Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   Site beyaz olmasın.!? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/227121-site-beyaz-olmasin.html)

Okan Tag 11-02-2009 12:19 AM

Site beyaz olmasın.!?

Eğer Google siyah olsaydı yılda 3000 Megawatt elektrik tasarrufu olacakmış.Beyaz olan bir ekran yaklaşık olarak 74 watt elektrik tüketiyormuş.

Siyah bir ekransa yaklaşık olarak 59 watt. Google, günde yaklaşık olarak 200 milyon ziyaretçi alıyor. Her ziyaretçinin ortalama 10 saniye arama süresi olsa; Google, günde 550.000 saat görüntüleniyor.
Eğer sayfa siyah olsaydı toplamda 15 watt’lık bir kazancımız olacaktı. bu da dünya çapında 8.3 megawatt/saat lik bir enerji kazanımı demekti ya da yılda 3000 megawatt/saat. Sitede yapılan birkaç kod değişikliği ile yılda 300.000$ lık enerji tasarrufu olurdu.

Gibi.Peki 'www.hayatimdegisti.com' siyah olsa zararımız ne olur kârımız ne olur??

ziyaretcixy 11-02-2009 01:38 AM

google beyaz değilde siyah olsaydı bu kadar kullanışlı gözkmez muhtemelende bu kadar büyüyemezdi... Web tasarımında renkler çok önemldir. googlenin pixel hesabına gelene kadar çoooook tasarruf konusu çıkar... Ayrıca hayatimdeğişti.com beyazlı mavili çok güzel... Hımmm eğer belki biri hayatimkarardi.com diye bir site açarsa renksiz bir tema ona giderdi :))))

Okan Tag 11-02-2009 01:11 PM

Alıntı:

Akın Berk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309137)
google beyaz değilde siyah olsaydı bu kadar kullanışlı gözkmez muhtemelende bu kadar büyüyemezdi... Web tasarımında renkler çok önemldir. googlenin pixel hesabına gelene kadar çoooook tasarruf konusu çıkar... Ayrıca hayatimdeğişti.com beyazlı mavili çok güzel... Hımmm eğer belki biri hayatimkarardi.com diye bir site açarsa renksiz bir tema ona giderdi :))))

sitenin renkleri tasarımı kötü diye birşey demedim siyah veya başka bir renklede uydurulabilir neden olmasın sitede çok yararlı şeyler var neden daha duyarlı olup tam örnek bir site olmasın?hayatımkarardı fln diye o kadar abartmaya da gerek yok!.

ziyaretcixy 11-02-2009 01:20 PM

abartı değil espiri :)))

ziyaretcixy 11-02-2009 01:40 PM

Biri çıkmış google beyaz olmasaydı bilmemneler olmazdı diye ilginç bir haber yapmış. Sadece bilişim değilde hayatın her alanındaki bir değişim küresel ısınmayı tetikleyebilir yada enerji kaybına yol açabilir… Misal biri çıkar, “insanlar çok fazla terlememeli, bu nem havada değişik tepkimelere yol açıp küresel ısınmayı tetikler, bu yüzden fazla koşup terlemeyin “ demesi ile aynı şeydir… Nihayetinde böyle haberler doğruda olabilir… Bilimsel dayanakları var çünkü… Tabi hayata böyle bakamayız. Bu kelebek etkisinde hep böyledir… Kelebeklerin biri fazladan bir kanat çırpsa dünyanın öbür ucundaki iklimin dengesi bozulur… Zaten hayatta hep kayıplar varmış gibi görünür… Ama bardağın boş tarafını görürsek hep ne kaybtemişiz ve buna örnek olmak için ne kaybetmeliyiz onları düşünür ve görürüz… Google Microsofttan sonraki en büyük markadır… Google beyaz olmasaydı 300.000 $ dolarlık enerji tasarrufu olabilirdi elbette… Ama google olmasaydı, bugün bilişimde ve internet teknolojilerinde milyarlarlarca dolarlık piyasa olmazdı… Ben olaya ya google olmasaydı diye bakarım…

Okan Tag 11-02-2009 02:08 PM

Alıntı:

