Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Annem devamlı kabız olmakta, iç hastalıkları doktoru bağırsakları ile ilgili endoskopi yapıldı ve herhangi bir şey çıkmadı. Yalnız kabızlığından dolayı iç kısmında derin bir yırtık olduğunu söyledi. Doktorun vermiş olduğu kabızlığını giderecek olan bitkisel ilaçla tedaviye başlandı ama yaşının vermiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:07 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları)





Annem devamlı kabız olmakta, iç hastalıkları doktoru bağırsakları ile ilgili endoskopi yapıldı ve herhangi bir şey çıkmadı. Yalnız kabızlığından dolayı iç kısmında derin bir yırtık olduğunu söyledi. Doktorun vermiş olduğu kabızlığını giderecek olan bitkisel ilaçla tedaviye başlandı ama yaşının vermiş olduğu biyolojik değişimle kabızlık devam etmekte, son zamanlarda dışkısını yaparken pembe renkte kan gelmekte. Bu kanamanın neden olduğunu açıklarsanız ve beni yönlendirirseniz sevinirim, saygılar…







Dışkılama sırasında kanama yakınması önemlidir ve araştırılması gerekir. Annenizde endoskopi yapılmış ve o işlem sırasında (kanamaya neden olabilecek) yırtık olduğu söylenmiş. Endoskopiyi yapan hekim deneyimli değil ya da bu işin eğitimini almamış ise kanamaya neden olabilecek başka etkenler atlanmış olabilir. Burada soru şu: endoskopiyi yapan hekim kanamanın bu yırtığa bağlı olduğunu bildirdi mi? Bildirdi ise bundan emin mi? Eğer bu soruların yanıtları evet ise yırtığa yönelik tedaviler ile yakınmalar geçecektir. Anladığım kadarıyla yeterli ve geçerli yanıt alamamış olmalısınız ki bu soruları sormak ihtiyacını hissediyorsunuz. Endoskopi eğitimi yurdumuzda sistemli ve düzenli olarak yalnızca Gastroenteroloji Üst İhtisası sırasında verilmektedir. Eğer kuşkunuz var ise endoskopik işleminizin bu alanda eğitim almış olan Gastroenterologlar tarafından yapılmasına dikkat ediniz. Geçmiş olsun.







Bağırsak tembelliği







Katı besinlerle beslenmekten bende sanırım bağırsak tembelliği başlangıcı oluştu. Ne yapmalıyım?








Kabızlık yakınması olan kişilerin lifli besinleri bolca tüketmeleri gerekir. Katı besinlerle beslenmekten ne kastettiğiniz anlaşılmıyor. Ancak posa bırakan meyve (kaysı, kabuklu elma, erik) ve sebzeler ile kepekli ekmek yemek önemlidir (muz kabızlığı artırır). Bunun dışında bol sıvı almak gereklidir. Burada yapılan bir yanlışa değinmeliyim. Kabızlığı olan bazı hastalar sulu olması nedeni ile sürekli çorba gibi besinler tükettiklerini belirtirler. İçilen çorbanın sıvısı emilir ve geriye çok az bir posa kalır. Bağırsakta biriken posa olmayınca kabızlık da sürer. Bu nedenle beslenme kabızlıkta çok önemlidir.







Hiatus hernisi (mide fıtığı)







Hiatus hernisinin anlamı ne demektir? Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler…








Yemek borusu ile mide arasında bir kapakçık (kardiyaözofageal sifinkter – KÖS) bulunmaktadır. Bu kapakçık görevini tam yapamaz durumda (yani gevşek) ise buna KÖS disfonksiyonu denilir. Ayrıca bu kapakçık normal yerinden daha yukarıya çıkacak olur ise buna da hiatus hernisi (mide fıtığı) adı verilir. Her iki durumda da mide asidi yukarıya yemek borusuna ve bazen ağza kaçabilir ki biz buna reflü diyoruz. Reflünün derecesinin tayini ve gerekiyor ise tedavinin planlanabilmesi için endoskopi yapılmalıdır. Gereksiz tedavi ya da cerrahi girişimlerden sakınabilmek için endoskopilerin bu işin eğitimini almış olan Gastroenterologlar tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Sağlıklı günler diliyorum.







Dalak büyüklüğü







Merhaba, bende dalak büyümesi varmış. Bununla ilgili bilgi istiyorum. Büyürse ne olur? Nasıl düzelir? Bende kansızlık problemi var, onun etkisi mi var?








