Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Egzersizler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/egzersizler/)
-   -   Tibet'in Gençlik Pınarı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/egzersizler/11586-tibetin-genclik-pinari.html)

mücevher 22-07-2008 11:47 AM

Tibet'in Gençlik Pınarı

Tibet'in Gençlik Pınarı

Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.

Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız.

Birinci hareket:

http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-1.gif

Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.

Uygulanışı : Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.

İkinci hareket:

http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-2.gif

Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.

Uygulanışı :

1-Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun.

2-Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın

3-Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin

Üçüncü hareket:

http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-3.gif

Faydaları : İkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.

Uygulanışı :

1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın

2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.

3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.

Dördüncü hareket:

http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-4.gif

Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.

Uygulanışı :

1-Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun

2-Çenenizi göğsünüze doğru eğin.

3-Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin.

4-Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın.Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.

Beşinci hareket:

http://www.morelmas.com/images/stori...as-tibet-5.gif

Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.

Uygulanışı :

1-Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde ( kobra yılanı ) şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın.

2-Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan,kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin.Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.

alıntıdır

ECEM18 30-07-2008 10:25 PM

Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı

gerçekten çok güzel bir egzersiz ben birsüredir yapıyorum ve güzel sonuçlar alıyorum.paylaşım için teşekkürler mücevher kiss3

Quanta 18-09-2008 10:09 AM

Merhaba arkadaşlar,

Hepinizin ellerine sağlık. Çok güzel işler başarmışsınız ve başarmaya da devam ediyorsunuz.

Ben de sizinle Tibet'in gençlik pınarı egzersizleri ile ilgili birkaç tecrübemi paylaşmak isterim. Bu hareketlerle ilk hamileliğimde karşılaştım. Yaklaşık hareketlerin 1.5 ayında bazı değişiklikler farkettim. Sol gözümde uzun süre bilgisayarla çalıştığımda ağrı olurdu, bunun azaldığını farkettim. İkinci olarak, ben yılda 1 kere falan rüya görürdüm. Tam da bu zamanlarda hergün rüya görmeye başladım. Gerçi çok net hatırlamasam da bu benim için çok önemli bir gelişmeydi. Sonrasında hareketleri bırakmak zorunda kaldım.

1.5 yıl sonra tekrar hareketlere başladım ve yine aynı zamanlarda (1.5 ay sonra) yeniden rüya görmeye başladım. Bu hareketlerin çakraları temizlediğini biliyoruz. Bendeki etkiler de buna bağlı olmalı. Ayrıca sağlıklı olmayı sağladığını, beyazlamış saçları yeniden eski rengine döndürdüğünü, kilo vermeye sağladığını biliyorum. Aynı isimli kitapta uygulayan kişilerin ayrıntılı olarak belirtilmiş tecrübeleri var. Daha 21'e gelmeme 3 hafta olmasına rağmen etkileri görmeye başladım. Bundan sonra artan şekilde devam edeceğinden eminim. Sonraki deneyimlerimi de sizinle paylaşacağım.

Sevgiler, saygılar

esmir 18-09-2008 10:27 AM

çok teşekkürler

Belgin ∞ 18-09-2008 10:42 AM

Harika ben bu konuyu nasıl kaçırmışım anlamadım.Quanta sana teşekkür ederim sen yazmasaydın göremeyecekmişim demek ki kiss3 Mücevher'cim ellerine sağlık.Hareketli olması çok anlaşılır olmuş.Bu hareketler her gün mü yapılıyor?

Quanta 18-09-2008 10:52 AM

Merhaba,

Evet hareketler hergün yapılıyor. Tercihan sabah yapılmalı ve ardından duş alınırsa kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz. Hareketlerin ilk başlandığı dönemlerde vücutta daha ağır koku oluşabiliyor. Sanırım biriken toksinlerin atılmasına bağlı. Bu sebeple duş işinize yarayacak.

Sevgiler, saygılar.