Akın Berk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309164)
Biri çıkmış google beyaz olmasaydı bilmemneler olmazdı diye ilginç bir haber yapmış. Sadece bilişim değilde hayatın her alanındaki bir değişim küresel ısınmayı tetikleyebilir yada enerji kaybına yol açabilir… Misal biri çıkar, “insanlar çok fazla terlememeli, bu nem havada değişik tepkimelere yol açıp küresel ısınmayı tetikler, bu yüzden fazla koşup terlemeyin “ demesi ile aynı şeydir… Nihayetinde böyle haberler doğruda olabilir… Bilimsel dayanakları var çünkü… Tabi hayata böyle bakamayız. Bu kelebek etkisinde hep böyledir… Kelebeklerin biri fazladan bir kanat çırpsa dünyanın öbür ucundaki iklimin dengesi bozulur… Zaten hayatta hep kayıplar varmış gibi görünür… Ama bardağın boş tarafını görürsek hep ne kaybtemişiz ve buna örnek olmak için ne kaybetmeliyiz onları düşünür ve görürüz… Google Microsofttan sonraki en büyük markadır… Google beyaz olmasaydı 300.000 $ dolarlık enerji tasarrufu olabilirdi elbette… Ama google olmasaydı, bugün bilişimde ve internet teknolojilerinde milyarlarlarca dolarlık piyasa olmazdı… Ben olaya ya google olmasaydı diye bakarım…

adam çıkmış söylemiş doğru söylemiş sorsak çevreye hepimiz olayın farkındayız ama birisi der iş işten geçmiş benim duyarlılığımla ne olacak birisi ben duyarlıyım der ama hiçbirimizin birşey yaptığı yok ben elimden geleni yaparım ve sadece bir öneride bulunuyorum insanın terlemesiylede bu önerinin uzaktan yakından alakası yok bu benzetmeyi açıklama gereği bile duymuyorum yani:)google sadece bir örnekti şimdi biz siteyi daha farklı bir tasarıma getirsek ne olacak site unutulup gidicek mi yani ya da başka bir zarara mı uğruyacak?

ziyaretcixy 11-02-2009 02:35 PM

Alıntı:

Okan Tag Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309166)
adam çıkmış söylemiş doğru söylemiş sorsak çevreye hepimiz olayın farkındayız ama birisi der iş işten geçmiş benim duyarlılığımla ne olacak birisi ben duyarlıyım der ama hiçbirimizin birşey yaptığı yok ben elimden geleni yaparım ve sadece bir öneride bulunuyorum insanın terlemesiylede bu önerinin uzaktan yakından alakası yok bu benzetmeyi açıklama gereği bile duymuyorum yani:)google sadece bir örnekti şimdi biz siteyi daha farklı bir tasarıma getirsek ne olacak site unutulup gidicek mi yani ya da başka bir zarara mı uğruyacak?

ozman bize örnek ol. Bir site aç... 3 sene emek ver tasarımını en ekomik şekilde ayarla... Ozman gerçekten duyarlı biri olduğunu düşünelim... Herkes bişeyler söyler... Ama icraatı büyük insanlar yapar... Ama ben bu sitenin nasıl yapılıp hangi yollardan geçtiğini biliyorum. ordan göründüğü kadar basit deil. Burdaki bir grafik için nasıl sabahlara kadar uğraşıldığını biliyorum... Bu sitenin tasarımı deiştiiği andaki arama motorlarında gerilemesi en az 1000 üye kaybettirir. Ayrıca web tasarımı işini webçilere bırakmakta fayda var. Site amacına uygun renklerden oluşmalı. Bunu anlatmalı.

Okan Tag 11-02-2009 03:19 PM

Alıntı:

Akın Berk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 309169)
ozman bize örnek ol. Bir site aç... 3 sene emek ver tasarımını en ekomik şekilde ayarla... Ozman gerçekten duyarlı biri olduğunu düşünelim... Herkes bişeyler söyler... Ama icraatı büyük insanlar yapar... Ama ben bu sitenin nasıl yapılıp hangi yollardan geçtiğini biliyorum. ordan göründüğü kadar basit deil. Burdaki bir grafik için nasıl sabahlara kadar uğraşıldığını biliyorum... Bu sitenin tasarımı deiştiiği andaki arama motorlarında gerilemesi en az 1000 üye kaybettirir. Ayrıca web tasarımı işini webçilere bırakmakta fayda var. Site amacına uygun renklerden oluşmalı. Bunu anlatmalı.

site açma işleriyle falan pek uğraşmıyorum ama bir her işimde demiyim de yaptığım büyük küçük her türlü şeyde ben duyarlılığımı yapıyorum burada da bunu farkettim söyledim bana inanıp inanamamak senin elinde birşey diyemem dediğim gibi ben burada da böyle bir öneride bulundum sadece illede tasarımı değiştirin diye birşey demedim sitedeki arkadaşların da benim önerime bu kadar ilgili olabildikleri için teşekkür ederim.

ziyaretcixy 11-02-2009 04:42 PM

tamam hadi sizin dediğiz gibi olsun... tartışmaya gerek yok.. atakan bey bu fikrinizi mutlaka okumuştur... Değerlendirme fikrinide düşünücektir

yasal06 12-02-2009 12:11 AM

okan tag'a duyarlılık gösterdiği için akın berk'e de bilimsel açıklamalar yaptığı için teşekkürler..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:33 AM.