Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > Alternatif Kişisel Gelişim > Eft

Uyarılar

Eft eft tapping, eft, eft emotional, eft gary craig, eft emotional freedom, eft practitioners, eft manual, eft videos, eft transfer, eft ıban

eft (yeşim cimcoz)

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft eft (yeşim cimcoz) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Özet EFT nedir? Aşırı duyguların ve olumsuz düşüncelerin oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak bizim daha sağlıklı kararlar vermemize, olaylara daha yapıcı bir şekilde yaklaşmamıza yardımcı olan bir enerji tekniğidir. Duygular doğaldır ve yaşanmalıdır. Ancak aşırı derecede hissedilen duygular bizim bazı algılar ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi

eft (yeşim cimcoz)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-02-2009, 08:50 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesajina 11 kez İyi ki varsın denildi
ASLI GİBİDİR will become famous soon enoughASLI GİBİDİR will become famous soon enough
Standart eft (yeşim cimcoz)

Özet

EFT nedir?
Aşırı duyguların ve olumsuz düşüncelerin oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak bizim daha sağlıklı kararlar vermemize, olaylara daha yapıcı bir şekilde yaklaşmamıza yardımcı olan bir enerji tekniğidir. Duygular doğaldır ve yaşanmalıdır. Ancak aşırı derecede hissedilen duygular bizim bazı algılar oluşturmamıza, korkular yaşamamıza ve elimizdeki imkanlar hakkında ön yargılar oluşturmamıza neden olur. Bu düşünceler bizi sınırlar, ileriye doğru adım atmamızı, kendimizi geliştirmemizi, ve arzu ettiğimiz bir geleceği yaratmamızı engeller. Biz EFT’de buna enerji blokajı deriz. Enerji blokajları belirli akupunktur noktalarına parmak ucu ile yapılan hafif vuruşlarla açılır ve bizi sınırlayan aşırı duygular ve onlara bağlı düşünceler dağılır. EFT’nin uygulaması çok basittir ve herkes kolaylıkla EFT yapabilir.

Kullanım Alanları


Buradaki kullanım alanları sadece bazı örneklerdir. EFT’yi uygun gördüğünüz herşeyde kullanmayı deneyebilirsiniz.


Duygusal rahatsızlıklar
Stres
Sıkıntı
Keder
Suçluluk
Değersizlik duygusu

İlişkiler
Öfke
Çekingenlik
Eleştirilerden aşırı etkilenme

Eğitim
Sınav stresi
Öğrenmeye ya da okula yönelik olumsuz duygular
Hiperaktivite
Konsantrasyon ve motivasyon sorunları