Dalak büyüklüğü yapan nedenleri kısaca özetlersek:



1) Enfeksiyonlar (Tifo, yaygın tüberküloz, infeksiyöz mononükleoz, sıtma, brusella...)



2) Kollajen doku hastalıkları (SLE, RA...)



3) Basınç artışına bağlı durumlar (portal HT yapan durumlar...)



4) Hematolojik hastalıklar (polistemiler, lösemiler, lenfomalar, kansızlık yapan durumlar...)



5) Metabolik hastalıklar (amiloidoz, Gaucher hastalığı...)



6) İzole dalak büyümeleri (apse, kist...)







Yurdumuzda ilk sırada kansızlık ve karaciğer hastalıklarına bağlı dalak büyümelerine rastlıyoruz. Ancak dalak büyümesi mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Bu nedenle İç Hastalıkları Uzmanlarınca mutlaka kontrol edilmeli ve gerekirse ilgili branş hekimine yönlendirilmelisiniz. Geçmiş olsun.







FMF ve kolşisin







İyi günler hocam. Benim sorunuma 5 yıl çektikten sonra konulan teşhis Akdeniz ateşi. Şu an colchicum-dispert isminde bir ilaç kullanıyorum, gerçekten rahat ettim fakat olası yan etkisinden korkuyorum. 36 yaşındayım, kısmen yan etkisini şimdiden yaşıyorum. Bariz olarak bulantı var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.








Kolşisin etken maddeli ilacın kullanılması sırasında ortaya çıkabilecek yan etkiler:



1) Derin tendon reflekslerinde azalma, kas güçsüzlüğü, periferik sinir sorunları,



2) Karında ağrı, bulantı, kusma, ishal,



3) İdrarda yanma, idrar kaçırma,



4) Kemik iliği baskılanmasına bağlı kansızlık, trombosit azlığı...



5) Saç dökülmesi, aşırı duyarlılık...







Bu yan etkiler arasında erkeklerde sperm sayısında azalma da bildirilmiştir. Ancak ilacın bırakılmasıyla bu durum geçer. Sonuç olarak ilacı kullanabiliyor iseniz devam etmeniz, yan etkiler açısından da hekiminiz ile iletişim içinde bulunmanız önerilir.







Şeker hastasıyım







Şeker hastalığım var. Boğazım kuruyor, çok su içiyor, wc'ye çok sık gidiyorum. Ne yapmam gerekir?








Kanda şeker düzeyi yükseldiğinde fazla şeker böbreklerle atılır. Böbrekler bu işlem sırasında fazla su atarlar böylece aşırı su kaybına bağlı olarak ağızda kuruma, çok su içme ve sık idrara çıkma yakınmaları ortaya çıkar. Yakınmalarınıza bakarak şeker hastalığınızın kontrol altında olmadığı söylenebilir. Bu nedenle bir İç veya Endokrin Hastalıkları Uzmanınca düzenli olarak takip edilmeniz gerekir.







Dışkım siyah geliyor







2 gündür midemde yanma oluyordu. Sonra ishale çevirdi. Renk değişikliği oldu, şimdi siyah geliyor. Acaba bu mide kanaması olabilir mi? Çok teşekkürler.








Dışkının rengi yenilen besinlere göre değişik olabilirse de siyah olması beklenmez. Eğer zift gibi siyah ise ya mide kanamasıdır ya da demirli ilaç alınıyordur. Mide yakınmalarınızı takiben siyah renkli dışkılama olduğuna göre mutlaka bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanına başvurmalısınız.







Gaz ve midede mikrop







Bende sürekli gaz oluşuyor. Çok çeşitli ilaçlar kullandım, özellikle asidopan plus ve meteospasmyl geçici rahatlatıyor ancak sorunuma çözüm olmuyor. Ayrıca büyük aptes hissi oluşuyor. Aptese çıktığımda gaz akabinde sümüksü bir madde geliyor. Sorunum ile ilgili endoskopi yaptırdım, mide mikrobu çıktı. Başka bir soruna rastlanmadı. Buna bağlı olarak renni ve sabah ve akşam olmak üzere 3'lü tablet kullandım. 2 hafta kullandım fakat aynı sorunlarım devam ediyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.








