler kurdu ama yınede ınkar edemem daha bır cekı duzen verdı hareketlerıne..su ana baktıgım zaman evet en azından bu konuda bır ılerleme yasadık ama para olayında yerımızde sayıklıyoruz..evet konusmayı ıstıyorum ama verecegı tepkıyı bılemedıgım ıcın konusmamı erteledım...sanırım benım bır an once tepkısı nolursa olsun konusmam gerekıyor..kendım dusunerek bunun cozumunu bulamıcam...
fıkırlerınız ıcın gercekten cok tesekkur ederım:))

sudem8 15-06-2009 01:38 PM

Kişilik sahibi kararlarını kendi verebilen,bir eş zaten anneyi ve eşin yerini çok iyi dengeleyebilir.körü körüne bağlı ben bilmem annem bilir diyen bir erkeği kastetmemiştim.Ben de karar verirken eşim olmadığı için oğluma sorarım.ortak mal mülk gelir veya bir iş yaparken.Gerçi küçükken bile sorardım onun fikrini almak için.aynı şekilde o da bana danışır en sonunda kendi süzgecinden geçirir,kararını verir.Kişiliği oturmayan bir erkek ne yapar bilemem.Hele anne de kaprisli ve kıskançsa...oğlunu da istediği gibi yönetebilir,bunun garantisini veremeyiz.Önemli olan ne biliyormusun Aysescim,akıl danışabilir,dertleşebilir.zamanla bunları seninle yapacaktır.Ama kişiliklerine çok dikkat et.körü körüne mi bağlı anne iyi niyetli mi? bunları sen sezgilerinle az çok farkedersin.şu anda oğlumun kız arkadaşı var.eskisi kadar benimle herşeyini paylaşmıyor.Bu gayet doğal bence,mesela sınawdan çıkıyor arıyorum telefonu meşgul.hoşuma gidiyor kız arkadaşının oğlumla benim gibi ilgilenmesi...şimdiden o da başladı harcalamalarına kısıtlama getirmesi...sınaw sabahı erkenden uyandırması üstelik bende ordayken.bakıyorum ben de bir adım geri çekilmeye başladım.Biliyorum ki oğlum emin ellerde...O da bu durumdan hoşnut..düşünsene iki bayan sadece onu düşünüyor.ama yarış yok...doğal iyi niyet var...Ben de yaşadım bunları..eşim çok sinirli fakat çok karakterli biriydi.annesini çok sever,çok düşkündü.aynı düşkünlüğü bana da gösterdi ama anneyi de incitmeden...herkesin yerini bilerek.çünkü herkesin değeri kıyaslanamaz ne sen annesi olursun,ne de anne eş vazifesi yapar düşünsene...Ama kesinlikle annenin aleyhinde iyi kötü bir söz etme...ya da bu ilk senden gelmesin.kendi eleştiriyor olsa bile müdafaya geçer ve hiç yoktan soğukluk girer.Ben kendi annem gibi görmeye başadım hiç aleyte konuşmamaya çalıştım.Bunlar bana artı olarak geri döndü.hem annesi hem eşim tarafından...yaptığı hatalardan ve kıskançlıklardan sonra kayınvalidem özür diledi.22 yaşındaydım.Bazen düşünüyorum.ne kadar olgunmuşum.Şimdi olsa bu kadar hoşgörülü olurmuydum,bilmiyorum.hayatımın her evresinde empati yaptım.BEN OLSAM NASIL DAVRANIRDIM.KENDİMİ ONUN YERİNE KOYDUM.Böyle düşündükçe hep kazanan taraf oldum.Tavsiye ederim..tecrübelerimi paylaşmak istedim.belki faydalanırsın.yolun başındasın...endişe etme...güzellikleri hayal içinde yaşarken fotoğrafla hayatına çek mutluluğu...sevgiyle kal..O0

ayses 15-06-2009 01:51 PM

anneye baktıgımız zaman evet ıyı nıyetlı, bana karsı asla yanlıs yada ıtıcı bır tawrı olmadı ama neden bılmıyorum nısanlımda farklı bıseler var ıste bunun adını koyamıyorum..yerı gelıyor bazı olaylarda annem olsaydı...dıye baslayan cumleler kuruyor:) bende dayanamayıp guluyorum cunku cok cocukca ve komık gelıyor.bunda bır cok seyın etkısı oldugunu dusunuyorum aslında..hıc aılesınden ayrı yasamamıs bır ınsan,anne herzaman erseyde kopru olmus babasıyla araları cok bozulur ama annede bunu duzeltmek ıcın cabalamaz..bızde bıraz farklı bı durum mesela..benım babamla aram acık olsa anne hemen barıstırmacı rolu alır..sankı ogluna karsı cok tıtız sankı ben onun kadar ogluna ıyı bakamam ımajı var bunu cok hıssedıyorum ama kayınvaldemse herseyde sen yorulma kızım ben yaparım ben oglumun herseyıne kosarım dusuncesınde..yanı kayınvaldem gercekten ıyı nıyetlımı yoksa kıskanclıgını cok guzel ortuyomu anlayamıyorum...
sızın yazınızı okuyunca oglunuzun kız arkadasını kıskanmadıgınızı dırek anlayabılıyorum ama ben kendı kayınvaldeme baktıgımda bunu hıssedemıyorum...
keske her kayınvalde adayı sızın gıbı olsa:))
yenıden cok tesekkur ederım sudem8 abla:) her dusunce benım ıcın yenı bır kapı...cok saolun

