Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay) BEBEĞİNİZİN İLK KONTROLLERİ Doktorunuz doğum sonrası ilk muayeneden sonra ilk 24 saat içinde bir genel muayene daha yapacaktır. Bu muayenede neler inceleniyor? Gelin birlikte göz atalım. * Bebeğin ağırlığı (doğumdan sonra %10 oranında azalmıştır, meraklanmayın. ) * ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-05-2010, 07:15 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay)

Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay)

BEBEĞİNİZİN İLK KONTROLLERİ



Doktorunuz doğum sonrası ilk muayeneden sonra ilk 24 saat içinde bir genel muayene daha yapacaktır. Bu muayenede neler inceleniyor? Gelin birlikte göz atalım.

* Bebeğin ağırlığı (doğumdan sonra %10 oranında azalmıştır, meraklanmayın. )

* Kafa çevresi, boy

* Gözde kırmızı röfle (ışık hüzmesinin gözün arka duvarına çarpıp geri gelmesi.)

* Kalp sesleri ve soluk alıp vermesi

* Böbrek, karaciğer, dalak gibi iç organların palpasyonla (dışardan elle ) muayenesi

* Yeni doğan refleksleri

* Kalçalar (çıkık olup olmadığını kontrol etmek için)

* Eller, ayaklar, kollar, bacaklar, cinsel organlar

* Göbek kordonunun geri kalan kısmı



BEBEĞİNİZ NELER YAPIYOR OLABİLİR:



Bu ayın sonunda bebeğiniz:

* Düz bir yüzeye yatırıldığında kafasını kısa süreyle kaldırabilir.

* Yüze odaklanabilir.

* Çıngırağa bir şekilde yanıt verir (ağlayarak veya sakinleşerek)

* Yüzünün 15 cm üzerinde yay şeklinde hareket ettirilen nesneyi orta hattin ötesine kadar takip edebilir.

* Ağlama dışında sesler çıkarabilir

* Sizin gülüşünüze gülüşle yanit verebilir

* Kendiliğinden gülmeye başlayabilir



Bebeğiniz bunlardan birini yada daha fazlasını yapamıyorsa doktorunuza bu konuya açmanızda fayda vardır. Genelde sonradan normale dönüş gözleniyor. Prematüre bebeklerin bu olgunluğa normal doğanlardan daha geç ulaştığını aklınızdan çıkarmayın.



1. AYDA BEBEĞİN BESLENMESİ



Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğinizin ihtiyacı olan en önemli besindir. Değil mi?

Bebeğinizi başarılı bir şekilde emzirmeniz için bazı ipuçları...

* Odadaki kalabalığı azaltın. Siz ve bebeğiniz bu erken dönemlerde emzirme seanslarına konsantre olmalısınız ve mümkün olduğunca az konuk ağırlamalısınız.

* Bez değişikliği yapın. Bebeğiniz biraz sakinleştiğinde bir değişiklik yapmanın zamanı gelmiştir. Temiz bir bez beslenme saatini daha rahat bir hale getirir ve hemen sonra bez değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Ancak geceleri gerekmediği sürece bez değiştirmeyin;bu tip bir müdahale bebeğin uykusuna dönmesini güçleştirir.

* Rahat bir pozisyon bulun. Kas ağrıları ve yaygın vücut ağrıları büyümekte olan bebeği taşıyan yeni anne babalar için bir meslek hastalığı sayılabilir. Bebeği garip bir pozisyonda beslemek problemi daha da arttırır. Bebeği memeyle yada biberonla beslemeye başlamadan önce sırtınıza ve bebeğin altında kalan kolunuzun altına yeterli destek sağlayarak konforunuzu sağlamaya çalışın.

* Bebeği rahatlatın. Bebeği çok sıkı sarmalamışsanız beslenme sırasında gevşetin.

* Çığlık atan bebeği sakinleştirin. Bu şekilde bebek emme olayına konsantre olamaz. Yumuşak bir şarkı söylemeyi yada biraz sallamayı deneyin. Sesiniz kötüyse bile aldırmayın!

