Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hepatit B taşıyıcıyım. Sürekli gerginlik yaşıyorum. Test sürecinde değerler normal çıktı fakat ben sürekli kaygılıyım. Neler yapmam gerekli? Teşekkürler… Hepatit B virüsü taşıyıcılığı durumunda karaciğerde bir sorun bulunmaz ve kişiler normal yaşamlarını sürdürebilirler. Taşıyıcı olan kişilerin %90'ı yaşam boyu bu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:07 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları)





Hepatit B taşıyıcıyım. Sürekli gerginlik yaşıyorum. Test sürecinde değerler normal çıktı fakat ben sürekli kaygılıyım. Neler yapmam gerekli? Teşekkürler…







Hepatit B virüsü taşıyıcılığı durumunda karaciğerde bir sorun bulunmaz ve kişiler normal yaşamlarını sürdürebilirler. Taşıyıcı olan kişilerin %90'ı yaşam boyu bu durumda kalırlar. Geri kalan %5 kişide de bağışıklık gelişir. Diğer %5'lik bölüme giren hastalarda ise karaciğer bozulmaya başlar ve tedavi gerekir. Taşıyıcı durumunda olan kişilerdeki (HbeAg durumuna göre 6-12 aylık aralarla) takip gerekçesi de budur. Bu nedenle büyük ihtimalle bir sorun yaratmayacak bu durumda sıkıntıya girmeden düzenli olarak tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Rutin olarak yapılacak tetkikler AST, ALT, HbsAg, AntiHBs, HbeAg, AntiHBe, Alfa feto protein ve Üst Batın Ultrasonografisi'dir. Taşıyıcılık durumunda özel bir perhiz bulunmaz, aşırı kilo alma, alkol ve sigara dışında da bir kısıtlamanız yoktur. Evli iseniz eş ve çocuklarınıza da Hepatit markırları açısından bakılmalı ve gerekirse aşılanmalıdırlar. Gereksiz tedavi ve uygulamalardan sakınmak için takipleriniz Gastroenterohepatololoji uzmanları tarafından yapılmalıdır. Geçmiş olsun.







Hipotiroidi ve karaciğer







Merhaba doktor bey, 29 yaşındayım. 3 ay önce hipotiroidi tanısı konuldu. Günde 1 tb levatiron kullanıyorum. Kan tahlillerinde SGOT düşük, SGPT yüksek çıktı. Hipotiroidide sgpt yüksek olabilirmiş. Bu durumda hipotiroidi tedavi edilirse karaciğer enzimleri normale döner mi? Hipotroidi zamanla karaciğerime zararı olur mu? Teşekkür ederim.








Hipotiroidili hastaların %50'sinde karaciğer fonksiyon testlerinde bozukluk saptanabilirse de bu durum hipotiroidinin tedavisi ile düzelir ve karaciğerde bir hasar oluşmaz. Bunun dışında hipotiroidi hastalarında Primer Biliyer Siroz denilen bir karaciğer hastalığının görülme oranının az da olsa artmış olduğu unutulmamalı ve dönem dönem bu yönden tetkikler yapılmalıdır.







Midemde bir süredir yanma var. Ara sıra ağrı da yapıyor. Yediklerim sanki gırtlağıma geri gelmiş de yutamıyorum hissi yaşıyorum ve sürekli tansiyonum düşüyor. Ne yapmam gerekir? Teşekkür ederim.







Midede yanma, bu organın çalışmasında bir aksamanın olduğunu düşündürüyor. Bunun dışında yutma ile ilgili bir sorun bildiriyorsunuz ki önemli olabilir. Yutma güçlüğü yapan nedenler arasında yemek borusunun çalışması ile ilgili (motor) kusurlar, yaralar (özofajit) ve kütleler bulunur. Yutma güçlüğü açısından Baryumlu özofagus grafisi veya endoskopi yapılmalıdır. Tansiyonunuz düşük olduğu sırada yakınmalarınız oluyor ise araştırılmalıdır. Geçmiş olsun.







Mide, karın ve kasık bölgemde şiddetli ve aniden giren bir ağrı oluyor ve basınç yaparak sıkıştırıyor. Ara sıra mide bulantısı da oluyor, neden olabilir ve ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.