sudem8 15-06-2009 01:56 PM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 466740)
sudem 8
cok teşekkür ederim gerçekten herkes farklı bir açıdan bakmama olanak sağladı, özellikle bi erkek cocuk annesının soledıklerı bi takım seylerı daha bır net gormemı sağladı. evet nısanlımın aılesıne baktıgım zaman anne domınant,evlatlar annelerı ne derse onu yapıyor paralarını bıle annelerıne verıyolar nısanlım 26 yasında ve hala annesıne verıyor parasını yada aramızda gecen bır takım seylerı annesıne anlatmaktan cekınmıyor...yapılan yorumları okuyunca kendımdekı hatayı daha bır acık gorebılıyorum.gercekten olayın uzerıne cok dusmemek gerekıyor.
annenın baskın oldugu bı aıledekı cocugun esınede saygı duyucak olmasını hıc dusunmemıstım:)) yardımınız ıcın tesekkur ederım:)

Aysescim para konusun da belki düğün masrafları eşya alacakları için ortak bir bütçeleri vardır.para biriktiriyor olabilirler.Benim eniştem inşaat mühendisi onlarda annesiyle birlikte gelirlerini birleştiriyorlardı.daha sonra ablamla ablam öğretmen...şimdide ablamla ortak havuz paralar oraya toplanıyor..sadece harçlıklar alınıyor..Büyük harcamalarda karar alıyorlar..düzen böyle ilk zamanlar bizim çok tuhafımıza gitti.senin paran benim param olayı yok.3 çocukları oldu.biri doktor ikisi eczacı gül gibi geçiniyorlar..37 senelik evliler maşallah..her ailenin düzeni oluyor...tepki göstermeden önce araştır sor zaten o sana anlatır...daha sonra parayı sana verir zaten yada birleştirirsiniz.

sudem8 15-06-2009 02:19 PM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 466750)
anneye baktıgımız zaman evet ıyı nıyetlı, bana karsı asla yanlıs yada ıtıcı bır tawrı olmadı ama neden bılmıyorum nısanlımda farklı bıseler var ıste bunun adını koyamıyorum..yerı gelıyor bazı olaylarda annem olsaydı...dıye baslayan cumleler kuruyor:) bende dayanamayıp guluyorum cunku cok cocukca ve komık gelıyor.bunda bır cok seyın etkısı oldugunu dusunuyorum aslında..hıc aılesınden ayrı yasamamıs bır ınsan,anne herzaman erseyde kopru olmus babasıyla araları cok bozulur ama annede bunu duzeltmek ıcın cabalamaz..bızde bıraz farklı bı durum mesela..benım babamla aram acık olsa anne hemen barıstırmacı rolu alır..sankı ogluna karsı cok tıtız sankı ben onun kadar ogluna ıyı bakamam ımajı var bunu cok hıssedıyorum ama kayınvaldemse herseyde sen yorulma kızım ben yaparım ben oglumun herseyıne kosarım dusuncesınde..yanı kayınvaldem gercekten ıyı nıyetlımı yoksa kıskanclıgını cok guzel ortuyomu anlayamıyorum...
sızın yazınızı okuyunca oglunuzun kız arkadasını kıskanmadıgınızı dırek anlayabılıyorum ama ben kendı kayınvaldeme baktıgımda bunu hıssedemıyorum...
keske her kayınvalde adayı sızın gıbı olsa:))
yenıden cok tesekkur ederım sudem8 abla:) her dusunce benım ıcın yenı bır kapı...cok saolun

canım ilkten ben de arkadaşını pek istemedim çok kıskanç ve oğlumu üzüyordu.sonra oğlum ben düşman oluyorum diye anlatmamaya başladı.Benimde tek çocuk ve hayatımın anlamı desem yeridir.hep benim kıskanacağımı düşünür çevremdekiler.fakat kız çok akıllı çıktı.bunun farkında olmalı ki..yani bana dedi ki ben senin oğluna en az senin kadar düşkünüm ve bunu her fırsatta belli etti,helal olsun kız gözüme girmeye başladı.inan benden daha fazla değer veriyor.Bunu bana hissettirdi.O zaman ben kabullendim ve geri çekildim.sende buna benzer gerçekten seviyorsan kadına bunu hissettirmelisin.çekinmeden yap bunu..kız arkadaşı yeditepede burslu okuyor.oğlumda koçta ekonomi okuyor.tabi okul bitince evliliği düşünüyorlar.oğlumun bir mailini okumuştum.ayrıldıklarında yazmış sana en az annem kadar değer veriyorum.biliyorsun hayatta annem benim için çok değerli,işte benim sağlam karakterimden falan söz etmiş.demekki yinede aralarında bir mevzu geçmiş ki...kızcağızda bizim bağlılığımızdan tedirgin olmuş olabilir.haklı olarak çünkü çok düşkünüm oğluma..ama o nazarar verecek şekilde değil.Babası öldüğü zaman beni karşısına aldı.ikimizin bağlılığından söz ettik.ikimizin de ayrı hayatları olduğunu özlediğimiz zaman ihtiyacımız oldğunda beraber olacağımızı birbirimizi yormadan üzmeden yaşamamız gerektiğini söyledi.vıcık vıcık yüz göz olmadan saygı ve sevgiyle arkadaşca 6 seneyi atlattık baba öldükten sonra.lisedeyken hergünokula gider olmuştum.çocuk tedirgin olmaya başladı sanırım.o konuşma beni kendime getirdi.oğlumun büyüdüğünü o zaman hissettim.sonra üniversiteyi kazanıp gidince kendi evi hayatı arabası drken çevresi ben de kendi hayatımı devam ettirdim.özledğimizde gidiyorum yanına geziyoruz eğleniyoruz.dertleşiyoruz hergün telefonlaşıyoruz çok güzel bir ilişkimiz var...Anneler biraz dizginleyemiyoruz duygularımızı..bütün iş nişanlında...kolay gelsin..gelişmeleri bildir artık..O0