BUZUL_SEVDA 18-09-2008 11:04 AM

Çok latif ve kıvrak zekaya sahipsiniz tebrikler..... BUZUL_SEVDA art56art56

serpil22 18-09-2008 09:10 PM

canım belgincim sen bunu nasıl kaçırdın ben bile bu egzersizleri yaptım ama bu ara bıraktım y789 khkh56 khkh56

ruhsal 23-11-2008 12:13 AM

teşekkürler paylaşım için. bu yaz bir sitede görüp uygulamıştım bu beş hareketi. bir ay kadar uyguladım.hem uygulaması kolay, hem çok yayarlı. ilk uygulamalarda yavaş hareket etmek olası riskleri yok edecektir. sevgiler..

---------------------
konu birleştirildiği için tarafımdan değiştirilmiştir.

melodiss 23-11-2008 12:39 AM

videosunu eklim bari ruhsalcımın tşkkrü boşa gitmesin..... girlhaha
YouTube - Learn The Five Tibetan Rites

01nisan 23-11-2008 07:43 PM

Merhabalar,

Tibetin Gençlik Pınarındaki beş ayini, yaklaşık 4 aydan beri her gün uyguluyorum. Ayrıca yıllardır haftada 2-3 kez fıtness yapmama rağmen, kesinlikle, günde 10 dakikamı alan bu egzersizler bir-iki saat yaptığım egzersizler kadar etkili, belki de daha fazla.. …

Bu ayinler kesinlikle, başlangıçta günde 3 er kez yapılmalı, her hafta 2 sayı artırılarak 21 sayıya çıkarılmalıdır. Hareketler basit gibi görünsede sıradan hareketler değil. İlk haftalarda tıpkı dinlediğimiz telkinler gibi yan etkileri olabiliyor. Pes etmemeli. Bunlar geçici ve olması gereken şeyler. Ben başlangıçta nasıl olsa zorlanmıyorum diye günde 8-10 tekrar yaparak yaptım ve tam bir ay süren faranjit, halsizlik vb. rahatsızlıklar yaşadım. Hareketler sinüslere gerçekten çok etkili. Hem sağlık hem de daha fit bir vücut için tavsiye ederim.

Vücut ısındıktan sonra yapıldığında hareketleri yapmak çok kolay. Düzenli spor yapan arkadaşların mutlaka propramlarına bunu da eklemelerini öneririm.

SEVGİLER

asibel 05-12-2008 01:49 PM

merhabalar,
bu 5 hareketi ben yaklasik 7-8 aydır yapıyordum. 21 e ulastiktan sonra yaklasik 1 ay kadar ara verdim tekrar 21 den baslayabilir miyim bilmiyorum (?) ama bir haftadir11 den itibaren yeniden basladim. cok yararını gordum. bagisiklik sistemim uzerinde gercekten cok etkisi oldu. herkese tavsiye ediyorum.

purplepuppet 31-12-2009 10:59 PM

Cevap: Tibet'in Gençlik Pınarı

21 sayısına ulaştıktan sonra ara vermeden 21 den devam ediliyor ara verildiğinde ise tekrardan 3 ten başlamak gerek 21 den fazla yapmak chakraları olumsuz etkilediği için 21 den fazla tekrarlamamak gerek

Elektra 01-01-2010 01:20 AM

Bu konuyu daha evvel de okumuştum hatta hareketleri şekille öğrenmiştim ama yapmaya üşenmiştim.Yarından itibaren yapmaya başlayacağım. Paylaşım için teşekkürleractionsmile

gülsedef 15-01-2010 11:41 AM

Ben bu hareketleri birkaç yıl önce başka bir sitede görmüştüm ama nedense bi türlü yapamamıştım bu kadar etkileri olduğunuda bilmiyordum şimdi yeniden deneyeceğim inşallah sonuna kadar yapabilirim

Neptün 15-01-2010 12:13 PM

annemle babam da yapıyolardı bu hareketleri. çok komik

Sultan 15-01-2010 03:35 PM

arkadaşlar kitabıda okumanızı tavsiye ederimy789

the desert 07-02-2010 11:44 PM

kesınlıkle kıtap super!!!!hareketlerde...............