Karın bölgesine giren ağrılar en sık bağırsak, kadın organları ve idrar yollarından kaynaklanır.Verdiğiniz bu kısıtlı bilgilerle bir fikir yürütmek olanağı yok. Bu nedenle bu sistemlerin araştırılması gereklidir.







Devamlı bir şişkinlik sorunum var. Ne yesem hazmedemiyorum.







Karında uzun süreden beri olan hazımsızlık, şişkinlik ve gaz günlük yaşamı etkileyen bir durum. Her ne kadar tehlikeli sonuçları olmasa da verdiği rahatsızlık nedeni ile gerekli tetkikler yapılmalıdır. Yapılacak muayene ve tetkikler sonunda tedavi yoluna gidilmelidir. Mide, bağırsak sistemi açısından bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmalısınız.







Yaklaşık 10 yıldır yemeklerden sonra bir miktar kusma şikayetim var. Bu geçen sürede iki kez endoskopi, burunda bulunan deviasyon sebebi şüphesi ile burun ve sinüzit ameliyatı oldum. Ayrıca stresten kaynaklı olabileceği tanısı ile 6 ay lustral kullandım. Tüm bu yöntemler bu derde çare olamadı. Son günlerde şikayetim giderek artış eğiliminde... Her öğünden sonra bir miktar çıkarmadığım taktirde rahatlayamıyorum. yemeklerden sonra boğazda öğürme refleksini tetikleyen bir reaksiyon başlıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.







Yakınmaları olan bir kişide bu şikayetlerin organlara mı (organik) yoksa sıkıntı ve strese mi bağlı (psikolojik) olup olmadığı araştırılmalıdır. Öncelikle yakınmalar açısından ilgili organlara bakılmalı, bu organlarda bir patoloji bulunmaz ise psikolojik faktörler değerlendirilmelidir. Yazdıklarınızdan yakınmalarınızın neye bağlı olduğunu anlamak pek mümkün görülmüyor. Tam donanımlı bir hastanede ayrıntılı olarak araştırılmalı ve bir patoloji bulunmaz ise psikolojik açıdan değerlendirilmelisiniz.







Benim yaklaşık bir senedir bir sorunum var. Ben tuvalet problemi yaşıyorum, dışarıya çıktığım an kalbim çarpıyor, ter boşaltıyorum ve tuvaletim geliyor. Korkuyorum tuvalet bulamam diye, o yüzden hiçbir yere gidemiyorum ama günde 3 - 4 defa da tuvalete çıkıyorum...







Günde 3'ten daha fazla dışkılama normal kabul edilmiyor. Anlaşıldığı kadarıyla son bir yıldır dışkılama sayısında artma olmuş. Bu yakınmalar ile birlikte geceleri uyandıran ishal ve zayıflama yok ise İBS (eski deyimle spastik kolit) denilen bir durum olma ihtimali yüksektir. Aslında bu yakınma sizin yaşam sürenizi kısaltmaz ancak sizi çok rahatsız eder. Bu nedenle güvendiğiniz bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmalısınız. Verilecek tedavi ile bu sıkıntıdan kurtulmanız mümkün olacaktır. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz). Geçmiş olsun.







Karnım şiş ve doğum kilolarım var







33 yaşında 4 yıl önce doğum yapmış bir bayanım. karnımda aşırı derecede gaz ve şişkinlik oluyor. Haftada üç gün step-aerobiğe gitmeme rağmen karın bölgemde hiç incelme olmuyor. Son derece sağlıklı gıdalarla besleniyorum. Bol sebze ve meyve yiyorum. Doğum kilolarından ve şişkinlikten kurtulmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Çok teşekkürler...








Karındaki şişkinlikle kilonun fazlalığı farklı durumlar. Karında şişkinlik ve hazımsızlık doğrudan bağırsakları ilgilendiren bir durum olup araştırılmasını mide bağırsak uzmanları yaparlar. Bunu dışında doğumda alınan kilolardan kurtulabilmek için az ve sık (yağsız) yemeli ve spora devam etmelisiniz. Ancak bu önlemlerin yetersiz kalması halinde hekim veya diyetisyen gözetiminde beslenmenize dikkat ederek zayıflamaya çalışmalısınız. Aldığınız enerji ile harcadığınız enerji arasında bir fark oluşturmanız gerektiğini unutmayınız.







