![]() |
utangaçlık + yüz kızarması = sosyal fobi bunasıl bir illettir anlatamam.yaşayan bilir anlar beni zaten. ilkbaşta tam adını bilmiyodum.daha yeni yeni adını koydum.şimdide araştırıyorum netten filan. sanırım çok kardeş olmamızdan ilgi görmemiş olmak,cahil+cocugunu adam yerine koymayan ebeynler bunun sebeplerinden, en azından benim için. küçükkende böyleydim ben kalabalığa çıkamazdım heyecanlanırdım filan.üni ye başlayınca geçti baya deiştim çok rahat oldum kendimi tanıyamıyodum çok güzeldi o günler peh anılarda.kısa sürdü zaten babamın bana attığı ilk ve tek tokattan sonra(şimdi heralde o tokattan sonra oldu diye tahmin ediyorum, ama ozamanlar bundandır demiyodum) grafiğim yine inanılmaz bi şekilde aşağı çakıldı. artık insanlarla konuşurken kızarmaya başladım.küçüklüğümde de çekingendim ama kızarmıyodum, bu sonradan oldu.nerdeyse 7-8 sene geçti düzelmek istiyorum.hala insanların içinde bakışlar bana çevrildiğinde-hatta bazen çevrilmese bile kızarabilitem var. araştırdığım kadarıyla öfke duymamalıyız geçmişimize,anne babaya affetmeliiz herşeyi.bunu yapmaya çalışıyorum.ama oluyo mu bilmiyorum. resmen hayatımı kemiriyo bu illet.bulunduğum şehirden dolayı dr filan yok doğru dürüst psikoloji dalinda yani. büyükşehirlerden birinde otursam dr a kesin gitmiştim yani. herkes gezip tozarken ee tıkılmak ne kadar zorr. çalışmak çok zor.herşey zor böyle ya nefes almak bile zor.ya ailemin içinde bile kızarıyorum o derece oha filan diyebilirsiniz yani. sabır diyorum.ayrıca netten yeni 1 senedir filan araştırıyorum ,okadar çok kişi varmışki böyle rahatsızlığı olan şaşırıyorum. ama bu konu hakkında ilk defa nette bişeyler yazıyorum.zaten dr a da gidemediğim için anlatacak kimsem yok.soyut biri oldum baya.yani belki böyle anlatmam da iyi olur diye düşündüm sadece beynimden geöiyodu bunlar kimseye söyleyemiyorum. şimdiden ilgilenen okuyan olursa çok tşk ediyorum. |
hosgeldın sefalar getırdın.sorununu böyle ifade etmen cok güzel.zaten hersey sorunu kabul etmekle baslıyor.telkinleri ne zamandır dinliyorsun bilmiyorum ama sakın ihmal etme emin ol cok işe yarayacaksevincli |
öncelikle çok tşk ederim ilgilendiğin için buna okadar ihtiyacım var ki. telkinleri 2-3 aydır yaklaşık ama balki düzenli değil.site sahibinede tşk ediyorum en azından sorunu mu ilk defa anlatmış oldum.bu da olumlu bi gelişme yapabilir belki bende diye düşündüm. |
canım tabiki anlatman sorunu gördügünü ve kabul ettigini gösterir,sitede bir sürü güzel yazı var,onların cok faydası olacaktır,aslında tam ihtiyacın oldugu yerdesin.lütfen düzenli dinlemeye gayret et.mesela ben geceleri doga versiyonlarını kısık sesle dinliyorum.sende bunu deneyebilirsin |
