Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   kendi sesiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/372810-kendi-sesiniz.html)

Ufukyorfunu 11-07-2009 09:58 AM

kendi sesiniz

Yıllar önce katıldığım NLP ile ilgili bir seminerde eğitimci en iyi telkinin insanın kendi sesinden dinlediği telkin olduğunu söylemişti. Kendi sesinizi kaydedin ve dinleyin demişti.
Siz de bu görüşe katılıyor musunuz? Yani sizin yayınladığınız telkin metinlerini sessiz bir ortamda kaydedip sonra kendi sesimizden dinlememiz etkiyi arttırır mı ya da süreci hızlandırır mı sizce? dusun2

angel79 12-07-2009 08:45 AM

Cevap: Kendi sesiniz

çok yerinde bir soru olmuş tebrik ediyorum.bunu ben de çok merak ediyorum.bana faydası olur gibi geliyor ama yine de bunu yetkin bir ağızdan duymak daha anlamlı olur diye düşünüyorum.

asiyah 12-07-2009 09:21 AM

Evet aslında kendi sesinden duymak ilginç olabilir. sonuçta kendine hükmediyorsun. merak ediyorum bu sorunun yanıtını.

hakikat1990 12-07-2009 11:32 AM

bu yöntemi suçluluk duygusunda uyguluyorum 7 saat normal telkinleri dinliyorum ardından kendi telkinimi açıp başka medıa playerdan da istediğim müzikleri dinliyorum

hayatimdegisti 12-07-2009 11:40 AM

Bu kişiye göre değişir.Kimisi kendisinden çok bir başkasının söylemesinden daha fazla etkilenir.Kendi kendinize söylediğinizde itiraz oranı daha yüksektir.Bir başkası size olumlu sözler söylediğinde ise etkisi inandırıcılığı daha çok olur.

Nlp seminerlerinde içsel konuşmaların olumlu düşünmenin öneminden bahsedilir.Eğer bunu yapmak size zor geliyorsa kayıt haline getirin olumlamaları her gün tekrar etmeye göre daha etkindir diye ifade edilmiş olabilir.

Sitemizde ki telkin kayıtları benim tarafımdan seslendirildi.Bende 5. günde etki ederken ilk dinlemesinde etki görenler de oldu.Bu da hızlı etki için ille kendi sesinden dinlemek gerekmediğini gösteriyor.

metin06 12-07-2009 01:24 PM

güzel bir soru aslında ;
Kendinizle ilgili yorumunuz tam olarak suçluluk duygularından arındım ,yaptığım her işte başarılı sonuçlara ulaşırım gibiyse kendi sesinizden dinlemeniz yani suçluluk duymayan birinden dinlemeniz faydalı olur ama o zaman da dinlemenize gerek kalmaz :) ya da zaten her özelliğini bildiğini düşündüğünüz kendi sesinizin kendinize söz geçirmesi..
yine de bunlara rağmen kafanızın içinden telkin değil de diğer olumlamaları geçirmeniz yerine kaydedip dış sesten dinlemek faydalı olabilir
benim bu tarz durumlar da tercihim biraz daha başka ses, çünkü kendimle ilgili bir durum söz konusuysa sorunu sorunun merkezinde çözmek daha zor gibi gelebilir..kolay gelsin

asiyah 12-07-2009 01:35 PM

akınyıldız'ın söylediği çok mantıklı. Sevdiklerine okutunca hem daha uysalca yaklaşıyorsun ve hemen onun dediğini yapıyorsun vaay! Çok güzel. Harikasın akınyıldız!

asiyah 12-07-2009 02:04 PM

Bekliyor olucam :)

derya88 07-08-2009 05:44 PM

ben tüm telkinleri cep telefonuma okuyorum sonra devamlı burdan dinliyorum sizlerde öneririm çok iyi sonuç aldım sevgiyle.....

altug 09-08-2009 07:51 PM

kendi sesinizi kaydederken sürekli aynı kelimeleri mi tekrar ediyorsunuz? yoksa anlatma tarzında mı kayıt alıyorsunuz? bunun etkili biçimi şudur diyebileceğiniz bir yöntemi var mı?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:38 PM.