Merhaba doktor bey. Ben 24 yaşındayım, yaklaşık 6-7 senedir senede 2-3 kere olmak üzere çok şiddetli mide ağrıları, sancılar çekiyorum. Hafiften başlıyor ve bir süre sonra mideden tüm karnıma yayılıyor. Uzun süre dışarı çıkamıyorum ama dışarı çıktıktan ya da kustuktan sonra biraz rahatlıyorum. Birkaç kez acile gittim, bu yüzden serum verdiler ya da ulcuran iğnesi yaptılar ve onlar beni rahatlattı. Bunun dışında zaman zaman yine hafif ağrılar ve yanmalar oluşuyor. Acildeki doktor bunun gastrit belirtisi olduğunu söyledi ama gerekli tetkikleri endoskopiden çekindiğim için yaptıramadım. Sizce bu belirtilere göre benim hastalığım ne olabilir?







Karına yayılan şiddetli mide ağrısı ve dışarı çıkamama yakınmaları gastritte olmaz. Bunlar gastritin belirtileri değildir. Şiddetli yani hastaneye başvuracak derecede olan sancılarda içi boş organlara ait patolojiler öncelikle akla gelir. Kalın bağırsaklarla ilgili spazm başta olmak üzere birçok hastalık araştırılmalıdır. Tam donanımlı bir hastanenin Gastroenteroloji Kliniğinde araştırılmanız yararlı olacaktır.







Benim babamda mide ağrısı, yanma oluyor. Yemek yedikten sonra bulantı oluyor. Mide şurubu ve duspaveren adlı ilaç kullanıyor ama fayda etmedi. Genellikle yemeklerden sonra bulantı oluyor. Ne olabilir, ne yapmalıyız?







Yemeklerden sonra ortaya çıkan yakınmalarda ilk önce midenin endoskopik olarak incelenmesi gerekir. Tanı ve tedavide doğruların bulunabilmesi için bir Gastroenteroloji Kliniğine başvurmalısınız.







Midem uzun yıllardan beri şiş. 59 kiloyum, 1.62 boyum var ama belim 80 cm'den fazla. 2 yıl önce doktor gazım olduğunu söylemişti. Ne yapmalıyım? Görenler beni hamile sanıyor.







Sürekli şişkinlik oluyor, hazımsızlık, yüzümde yanma ateş yapıyor. Nedeni ne olabilir, ne kullanabilirim?








Karında gaz yakınması nedeniyle İBS (eski deyimle spastik kolit) açısından değerlendirilmelisiniz. Yapılacak tetkikler sonunda gazları azaltmaya yönelik tedavi rejimleri uygulanabilir.







Babam bundan 2 sene önce bağırsak ameliyatı geçirdi, yani rectum kolostomi torbası takılı fakat 6 aya kadar çok iyiydi. Şimdiyse karında şişlik, yemek yiyememe, halsizliği var. Hastaneye de yatırdık, bir problem olmadığını, gaita çıkışı da olduğu için bağırsak tıkanıklığı olmadığını düşündüler. 15 gün hastanede serum takıldı ve filmler çekildi. MR çekildi, bir şey yok. En son aynı şikayetle 02.05.06'te yine hastaneye gittik, kanı düşük çıktı ve vitamin verdiler ama şişkinlik hala oluyor. Bunun için ne önerirsiniz? Teşekkürler.







Geçirilmiş karın ameliyatlarından bir süre sonra şişkinlik ortaya çıkar ise akla eski hastalığın nüksü, geçirilmiş operasyona bağlı yapışıklıklar başta olmak üzere birçok durum gelir. Kansızlık, iştahsızlık ve halsizlik yakınmaları bütün olarak ele alındığında babanızın araştırılması gereken bir hasta olduğu açık. Ancak başvurduğunuz üniteden sağlıklı bir sonuç alamadığınıza göre daha donanımlı bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.







Yaklaşık 6 aydır geğirme rahatsızlığım var. Bu rahatsızlığımın tedavisi var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.







Ağızdan gaz çıkarma normal sınırlarda olur ise bir sorun yoktur. Siz günde ortalama kez gaz çıkardığınızı belirtmemişsiniz. Bu nedenle bir yorum yapmak mümkün değilse de her gün defalarca ağızdan gaz çıkardığınızı kabul edecek olur isek bu sizin hava yuttuğunuzu ve yutulan havayı çıkardığınızı gösterir. Bu bir hastalık değildir ve tedavisi hava yutmamanıza bağlıdır.