* Bebeğinizle temas kurun. Bebeğinize ellerinizle, gözlerinizle ve sesinizle sarılın ve okşayın. Öğünlerin sadece bebeğinizin günlük besin ihtiyaçlarının değil aynı zamanda anne sevgisi ihtiyacını karşıladığını da unutmayın.

* Geğirme molası verin. Meme değiştirirken yada biberon yarılandığında bebeğinize düzenli geğirme molaları verin. Bebeğiniz emmeyi vaktinden önce kesiyorsa yine geğirme molası verin. Neden mi? Gayet basit. Bebeğinizin minik karnını dolduran yemek değil gaz olabilir.



Zamanla bebeğinizin emişinde değişiklikler olabilir. Önceleri 3-4 saatte bir beslenen bebek zamanla daha sık yada daha seyrek emmek isteyebilir. Bu sizi endişelendirmesin. Sütünüzün azaldığını yada bittiğini düşünmeyin. Bir kuyunun tam tersine süt rezervi düzenli kullanılmakla kurumaz. Hatta bebeğiniz emdikçe göğsünüz süt üretir. Bebeğinizi memenize daha sık yönelten olay büyüme veya iştah artışıdır. İştah artışı en çok üçüncü haftada, altıncı haftada ve üçüncü ayda görülür. Bazen önceleri geceleri uyuyan bebek büyümesi hızlandığı için uyanıp emmek ister. Bu durumda, bebeğin aktif iştahı annedeki süt yapımını sürekli arttırarak ihtiyacını karşılayacaktır. Böyle durumlarda sadece rahatlayın ve bebeğinizin ihtiyacına karşılık vermeye çalışın. Bebeğin iştahını karşılamak için mama vermeye başlamayın, çünkü birden emzirmeyi kesmeniz süt miktarını azaltır ve bebekte daha kolay emeceği biberona yönelir. Eğer işe geri dönmeniz gerekiyorsa, bu bebeğinizi 8-10 saat emziremeyeceksiniz demektir. Bu süt üretiminizi azaltır. Bunu önlemenin yolu bebek yanınızda olmadığı zamanlarda en az 3 saatte bir sütünüzü sağmanızdır.





BEBEĞİNİZİN BAKIMI



BEBEĞE BANYO YAPTIRMAK



Bebek tamamen kirlenmediği sürece günlük banyo yaptırmak gerekmez. Bez değişimi sırasında ve beslenmelerden sonra yerel temizlik yapmak zaten onun için yeterli . Bebeğiniz banyodan hoşlanıyorsa her gün yıkayabilirsiniz. Banyodan hoşlanmayan bebeklere haftada iki-üç kere banyo yaptırılabilirsiniz. Günlük olarak kritik yerlerin(yüz, boyun, kafa, popo) süngerle silinmesi banyoların arasındaki dönemlerde iyi olur.