ayses 15-06-2009 02:29 PM

sudem 8 abla tekrar tesekkur ederım:))
para olayı ıcın evet onuda dusunebılırım...heralde alısık olmadıgım ıcın bana tuhaf gelıyor cunku bızde annem asla karısmaz harcamamıza faturamıza ws.ama ( yıne bır ornek:S ) kayınvaldem gelen butun kredı kartlarına,faturalarına o kdr hakımkı kımın ne harcama yaptıgını hergun soruyor ve nısanlımda ona parasını verıyor bankaya odemelerı yapsın,kendı tel parasını odesın die..benım anlayamadıgım nokta bu..yanı ınsan kendı harcamaları ıcın olan parayı annesıne versın ona hesap versınkı...
evlılık ıcın bır takım seyler bırıktırdıklerını bılıyorum ama onun dısında bırde bole bır anneye para vermemız var:))
ben yınede tesekkur etmeden gecemıcem..sorunumla bu kdar ılıgılendıgınız ıcın nasıl tesekkur etsem az...bu sıtedekı herkese tesekkurler

sudem8 15-06-2009 02:41 PM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 466756)
sudem 8 abla tekrar tesekkur ederım:))
para olayı ıcın evet onuda dusunebılırım...heralde alısık olmadıgım ıcın bana tuhaf gelıyor cunku bızde annem asla karısmaz harcamamıza faturamıza ws.ama ( yıne bır ornek:S ) kayınvaldem gelen butun kredı kartlarına,faturalarına o kdr hakımkı kımın ne harcama yaptıgını hergun soruyor ve nısanlımda ona parasını verıyor bankaya odemelerı yapsın,kendı tel parasını odesın die..benım anlayamadıgım nokta bu..yanı ınsan kendı harcamaları ıcın olan parayı annesıne versın ona hesap versınkı...
evlılık ıcın bır takım seyler bırıktırdıklerını bılıyorum ama onun dısında bırde bole bır anneye para vermemız var:))
ben yınede tesekkur etmeden gecemıcem..sorunumla bu kdar ılıgılendıgınız ıcın nasıl tesekkur etsem az...bu sıtedekı herkese tesekkurler

Ben teşekkür edrim canım benim..nedense hep olumlu yönden bakarım olaylara..benimle pek dalga geçerler pek safsın diye...ama ne düşünürsem onu yaşarım iyi kötü...tecrübelerim çevremdeki insanlar çok çeşit var.yani kural kaide yok.senin tek öğreneceğin onu kırmadan evlendikten sonra da bu devam edecek mi?bütçemizi nasıl yapacağız gibi anlamaya çalış...Abimin hanımı yengemde öyledir.kredi kartları harcamaları herkesin kontrol eder.ödemeleri yapar.geçen abim diyorki emekli maaşımın kaç lira olduğunu bilmiyorum.yengem ayarlar bütçeyi.akıllı kadın.kızlarda annesiz hiçbişi yapamazlar.üstelik ikiside evli...sen güçlü olduğunu kabul ettirip annesi gibi olacağına inandırdın mı her iş kolaylaşır..olumsuz düşünme sakın...çok müdahale ettim ama zaman çok iyi bir ilaç...insanlar değişiyor.herşey yoluna giriyor..sen kendini göster, güvenlerini kazan...sen ne kadar tedirginsen onlarda aynı.tanıdıkça doğal davrandıkça pürüzler ortadan kalkıyor... nişanlılık çok güzel anı yaşamaya tadını çıkarmaya bak.gözlerini de dört açs45apk

ayses 15-06-2009 03:17 PM

gercekten yıne cok dogru bır laf..sen guclu oldugunu bellı edersen ona bunu ınandırırsan degısır:))
deneyımlı bırınden yardım almak gercekten cok guzell bısey...bu durumumla ılgılı gelısmelerı haber vercegımden emın olun:)) cunku benı cok rahatlatıyo yazılanlar...tesekkurler elınıze yuregınıze saglık

nevresim 16-06-2009 02:44 PM

ayses nişanlınızın burcu ne acaba merak ettim

ayses 16-06-2009 07:58 PM

Alıntı:

nevresim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 466928)
ayses nişanlınızın burcu ne acaba merak ettim

boğa burcu nevresim:)