nevresim hoş geldin ben yorgan şaka yapıyorum alınma nikin güzel bak ne diycem bende sf lı bırı olarak sana destek vermeye hazırım şimdi ben bir haftadır adil mavişin ses kaydını dinliyorum yani hipnoz cd gibi sende dinle sosyal ortamlarda insanların yanında kendini kabullenemeyenlerde dinlesin aslında bunu bugun paylaşmak için açtığımda senin mesajını gördüm çok üzüldüm bir hafta önce shamanıc özlem ablamla sıkıntılarımdan bahsedıyordum ama onun önerileriyle gene ego suçlulugu başlamıştım ama fark ettimki suçluluk telkini beni aşağı çekiyordu yani eski olumsuzluklar geri geliyordu yüzüm kızarıyor yanıyordu en büyük şikayetim buydu gerçekten bugunle beraber 7 gün oldu süper değişimler var bugun toplantıda patronun gözlerinin içine bakarak dinledim konuştum espiri yaptım ama sakın yanlış anlama suçluluk telkinini suçlamıyorum :D 2 hafta sonra çıkar bence fazlası zarar . RapidShare: Easy Filehosting buradan indir ve rahat bir yere uzan gözlerini kapat daha önce gevşeme çalışmaları yaptınmı bilmiyorum ama ben ne zamandır yapıyorum neyse uzandın burnundan yavaş yavaş derinnn nefes al ve 3 kadar say yavaş yavaş ağızdan ver ve ses kaydını dinlemeye devam et bir kaç dk sonra daha çok geveşeceksin kaydı dinle daha iyi anlarsın herşey çok güzel olucak ego kendine güven dinle sen genede ama suçluluk telkinini çıkar sonra gelişmeleri yaz görüşmek üzere kendine sevgiyle ii bak |
|
ben tam anlayamadım nedir bu telkin mi?birde heyecanada iyi gelir mi acaba ve nasıl dinlememiz gerekiyor?bilgi verirseniz sevinirim |
Alıntı:
inş. sizlerin desteğiyle atlatıcam artık.mümkünse inş en kısa zamandakurtulmak istiorum artık.benim gibi olanlarda düzelir inş. hayatımdan bişey anlayarak yaşarım artıksad456 |
Mehaba nevresim.Hoşgeldin.actionsmile Telkinlerin faydası olacağı gibi, çeşitli tekniklerden de yararlanabilirsin. Ama, bunun daha kalıcı olması için, bir uzman yardımı ve ilaç desteği alırsan daha kalıcı ve hızlı sonuçlar alabilirsin. Sosyal gruplara katılman, insanlarla kendini zorlayarak da olsa iletişim kurman, bunun üzerine gitmen gerekiyor. Zamanla gelişmeler olacaktır. Kendini ifade edebileceğin insanlarla iletişim kurman, farklı diğer gruplarla ve insanlarla iletişim kurmana yardımcı olacaktır. Güzel gelişmeler diliyorum. Sağlıcakla super |
dediğim gibi bulunduğum sehirde böyle bi imkanım yok.ya ilgilenmiyolar bile.özel dr filan lazım o da yok burda. kendikendime iyileşmem gerekiyo anca + sizlerin de desteğiyle inş en kısa zamanda ataltırım.eskiye göre bugünlerde daha biumutluyum az b,işeyde olsa.. bunun nedenitelkinlerde olabilir bilmiyorum açıkcası.müteşekkirim yinede sizlere. çaresiz kalmak o kdar kötü ki en azından çaresiz hissetmiyorum kendimi telkinlere |
Alıntı:
ses kaydını dinelemeye başladığından itibaren zaten gevşeyeceksin sonra trans ortaya çıkar beynin alfa dalgasına geçer verilen telkinleri sorgulamadan kabul eder kalıcı olması içinde 21 gün dinlemen gerek zihnin öğrenme süresi |