Banyo için günün herhangi bir saati uygun olabilir ama yatmadan önce yaptırılan banyo bebeğin gevşemesini sağlayarak uykuya hazırlık aşamasını oluşturur. Uykusuzluk problemi çeken minikler haydi banyoya! Bu arada aklınızda olsun, kesinlikle öğünlerden hemen önce ve hemen sonra bebeğinize banyo yaptırmayın. Karnının dolu olduğu sırada banyo yaptırılması bebeği kusturabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun Bebek karnı açken de olaya katılmak istemeyebilir. Bu durumda onu rahat bırakın, asla zorlamayın. Banyoya yeterli zaman ayırın. Böylece telaşa kapılmamış ve banyo sırasında bebeği bir an bile başka işler yüzünden boş bırakmamış olursunuz. Taşınabilir bir küvet alın. Bebeği yıkarken çalışma alanınız sizi kısıtlamasın. Bebeğin rahatı için özellikle ilk aylarda banyo yaptırırken tüm fanları ve klimaları kapatın;odanın sıcak olmasını sağlayın (22-25 derece). Peki bebeğiniz ne zaman küvet banyosu yapmaya hazır hale geliyor? İşte yanıtı: Göbek kordonu iyileştikten sonra bebeğiniz küvet banyosuna hazır. Bu da doğumdan 1-4 hafta sonra anlamına geliyor. Bebeğiniz suyun içinde bulunmaktan hoşlanmıyorsa birkaç gün daha sünger ile silmenizde yarar var. Bebeği yıkamadan önce suyun sıcaklığının uygun olmasına ve bebeğin doğuştan gelen düşme korkusunu gidermek için onu sıkı tutmaya özen gösterin. Bebek küvetine 5 cm kadar su koyun ve suyun sıcaklığını dirseğinizle kontrol edin. Küvete sabun yada banyo köpüğü koymayın bunlar bebeğinizin cildini kurutabilir. Bebeğinizi tamamen soyduktan sonra yavaş yavaş suya daldırın ve ürkme refleksini önlemek için onu sıkı tutun. Nazik bir şekilde en kirli yerlerinden başlayarak bebeğinizi bebe sabunu ile sabunlayın. Bebeğin gözleri için ayrı steril pamuklar kullanın. Daha sonra temiz bir yıkama beziyle bebeğinizi durulayın. Bebeği havluya sarın ve küçük dokunuşlarla kurulayın.



Bebeğin gazını çıkarma



Bebeğinizin meme veya biberonla süt emerken yuttuğu şey sadece süt değil, elbette. Besleyici sıvı ile beraber hava da yutuyor ve bebek öğününü tamamladığında bu gazdan rahatsız olabiliyor. Bu nedenle meme emilirken her 5 dakikada bir veya biberonla beslenirken ara sırabebeğin gazının çıkarın. Bunun yapılması için üç yol var:

* Omzunuza dayayın.

* Yüzü yana bakacak şekilde kucaginiza yatirin.

* Dik oturtun.



Bunların hepsini deneyerek hangisinin en iyi yol olduğunu bulmanız mümkün. Hafif vuruşlar veya sırtını ovalama çoğu bebeğin gazını çıkarmak için yeterli. Ancak bazıları için daha kuvvetli dokunuşlar gerekebiliyor. Dilerseniz yukarı teknikleri nasıl uygulayacağınızı birlikte öğrenelim.

Omzunuza dayama: Bebeği omzunuzda sıkıca tutun ve bir elinizle poposundan kavrayarak diğer elinizle sırtına hafifçe vurun.Bu yöntem birçok bebekte en iyi sonucu veren tutuş biçimidir. Ancak temiz bir havlu ile omzunuzu korumayı unutmayın.

Yüzü yana bakacak şekilde kucaga yatirma: Bebeği yüzü bir bacağınızın üstünde yana bakacak, midesi diğer bacağınızın üstünde olacak şekilde kucağınıza yatırın. Bir elinizle bebeği sıkıca kavrayın ve diğeri ile hafifçe sırtına vurun.

Dik oturtma: Bebeğinizi kafası öne eğik olacak şekilde kucağınıza oturtun ve bebeği koltuk altından tutarken bir elinizle göğüs bölgesine destek yapın. Bebeğin sırtını bu şekilde ovalayın.



BEBEĞİN BEZLENMESİ



Özellikle ilk aylarda bebeğiniz bez değişikliğine sık sık ihtiyaç duyuyor. Hem bebeğiniz hem de sizin için angarya olsa da, en azından öğünlerden önce ve sonra bez değiştirmenizde yarar var. Böylece bebeğinizin hassas poposunda pişik ve tahrişlerin önleyebilirsiniz. Bebeğin bezini değiştirmek için uyuyan bebeğinizi kaldırmanız gerekli değil ve bebek çok ıslak ve rahatsız olmadığı sürece gece boyunca olan beslenmeler sırasında bezi değiştirmeniz için bir sebep yok. Böyle yaptığınız takdirde bebeğinizin uykusu bölünebilir ve bir daha uykuya dalması zor olabilir.