aquariel 16-06-2009 11:31 PM

Benim esimde boga burcu. Ama burclar bir yere kadar etkili :-))
Sudem 8'e katiliyorum. Esler birbirlerine para konusunda destek olmali, yardim etmeliler. Ama sevgili Ayses konusmak kesinlikle en iyi rahatlama yoludur. Erteleme, sonraya birakma. Evet benim annem, babamda kazandigim parayi ne yaptigimi hic sormazdi. Ama kizkardesimin parasini mutlaka idare etmeleri gerekiyordu. Cunku hep yanlis harcamalar yapardi. Para konusu bir sekilde hallolur ama aranizda gecenleri anlatmasi bana yine de yanlis geliyor. Cunku evlilk cok farkli bir olay. Benim herseyimi annem bilir. Oldu canim... Anneye anlatilacak sey var anlatilamayacak sey var.
Sana annemin bir arkadasi ile yaptigi konusmayi yazmak istiyorum.
Annem; oglun nasil iyi mi, gelininle mutlular mi?
Arkadasi; aman sorma. Bir gelin aldik neredeyse butun isi oglum yapiyor. Isten eve geliyorlar gelin yemegi isitiyor, oglum sofra hazirliyor o yorgun haliyle. Yemek bitiyor, beraber masa toplaniyor ve bulasiklar makineye yerlestiriliyor. Zavalli oglum yorgun argin birde kadin isi yapiyor.
Annem; kizin nasil iyi mi damatla?
Arkadasi; aaaa damadim bi tanedir. Kizimin elini sicak sudan, soguk suya sokmuyor. Isten geliyorlar beraber masa hazirlaniyor, yemekten sonra da canim damadim kizim yorgun oldugu icin ona yardim edip sofrayi topluyor.
Bende guldum. Annem bana dondu; gordun mu kizim dedi. Aydan teyzen kiz annesi ve erkek annesi nasil olur gosterdi :-)) Bir anda Aydan teyze kahkalarla gulmeye basladi; inanamiyorum. Bakar misiniz yaptigim haksizliga dedi.
Bildigim birsey var; hicbir anne evladinin mutsuz olmasini istemez. Kiz ya da erkek annesi olmasi fark etmez.
Sevgili Ayses, konus konus konus... Konusmak tum problemler anlayip, cozmenize yardimci olacaktir...
Sevgi ve mutlulukla....

ayses 16-06-2009 11:52 PM

inanılmaz bı hıkaye:)) tıpık bır kız annesı ve erkek annesı gercekten...ıste ınsan kendını karsısındakının yerıne koymalı bu yuzden...benım annem her zaman yengemın arkasındadır hıc oglunu kayırmaz yengem aılesınden cok benım aılemın yanına gelır...abım yengem hakkında bısey soylıcek olsun annem kapatır konuyu...hatta kız kardesım ıcınde aynı sey gecerlı...erkek arkadası hakkında kotu bıse dedırtmez annem..cunku bıze de bole davranılmasını ıstıyor...
para konusu dedıgınız gıbı elbet gecer belkı evlendıgımızde bana verır dıye dusunmeye basladım:))yanı bırının ıdaresıne alısmıssa bana verebılır bana bırakabılır dıye dusundum...
bazı seylerı annesıne anlatmasının olumsuz etkılerını soledım..etkılı oldumu evet ama tam duzeldımı hayır:)) huylu huyundan vazgecmez lafı var ya o benı korkutuyor:)))
ve tekrar tesekkur etmeden gecemıcem...deneyımlı sızlerden bole yardım gorunce halledebılcegıme ınanıyorum:))
yenıden cok tesekkur ederımmmmmmmm

sudem8 17-06-2009 12:15 AM

Aysescim endişelerini anliyorum.ama çok takılıp kalma.Bir arkadaşım, daha lise yıllarındayken evlenince ya çocuğum olmazsa, ben de alkolve dayaktan çok korkardım.onunla biraraya geldikçe hep dertleşirdik.ne olacaksa.....bunun yerine olumlu konuşsak ama kuantum düşünceyi bilmiyordum o yıllarda...yaşamamız gerekiyormuş.öğrenmek için. seneler sonra biraraya geldiğimizde ne oldu biliyormusun?onun çocuğu olmadı.benim sorunum alkol ve dayak...neyi çok gözünde büyütür korkarsan hayatına çekiyorsun....bu benim ve arkadaşımın yaşadığı bir örnek..hep kayınvalide korkusu çekenler huysuz kayınvalideye düştüler.benim ailemde hiç kayınvalide görümce fobisi yaşanmadı.çok iyi bir kayınvalide ve görümceye sahibim.eşimde iyi bir insandı ama zaafı vardı içkiye.Allah rahmet eylesin.Babaannem,ablamın kayınvalidesi kendi annem yengem hiç bir sorun yaşanmadı.öyle bir korkum yoktu.korkum içki ve dayak.arkadaşımında çocuğu olmadı.ya sen bu genci hayatına çektin ana kuzularıyla dalga geçtin iyi düşün...şaka bir tarafabu olumsuz düşünceni değiştir olumlu yap,yada nişanlını değiştir.şaka şaka...boğa burcu erkeği çok sadık olur.hiç aldatmaz aldatırsa da gelir sana anlatır yani günah çıkartır.yemeğe masa düzenine çok önem verir.karın doyurmaktan çok ziyafet sofrası gibi masa ister...damak zevki ön plandadır...biraz tembeldir...güzelim 19 senem geçti bir boğayla bilmem mi?