Selam...mesleğim gereği göz önünde olan bir insanım...profesyonel hayatımda bunu hiç yaşamadım ancak özel hayatımda , sosyal çevremde yüz kızarma illetini ben de yaşayıp çözümlemiş olanlardanım şükürler olsun. Senelerce çektim bunu..şöyle söyliyeyim - ki bunu sadece utanma duygusuyla temellendirmek hata olur- adımı bile sorsalar yüzüm kızarıyordu. Olur olmaz durumlarda pancar gibi kıpkırmızı olunca kendinizi nasıl ifade edeceğinizi de şaşırıyorsunuz. Fakat sonra şunu farkettim, ben kendimi bildim bileli merkezime odaklı değil , başkalarına odaklı yaşamışım. Başkalarının ne düşündüğüne, başkalarının onayına o kadar fazla önem vermişim ki...bulunduğum ortamlarda hep başkalarına değer vermişim. Aman onlar ne düşünür, aman onlar ne der. Hep başkalarının gözünde mükemmel olmayı, mükemmel görünmeyi, hata yapmamayı, kendimle ilgili açıklar vermemeyi hayatımın odak noktası yapmışım meğer...bu durum da tabii yaşadığım bol baba baskılı çocukluktan kaynaklanıyor... Ne yaptım biliyor musunuz? Attım üstümde ki bu yükleri...Çıkardım attım , attım , attım. Bir toplantıya gittiğimde artık bana yöneltilen sorulara dört dörtlük cevap vermek zorunda hissetmiyorum kendimi yada onlara en zarif ve en güzel görüneceğim diye içinde rahat edemediğim, beni yansıtmayan giysileri üzerime geçirmiyorum ya da bir yerden çıkıp gitmeyi arzuluyorsam müsade isteyip çıkıp gidiyorum. Dahası artık zorla insanların beni muhabbetlerine esir etmelerine izin vermiyorum. İstediğim gibi kahkaha atıyorum ki eskiden sadece buruk bir gülümsemeyle idare ederdim...Kısacası merkezi buldum, doğal oldum. Artık yüzüm kızarmıyor aerobik yaparken hariç tabi :)) Ah bu anne babalar yok mu, çocuklarının kendilerini özgürce ifade etmelerine izin vermeyen onları kuklalaştıran anne babalar. İSYAN BAYRAKLARINI ÇEKİN KENDİ GEMİNİZİN DÜMENİNİ ELE GEÇİRİN! Sevgiler... |
Alıntı:
evet ayrıca anne babamın etkisiçok yüksek buna.yetiştirlme tarzı.kendimi şimdi anlıyorum,çocukken bile kendimi ne kadar değersiz hissettiğimi şimdi düşündükce adını koyuyorum.okadar değersiz hissediyodum ki ki hala atamadım,hiç bişeye layık oolmayan biriydim kendimce. bunda tabiki ailemin etkisi var.genelde yanlış davranış yaparım,hatalıyım,beceriksizim.babam da zatenevlere şenlik annemde ayrı bi dünya.eserleri benim gibi çocuklar oluyo tabi.kendine zerre kadar güveni olmayan.hiçbişeyi haketmediğini düşünen çocuklar ya tabi ben bunlarınadını şimdi şimdi koyuyorum işte çocukluğumda kendimi okadar değersiz hissediydumki anlatamam. dönüp dönüp aynı şeyleri tekrarlıyorum belki ama artık taşıyo içimdekiler,bide anlattıkca daha iyi olurum diye düşünüyorum.yine söylüyorum ilginiz için tşk ederim.benim için çok önemli çünkü. |
Alıntı:
|
ben bu ses kaydını inderemiyorum hata veriyo galiba linkte yine bir problem var yada bende. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kedine güven +sınav için bişeyler var içinde |
ben de bıktım kızarmaktan , köşelerde yaşamaktan.artık yaşam çekilmez hale gelmeye başladı.çevremdekileri görüyorum: hepsi çok sosyal , bana göre olağan üstü şeyleri gerçekleştiriyorlar.ben otobüste, markette lokanta da kızarıp-sıkılmıyorum ama benimki de sosyal fobi.hele sıkıldığım bir ortam olsun sanki omzuma boynuma tonlarca ağırlık biniyor.yüzümü yerden kaldıramıyorum.hele bir de karşı cinsten biri bana baksın kıpkırmızı olurum anında.çok acayip şekilde karamsarım. kısa ve öz sorucam :laf olsun diye değil bu psikolojik bozukluğu cidden yenen var mı ?artık metastazlı hastaların bile tedavi şansının SF den yüksek olduğunu düşünmeye başladım.kısaca 20 sinde hayattan bıktım :( |
