![]() |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Cedrus sen galiba 40' dan sonra azanı teneşir paklar lafını ispatlamak istiyorsun bak hem tahtalıköyde ormanıya ihtiyac varmış istersen sen bir dene şu ikinciyi yenge sana bir bilet kessin hem tahtalıköye vize ve pasaport uygulaması yokmuş.Giriş serbestmiş ama kötü bir haberim çıkış yasak bir kere girdinmi bir daha dönüşü yok Hala ikinciyi düşünüyormusun haber ver hemen yengeye söyliyeyim sana şöyle birinci sınıf koltuktan bir bilet kessin tahtalıköye |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Çekim yasası kitabını okuyanlar hatırlayın orada ne diyor hayatınızda o kişiye yer açın listenizi yapın ve isteklerinizi yüksek tutun ve dileyin vazgeçmeyim siz suya oltayı tıp hemen çekmek istiyorsunuz ama beklemeniz gerekiyor.Evlenmek için evlenmeyin veya birilerine sığınmak için veya yanlız kalmaktan korktuğunuz için evlenmeyin hele birileri baskı yapıyor diye hiç evlenmeyin .Niçin evlenmek istediğinizi sorgulayın ve ne istediğinize karar verin .İlaki çocuğum olsun yaşım geçiyor diye düşünmeyin .Sağlıklı ve mutlu bir evlilik sürdürmek için evlenin .Karşınızdaki kişiyi sahiplenip canını çıkarmayın size zıt tarafları çoksa evlenmeyin kılı kırk yararak evlenin evlendikten sonra sorun yaşamayın her konuda açıkça konuşunki yanlış anlamalara fırsat vermeyin.Gerisi hayata kalmış size ne dilerseniz onu getirecektir iyilik dileyin iyilik bulun.Bu yaşam sizin kendiniz şekillendirirsiniz unutmayın.Evleneceğinizkişinin ilerde çocuklarınızın anne ve babsı olacağını unutmayın iyi seçimler yapın.Allah hepinizin iyiliğini versin. kiss3 |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Yok ya 40 dan sonra azmaya niyetim yok çünkü 40 kadarbekleyemiyeceğim.Yaşım daha 34 oooo daha 40 ' a ölme eşşeğim ölme.Aman ha dostum kimse duymasın hanımın kulağına giderse ben 40 a varıp azamadan beni teneşir paklar Sen bişey duymadın görmedin bilmiyon aman yerin kulağı vardır ajan majan vardır gider hanıma söyler sonra forumda bir bölüm daha açarız taziye bölümü |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Öhö öhö.Cedrus biri senin nick le siteye girmiş buraya saçma sapan şeyler yazmış.Yok 40 a kadar bekleyemem falan.Kim bu tanıyor musun?Sen misin dedim ama yok sen değilsin.Sen böyle şeyler yazmazsın çünkü.Yanılıyor muyum yoksa cedrus? |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Yok ya öle bişey olurmu heralde birisi benim niki ele geçirmiş klonlamış galiba 98569 hiç benden öle şey beklermisin mlk34 |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Alıntı:
Ben beklerim.... aa34 |
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Melodis çok kısa zamanda beni baya iyi tanımışsın alk78 |
|
Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Madem o kadar iyi bir zarrafsın ben kaç ayar gelirim Benim değerim ne kadardır. |
şakaydı hepsi... tender45 |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Alıntı:
|