aquariel 17-06-2009 01:26 AM

Sudem8 bir boga burcu erkegi ancak bu kadar guzel anlatilir :-))
Babam boga, esim boga... Ben cok gec evlendim. Illede kariyer dedim ama simdi bakiyorumda kariyer bir yere kadar.
Korkular konusunda kesinlikle cok haklisin. Ben annemi cok sevdigim icin esimin de annesini sevip, saymasini hep cok istedim. Kaynanam hep der ki;sen bana oglumdan daha iyisin. Belki bilirsiniz bir hikaye vardir; (Bu hikayeyi Turkcelestirip, Samanyolu tv'de sirlar dunyasinda canlandirdilar)
Japon bir gelin kaynanasindan nefret edermis. Ama Japonlarda saygi cok onemli oldugu icin de kaynanasina saygisizlik edemezmis. Birgun babasinin en iyi dostuna gitmis ve demis ki; beni cocuklugumdan beri taniyorsunuz. Iyi biriyimdir ama kaynanami sevmiyorum ve onun olmesini istiyorum. Adamcagiz bir iksir yapip kiza vermis. Bunu kaynananin yemeklerine koyacaksin. Ama unutma sadece 2 damla. Ve kaynanana cok iyi davranacaksin ki olumu suphe yaratmasin. Bu arada kaynanan aldigi zehirle kendisini iyi hissetmeye baslayinca anla ki olumu yakin.
Bizim kiz buyuk bir mutlulukla her yemege 2 damla damlatiyor ve kaynanaya iyi davraniyor. Cok degil 1-2 hafta sonra kaynana kendisini cok iyi hissetmeye basliyor. Bu arada gelin kaynananin arasi duzeliyor. Gelin ona iyi davrandikca kaynana kizim, evladim demeye basliyor. Tabii kiz zehir yuzunden kaynanasi olecegi icin de vicdan azabi cekiyor ve babasinin arkadasina gidip yalvariyor; ne olur bu zehirin panzehiri varsa onu verin bana. Cunku kaynanamla aram duzeldi, simdi onu cok seviyorum, olmesini istemiyorum diyor. Yasli adam guluyor; merak etme benim sana verdigim zehir degil, vitamindi. Kaynanan bu yuzden kendisini iyi hissediyor. Sana gelince, zehir senin icindeydi. Kaynanana iyi davrandigin icin o da sana iyi davrandi ve zehir kayboldu.
Haklisin sonuna kadar sevgili Sudem8. Korkularimiz basimiza gelir. Ve Ayses ne kadar rahat olursan o kadar guzel ve sakin bir konusma yaparak nisanlini anlarsin ve problem umarim cozulur...
Sevgi ve mutlulukla...

sudem8 17-06-2009 02:01 AM

y789sevgili aquariel,işn zor desene..iki boğa...hemde tembel boğalar...boğa burcu hakkında kitap yazacak duruma geldim.hatta uzaktan bile tanır oldum...işin şakası...eşim sağken bir aileyle tanıştık.genç bir oğulları var.annesi anlatıyor... oğlunun yemeğe düşkünlüğünü zevkle yemek yaptını, yediğini..dinledim.. dinledim...delikanlıya sordum boğa burcu musun?eveet ama siz nerden anladınız... çocuk çok şaşırdı...ama çok güvenilir, idareci ve çok zekidirler...babana ve eşine hürmetler. bu yazıları okurlarsa beni vururlarbad45ben kaçtımblissy

nevresim 17-06-2009 02:14 AM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 466957)
boğa burcu nevresim:)

hım anneye düşkün olan yengeç burcu erkekleridir derler,o yüzden merak ettim. bu arada inşallah hayırlısı olur senin için.

sudem8 17-06-2009 02:19 AM

Alıntı:

nevresim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467026)
hım anneye düşkün olan yengeç burcu erkekleridir derler,o yüzden merak ettim. bu arada inşallah hayırlısı olur senin için.

canım annesine düşkün olmayan erkek var mı sizce? kızlar babaya,blook O0 erkekler anneye...

ayses 17-06-2009 06:27 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467008)
Aysescim endişelerini anliyorum.ama çok takılıp kalma.Bir arkadaşım, daha lise yıllarındayken evlenince ya çocuğum olmazsa, ben de alkolve dayaktan çok korkardım.onunla biraraya geldikçe hep dertleşirdik.ne olacaksa.....bunun yerine olumlu konuşsak ama kuantum düşünceyi bilmiyordum o yıllarda...yaşamamız gerekiyormuş.öğrenmek için. seneler sonra biraraya geldiğimizde ne oldu biliyormusun?onun çocuğu olmadı.benim sorunum alkol ve dayak...neyi çok gözünde büyütür korkarsan hayatına çekiyorsun....bu benim ve arkadaşımın yaşadığı bir örnek..hep kayınvalide korkusu çekenler huysuz kayınvalideye düştüler.benim ailemde hiç kayınvalide görümce fobisi yaşanmadı.çok iyi bir kayınvalide ve görümceye sahibim.eşimde iyi bir insandı ama zaafı vardı içkiye.Allah rahmet eylesin.Babaannem,ablamın kayınvalidesi kendi annem yengem hiç bir sorun yaşanmadı.öyle bir korkum yoktu.korkum içki ve dayak.arkadaşımında çocuğu olmadı.ya sen bu genci hayatına çektin ana kuzularıyla dalga geçtin iyi düşün...şaka bir tarafabu olumsuz düşünceni değiştir olumlu yap,yada nişanlını değiştir.şaka şaka...boğa burcu erkeği çok sadık olur.hiç aldatmaz aldatırsa da gelir sana anlatır yani günah çıkartır.yemeğe masa düzenine çok önem verir.karın doyurmaktan çok ziyafet sofrası gibi masa ister...damak zevki ön plandadır...biraz tembeldir...güzelim 19 senem geçti bir boğayla bilmem mi?