Hoş geldiniz özellikle sf de telkinler daha bir etkilidir.Göz teması dik yürüme daha rahat ve güvenli hissetme mutlu olma gibi bir çok etkiler olur. Bu açıdan şanslısınız değişimler sizde çok daha belirgin olacaktır... Önce ego suçluluk dinleyin...Sonra bir hafta sonra sosyallik koruma kalkani topluluk konuşma ekleyin listenize değişimi bizlerle paylaşın... Ancak sabir şart tabii ki...Birde bol bol okuyun forumu... |
Alıntı:
bende bıktım.bazen kendimi çok çıkmazda hissediyorum.çok silik pasif bir hayaıtm var evden çıkmak istemiyorum.ya sabır diyorum.bencede tamamen kurtululım artık |
Alıntı:
ben korum a kalkanını dilnemiyodum,şimdi ekleyeyim mi acaba? |
Alıntı:
|
peki ben ego ve suçluluğu başta dinlemiştim şimdi tam olarak listem de hangileri olmalı.ben tamamen o listeyi hazırlayayaım. sf diye bir telkinde vardı onuda eklemiştim ben listeme.doğrumu acaba. |
merhaba nevresim.. suçluluk ve egoyu minimum 15 gün kadar dinlediyseniz, güven telkinini ekleyebilirsiniz. diğer tercihlerinizi ihtiyacınıza yönelik yapmanız da yarar var. örneğin sabahları uyanmakta güçlük çekiyorsanız zinde uyanmayı, hep bir şeyleri erteliyorsanız erteleme telkinini, toplulukta konuşurken sıkılıyorsanız veya konuşamıyorsanız topluluk karşısında konuşmayı, sigara veya kilo sorununuz varsa onlarla ilgili olan telkinleri vs. bu tamamen ihtiyacınıza yönelik bir tercihtir.. keyifli dinlemeler actionsmile |
ben ses kaydını indiremedim hata veriyo sorun bendemi :( |
ben eskisine göre daha iyiyim sanki.yani az bişeyde olsa.bu da umut verici.bu siteninde muhakkak etkisi olmuştur+bende daha bilinçliyim problemime karşı.olumlama filanda yapmaya çalışıyorum.hepsi birlikte biraz olsun daha iyiyim sanki.site sahiplerinede müteşekkirim.çok olumlu pozitif yaklaşıyosunuz bizlere. ben interneti karıştırmıştım sf ile ilgili bazı siteler çok karamsar yorumlar var içlerinde kendimi tamamen çukurda hissetmeme neden oluyo.bende karamsarım zaten onları okuyunca hepten göçüyorum. o yüzden bu site bana huzur veriyo galiba.(: |
bi de önceden yapamadığım şeyleri ufaktan yapıyorum ya buda beni güçlendiriyo.yine arada bi şiddetli umutsuzluğa kapılıyorum üstümden atmaya çalışıyorum. bu sorundan inş."en kısa süre"de kurtulurum.benim gibi olan herkeste kurtulur inş.yaşayan bilir. |
Alıntı:
Bu arada seninle irtibata geçmek istedim fakat görmedin sanırım. Aynı sorundan dolayı muzdarip olduğumuz için birbirimize destek olabiliriz diye düşündüm. Çalışmalarında başarılar dilerim. Mutlu kal...actionsmile |
inşallah daha yi olurz.dileklerini paylaşıyorum. |
merhaba arkadaşlar bende bu sitede yeniyim.bendede aynı sorunlar var Yüz kızarması...bende ses kaydını indiremedim hata veriyo lütfen yardımcı olurmusunuz:( |
Alıntı:
|
|
Link te probem var, sadece 10 indirmeye izin verilmiş, Tekrar yükler misin? |
tekrar yüklemek isterdim ama telif sorunu yüzünden kaldırılmıştı |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 PM. |