gunes | 12-12-2008 01:20 AM | Telkin içeriği ile ilgili naçizane bir öneri Merhaba, öncelikle bu güzel sitede emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Şimdiki gibi bir konu daha önceden açıldıysa kusuruma bakmayın, biraz araştırdım ama göremedim... Telkin içeriklerinin bir kaçını okudum ve aklıma İçindeki Devi Uyandir adlı kitap geldi, bu kitapta kelimelerin gücünden bahsediyordu, hayatımızdan bazı olmusuz kelimeri uzaklaştırdığımız zaman çok büyük değişiklikler yaşayabileceğimizi söylüyordu. Olumsuz kelimler yerineö tam tersini seçmeye ozen göstermemiz geretiğini anlatıyordu hatta verdiği bir örnek çok açıklayıcı olmuştu; "Şimdi size mavi rengini düşünme diyorum şimdi hangi rengi düşünüyorsunuz?" gerçekten de dogru degil mi? Uzun lafın kısası telkin içeriklerindeki (örneğin) daha az huzuruz olacaksınız, daha az üzüleceksiniz, daha az cesaretiniz kırılacak, sözleri yerine sadece; huzurunuz daha cok yerinde olacak, daha sevincli olacaksiniz, cesaretiniz daha güçlü olacak sözcükleri kullanılsa ve olumsuz içerik taşıyan mesela depresyon sözcüğü olan cümlelerin yalnızca tam tersi kalsa daha iyi olmaz mi? Acaba bunu yapabilmeniz mümkün mü? Tekrar teşekkür ederim. :) |