bu yazıyı okuyunca kendı kendıme naptın sen dedım?? istemediğim ne varsa hayatıma cektıgımın farkında unıversıte yıllarımda varmıstım...hep yadırgadıgım meslegı secmıstım, hep asla anlasamam,asla onlarla yasamam dedıgım ınsanlarla ev arkadası oldum vs vs...ama sımdı bu yazıyı okuyunca anladımkı gercekten nısanlımıda ben cektım:S cunku hep cevremde duydugumda ya da arkadaslarımla konustugumda "ana kuzusu erkek cekılmez ya erkek dedıgın kendı kararlarınıı kendı verır dıye sert konusurdum ve bır cok kız arkadasımın erkek arkadası evın tek ogluydu ve ben onada bır kulp takardım:S "evın tek erkegıyse cok anneye baglı olurlar" dıye konusurdum..o aralar egıtım bılımlerı dersı gordugumuz ıcın sanırım pskolojıye merak sarmıstım:)
ve sımdı sudem abla senın yazını okuyunca aynen bunu dedım kendıme...sen naptınnnn???
hayatta en cok olmaz dedıgım seyı kendıme öyle bir çektimki şimdi onun cozumunu arıyorum:D

ayses 17-06-2009 06:40 PM

Alıntı:

aquariel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467016)
Sudem8 bir boga burcu erkegi ancak bu kadar guzel anlatilir :-))
Babam boga, esim boga... Ben cok gec evlendim. Illede kariyer dedim ama simdi bakiyorumda kariyer bir yere kadar.
Korkular konusunda kesinlikle cok haklisin. Ben annemi cok sevdigim icin esimin de annesini sevip, saymasini hep cok istedim. Kaynanam hep der ki;sen bana oglumdan daha iyisin. Belki bilirsiniz bir hikaye vardir; (Bu hikayeyi Turkcelestirip, Samanyolu tv'de sirlar dunyasinda canlandirdilar)
Japon bir gelin kaynanasindan nefret edermis. Ama Japonlarda saygi cok onemli oldugu icin de kaynanasina saygisizlik edemezmis. Birgun babasinin en iyi dostuna gitmis ve demis ki; beni cocuklugumdan beri taniyorsunuz. Iyi biriyimdir ama kaynanami sevmiyorum ve onun olmesini istiyorum. Adamcagiz bir iksir yapip kiza vermis. Bunu kaynananin yemeklerine koyacaksin. Ama unutma sadece 2 damla. Ve kaynanana cok iyi davranacaksin ki olumu suphe yaratmasin. Bu arada kaynanan aldigi zehirle kendisini iyi hissetmeye baslayinca anla ki olumu yakin.
Bizim kiz buyuk bir mutlulukla her yemege 2 damla damlatiyor ve kaynanaya iyi davraniyor. Cok degil 1-2 hafta sonra kaynana kendisini cok iyi hissetmeye basliyor. Bu arada gelin kaynananin arasi duzeliyor. Gelin ona iyi davrandikca kaynana kizim, evladim demeye basliyor. Tabii kiz zehir yuzunden kaynanasi olecegi icin de vicdan azabi cekiyor ve babasinin arkadasina gidip yalvariyor; ne olur bu zehirin panzehiri varsa onu verin bana. Cunku kaynanamla aram duzeldi, simdi onu cok seviyorum, olmesini istemiyorum diyor. Yasli adam guluyor; merak etme benim sana verdigim zehir degil, vitamindi. Kaynanan bu yuzden kendisini iyi hissediyor. Sana gelince, zehir senin icindeydi. Kaynanana iyi davrandigin icin o da sana iyi davrandi ve zehir kayboldu.
Haklisin sonuna kadar sevgili Sudem8. Korkularimiz basimiza gelir. Ve Ayses ne kadar rahat olursan o kadar guzel ve sakin bir konusma yaparak nisanlini anlarsin ve problem umarim cozulur...
Sevgi ve mutlulukla...

sevgılı aguariel,
bu hıkayeyı daha once duymadım ama cok mantıkla yaklasılmıs bı hıkaye:)
yanı onemlı olan saygı belkı ama bır yere kadar asıl ıcımdekı sevgıyı kayınvaldeye gosterırsem oda bı yerden sonra oglunu benımle paylasmayı goze alabılır:))
bazı seylerı gecekten sahıp olduktan sonra anlıcam...yınede empatı yapıyorum kendımı kayınvaldemın yerıne koymaya calısıyorum...tek erkek ve bunca emekten sonra el kızı onu gelıp alıyor, bıde annesınden daha cok ılgılenıyor bıde kız ogluna annesının gosterdıgı ılgıyı gosterıyor:) alısılması zor bır durum belkıde...

bu arada gercekten kımse nısanlımı bu kadar ıyı gormeden tarıf edemezdı:) sudem abla mukemmel anlatmıs boga burcunu...zor bır burc ama gercekten sevdıklerı zaman tam sevıyorlar ve en buyuk ısteklerı yemek:))

sudem8 17-06-2009 07:00 PM

Canım benim asla bunu yapmam dediğini,yani asla ile başlayan cümleler sakın kullanma...gider yapmam dediğini mutlaka yaparsın.yemek konusunda kendine güveniyorsan hiç sorun yok.o kadar da kötü değiller boğalar...sağlam karakter yalanı sevmez....hiç endişe etme olmayacaksa dahi öyle olmasını seçtiğin için korktuğun durum meydana gelir..sen istediğin durumu hayal et seçimini yap.bak nasıl herşey senin istediğin duruma gelir..