zeynep957 08-02-2010 12:29 AM

kesinlikle süper bir kitap.1.ve 2.cildi beraber okuyalı bir kaçsene oldu.yazlığa gidince tekrarlayayım.oğlumda anglizon spondolit-iltihaplı omurga romatizması vardı.burda ki hareketleri iki senedir belirli aralıklarla yapıyor.bir ara kortizonlu ilaçları bile bıraktı.yani bayağı işe yarıyor.ferrarisini satan bilge de sanırım bu kitaptan etkilenilerek yazılmış.baş ucu kitaplarından olmalı.çok güzel bir çalışma olmuş.bende denemeye çalışsam iyi olur.

the desert 08-02-2010 09:06 PM

arkadaşlar...beş ayıen yenı başladım...dun daha...bu sabah da 3 kere olarak yapayım dedım ancak sabah bır kalp carpıntısı başladı bence sormayın...bole devam ettıbı yaırm saat nefes bıle alamadım vee sonra kustum kusunca bıras rahatladım ...ama butun gunum de berbat ve cok mutsuz gectı dokunsanız ağlıycaktım...anlamı ne?bunun acaba hıc yapmasammı?netten araştırıorum ama bole bışey cıkmadı karşıma henuz.........

anceline 09-02-2010 12:02 AM

Bu adeta sağlık pınarı, muhteşem hareketleri yapalım arkadaşlar...Yavaş yavaş alışkanlık haline getirelim...Kendimiz için zaman ayıralım ve topladığımız pozitif enerjiyle çevremize ışık sacalım...uyuşukluğa, depresyona, asık suratlara son...Paylaşım için çoook teşekkür ederim ...Sevgiler

bayanumut 22-02-2010 08:47 PM

HERKESE MERHABA.ben bu hareketleri birkaç ay boyunca yapmıştım.fakat daha sonra çok zor geldiği için bıraktım.yaparken beni gören herkes gözlerinin içi parlıyor ne oldu sana diyordu.tamam şimdi kendime söz veriyorum ve yarın sabah başlıyorum.

sizi seviyorum..
sizi seviyorum..
sizi seviyorum..

O0

Yakut_21 22-02-2010 10:53 PM

ben bu hareketleri 2 haftadır yapıyorum bugün tam iki hafta bitti,bu hafta 7 şer kez yapacağım ama ben pek bi değişiklik hissetmiyorum sankidusun2 acaba 2 hafta etkilerini görmeye başlamak için erken bi zaman mı yoksa ben hareketleri çok iyi yapamıyor muyum bilemedimblook böyle bişey olabilirmi? yani hareketleri çok düzgün bi şekilde yapamazsak hiç etkisi olmayabilir mi? çünkü özellikle 2. hareketi yaparken bacaklarımı kaldırmam zor oluyo birazy789 halbuki her seferinde ısınıyorumda hareketlere başlamadan. zamanla geçermi ki? bi de biraz araştırdım hareketleri yaparken nefeste ona göre olmalıymış falan diye okudum bi yerlerde kafam karıştı. ben devam edicem yapmaya inşallah 21 e kadar ve sonra tabi... ama işte şuan bi etki hissetmediğimden tatmin olamıyorum ya yanlış yapıyorsam hareketleri,nefesi bi faydası olmazsa acaba diyorumdusun2 kafam çok karıştı bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirimgirlhaha

sahranurela 02-05-2010 07:39 PM

peki boy uzamasıyla alakası warmı ????????????????????

logii 02-05-2010 10:15 PM

Tibetin Gençlik Pınarı

arkadaşlar hazırlamış oldugum bir sunum var bu tibet hareketleri ile ilgili.. Ayrıca özel olarak 6. ayini de ekledim..

aysegul_tirtil 03-05-2010 03:09 PM

Alıntı:

logii Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 709212)
Tibetin Gençlik Pınarı

arkadaşlar hazırlamış oldugum bir sunum var bu tibet hareketleri ile ilgili.. Ayrıca özel olarak 6. ayini de ekledim..