Bebeğinizin bezini değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler:

* Gereken her şeyin elinizin altinda bulunmasini saglayin. (temiz bez, islak mendil, kurulama havlusu, temiz bir islak bez)

* Ellerinizi bez değiştirmeye başlamadan önce yıkayın

* Bebeğinizin altına koruyucu örtü serin ve bebeğinizi altını değiştirirken hiç yalnız bırakmayın

* Bebeğin bezini çözün, eğer dışkı varsa bu bezle temizleyin. Bebeğin ön tarafını sıcak su veya temizleme bezi ile temizleyin, tüm kıvrımlara ulaşmaya çalışın. Sonra bacaklarını kaldırın ve poposunu temizleyin; kirlenmiş bezi kaydırarak bebeğin altından alın ve temiz bezi altına koyun. Su kullanmışsanız bebeği yumuşak bir havlu ile kurulayın.

* Bezleri hijyene uygun şekilde atin. Eger kati dişki varsa bunlari tuvalete atin.



TIRNAK KESME



Yeni doğan bebeğin tırnaklarını kesmek çoğu anneyi endişelendiriyor. Yoksa siz de mi öyle düşünüyorsunuz? Ancak bebeğin kendi yüzünü çizmesi riskine karşı bunu yapmak zorundasınız.

Bebeğinizin tırnaklarını kesmeniz en az kağıt kesmek kadar kolay, aslında. Zor olan tırnak keserken bebeği sabit pozisyonda tutmak . Bebek derin uyuyorsa ve bebeği uyandırmaktan çekinmiyorsanız bebeğinizin tırnaklarını uyku sırasında kesmeye çalışın. Bebek uyanıksa siz tırnaklarını keserken bebeği tutan birinin olması nı sağlayın. Her zaman yuvarlak uçlu ve bebeklere özel kesme aleti kullanın. Son seçenek olarak kesme aleti kullanamıyorsanız anne dişleri ile bebeğinin tırnkalarını kesebilir.



GÖBEK KORDONU KALINTISI BAKIMI



Doğumdan birkaç gün sonra kordon kalıntısı kararır ve 7-10 gün sonra düşer. Bölgenin hava almasını sağlayarak ve kuru olmasına dikkat ederek iyileşmeyi hızlandırın. Bölgenin enfeksiyon kapmasını önlemek için dikkat etmeniz gerekenler:

* Bebeği bezlerken bezin ön tarafını aşağıya doğru kıvırıp bölgenin hava almasını sağlayın ve idrar ile teması önleyin.

* Küvette banyo yaptırmayın ve kordon düşene kadar göbeği ıslatmayın.

* Kordonu alkol ile silin. Bu kordonun temiz ve kuru kalmasını sağlar.

* Göbek etrafındaki bölge kızarır veya bir sızıntı olursa doktora danışın.

* İyod içeren antiseptikleri doktorunuza sorarak kullanın çünkü bu maddelerde bulunan iyod ciltten emilerek tiroid (guatr) hormonlarını baskılayabilir.





1. AYDAKİ DOKTOR KONTROLLERİ



Genelde bebeğiniz iki-dört haftalıkken yapılacak ilk kontrolde şunlara dikkat edilir:

* Bebeğin beslenmesi,uykusu, genel gelişimi incelenir

* Bebeğin kilosu, boyu, kafa çevresi ölçülür.

* Görme ve işitme muayenesi yapilir.

* Bebeğin genel fiziksel muayenesi yapılır.

* Göbek kordonu iyileşmesi kontrol edilir.

* Bebeğin yaşına özgün refleksleri kontrol edilir.

* Bıngıldaklar elle muayene edilir.

* Doktorunuz D vitamini hakkında önerilerde bulunulur.



"Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.



Kaynak: Bebek

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bebeğinizin Gelişimi (1.Ay) BEBEĞİNİZİN İLK KONTROLLERİ Doktorunuz doğum sonrası ilk muayeneden sonra ilk 24 saat içinde bir genel muayene daha yapacaktır. Bu muayenede neler inceleniyor? Gelin birlikte göz atalım. * Bebeğin ağırlığı (doğumdan sonra %10 oranında azalmıştır, meraklanmayın. ) * ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.