Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   bütünü görememek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/6150-butunu-gorememek.html)

saime1 21-04-2008 06:23 PM

bütünü görememek

Ben bütünü göremiyorum yazdığım raporu okuyorum ama yanlışlarımı tam anlamı ile göremiyorum mutlaka bir eksiklik bir hata oluyor. ne yapmalıyım bu konuda tecrübeli olan biri bana ne yapacağımı söylesin lütfen?

kürşad 21-04-2008 09:07 PM

Ynt: bütünü görememek

merhaba saime
ben bütünü göremiyorum derken tam olarak hangi konudan bahsettiğini anlayamadım ama eğer sosyal fobiye atıfta bulunuyoran zaten sosyal fobinin temelinde bütünü görme isteği yatar haliyle insan bunu başaramayınca da sosyal ortamlar fobiye dönüşür.Benim bi yakınımda da sosyal fobi vardı ileri derecede bu yüzden bunu çok araştırdım.Kendine iyi bak sevgiyle kal.......

saime1 21-04-2008 10:29 PM

cevabın için teşekkürler Kürşad, bütünü göremiyorum derken bir sayfanın tamamını, bir nesnenin tamamını bir insanın, tamamını, özelliklede yanlış ve bozuk yanlarını göremiyorum , mesela iş konusunda yazı hazırlıyorum tekrar okumama rağmen biryerdeki harf hatasını veya tarih hatasını, veya rakkam hatasını göremiyorum, sosyal fobiden olabilirmi? tabiki bu durum beni sıkıntılara sokuyor başarısız bir konuma sokuyor düşüncede iyi durumda iken basit hatalar yüzünden başarıma gölğe düşüyor.bu durum çok canımı sıkıyor, ben konunun üstüne gittikçe hata oluşmaya devam ediyor.

shamanic 04-05-2008 11:00 PM

merhabalar.. hismiley

bu durum birazda konsantrasyon eksikliğinden ve hata yapma korkusundan kaynaklı olabilir..

kendine güven ve diğer telkinleri dinledikçe konsantrasyon konusunda artış sağlayacaksınız..
bu şekilde daha rahat bir ilerleme kaydetmiş olacaksınız..

yinede özellikle bu konu ile ilgili hazırlanan kişiye özel telkinler var..
isterseniz ondan yaptırarak değişim sürecini hızlandırarak destekleyebilirsiniz..

atakan bey bu konuda daha çok bilgi verecektir..
özel mesaj atarak detay alabilirsiniz..

sevgiler.. actionsmile

saime1 17-05-2008 04:59 PM

teşekkür ederim .

teoman_ 17-05-2008 06:05 PM

selam saime
sanırım iş konusunda benzer uygulamaları yapıyoruz. ben de işim gereği bir sayfadaki yalnış yazılan cümle, harf, rakam vs görsel ögeleri bulmaya çalışıyorum.
ilk başlarda tarihleri değiştirmeyi çogunlukla unutuyordum. ama bir süre sonra ortama ve işe alıştıkça daha az hata yapmaya başladığımı farkettim. bilmiyorum belki pratik eksiğin vardır.
ayrıca bu şekilde 'bütünü göremiyorum' diye bir teşhis koyarak da kendi kendini yanıltıyor olabilirsin. belki şikayet ettiğin konunun temelinde bütünü görememek değil başka bir etken yatıyordur.

saime1 17-05-2008 06:17 PM

İgine Teşekkürler Teoman Bilğisayerda hata yapıyordum ,artık hata yapıyorum demiyeceğim dediğin gibi kendimi kusurlu olarak tanımlamıyacağım çünkü beymim bunu kabul edip ne yapıp yapıp beni doğruluyor ,kısmen azaldı çünkü bu hatalar yüzünden uykusuz gecelergeçirdim.Başka nedeni ne olabilir araştıracagım soracağım bilinç altıma neden yapıyomuşum neden dikkatim zayıf imiş.Ne dersin sana yazarkende sanki cevabı buldum buldum galiba.

teoman_ 17-05-2008 06:43 PM

evet ben de bazen olumlu mesajlar verme konusunda sıkıntılar yaşıyorum ve bunu aşmaya biliçli çalışıyorum.
'iyi düşün iyi ol'u prensip edinmeye karar verdim. gssmile
araştırmaya devam et bence de mutlaka bu durumu istediğin yönde çözeceksin hismiley

saime1 17-05-2008 06:47 PM

teşekkürler Teoman

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:38 AM.