Olumsuz alışkanlıklar
Kilo problemleri
Alkol ve sigara bağımlılığı
Tırnak yeme

İş hayatı
Stres
Başarısız veya başarılı olma korkusu
Red edilme korkusu

Korkular ve fobiler
Yükseklik
Yılan
Örümcek
Uçak
Yalnızlık
Dişçi
İğne
Kedi/köpek
Spor
Vuruşlar ve başarı inancı
Turnuva veya maç öncesi stres
Sanat
Yazma blokajı
Yaratma blokajı
EFT nedir ?
EFT Gary Craig adında Stanford mezunu bir mühendis tarafından oluşturulmuş bir enerji çalışmasıdır. EFT için bir çeşit duygusal akupunktur da denebilir çünkü belli akupunktur noktalarına parmak ucuyla vurarak yapılan bir uygulamadır. EFT'de problemin üzerine bazı sözleri tekrarlayarak giderken bir yandan da daha çok yüzümüzde bulunan belirli noktalara vuruyoruz. Bu şekilde duyguların bu bağımlılığımız üzerinde ki etkileri ortadan kalkıyor ve zamanla ondan kurtulma imkanımız oluyor. EFT ilk olarak kişilerde korku, anksiyete gibi olumsuz duyguların şifa bulması için kullanılmış.
EFT nasıl ortaya çıkmıştır?
EFT, TFT (Thought Field Therapy) tekniğinden türemiştir. TFT 1981 yılında Psikolog Dr. Roger Callahan tarafından geliştirilmiş bir enerji tekniğidir. Dr. Callahan’in Çin tıbbı ve bedendeki enerjilere ilgisi olduğundan, o dönemlerde su korkusu için tedavi gören bir hastasında bu bilgileri denemek istemiştir. Callahan insanların bedeninde enerjinin akmasını sağlayan can kanallarında (meridyen) oluşan bir tıkanıklığın kişide duygusal huzursuzluk yarattığını düşünüyordu. Bu tıkanıklığa yapılan bir müdahele ile enerji tekrardan rahat akacak ve duygusal huzursuzluk yok olacaktı. Teorisini su korkusu olan bu hastası, Mary üzerinde denemeye karar vermiş. Mary’den suyu düşünmesini, düşünürken de iki parmağı ile mide kanalına hafif vuruşlarda bulunmasını istemiş. Sonuç Callahan’i de hastasını da şaşırtmıştır. Mary’nin o günden sonra su korkusu geçmiş ve bir daha tekrar etmemiştir.
Daha da geliştirdiği bu teknik üzerine Dr. Callahan eğitimler vermeye başlamış ve bu eğitimlerin çok yüksek bir bedeli varmış. Callahan’in ilk öğrencisi Gary Craig olmuş. Eğitimi tamamlayan Gary Craig, fiyatın çok yüksek olduğunu ve yapılması gereken vuruşların karmaşık olduğunu düşünerek bu eğitimi hem daha ucuza getirmek hem de uygulaması kolaylaştırmak için çalışmalara başlamış...ve buradan uygulaması gerçekten çok kolay olan EFT doğmuştur. Gary Craig EFT’yi her türlü geliştirmeye açık tutmuş ve herkesi yeni şeyler deneyerek EFT’nin gelişmesinde yardımcı olmalarını istemiştir.
EFT nasıl işliyor?
Bu çalışmanın temelinde şu düşünce yatıyor “Bütün olumsuz duyguların nedeni bedenin enerji sisteminde meydana gelmiş bir aksaklıktır.”
Bu tanımı açabilmek için biraz enerjiye değinmek gerekir. Bilimsel olarak bizim enerjiden oluştuğumuz kanıtlanmıştır. Bu enerji sürekli hareket halinde ve değişim içindedir. Bu evinizdeki masa içinde geçerlidir. O masa aslında göründüğü kadar ‘katı’ bir madde değildir. O sürekli enerji kaybediyor ve kazanıyordur...bunu yaparken de genel ‘masa’ görüntüsünü muhafaza ediyordur. Bizlerde bu şekilde ‘insan’ görüntümüzü muhafaza ediyoruz.
Bu enerji sağlıklı, yani engelsiz, aktığında biz de sağlıklı ve huzurlu olabiliyoruz. Ancak yaşadığımız ve deneyimlediğimiz bazı olaylar bu enerjide tıkanıklık yaratabiliyor ve enerji akışının düzenini bozabiliyor. Bu aksaklık bedensel veya psikolojik acı olarak algılanıyor. Bu acılarla biz yıllar içinde yaşamayı öğreniyoruz ve zihinsel olarak o acıyı kendimizden uzak tutmanın yollarını keşfediyoruz. O duyguyu bir daha yaşamasak bile o bizim bedenimizde enerji olarak tıkanmıştır, ve enerjimiz aksayarak akıyordur. Aksayarak akan bir enerji zaman içinde fiziksel veya ruhsal hastalıklara yol açabilir. Bunun yanısıra bizim yaşamda istedeğimiz bir hayatı oluşturmamıza engel de olabilir.
EFT ile bu olumsuz duyguya odaklanıyoruz ve onu yüzeye çıkarıyoruz. Sonra enerji kanallarında bulunan bazı noktalara parmak ucu ile hafif vuruşlar yaparak o tıkanık enerjinin çözülmesini ve açılmasını sağlıyoruz. Bu açılma olunca da beden enerjisi akması gerektiği gibi akıyor ve biz daha sağlıklı olabiliyor geleceğimizi yaratmak için eyleme geçebiliyoruz.
EFT nasıl uygulanıyor?
EFT’nin uygulaması inanılmaz derecede basittir. Bu basitlik EFT ile çözüme gitmenin de kolay olduğu düşüncesine sebep olmuştur. Uygulaması basit olsa da kişilerin farkındalık geliştirmeleri, neye EFT yapacaklarını keşfetmeleri bu işin daha zor olan kısmıdır. İlk çıktığında EFT yüzde ve ellerde yer alan 13 noktaya yapılan vuruşlar, bir mırıldanma ve birkaç göz hareketinden oluşmuştu. Zaman içersinde bu uygulamaya yeni yorumlar eklendi, kişilerin oluşturdukları bazı ek noktalar oldu ve Gary Craig bile daha kısa bir yöntem ile aynı başarıya ulaşılabileceğini gösterdi. Kısaltılmış uygulamada 8 nokta vardır, mırıldanma ve göz hareketleri de kaldırılmıştır. Burada size her ikisini de anlatacağım. Gary Craig’in websitesinde de belirtildiği gibi genelde kısa uygulamayı yapıyorsanız ve başarı elde edemiyorsanız, uzun uygulama bazen sonuca götürebiliyor.