ayses 17-06-2009 07:06 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467161)
Canım benim asla bunu yapmam dediğini,yani asla ile başlayan cümleler sakın kullanma...gider yapmam dediğini mutlaka yaparsın.yemek konusunda kendine güveniyorsan hiç sorun yok.o kadar da kötü değiller boğalar...sağlam karakter yalanı sevmez....hiç endişe etme olmayacaksa dahi öyle olmasını seçtiğin için korktuğun durum meydana gelir..sen istediğin durumu hayal et seçimini yap.bak nasıl herşey senin istediğin duruma gelir..

bunu kendıme hep dıyorum asla deme dıe ama ılla basıma bın kere gelıcek ondan sonra anlıcam:s yemek yapmayı sevıyorum :)) ve neysekı begenıyor yemeklerımı o konuda sınıfımı gectım:)
artık bu durum ıcın endıselenmıcem cunku daha fazla olumsuzu cekmek ıstemıyorum kendıme.... kac oldu soyluyorum bılmıyorum ama konusmadan ıcım rahat etmıcek tabıkı...en guzel gelısmelerı solıcem sıze:))

ve yazdıklarınız benı ınanılmaz rahatlatıo terapı gıbı gelıyor...tesekkur ederımmmm

sudem8 17-06-2009 08:50 PM

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467163)
bunu kendıme hep dıyorum asla deme dıe ama ılla basıma bın kere gelıcek ondan sonra anlıcam:s yemek yapmayı sevıyorum :)) ve neysekı begenıyor yemeklerımı o konuda sınıfımı gectım:)
artık bu durum ıcın endıselenmıcem cunku daha fazla olumsuzu cekmek ıstemıyorum kendıme.... kac oldu soyluyorum bılmıyorum ama konusmadan ıcım rahat etmıcek tabıkı...en guzel gelısmelerı solıcem sıze:))

ve yazdıklarınız benı ınanılmaz rahatlatıo terapı gıbı gelıyor...tesekkur ederımmmm

sana nasıl davranmak istediklerini düşün,hayal et duymak istediklerini kulağında işit imgeleme yap bırak bir kaç defa...hem gözünde canlandır inan bana bunlar sana dönecek içinden güleceksin...

aquariel 17-06-2009 09:01 PM

Sudem8 cok hakli. Alinda cok sanslisin Ayses. Bogalar cok iyi baba ve es olurlar. Ama onlari biraz taniman gerekir. Tartismalarda benim esim daha olumlu ve uyumludur. Tek sevmedigim ozelligi herseyi herkese anlatmasiydi. Ama onu da zamanla azaltti. Cunku benim en sevmedigim seyleren birisi herseyimi herkesin bilmesi.
Bak nisanlin parayi annesine verdigini, aranizda gecenleri annesine anlattigini soyleyerek aslinda sana yardim etmis.
Bu arada hem babam, hem de esim haksizligi sevmezler. Haksizlik yapan anneleri bile olsa farketmez. Bir de cok duygusaldirlar. Tek yapman gereken o kizinca sen susacaksin, sonra sakince derdini anlatacaksin. Biliyor musun babami kendime dert ortagi yaptigimda ortaokul son siniftaydim. Yine kucuk bir hikaye Aysescigim;
Kabadayi evlenmek istemis. Yasi biraz geckince bir kizdan soz etmisler. Akilli, is bilir, sakin ve seni idare eder demisler. Kizi begenen kabadayi "evlenmeden once benimle ilgili bilmen gereken birsey var" demis. "Ben eve geldigimde kasketimi one egik gorursen bil ki sinirliyim. O zaman bana bisey sorma ve sessiz ol" demis. Kiz da "tamam ama bende etegimin ucunu belime soktuysam bil ki bende sinirliyimdir. Sen de bana bulasma" demis. Kabadayi bir gun kasketini one egerek eve gelir ki karisi da etegi beline koymus. Hic ses cikarmadan kasketi geriye atmis. Guzel guzel sohbet etmisler. Uzun yillar sonra kabadayi esine sormus "neden hic seninle kavga etmedik biz hanim. Disarida kizdim eve geldim ama evde hic sinirimi bosaltamadim." Karisi demis ki " ben senin gelisini camdan izliyordum. Kasketin ondeyse, etegi belime doluyordum. Boylece birbirimize bulasmamak icin sakinlesiyordun"
Bi kadinlar aslinda dinlemeyi bilirsek erkekleri idare edebilirmisiz. Her erkek kucuk bir cocuk gibidir. Bazen bakiyorum da oglum ve esimin tepkisi ayni. Tabii esim bunu soyle yorumluyor ;"eh tabii ki oyle olacak cunku benim DNA'mi aldi" Elbette askim elbette :-))

ayses 17-06-2009 09:26 PM

sudem abla senın mesajını okumadan once bende aynı seyı yaptım:))
cok ıstedım,nısanlımın nasıl davranmasını ıstedıgımı hayal edıp hıssettim ve serbest bıraktım...matrıx calısması gıbı..genelde ıstedıgım seyı matrıxle elde edıyorum ınsallah buda olucak...bunları yaptım ve sonra baktım mesajınız yapmam gerekenı soluyor...yıne sızı dınlıcem ve bır kac defa ımgeleyıp yapıcam:))

