![]() |
benim devam hangi telkinde ? Merhaba arkadaşlar...bende '' sorunumun adı nedir ? bilmiyorum'' diyenlerdenim.Kısaca şöyle anlatiyim..ben herşeyi çok yoğun bi şekilde yaşıyorum.yani çok kafa yorulmicak şeylere çok üzülüyor,aşırı mutluluk yaratmicak boş şeylere çok seviniyor,hayal kırıklığına uğradığım zamanlarda da aşırı şaşırıp tepetaklak oluyorum.herşeyin aşırısı var yani.en basit şeylere kalbim küt küt atıyor.çok heycan yapıyorum.örneğin arkadaşıma bişi göstericem,izleticem vs o güne kadar bi heycan geliyor, bi nefesim daraklıyor ki sormayın :( yani bunun gibi saçma sapan şeylere aşırı tepki veriyorum.sanırım bu yüzden de panik atak oldu bende.e tüm bunlardan sonra da ben niye böyleyim,ben anormal miyim ? hastamıyım ? gibi sorular sormaya başladım kendime :( sürekli kendimi sorgular oldum.kendimi normal hissetmiyorum artık.sizce beni hangi telkin rahatlatır.aşırıların insanı olmak istemiyorum.normal olmak istiyorum.daha rahat cool olmak istiyorum.ne yapmalıyım ? dusun2 |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? hayal kırıklığına uğradığım zamanlarda da aşırı şaşırıp tepetaklak oluyorum suçluluk başkalarının düşüncesini önemsememe Beyzacım hoş geldin :) Başlangıçta 2 hafta kadar suçluluk+ego dinlemeni tavsiye ediyorum. Sonrasında kendine güveni ekle suçluluğu çıkar sıralama şöyle olabilir 2 hafta dineldikten sonra ; ego kendine güven başkalarının düşüncesini önemsememe Telkin dinleyen başka arkadaşlarımın fikirlerini de aldıktan sonra başlayabilirsin Sevgiyle |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? Kendine güven sorunun var sanırım. Çok hassas olduğun için dışarıdan gelen olumsuzluklardan ve zorluklardan hemen etkileniyosun. Kendini başka insanlara ispatlamak istiyosun, onların senin hakkında düşüncelerini fazlasıyla önemsiyosun. Öncelikle, yalnız değilsin bunu bil :) Bi anormallik yok durumunda. Sadece kendine saygı duymayı öğrenmen gerekir. Suçluluk ve ego güven güçlendirici telkinleri dinledin mi? Ben çok düzenli dinlemedim ama yine de çok faydasını gördüm. Eskiye oranla senin de anlattığın bu iniş-çıkışlarım daha az olmaya başladı ve kötü olayları daha metanetle karşılamaya başladım. |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? hoşbuldum ben arasıra yazıyodum buraya zaten sadece biraz ara vermiştim yabancı deilim :) Özlem Hanım ona durumumu anlattığım kadarıyla bana özel bi telkin listesi yaptı,dediği şekilde dinledim faydasını da gördüm ama sanki bıraktıktan sonra etkisi geçti.Her neyse annie içimi okudun resmen sanırım doğru bi tanımlama yaptın.başkalarının düşüncesini aşırı önemsiyorum.sizce telkin bu olayı bunu kökünden çözer mi ? |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? Kesinlikle ben sürekli kendimi ispatlama öne çıkarma anlatabilme dersindeyim...hemde sürekli.böyle hayat geçmez ben napıcam ? :((((((((( |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? Telkin senin elinden tutar, ama düştüğün yerden kalkmak için hamleyi sen yapıcaksın. Burdaki yazıları takip et, alıştırmalar yap. Merak ettiğin şeyler varsa sor. Çok zor değil, başarabilirsin :) |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? arkadaşlar ben son zamanlarda çok kötü oldum. çekirdek inanç telkinlerini yaklaşık 4 aydır diniyordum. içimdeki olumsuz düşünceler baya azalmış, kendimi iyi hissetmeye başlamıştım ama son günlerde çok kötüyüm yine. eskiye dönüş var sanki. özellikle özgüvensizlik çok. sizce neden olabilir. yalnız 4-5 gündür telkinlere ara verdim ama ondan önce başlamıştı bu duygular. |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? Dalgalanma dönemleri oluyomuş sanırım bu şekilde. Düşünce yapın değişmeye başlıyo artık ve daha fazla mutluluk talep ediyosun. Bu yüzden düşüncelerin birbiriyle çatışıyo, sen de kendini kötü hissediyosun. Forumda ilgili başlıklarda daha ayrıntılı bilgi vardı, oraya bakarsan bulabilirsin sorunun cevabını sanırım. |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? ya Allah aşkına sıraladığım sebeplerden dolayı bi insanın kalbi küt küt atar mı,yada nefes darlığı çeker mi,kendini kötü hissedermi.neymiş arkadaşıma bi video izlettiricekmişim! e izlettir nolmuş herkes gibi sabırla bekle,izlettir,düşüncesini al beğenir ya da beğenmez nolmuş sanki benim canımdan kıymetli mi? :( ben herşeye böyle aşırı heycan yaparsam takarsam sonum ne olur ? düşünmek ile istemiyorum.bnim bu saçma sapan hastalıklı düşüncelerden kurtulmam lazım daha 18'im :( hayat boyu nelerle karşılaşıcam demi ? bu saydıklarım nedir ki :( |
Cevap: benim devam hangi telkinde ? İstersen bi devlet hastanesine psikiyatriye gidip doktora durumunu anlatabilirsin. Ben de senin yasındayken(hatta daha kücükken) benzer sorunları yaşadım ve doktorun yazdığı ilacı kullandıktan sonra bu sorunlardan kurtuldum. Korkucak, telaşlanıcak hiçbişey yok, çogu kişi bu problemleri yaşıyo. Muhtemelen anksiyete bozukluk var sende. Telkinleri de dinle ama doktora gitmeyi ihmal etme. Günlük aç burda, içinden ne geçiyo yaz. Destek olalım birbirimize. Bekliyorum güzel haberlerini :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:20 AM. |