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? EVLİLİK her iki taraf içinde (kadın ve erkek) ŞÖFÖRLÜK gibidir. Sürücülük gibi demedim. Otomobilindeki kulağın duya bileceği her sesinin armonik yapısını bilir,bu yapının dışına çıkan akortsuz aksam seslerinde ne yapacağını,nereye gideceğini bilir. Otomobilini sever,ona saygı duyar,dış temizliğine,iç temizliğine özen gösterir,Periyodik bakım zamanlarını kaçırmaz,fazladan titizlenir. Hangi hız sınırının hangi vitesi gerektirdiğini,rampa çıkarken motoru zorlamamak,sekmana pistona zarar vermemek,aracı rampanın ortasında stop ettirmemek için vites küçültmesi gerektiğini bilir. Yokuş aşağı küçük vitesle seyrin araca hararet yaptıracağını,yine sekman-piston zorlanmasının söz konusu olacağını bilir konturolü kaybetmeyeceği,kuralları alt üst etmeyeceği hız sınır ve motor rahatlığını sağlayacak yüksek vitesle yol almayı akıl eder. Otomobilinin kendisine ne denli faydalı olduğunu,nasıl hizmet ettiğini bir başkasının anlatmasına ihtiyacı yoktur,Otomobilinin kendisinde ne için olduğunun farkındadır ve bu yüzden aracın hizmeti kadar kendiside araca hizmet eder,zamanını/parasını,ilgisin onun bakımına,temizliğine adar. Kasisli yollarda seyir halinde iken yumuşacık,yavaşça aracı kullanarak hem araç hem kendisi ve içindekiler için yolculuğu zulüm olmaktan çıkarır. Aracının yük istihabını çok net bilir,insan olarak bagaj olarak hep o istihabın altında tutar otomobilin yükünü. Trafikte dikkatli ve pratik çözümleri kolayca bulup uyguluya bilir durumdadır,bundan ötürü otomobilin veya içindeki şahısların kendisine aferim demelerini beklemez,aksine denirse alınır,aşağılama olarak yorumlar,sözcüklerin kendisini sürücülük konusunda yetersiz ilan ettiğine karar verir. Yollarda kendisinin özenine sahip olmayan,küstah,dalğın,akli problemli,araçları ağrızalı,kötü niyetli sürücüler olabileceğini bilir,önceden refleks olarak bunlara karşı hazırlıklıdır. Evliliğin kutsal bir kurum olduğunun,özenle titizlikle korunması kollanması gerektiğinin,Kıymet verilen araç gibi gerekli emniyet tedbirleri alnmadan herkesin ulaşabileceği yerlerde sere serpe bulundurulmaması gerektiğinin,temizliğine(yalansız-hilesiz-hurdasız dürüst olmasına)gösterdiği özen kadar yıpranmış,yıpratılmış,eskimiş davranışlarınıda değiştirmesi gerektiğinin,ağrıza halinde gazaba gelip otomobilin darp edilmediği gibi Evliliğinde töhmet altında bırakılmaması gerektiğinin,bunları yaparken ABARTIDAN uzak durmasının evliliğin ömrünü uzattığının farkında olanlar için,yani kullanması zevkli olan,bir yerden bir yere acil ulaşımlarda kurtarıcı olan,seyir halinde iken manzaranın tadına varılan otomobilin şöförlerinin araç sahibi olmak,trafiğe çıkmak için sıtandartlarına sahip olan Kadın Erkek, Evlilikten son derece haz alır ve mutlu olur!!! Baştan ömrü bitmiş,tamiri neredeyse imkansız otomobile sahip olanlar aracı hurdaya verirken vijdan azabı çekmez. |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? bende şans olsa anamdan erkek doğardım değilmiyi onun orijinali:))))))) |
Cevap: Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? rüyalar gerçek çıkar aslında genelde ama.en azından benim öyle oluyor.ama ben hala rüyamda evlendiğimi görmediiimmmmmmmm:( |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? evlenmek şartmıdır?insan evlenmeme gibi bir tercihte bulunamazmı?karşısına evlenmeye değer biri çıkmıyorsa insanın elinden ne gelir?bu Rabbin takdiri değilmidir?neden kardeş senden önce evlendiyse bunu duyan ilk anda gözlerini pörtletip öylemiiii nedeeen diye sorar?evlenmeyen birine neden evde kalmış muamelesi yapılır?neden anneye evlenme hususunda benden ümidi kes dedikçe; ölmeden ümidi kesmem gibi öldüren sözler sarfeder? neden ebeveynler yuvanı görmeden ölürsem gözüm açık gider gibi bir psikolojik baskı yapar?neden eş,dost,ahbap akrabalar her gördüğünde yokmu bişiy gibi bir soru yöneltir? çıldıricim aramıyorum ki!!!bu evlenme mevzuu beni baydı evlenmiyorum varmı ötesi?Rabbim akıbetimizi hayr eyle!... |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? valla ne yalan söyliyeyim gözüme güzel gözükse de evlilik bir iki dk daha düşününce kabusa dönüşüyor. 