Cok güzel olmuş eline sağlık.

ben yaklaşık 2 aydır düzenli yapıyorum tibet yogasını ve cok güzel etkiler elde ettimy789 şiddetle tavsiye ederim

DeLiTaY21 09-05-2010 01:39 PM

bende bugün başlamayı düşünüyorum.umarım 5 kg vermeme yardımcı olur :)

ecemre 12-06-2010 05:08 PM

Cevap: TİBET'İN GENÇLİK PINARI - TİBET EGZERSİZLERİ

Bu hareketlere başladım.Bugün 9.günüm. 3 ile başladım. Şu an 5 er kez yapıyorum. Umarım vazgeçmeden devam ederim ve faydasını görür sizlerle de paylaşırım.thumbsanim

arca 21-06-2010 04:48 PM

Hamileler yapabiliyor mu bu hareketleri..?

logii 29-06-2010 08:12 PM

yapabilirler fakat fazla zorlama yapmasınlar bebeğe zarar vermemesi açısından

yelda_k 29-06-2010 09:19 PM

Alıntı:

arca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 753430)
Hamileler yapabiliyor mu bu hareketleri..?

hareketlerr abortus(düşük) tehdtı yaratabılırr...bu sebeple bebek için sorun olabılırrr ...hamıle bayanlar için cok guzell egzersızlerr var onları deneyebılırsınızz..hem doğumunuzuda rahatlatırsınızz

apokalipse 29-06-2010 09:36 PM

Merhaba arkadaşlar 5 ayini 2 sene önce reiki hocam uyguladı düzenli bir şekilde 5 ay sonra hocamı görenler ondakı değişime ben dahil inanamadım gençleşti resmen gerçekten etkili.. paylaşım içi teşekkürler

vittoria è nostra 28-12-2010 07:17 PM

Cevap: Ynt: Tibet'in Gençlik Pınarı

Alıntı:

Quanta Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 79813)
Merhaba arkadaşlar,

Hepinizin ellerine sağlık. Çok güzel işler başarmışsınız ve başarmaya da devam ediyorsunuz.

Ben de sizinle Tibet'in gençlik pınarı egzersizleri ile ilgili birkaç tecrübemi paylaşmak isterim. Bu hareketlerle ilk hamileliğimde karşılaştım. Yaklaşık hareketlerin 1.5 ayında bazı değişiklikler farkettim. Sol gözümde uzun süre bilgisayarla çalıştığımda ağrı olurdu, bunun azaldığını farkettim. İkinci olarak, ben yılda 1 kere falan rüya görürdüm. Tam da bu zamanlarda hergün rüya görmeye başladım. Gerçi çok net hatırlamasam da bu benim için çok önemli bir gelişmeydi. Sonrasında hareketleri bırakmak zorunda kaldım.

1.5 yıl sonra tekrar hareketlere başladım ve yine aynı zamanlarda (1.5 ay sonra) yeniden rüya görmeye başladım. Bu hareketlerin çakraları temizlediğini biliyoruz. Bendeki etkiler de buna bağlı olmalı. Ayrıca sağlıklı olmayı sağladığını, beyazlamış saçları yeniden eski rengine döndürdüğünü, kilo vermeye sağladığını biliyorum. Aynı isimli kitapta uygulayan kişilerin ayrıntılı olarak belirtilmiş tecrübeleri var. Daha 21'e gelmeme 3 hafta olmasına rağmen etkileri görmeye başladım. Bundan sonra artan şekilde devam edeceğinden eminim. Sonraki deneyimlerimi de sizinle paylaşacağım.