Uzun Uygulama – Tam Seri

1. adım
Sorunu belirleme ve odaklanma
Sorunu keşfetmek ve ona odaklanmak EFT’nin kilit noktasıdır. Doğru tanımlanan bir sorun ifadesi ile birçok tıkanıklık açılır. Bazen bizler problemin ne olduğunu bile bilmiyoruzdur...ya da görmek istemiyoruzdur. Bu gibi durumlarda bedenimiz ve bedende yaşanan tepkiler bizim başlangıç noktamız olabilir. Genelde enerji blokajları bedende hissedilir. Örneğin, korktuğumuzda midemiz kasılır, üzüldüğümüzde kalbimiz ağrır, heyecanlandığımızda bağırsaklarımız harekete geçer veya korktuğumuzda böbreklerimiz çalışır. Bizler çok uzun zamandır bedenimizi dinlemeyi unuttuk. Bu becerimizi yeniden yakalarsak EFT uygulamak kolaylaşır. Sorunu keşfetmeye çalışırken bedeni dinlemenin yanısıra bir de en yoğun olarak yaşanan şeyin ifadesinden başlamak ta çok yararlı olur. Yani, siz örümceklerden korkuyorsanız ama nedenini bilmiyorsanız önce “örümceklerden korkuyorum” ifadesi ile başlamak en doğrusudur. Bir örümcek gördüğünüzde kollarınızda bir ağrı hissediyorsanız “kollarımdaki ağrı” problemin ifadesi olarak kullanılabilir.

2. adım
Sorunun rakkamsal değerini belirleme
EFT uygulamalarında yaşanan problemin etkisi 0 ila 10 arasında bir değer ile ölçülür. Burada kullanılan bu ölçme şekli fizik tedavi de de ağrının şiddetini ölçmek için kullanılan bir değerlendirme biçimidir. 10 duygunun şiddetinin en yüksek yaşandığı noktayı 0 ise hiç yaşanmadığı noktayı belirtir. Bu rakkamsal değerlendirme herkes için uygulaması kolay bir değerlendirme şekli değildir. Bu yüzden siz size uygun bir değerlendirme şekli oluşturabilirsiniz. Bazen duygunun şiddeti azaldığında kişiler nötr olduklarını ifade ederler. Çocuklarda duygunun şiddeti el hareketleri ile, kolları çok ya da az açarak gösterilebilir mesela. Önemli olan sizin yoğunluğu bir şekilde ölçebilmenizdir. Bu sizin ilerlediğinizi size gösterdiği için de önemlidir.

3. adım
Zemini temizlemek – engelleri kaldırmak
Biz iyileşmek, problemimizden kurtulmak istesek bile alışkanlıklar kolay kolay bırakılamıyor. Enerji bedenimiz alışkanlıkları bırakmak istemez ve bir şekilde bu alışkanlığa bir yarar kılıfı uydurmuştur. Genelde bu yarar kılıfını görünce çok şaşırız, çünkü biz genelde böyle bir kılıf uydurduğumuzun pek farkında değiliz. Örneğin sigarayı bırakmak istiyorsunuz ama bilinçaltı sigaraya bir yarar bulmuştur...sigara öfkenizi kontrol altına alıyordur, sigara size dost oluyor ve sizi rahatlatıyordur. Bu yüzden sigarayı bırakmak isteseniz bile bırakmakta zorlanırsınız çünkü öfkeyi kontrol etmek için geliştirdiğiniz ya da yalnızlığınızla baş edebileceğiniz başka bir yöntem yoktur. Buna Psikolojik Tersine Çevirme (Psychological Reversal – ya da PR) deniyor. Gary Craig PR’nin problemlerin %40’ında mevcut olduğunu söyler. EFT’nin etkili olabilmesi için PR’nin kalkması gerekir. Yani bu bir nevi zemin temizliğidir. Zemini temizledikten sonra üstüne inşaat yapabiliriz. PR’nin kalkması için EFT uygulamasının başında söylenmesi gereken bir cümle vardır. Bu cümle 3 defa söylenirken elin kenarına da diğer elimizin parmakları ile vururuz. Bu vurduğumuz noktanın adı KARATE NOKTASI dır. Kullandığımız ifade ise “Bu..........(problem ifade ediliyor burada).....’e rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Karate noktasının yerine bir de göğüsün üst tarafında bulunan hassas bir noktayı ovabilirsiniz. Karate noktasına vururken veya hassas noktayı ovarken bir yandanda problem ifadesini yukarıdaki gibi 3 defa söylüyoruz. Örneğin: karate noktasına vururken “Hep şişman kalmaktan çok korkuyor olmama rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum” veya “bedenimden nefret ediyor olmama rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum.”