3 yaşımdayken anne ve babamın yaptıkları küçük bir çocuğun anlamaz diye düşünerek işledikleri hatalar daha bir bir beynime kazındı. görüntüler sesler.... ve boşandıktan sonra annemin babam için dedikleri beni erkeklerden soğutmaya yetti. şimdi hangi erkek, arkadaş sınırlarını geçip benle yakınlaşmak istese çok sert bir tepkiyle karşılaşıyor istemsiz. Bu yüzden arkadaş olma dışında konuşmak isteyen erkeklerle anlaşamıyor onladan nefret etmeye başlıyorum. Evlilik denilen olay benim için küçükken anlamlandırıldı ve hayat felsefemle gördüklerimle ve izlenimlerimle sona erdi. Sadece yakın kişilerin yaşadıkları mutluluğu paylaşabiliyorum ama açıkçası üzgünde değilim. Sadece ömrünü kariyer ve işiyle geçirecek bir insan da ömründe mutlu olabilir. İnşallah ki tek temennim bu.... |
|
|
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? tatlı cadım bu sitede hayatımızı değiştirmiyormuyuz benim hayat hikayeme baksana babamın gitmesi terkedilmişlik duygusu oluşturdu bende benim şansım kişisel gelişim kitapları okuyup farkındalığımı artırmak oldu.geçmişe git annene babana söyleyeceğin her şeyi söyle kötü duygular orda kalsın şimdiki anda yaşa canım hayat öyle güzelki eminim sende kısa sürede seninde farkındalığın artar en güzel duygular senin ve evlenmek isteyip korkan herkesin olsun canımhttp://img148.imageshack.us/img148/4267/gl2jk6.gif |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? korkunun ecele faydası yok derler...Ya evlenmeyi hiç isteme ya da korkma. |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? herşeyin hem artı hem eksi yönleri olduğu gibi evliliğin de artısı ve eksisi var tabi ki.. ben de tıpkı konu açan arkadaşımız gibi hem evlenme hayali kuruyorum ancak iş ciddiye binse çok korkacağımdan da eminim.. evlenmek istemenin türlü sebepleri olabilir ve belki biz farkında değilizdir... mesela aitlik duygusunu hissetmek, toplumda evli statüsüyle yeralmak istemek ve böylece evlendiğimiz kişi tarafından kabul görmüş olduğumuzu topluma tasdik ettirmek isteği gibi duygular da yatabilir altında... böylece "diğerlerine" yanlız olmadığımız, bir eşe ve yuvaya sahip olduğumuz, biryere ait olduğumuz ve bir eş tarafından sevildiğimiz, seçildiğimiz ve kabul edildiğimizi göstermiş oluyoruz....yanılıyormuyum ? bunlar iyi hoş şeyler ancak işin sorumluluk kısmı ve süreklilik arzetmek zorunda olması ve evliliğin getirebileceği sorunlar da bizi yıldırıyor...bunlar da eksi tarafları.. bu durumda düşünmek gerek...yukarıda saydığım nedenlerden dolayı evlilik yapmak gerçekten bizi mutlu edecek mi ? mutlu etti diyelim..bu mutluluğun oranı..evliliğin eksi yönleriyle başa çıkmamızı ve sorunların altından kalkmamızı sağlayacak yeterlilikte mi ? yani terazide artıyı eksiyi tartmak gerekiyor...eksiler artıları götürüyorsa hiç gerek yok... özgüven eksikliğinden kaynaklı veya topluma birşeyler ıspat etme çabası kaynaklı evlenmeyi istiyorsak bence bu pek sağlıklı bir istek değildir... |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Ben evlenmek istiyorum.Hayat ikimiz içinde cennet omalı, bizlere ailelerimize, cevremize sevgi,saygı, anlayışla , sulayarak değil çozümde buluşarak. sevgiyle her şey gönlünüzce olsun.. |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? bende oyleyım işte..hem evlenmeyı cok sıtıorum hedme acaıp erecede kokuorums anırım..ama bıde hoşlanabılcegım bırının cıkmamasından korkuorum..ya hıc sevmeyı bırakın hıc hoşlanamassam? |