Karında gaz yakınması nedeni ile kalınbağırsaklar yönünden araştırılmalı ve ona göre tedavi edilmelisiniz. Gazla birlikte dışkıda sümüksü madde olması aklımıza İBS (eski deyimle spastik kolit) durumunu getiriyor. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz). Sorunum ile ilgili olarak endoskopi yaptırdım, mide mikrobu çıktı diye yazıyorsunuz ama yakınmalarınız bağırsaklarla ilgili, sizse mideye yönelik endoskopi yapıldığını belirtiyorsunuz. Bağırsaklarınızla ilgili yakınmalar nedeni ile midenize bakılmış ise doğru yapılmamış. Ayrıca yakınmalarınızın midedeki mikropla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Bu nedenle size tedavi amacıyla verilen (ikisi antibiyotik, diğeri asit azaltıcı) 3'lü tedavi gereksiz ve yersiz olmuş. Boşuna ilaç içmişiniz. Sorunlarınızın devam etmesi çok doğal değil mi?



Günümüzde midede Helicobacter pylori isimli mikrop bulunan hastalarda, bu mikrobu yok etmeye yönelik olarak tedaviler veriliyor ki bu yaygın uygulama çoğu zaman doğru değil. Bu mikroorganizmayı yok etmek için 3 ilacın bir arada kullanıldığı (size de verilen) tedaviler uygulanıyor ve %80-90 oranında mikrop yok edilebiliyor. Ancak bu mikroorganizma midenizde olsa bile mutlaka yok etmek gerekli olmayabilir. Bu mikroorganizmayı yok etmenin kriterleri belli ve tüm tıp kitaplarında ve literatürlerde yazıyor. Hekimlerin buna göre davranması gerekir. Bu konu ile bağlantılı olarak İlgili başlıklar bölümünde yazdığım Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.







Sizi takip eden ve tedavi öneren hekime hangi amaçla midenize baktığını ve bu tedavileri verdiğini sorabilirsiniz.







Yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavilerden kaçınmak için mutlaka bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurunuz. Geçmiş olsun.







Bulantım var







1.5 yıldan beri mide bulantım kesilmiyor. Endokskopi yaptırdım, gastirit çıktı. Doktorum tedavi ile geçiremiyor, psikolojik diyor. Psikiyatriye gittim. 1 gün hapımı yutmasam midem bulanıyor, ne zamana kadar böyle gider?








Yakınmalarınız organlara bağlı (organik) değilse ve kullandığınız sinir ilaçları ile geçiyor ise takip ve tedavinizin Psikiyatri Uzmanlarınca yapılması yararlı olacaktır. Yine de mide ile ilgili kuşkularınız varsa bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurarak tetkik edilmelisiniz.







Karnım ağrıyor







Hocam benim sık sık karnım ağrıyor. Hapını içtim mi geçiyor ve çok sık derecede geceleri gaz çıkarıyorum.








Mideniz için kullandığınız ilaçlarla yakınmalarınız geçiyorsa tedavinize devam edilmesi önerilir. İlaçları ne süre ve dozda alacağınızı ise hekiminize danışmanızda yarar vardır. Gaz yakınması normal sınırlarda mı değil mi anlayabilmek için bağırsaklar açısından da tetkik edilmelisiniz. Geçmiş olsun.







Kulaklarım çınlıyor







Hocam öncelikle saygılar. Bir hafta öncesinde kulağıma bir darbe aldım ve kulaklarım ağrımaya başladı ve hala da sürüyor. Genelde çok gürültülü ortamlarda kulaklarımda bir çınlama oluyor. Acaba geçici bir şey midir? Önemli bir sorun yaratır mı? İlginiz için teşekkür ederim, saygılar…








Kulaklarda işitme ile ilgili sorunlar önemli olup takip ve tedavisi de hassasiyet ister. Sizdeki sorunun kalıcı ya da geçici olup olmadığının anlaşılabilmesi için işitme ile ilgili testlerle birlikte muayene olmanız gereklidir. Bu nedenle bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmalısınız.







Kalp romatizması







Doktor bey ben 20 yaşında askerlik görevimi yapan bir gencim.Bende küçüklükten beri akut kalp romatizması ve iletim bozukluğu var. Çok etkiliyor beni, askerlik çok yorucu, kalbim de buna dayanamıyor, sürekli yorgun düşüyorum ve göğsümde ağrılar oluyor. Yaklaşık 4 aydır askerim, 10 kere hastanelik oldum. Askerlik yapamaz raporu almak için ne gibi bir yol izlemeliyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.