Sevgiler, saygılar

saç beyazlama bendede var bu yaşımda. beyazlayan saçları yeniden eski rengine döndürüyor demişsiniz. gerçekten etkili mi? siz kesin sonuçlarını gördünüzmü.

bununda planıma ekleyeyim. fitness yapıyordum önceden fazla zorlanacağımı tahmin etmiyorum.

peki her gün uyguluyoruz sanırım sabah olması önceliklimi akşam vs.de yapabilirmiyiz? ben akşam egzersız yaptıgımda daha rahat uyurum da. teşekkürler. sevgilerimle.

aysegul_tirtil 28-12-2010 09:22 PM

Alıntı:

birAsiAksAçlıkız Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 784675)
saç beyazlama bendede var bu yaşımda. beyazlayan saçları yeniden eski rengine döndürüyor demişsiniz. gerçekten etkili mi? siz kesin sonuçlarını gördünüzmü.

bununda planıma ekleyeyim. fitness yapıyordum önceden fazla zorlanacağımı tahmin etmiyorum.

peki her gün uyguluyoruz sanırım sabah olması önceliklimi akşam vs.de yapabilirmiyiz? ben akşam egzersız yaptıgımda daha rahat uyurum da. teşekkürler. sevgilerimle.

merhaba saçı eski haline dönderme oldukça uzun bir süre alabilir.ben 5 ay boyunca aksamları düzenli yaptım.faydaları gözardı edilemez.kısaca akşamda yapabilirsiniz

vittoria è nostra 28-12-2010 10:25 PM

Alıntı:

aysegul_tirtil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 784689)
merhaba saçı eski haline dönderme oldukça uzun bir süre alabilir.ben 5 ay boyunca aksamları düzenli yaptım.faydaları gözardı edilemez.kısaca akşamda yapabilirsiniz

sporu severim ya. spor saglık nasılsa. ve yaşam biçimim yapmaya çalışıyorum ama belli bir programa baglı kalmadıgım için örneğin fitness gibi (evde fitness kartlarımla yapıyorum) kaytardıgım zaman oluyordu. bu egzersizler sayesınde kaytarma şansımda olmaz düzenli olarak yapmam gerekir. (sayıları arttırma vs. bırakınca baştan başlamak zorunda kalmamak için devam ederim) çok ağır hastalık yaşayıpta yataktan kalkamıcak duruma gelinmediği sürece spora vaktim yok yada yapamıyorumları kabul etmiyorum. bahane hepsi. ve ben kaytaran biri olarak o bahaneleri çok iyi biliyorum. bu düzenli programla ekme şansımda olmaz diye düşünüyorum. ben 5 yıl bile yapmaya razıyım yeterki şu beyazlar gitsin saçıma kimyasal boyaları sürmekten gına geldi. teşekkürler yanıt için. sevgilerimle.

Alice in Wonderland 29-12-2010 06:01 PM

ayy bi ara rahmetli annem ile yapardık akşamları . hem eğlenir hem yapardık. kitabı var hala :) ama devamlı yapmak gerekli. biz bıraktık sonra :S

topalsolucan 17-02-2011 01:40 PM

pinnko nun günlüğü sayesinde haberdar oldum bu hareketlerden,okuduğum kadarıyla etkileri göz ardı edilemeyecek kadar büyük denemekte fayda var teşekkürlerrrr...

vandal 17-02-2011 08:56 PM

bugün söylendiği gibi başladık bakalım 3 tekrarla.. böyle ilginç etkileri olduğuna inanmıyorum ama deneyeceğim... bide o ciltlik kitapta sadece 5 hareket mi var ? kitabı okuyanlar içeriğinden bahsedebilir mi ?

sweeet 18-08-2011 05:32 PM

Bunu deneyeceğim...

harikasin 19-09-2011 02:22 AM

dertyBen 5 aydir Tibet hareketini yapiyorum, saclarimin beyazligi devam ediyor ama daha duz yuruyorum, kendimi dinc ve dingin hissediyorum, uyandigimda dinlenmis oluyorum {onceleri uyandigimda cok yorgun olurdm yatadan zor kalkardim}

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:44 PM.