Cevap: Ynt: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? hem dışarde hem evde çalışan kadınları unutmayalım lütfen! üstelik erkek kadar eve para getirdikleri gibi bi de erkeğin arkasını toplamak durumunda kalıyorlar. evlilik çok ciddi bir karar . ben eskiden eşitliği savunurdum o yüzden aynı meslekten seçtim eşimi şimdi aynı şeyi düşünmüyorum biraz akıllı olsaydım kariyer sahibi taliplerimden birini seçerdim arkasını toplarken yemeğini yaparken hiç olmazssa kendimi kötü hissetmezdim. |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Takmayın kafaya bunları bu kadar gençler,Hoca'nın dediği gibidir bu işler,evlenseniz de pişman olacaksınız evlenmeseniz de...hahahahaha |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? sen gırgıra almasan herşeyi daha ıyı olacak bence.... |
|
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? hımmmm belkıde....bende cok ıstıyorum ınan bana.... |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? bu sitede benim gibileride varmış y789bende evlilik olayını oturtamadım bir türlü kafamda uzun yıllar aynı insanla aynı evi paylaşma fikri acaip zor geliyo..e tabi evlilikle ilgili etrafımızda gördüğümüz, duyduğumuz olumsuzluklarda kötü önyargılar olışturuyo nasıl olucak bilemiyorum..evlensen ayrı dert evlenmesen ayrı.. 27 yaşındayım şu sıralar tam yaşı diyo etrafımdaki herkes y789bana saçma gelio valla hayırlısı |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? 28 yaşındayım, çok istiyorum evlenmeyi hatta evlilik arifesindeyim ama korkuyorum ben de,gördüğüm kötü örnekler,evliliğin sorumluluğu vs... korkutuyor beni. |
sen kendi evliliğinin sınırlarını karşındaki insanla birlikte çizeceksin..zaten yanlış inançlarla başlanılan evlilikler insanları içinden çıkılmaz hallere sokuyorlar. bir çok insan annesi ve babası arasındaki sorunları yaşıyor ..acaba neden..çok basit..kızsalar da örnek alıyor rol model belirliyorlar.. herkes üstüne düşeni yapmalı..sen doğru yaşarsan karşındaki insan sana uyum sağlar..deneyimlemeniz gereken şeyleri korkarak yaşamazlık yapamayız.. ama neden evlenmek istediğinizi iyice sorgulayın. birlikte bir hayatı paylaşmak hayatı deneyimlemek için mi..bir kaçış mı..çevreye bir gösteriş için yada onay almak için mi. .? size kendinizle mutluluklar...her ne karar verirseniz verin..y789 |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Kendinize zaman tanıyarak, kendinizi iyi tanıyarak evlilik yapın, sonra pişman olabilirsinz, satırlarınızdan evliliğe hazır olmadığınız ortaya çıkıyor... Zaten yaşınız da daha genç, acele etmeyin. |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? eveeeeeeeet....ben de evlenmek isteyip evlilikten korkanlardanım..b456annem ve ablam bu konuda üstüme geliyorlar.artık mesleğini eline aldın,e yaşın da geldi evlen diyorlar.ama bir kere sormadılar ki ruh halin ne durumda diye.depresyon,sosyal fobi vb şeylere pek inanmıyorlar.ama ben de bunları atlatmadan ev-le-ne-meeeem....!