Kalp hastalığınız varsa ve sık sık hastaneye başvurmak zorunda kalıyorsanız bu durumunuz zaten ilgili hekimlerce değerlendirilecek ve gerekenler yapılacaktır. Askerliğe elverişli değildir raporu için sizin yapacağınız tek şey bu konuda talepte bulunmaktır. Değerlendirmeyi ilgili heyet yapacaktır. Geçmiş olsun.







Hocam yalnız kaldığım vakitlerde özellikle akşam, gece saatlerinde psikolojik olarak bir gerilme yaşıyorum; sanki evin içinde takip ediliyor, her an bana birileri değecekmiş gibi hisse kapılıyorum. Yeni evliyim, muska büyü vs. bizim buralarda maalesef yapılmakta, inanmak istemiyorum ama yok yere eşimle yoğun tartışmalar yaşıyoruz. Bunun nedeni nedir? Bir de yoğun olarak meşgul olduğum şeyler gece uykum boyunca beni rahatsız ediyor. Örneğin gün boyu bir projenin çizimiyle meşgul oluyorum, gece uykumda da proje peşimi bırakmıyor. Nasıl rahatlayabilirim? Çok teşekkür ederim. Saygılarımla.







Yakınmalarınız çok önemli. Mutlaka bir Psikiyatri Uzmanınca değerlendirilmeli ve tedavi olmalısınız. 21. yüzyılda hala muska ve büyü ile uğraşıldığına göre insanlarımızın ve ülkemizin ne kadar acınacak durumda olduğunu söylemekten başka bir yorum yapamayacağım.







Gastritim var







Ben uzun yıllardır gastriti olan bir hastayım. 3 kere endoskopi yapıldı. Müzmin gastrit teşhisi konuldu. 6 yıldır lansor ilacı kullanıyorum. Zamanla başka organlarıma yan etki yapabilir mi?








Yakınmalarınızı yazmamışınız, yalnızca kronik gastrit diye bir teşhisten söz ediyorsunuz. Gastrit ilerleyen zaman içinde başka organlara etki etmez; ancak teşhis ve tedavinizin bu işin uzmanlarınca gözden geçirilmesinde yarar görüyorum.







Merhaba ben stresli bir sektör olan inşaat alanında çalışıyorum. Genelde sabahları evden kahvaltı yapmadan çıkarım, evden işe giderken kalın giyinmeme rağmen karşıdan vuran rüzgarın etkisiyle mide bölgemde 2,3 saniyelik kasılmalar ve sancı meydana gelerek birkaç defa kustum. Ağzımdan sarı renkli acımtrak bir sıvı geldi, son birkaç gündür gün içinde ve gece yarısı da olmaya başladı. Genellikle yatakta sırtım açık kaldığında meydana geliyor. Sebebi üşütmeye bağlı mıdır? Değerlendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







Üşütme ile mide yakınmaları arasında direkt bir ilişki bulunmaz. Bedenin soğuk ortamlardan etkilenmesi sonucu gelişen enfektif hadiselerde, dolaylı olarak iştahsızlık ve bulantı gibi yakınmalar ortaya çıkabilir. Sizin yakınmalarınızın soğuğa bağlı olmadan midenizle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle tetkik edilmenizi öneriyorum.







Mide delinmesi







Peptik ülser perforasyonu hakkında bilgi alabilir miyim?








Asit ile karşılaşan (mide, onikiparmakbağırsağı gibi) dokularda gelişen peptik ülserlerin %5'inde perforasyon (delinme) meydana gelir. Bu delinmeler akut karın denilen ciddi tablolara yol açarlar ve yaşamı tehdit edebilirler. Bu hastaların takipleri Genel Cerrahi Kliniklerince yapılır. Geçmiş olsun.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48


Kaynak: Ekolay

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kabızlık ve makattan kanama (sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Annem devamlı kabız olmakta, iç hastalıkları doktoru bağırsakları ile ilgili endoskopi yapıldı ve herhangi bir şey çıkmadı. Yalnız kabızlığından dolayı iç kısmında derin bir yırtık olduğunu söyledi. Doktorun vermiş olduğu kabızlığını giderecek olan bitkisel ilaçla tedaviye başlandı ama yaşının vermiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.