4. adım
Vuruş serisini uygulama
İşaret parmağı ve orta parmak ile acıtmadan ama kesin vuruşlarla ek’teki resimde belirtilen noktlara vurulur. Her noktada problem ifadesi yüksek sesle (mümkünse) tekrarlanır. Örneğin “karanlıktan korkuyor olmama rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” cümlesi karate noktasında 3 defa söylendikten sonra vuruş serisine geçince, belirtilen noktalarda “karanlıktan korkuyorum” veya “bu korku” ifadesi kullanılarak vuruşlar yapılır. Her noktada aşağı yukarı 7 defa vurulur. Ancak bu noktaya vururken saymaya çalışırsanız dikkatiniz problemden uzaklaşabilir. Bu yüzden saymak yerine “bu korku” veya “karanlıktan korkuyorum” ifadesi bitene kadar vuruşları yapabilir, sonra da bir sonraki noktaya geçebilirsiniz. Burada vuruşları bir set olarak düşünürsek, bir set bedenin bir tarafında çalışmak olarak algılanabilir. Bir tarafta çalıştıktan sonra 2. set bedenin diğer tarafında çalışılabilir. Vurduğumuz noktalar meridyen yani can kanalının başlangıç ve bitiş noktlarıdır ve bedenin her iki tarafında da bulunur. Dolayısıyla iki tarafta da çalışmak yararlı olur.

Gamut noktası
Gamut noktası ek’teki resimde belirtilmiştir. Gamut, İngilizce de ‘bir seri veya bir dizi’ yada ‘kapsam’ anlamına gelir. Bu noktada gerçekleştirilen bir çok işlem olmasından dolayı Callahan buraya Gamut noktası demiştir. EFT’nin Uzun Uygulmasında Gamut noktasına vururken başınızı hiç oynatmadan bazı göz hareketleri yapılır. Bu işlem beyni canlandırmak ve sağ sol beyin arasında hareket sağlamak için yapılır. Gamut noktasına vururken yapılan işlemler şöyledir:

1. gözleri kapatıyoruz
2. gözleri açıyoruz
3. kafayı hiç oynatmadan sadece gözlerle sağa alta bakıyoruz
4. kafayı hiç oynatmadan sadece gözlerle sola alta bakıyoruz
5. kafayı hiç oynatmadan gözlerimizle saat yönünde kocaman bir daire çiziyoruz
6. kafayı hiç oynatmadan gözlerimizle ters yönde daire çiziyoruz.
7. iyiki doğdun şarkısını mırıldanıyoruz
8. beşe kadar sayıyoruz
9. iyiki doğdun şarkısını mırıldanıyoruz
10. derin bir nefes alıyoruz ve bedenin diğer tarafında ikinci set vuruş serisine başlıyoruz.

5. adım
Değerlendirme
Bedenin bir yanını çalıştıktan sonra diğer tarafını tamamlayınca derin bir nefes alıp problemin şiddettini bir daha değerlendirmeye almak gerekiyor. Eğer duygu şiddetti henüz sıfırlanmamışsa bir kaç set vuruş serisi ile devam ediyoruz. Eğer duygu şiddeti azalmış ise bu sefer problem ifademize “kalan bu....” sözlerini ekliyoruz. Yani “bedenimden nefret ediyorum” demişsek burada “kalan bu nefrete rağmen” diyoruz. Aralarda değerlendirme yaparak durumun şiddetini ölçüyoruz.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

ASLI GİBİDİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
(yesim, cimcoz)


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


eft (yeşim cimcoz)

Alternatif Kişisel Gelişim ve Eft eft (yeşim cimcoz) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Özet EFT nedir? Aşırı duyguların ve olumsuz düşüncelerin oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak bizim daha sağlıklı kararlar vermemize, olaylara daha yapıcı bir şekilde yaklaşmamıza yardımcı olan bir enerji tekniğidir. Duygular doğaldır ve yaşanmalıdır. Ancak aşırı derecede hissedilen duygular bizim bazı algılar ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eft telkin cd indir izle İstanbul Eft nerededir kimdir Eft çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eft hipnoz Eft olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eft hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eft kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.