>:( bir düşününce bir tek eşinle evlenmiyosun ki.bunun kayınvalidesi var,kayınpederi var,görümcesi var,kayınbiraderi var.var da var...ayrıca bir erkekle aynı evde seneler geçirme fikri bana biraz soğuk geliyor... belki de şuan tüm enerjimi iyileşmem üzerine yoğunlaştırdığım için böyle düşünüyorumdur.ama olumlamama ekledim.herkes başarıyor ya.ben de bunu başarıcam inşallah...krzm67 |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? herkesee merhabaaasevincli konuya benden sonrada epeyce yorumlar yazmışsınız,ben uzun zamandır ortalarda yoktum...hayat gailesi işte...dertler sorunlar bitmiyor ama güzel şeylerde oluyor... bu konuyu 2008 de açmışım ve 30 yaşında çocuk sahibi olmak istiyorum falan demişim:) arkadaşlar ben 2009 yılında çok yoğun bir şekilde secret felsefesini uyguladım,hemen hemen her gün ve 2009 yılının kasım ayında Allah eşimi çıkardı karşıma....:) evet şu an 5 aylık evliyim956k üstelik eşim,eşimin yaptığı iş,yaşadığı/yaşadığımız şehir vs vs herşey ama herşey benim hissettiğim gibi...inanılmaz ama gerçek.... daha eşim karşıma çıkmadan rüyamda gördüm o kişinin karşıma çıkacağını..birebir o değil ama evleneceğim kişi diye gördüm...sonrada birden bir şey bana onun hakkındaki tüm bilgileri verdi hatta anneme söylüyordum,şurda yaşıyor,şu işi yapıyor,bir tane kız kardeşi ya da ablası var erkek kardeşi yok vs vs... işin ilginci eşimi zaten tanıyor olmam:))) lisede aynı okulda okuduk:))aileler çok ta yabancı değil,tanıyorlar birbirlerini....kader işte... neyse uzatmıyım,gecenin bu saati eşimle konuşurken aklımıza geldi burası,meğerse benim buralara takıldığım zaman o da takılırmış:) telkinler falan dinlermiş:)o da meraklıdır böyle şeylere...aklımıza gelince bir gireyim dedim,ilk yazdıklarımı okuyunca güldüm:) eşim de yaz evlendim diye dedi:))) yazayım dedim ben de... herkese sevgilers456 |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Sonuç olarak güzel düşündükten sonra korkacak birşey yokmuş değil mi? İnsan ne düşündüğünden korkmalı bence. :) Size bir ömür boyu dolu dolu mutluluk dilerim. Bir de yine gelin, ziyaret edin siteyi, ara sıra mesaj yazın. Eminim bir çok anlatacak, paylaşacak şeyleriniz vardır. İyi ki yazdınız bu mesajı tekrar teşekkürler. |
evet anlatacak,paylaşacak şeyler bitmez...güzel olan şeyler olduğu kadar sorunlarda oluyor... "insan ne düşündüğünden korkmalı" o kadar güzel bir söz ki....çok doğru,çokkk ben son zamanlarda yine kötüye kullanıyorum beynimi ne yazık ki....hep olumsuzum,o yüzden de peşpeşe sıkıntılar yaşıyorum...inşallah yine kafamı toplayıp beynimi,ruhumu olumluya kanalize edebilirim... tekrar teşekkürler....:) |
|
"Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme,aksine sevin...Çünkü çok yakında gülü de gönderecektir." |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Berilce; çok teşekkür ederim...haklısınız söylediklerinizde... sweet; çok doğru söylüyorsunuz,mevlananın sözüne diyecek hiçbirşey yok:) |
Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak? Arkadaslar.27 yasındayım,ogretmenım.evlenen arkadasları gorunce ozenıyorum ama aynı zamanda evlılıge karsı sogugum.bır erkekle aynı evı,hayatı paylasma fıkrı sacma gelıyor bana.su aralar depresıf oldugum ıcın boyle gelebılır.benım gıbı dusunen arkadaslar var mı.hem ıstemek,hem ıstememe..bunun psıkolojıde bı karsılıgı var mı... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:33 PM. |