Midemde gastrit var. Az da yesem çok da yesem şişkinlik ve gaz oluyor. Sancı giriyor ve kasılıyorum. Konuşurken, yürürken nefesim tükeniyor. Yardımcı olursanız sevinirim.







Gastrit mide mukozasının inflamasyonuna (yani kızarıklık ve şişliğe) verilen isimdir. Gastrit yapan nedenler; mikroorganizmalar (ve özellikle H. pylori), ilaçlar (aspirin, antiromatizmal ilaçlar), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asit fazlalığı ve stres gibi durumlardır. Gastritlerde midede şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler bulunur. Endoskopik ve patolojik olarak gastrit tanısının konulmasından sonra nedene yönelik tedavilere başlanması gerekir. Mutlu günler.







Aşırı terliyorum







28 yaşındayım, 6 yaşından beri el ve ayaklarım aşırı derecede terliyor. 15 yaşından sonra da koltuk altım aşırı terlemeye başladı. Guatr ve şeker değerleri normal çıktı. Psikolojik rahatsızlığım da yok, bunun nedeni olabilir? Hangi bölüm uzmanına ya da nerelerde tedavi olabilirim. Teşekkürler.








Bazı hastalıklarda aşırı terleme ortaya çıkabilir ve araştırılması gerekir. Ancak lokal terlemelerde genellikle altta yatan bir neden saptanamaz. Son zamanlarda 18 yaşından büyüklerde koltukaltlarının terlememesi için Dermatologlar tarafından Botulinum toksini tedavisi uygulanıyor. Burada ter bezlerini çalıştıran sinirlerin felç edilmesi söz konusudur. Yapıldıktan sonra 6-9 ay aralıklarla tekrarı gerekebilir. Ellerdeki terleme için iyontoforez tekniği uygulanmaktadır. Burada ellere hafif elektrik akımı verilerek tedavi sağlanmaktadır.







Merhaba; yaklaşık 2 haftadır sürekli aynı karakterde, orta düzeyde sağ belime ve sırtıma vuran ağrılarım var. Ayrıca bu ağrılar hiç geçmiyor. Nefes alınca bile bazen canım yanıyor. Beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler…







Bel ve sırt ağrılarında omurganın hastalıkları yanında böbrek hastalıkları da akla getirilmelidir. Bu nedenle gerekli muayene ile birlikte tetkiklerinizin yapılması doğru olacaktır.







Kansızlık tansiyon düşüklüğünü etkiler mi? Boyunda ağrı ve sırt ağrılarım oluyor. Kansızım, çok üşürüm ve halsizliğim var. Hep uyumak istiyorum. Tahlil yaptırdım ve doktor bana dedi ki iyisin, o zaman neden hala bu şikayetlerim anlam veremedim. HGB 11,7 HCT34,7MCH 89 RBC63,9WBC 8,94 MCHC33,7. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim, teşekkür ederim.







Tetkiklerinizde hafif bir kansızlığınızın olduğu görülüyor. Kansızlıkta halsizlik, iştahsızlık, çarpıntı ve çabuk üşüme gibi yakınmalar görülebilir ancak bunların sizde olsa bile az olması beklenir. Yakınmaları olan birine iyisin deyip başka açıklama yapılmaz ise hasta tatmin olmaz çünkü hastanın kendisini rahatsız eden ve hekime başvurmasına neden olan yakınmaları sürmektedir. İyisin denildiğinde bu yakınmalar geçmeyeceğine göre böyle bir yaklaşım yerine tetkiklerle desteklenmiş açıklamalar daha tatmin edici olacaktır. Yakınmalarınız için zamanı bol olan bir hekime başvurmanızda yarar vardır. Sağlıklı olun mutlu kalın.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48


Kaynak: Ekolay

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hepatit B taşıyıcısıyım (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hepatit B taşıyıcıyım. Sürekli gerginlik yaşıyorum. Test sürecinde değerler normal çıktı fakat ben sürekli kaygılıyım. Neler yapmam gerekli? Teşekkürler… Hepatit B virüsü taşıyıcılığı durumunda karaciğerde bir sorun bulunmaz ve kişiler normal yaşamlarını sürdürebilirler. Taşıyıcı olan kişilerin %90'ı yaşam boyu bu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.