ayses 17-06-2009 09:32 PM

aquariel:)
aslında annem her anne gıbı mukemmel egıttı benı...evlılıkte nasıl davranılır hangı durumda napmam gerekır dıye cok yol gosterdı...aynı sızın dedıgınız gıbı sakın olmak, susmak sonra tatlı dılle anlatmak sıkıntını:)
benım nısanlım tıpık bır boga mı bılmıyorum ama sınırlendıgı zaman gozu hıcbır sey gormuyor karsısındakı babası veya degıl o anda soleyecegı neyse cekınmeden soluyor...ılk baslarda alısamadım cok kırıldım sonra alıstım onu bole kabul ettım cunku sabun kopugu gıbı sınırı var...oysa ben daha katıyım:) bır cok seyı onun huylarını kabul ederek astım ve baktımkı huyları duzelıyor...asamadıgım tek bırsey vardı oda bashsettıgımız konu:))

ama sayenızde onunda ustesınden nasıl gelıcegımı anladım...hem ımgelemelememle hemde konusmamla hem de evlılıkte verdıgınız taktıklerle bunuda basarıcam:)))
kendıme guvenım sonsuz:P

ayses 17-06-2009 09:33 PM

bu arada konuyla ne kadar alakalı bılmıyorum ama bu sıtede degısık bır enerjı var...moralımın en bozuk oldugu anlarda bıle sıteye gırmem yetıyor...burdakı ablalıklar arkadaslıklar cok gercekcı hıc sanallık yok sankı:))
buda benı daha cok muptelası edıyo bu sıtenın....

aquariel 17-06-2009 09:51 PM

Sevgili Ayses,
bilgisayarda olmamiz onemli degil. Enerji ayni enerji. Tabii bu arada bulundugumuz site de cok onemli. Kendimizi gelistirmek icin oldugumuz gibi, acik, net ve yalansiz olmaliyiz. Yoksa hicbirsey alamayiz bu siteden de, insanlardan da. Ayrica sana inaniyorum. \seni tanimiyorum ama yazilarindan cok kibar,akli basindave iyi yetismis bir genc hanim oldugunuz belli :-))

ayses 17-06-2009 09:57 PM

Alıntı:

aquariel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467215)
Sevgili Ayses,
bilgisayarda olmamiz onemli degil. Enerji ayni enerji. Tabii bu arada bulundugumuz site de cok onemli. Kendimizi gelistirmek icin oldugumuz gibi, acik, net ve yalansiz olmaliyiz. Yoksa hicbirsey alamayiz bu siteden de, insanlardan da. Ayrica sana inaniyorum. seni tanimiyorum ama yazilarindan cok kibar,akli basindave iyi yetismis bir genc hanim oldugunuz belli :-))

sevgili aquariel:)
inşallah bıgun tanısırız...cok ısterımmm hemdee...yanlıs hatırlamıyosam yunanıstandasınız ama elbet gelıceksınız tr.ye:) ozamanda yuzyuzeyken basınızı şişiririm:)) her konuda tecrubelerınızden yararlanırım.....

sudem8 17-06-2009 09:58 PM

Alıntı:

aquariel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467215)
Sevgili Ayses,
bilgisayarda olmamiz onemli degil. Enerji ayni enerji. Tabii bu arada bulundugumuz site de cok onemli. Kendimizi gelistirmek icin oldugumuz gibi, acik, net ve yalansiz olmaliyiz. Yoksa hicbirsey alamayiz bu siteden de, insanlardan da. Ayrica sana inaniyorum. seni tanimiyorum ama yazilarindan cok kibar,akli basindave iyi yetismis bir genc hanim oldugunuz belli :-))

ben de aynı kanıdayım...arkadaşlar çekim yasası sitede acaip işliyor..burada bile çekiyoruz birbirimizi...site kurucusuna ve diğer akadaşlara çok teşekkürler...birbirimizle yardımlaşma ve sohbet imkanı buluyoruz...

aquariel 17-06-2009 10:31 PM

Alıntı:

sudem8 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467219)
ben de aynı kanıdayım...arkadaşlar çekim yasası sitede acaip işliyor..burada bile çekiyoruz birbirimizi...site kurucusuna ve diğer akadaşlara çok teşekkürler...birbirimizle yardımlaşma ve sohbet imkanı buluyoruz...

y
Kesinlikle. Ziaret edemedigim gun eksiklik hissediyorum. Insanlarin oluml olumsuz dusuncelerini okumak ve kendime pay cikarabilmek cok guzel.

Alıntı:

ayses Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467217)
sevgili aquariel:)
inşallah bıgun tanısırız...cok ısterımmm hemdee...yanlıs hatırlamıyosam yunanıstandasınız ama elbet gelıceksınız tr.ye:) ozamanda yuzyuzeyken basınızı şişiririm:)) her konuda tecrubelerınızden yararlanırım.....

Bende gorusmek isterim. Bu beni cok mutlu eder. Karsilikli birbirimizin tecrubelerinden faydalanabiliriz. Benim de senden ogrenecegim cok sey oldugunu biliyorum. Hem kafm da sismez, inan. Severim dinlemeyi ve konusmayi :-))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:50 PM.